Arabiemiraatit

Instagram Travel Thursday: Koe Dubai ainakin kerran elämässä

1.12.2016

Dubaissa paistaa aina aurinko ja lämpötila on aina vähintään piirun verran yli 20 astetta. Näin meille moni vakuutti, kun mietimme tyttäreni kanssa vuosi sitten, minne lähtisimme talvilomaa viettämään. Monista vaihtoehdoista Dubai valikoitui listan kärkipäähän ja kun löysimme vielä Aurinkomatkoilta sopivan matkapaketin huhtikuulle, niin päätös oli sillä selvä.

Varman auringon perään siis lähdimme, joten hämmästys oli suuri kun ensimmäisinä päivinä oli pilvistä ja tuulista. Ne ainoat pitkähihaiset, jotka oli otettu mukaan iltoja varten, olivat ensimmäisten päivien aikaan ahkerassa käytössä. Hotellin uima-altaalla yritimme myös värjötellä urheasti. Muita siellä ei meidän ja nepalilaisen uimavalvojan lisäksi ollutkaan. Dubaissa tuulee harvoin, mutta uimavalvoja kertoi meille, että viime talvena oli ollut poikkeuksellisen paljon tuulisia päiviä. Ilmastonmuutos alkoi näkyä siis sielläkin.

Jumeirahin rannalla pääsi ratsastamaan kameleilla

Jumeirahin rannalla pääsi ratsastamaan kameleilla

Majoitus Hawthorn Suites by Wyndham -hotellissa

Majoituimme Hawthorn Suites by Wyndham -hotellissa ja sen sijainti lähellä Jumeirah rantaa, kävelykatun tuntumassa Dubai Marinassa oli loistava. Hotelli oli viihtyisä ja selkeästi arabivieraiden suosiossa. Ainoa iso miinus tuli heidän sekoilustaan, kun kirjoittivat meidät ulos hotellista päivää liian aikaisin. Matkatoimisto selvitti sotkun ja muutaman ylimääräisen sydämen pamppailun jälkeen pääsimme viettämään viimeistä lomapäivää. Meille ei koskaan selvinnyt, mistä sekaannus johtui. Matkatoimiston mukaan näitä sattuu aina silloin tällöin. Hmm, ei kuulosta hyvältä!

Viihtyisä Dubai Marina

Pidimme paljon Dubai Marinan alueesta. Siellä oli pilvenpiirtäjiä, hienoja veneitä enkä voi kieltää, etteikö meren läheisyys olisi myös vaikuttanut viihtyvyyteen. Leveällä promenadilla oli kiva kävellä ja ihastella Dubain hulppeaa meininkiä. Hotellin katolla oli uima-allas, joka tuntui olevan tyypillistä Dubain hotelleille. Ensimmäisinä päivinä siellä ei meidän lisäksi ollut muita, mutta kun sää parani, muutkin hotellin vieraat liittyivät seuraan. Koskaan siellä ei kuitenkaan ollut niin täyttä, että aurinkotuoleista olisi pitänyt taistella.

Palmupuut Dubaissa

Palmupuut Dubaissa

Dubain kallis hintataso

Dubain hintataso on kallis ja sen tiesimme jo lähtiessä. Ensimmäisenä iltana olimme todella nälkäisiä, kun vihdoin pääsimme hotelliin. Oli perjantai ja muslimien pyhäpäivä. Se näkyi myös liikenteessä. Ruuhkat olivat samaa luokkaa kuin Kehä I:llä ellei pahemmat. Emme siis jaksaneet kovin kauas lähteä etsimään ruokaa, vaan menimme ensimmäiseen rannassa olevaan ravintolaan, joka vastaan tuli.

Big mistake!

Se oli tex-mex paikka, joka sopi meille vallan mainiosti. Tilasimme tacoannoksen, joka oli tarkoitettu kahdelle ja pyysin ruokajuomaksi olutta, kun näin että sitä oli listalla. Se oli tietysti alkoholitonta, koska ravintolassa ei tarjoiltu alkoholijuomia. Otin kuitenkin oluen, vaikka tarjoilija varmisti moneen kertaan, ettei oluessa ollut prosentteja. Hinta oli sama kuin Suomessa alkoholia sisältävä olut. Tacoannos, jonka saimme oli naurettavan pieni. Siinä oli molemmille kolme pientä tacoa ja hinta oli lähemmäs 20 €. Huh huh! Hienot rantaravintolat kiersimme kaukaa tämän jälkeen.

Veneiden ihailua Dubai Marinan kanavalla

Dubai Marinan kanavan varrella olevalta kävelykadulta löysimme itsemme monesti viikon aikana. Siellä oli mukavaa kävellä ja katsella kanavan varressa olevia hienoja veneitä. Kävelykadun varrella oli myös monia kahviloita ja ravintoloita, joissa kävimme syömässä. Ruoka siellä oli paljon edullisempaa kuin rannassa. Dubai Marina tuntui olevan myös paikallisten suosiossa.

Liikkuminen Dubaissa

Välimatkat Dubaissa ovat pitkiä ja kaupunkia ei ole suunniteltu kävelijöille. Dubain keskustalla on kuulemma pituutta 40 kilometriä siis lähes maratonin verran. Marinan alueella pystyi vielä kävelemään paikasta toiseen, mutta jos halusi kauemmaksi, piti ottaa taksi tai metro. Jos Dubaista pitäisi sanoa yksi asia, joka on edullisempi kuin Suomessa, se olisi ehdottomasti taksi. Taksi toimi hyvin lyhyemmillä matkoilla ja metro siinä tapauksessa, että oli menossa metroreitin varrella olevaan paikkaan.

Dubain kaupunkikierros

Olimme etukäteen suunnitelleet, että käymme ainakin yhdellä retkellä ja se olisi jeeppisafari. Opas kehui kuitenkin niin vuolaasti heidän koko päivän kestävää kaupunkikierrosta, että päädyimme lähtemään myös sinne. Retki olikin kaikkien kehujen arvoinen. Oppaana toimi nainen, joka on asunut vuosikymmeniä Dubaissa sekä muissa arabimaissa ja hänellä riitti tietoa ja tarinoita vaikka kuinka. On aina ihanaa kuunnella ihmistä, joka tietää mistä puhuu.

Matkaan lähdettiin aamulla bussilla, ja reitti kulki aluksi Bur Dubaihin, joka on yksi vanhimmista Dubain asuinalueista.  Tutustuimme myös Perinnekylä The Heritage Villageen, joka sijaitseee Bastakiyassa, Bur Dubaissa.  Sen historiallinen korttelialue on entisöity ja siellä on paljon museoita, taidegallerioita, kahviloita sekä ravintoloita. Rakennukset ovat pääosin 1800-luvulta. Kaupungin vanhin rakennus on Dubai-museo. Meillä ei ollut nyt aikaa käydä siellä, mutta opas kehotti tutustumaan museon antiin omatoimisesti jonain muuna päivänä. Vanhoissa taloissa näkyi tuulitorneja, jotka hoitivat aikoinaan taloihin ilmastoinnin. Nyt ne ovat talojen koristeina.

Liikennettä Sheikh Zayed Roadilla

Liikennettä Sheikh Zayed Roadilla

Vanha Dubai sijoittuu Dubai Creekin eli Persinlahden poukaman molemmille puolille ja menimme lahden yli Deiran kaupunginosaan abralla eli taksiveneellä. Deirasta löytyvät mauste- ja kultasoukit. Pysähdyimme aluksi yhden myyntikojun eteen, jossa saimme maistella värikkäiden kivien näköistä suklaata. Niitä piti ostaa pieni pussi myös kotiin tuliaisiksi. Myyjät olivat oppaan tuttuja ja ilmeisesti tässä kohtaa pidettiin aina pieni tauko, jossa sai ostaa vettä tai muita myyntikojun tuotteita.

Kun soukit oli kävelty läpi, menimme takaisin bussille ja ajoimme kohti Madinah Jumeirahia. Se oli niin kaunis, että hyppäsi yhdessä Dubai Marinan kanssa yhdeksi suosikkipaikakseni. Alue on rakennettu perinteiseen arabityyliin ja rakennusten ympärillä on kanavia, joilta näkee esimerkiksi maailman ainoan 7 tähden hotellin Burj Al Arabin. Söimme omakustanteisen lounaan siellä ja nyt löytyi ravintola, josta sai olutta ihan prosenttien kera. Kyseiseen ravintolaan palasimme tyttäreni kanssa pari päivää myöhemmin, kun vietimme rantapäivää Burj Al Arabin viereisellä rannalla. Kävelimme sieltä Madinah Jumeirahiin ja kun sopivasti oli lounasaika, menimme ”vanhaan tuttuun” ravintolaan lounaalle.

Puiset abraveneet Deirassa

Puiset abraveneet Deirassa

Burj al Arab -hotelli Madinah Jumeirahilta kuvattuna

Burj al Arab -hotelli Madinah Jumeirahilta kuvattuna

Lounaan jälkeen oli vuorossa Palmusaari Jumeirah, joka on yksi Dubain ihmeistä. Palmun muotoinen saari on rakennettu meren päälle ja viiden kilometrin pitkän saaren ansiosta Dubaissa on 78 km enemmän rantaviivaa. Menimme saarelle bussilla ja tulimme sieltä takaisin ilmaratajunalla. Saaren päässä on hieno Atlantis-hotelli. Kävimme hotellin aulassa ja saimme kävellä käytävää vähän matkaa eteenpäin. Siitä edemmäs pääsivät vain hotellin asukkaat.

Ilmaratajunasta siirryimme takaisin bussiin ja ajoimme meille tuttuihin maisemiin Dubai Marinaan. Siellä siirryimme veneen kyytiin ja teimme pienen risteilyn. Aurinko paistoi ja pilvenpiirtäjät kimaltelivat kilpaa auringonvalossa. Mikäpäs siellä oli veneen kyydissä istuskella ja nautiskella maisemista.

Pilvenpiirtäjiä Dubai Marinassa

Pilvenpiirtäjiä Dubai Marinassa

Viimeinen retkikohde oli yksi maailman suurimmista ostoskeskuksista, Dubai Mall. Ostoskeskuksen vieressä on maailman korkein rakennus Burj Khalif. Tyttäreni ei pidä korkeista paikoista, joten näköaloja emme lähteneet katselemaan Burj Khalifin ylimmistä kerroksista.  Sen sijaan ihastelimme sen juurella olevia suihkulähteitä, joissa on hieno Dubai Fountain vesishow joka ilta klo 18 alkaen puolen tunnin välein. Jos menee syömään vähän ennen kuutta johonkin lukuisista ravintoloista altaan reunalla, saa ruokailun lomassa nauttia musiikin mukana tanssivista ja valaistuista vesipatsaista. Vesipatsaat nousevat jopa 150 metriin. Jäimme syömään altaan lähellä olevaan ravintolaan, jossa meidän ruokailun aikana esitys tuli kolme kertaa ja se oli joka kerta erilainen. Kaupunkikierros oli joka sentin arvoinen ja voin suositella sitä lämpimästi, jos olet menossa Aurinkomatkojen mukana Dubaihin.

Auringonlasku Burj Khalifan juurella

Auringonlasku Burj Khalifan juurella

Aavikkosafari

Toinen retki, jonka teimme oli aavikkosafari. Puolen päivän retken hintaan kuului ajelu hiekkadyyneillä, keitaan aktiviteetit sekä grilli-illallinen. Meidän lisäksi safarijeepissä oli nelihenkinen ruotsalaisperhe. Dyynejä mentiin ylös ja alas kuin vuoristoradassa. Välillä pidimme pienen tauon ja matka jatkui taas. Meidän jeeppi ei kertaakaan hyytynyt ylämäkiin, mutta niitäkin näimme.

Ajelun jälkeen katselimme auringonlaskun, joka ei minusta ollut niin vaikuttava kun olin odottanut. Sieltä siirryimme aavikolle pystytettyyn keitaaseen, jossa oli mahdollista ratsastaa kamelilla, ottaa hennatatuointi tai kokeilla musliminaisten käyttämää abayaa. Ruokailun yhteydessä oli tanssiesityksiä, jotka olivat aluksi viihdyttäviä, mutta loppua kohden pitkästyttäviä. Mikä huvittavinta, keitaalla oli myös baari, jossa myytiin oluen ja viinin lisäksi vahvoja alkoholijuomia. Ilmeisesti tiukat säännöt eivät päde aavikolla. Aavikkoretki oli mukava, mutta kun siellä on kerran käynyt, se on mielestäni aikalailla nähty juttu.

Jeeppisafarilla Dubaissa

Jeeppisafarilla Dubaissa

Dubai_kameliratsastusta aavikolla

Dubain loma oli mukava, mutta kohteena se ei tehnyt minuun sellaista vaikutusta, että haluaisin sinne ihan lähivuosina uudestaan. Kaupungissa järjestetään vuonna 2020 maailmannäyttely ja kovalla kiireellä nyt rakennetaan kaikkea uutta. Maailmannäyttelyn jälkeen kaupungissa olisi kiva käydä katsomassa miten se on muuttunut ja samaan reissuun voisi yhdistää myös Abu Dhabin.

Mitä mieltä sinä olet Dubaista?

Tämä blogikirjoitus on osa kuukausittaista Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, RIMMA+LAURA ja Muru Mou. Tempauksen ohjeet löydät täältä. Minut löytää Instagrammista nimellä mertsi_k

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  1.12.2016 at 13:40

  Mulla oli vähän samat mietteet Dubaista, ihan kiva, mutta eipä ole mitään kovinkaan suurta hinkua mennä takaisin. Arvostan lomakohteissa kävelyn mahdollisuutta, joka oli Dubaissa lähinnä kaupunginosakohtaista. Marina ja Bur Dubai oli mustakin kivoja ja tosi erilaisia paikkoja. Tuo kaupunkikierros kuulosti todella laadukkaalta! Me käytiin omatoimisesti lähes kaikissa mainitsemissasi paikoissa viikon aikana, monen eri päivän aikana, eikä se pitkistä välimatkoista johtuen ollut aina kovinkaan kätevää.

  • Reply
   mertsik
   12.12.2016 at 21:12

   Minäkin kaipasin iltakävelyitä ja toki siellä kanavan varrella ja The Walkilla kävimme, mutta se ei ollut sama asia. Kaupunkikierros oli todella hyvä, sitä ei suotta kehuttu.

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  1.12.2016 at 15:49

  Samat fiilikset jäi myös itsellä: ihan jees kaupunki, mutta ei kuitenkaan pakkoa päästä takaisin. Kuitenkin mielestäni käymisen arvoinen kaupunki. Tykkäsin kovasti siitä, miten siistiä esimerkiksi rannoilla oli ja ostoskeskukset kyllä tyydytti shoppailuhalut.

  • Reply
   mertsik
   12.12.2016 at 21:15

   Siistiä ja turvallista siellä oli. Kävelimme tyttäreni kanssa illalla metrolta hotellille ja matkan varrelle osui myös katvealueita, jonne ei katuvalot osuneet, mutta ei ollut missään vaiheessa turvaton olo. Jossain muussa maassa samanlaisessa paikassa olisi tullut kurkittua olan yli monta kertaa.

 • Reply
  Sari
  1.12.2016 at 21:17

  En ole vielä saanut Dubai inspiraatiota. Sen verran väkisin rakennetulta tuo näyttää. Aavikkoretkelle kyllä menisin mielelläni.

  • Reply
   mertsik
   12.12.2016 at 21:20

   Dubai jakaa mielipiteitä; joitakin se ei kiinnosta yhtään ja jotkut menevät vuosi toisensa perään uudestaan. Minusta se oli käymisen arvoinen, mutta ei tosiaan tarvetta lähivuosina mennä uudestaan. Aavikkoretki oli kiva, vaikkei ihan niin hohdokas kun olin kuvitellut.

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  1.12.2016 at 23:48

  Dubai ei ole vielä vakuuttanut minua, enkä ole kovinkaan montaa täysin ylistävää kommenttia tai postausta lukenut – eniten taidetaan yleensä kehua kaupungin shoppailumahdollisuuksia. Ehkä sen kerran elämässä voisi kokea, mutta tuskin vielä ihan lähiaikoina 🙂

  • Reply
   mertsik
   12.12.2016 at 21:25

   Näinhän se on 🙂 Lifestyle blogien puolella on ylistystä ollut enemmän, mutta niissä taidetaan painottaa eniten hyviä shoppailumahdollisuuksia. Niitähän siellä riittää, mutta minua kiinnostaa matkoilla muut asiat enemmän kuin shoppailu 🙂

 • Reply
  Jenna / With huge passion for life
  2.12.2016 at 13:27

  Vaikka Dubai on keinotekoinen, niin tykkäsin kaupungista enemmän kuin etukäteen ajattelin. Aavikkoretki jäi kokematta. Tulen varmasti palaamaan kaupunkiin joskus aurinkolomalle.

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 21:38

   Käy ihmeessä seuraavalla Dubain reissulla aavikolla. Se oli kiva kokemus!

 • Reply
  Annika | Travelloverblogi
  2.12.2016 at 16:18

  Olen joskus vuosia sitten ollut vain lyhyillä yön yli pysähdyksillä matkalla Malesiaan, mutta viime keväänä neljän päivän pressimatkalla, jonka aikana näin aika pitkälti näitä samoja asioita kuin sinäkin. Minuunkaan Dubai ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta, mutta koska sinne saa nykyään ihan todella halpoja lentoja, voisin kyllä joskus piipahtaa vielä nauttimassa valo- ja lämpöhoitoa. Kuuden tunnin suora lento melko takuuvarmaan kesään on kuitenkin aika houkutteleva ajatus. 🙂

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 21:42

   Totta! Suora lento sekä takuuvarma aurinko (paitsi meillä ei ihan toteutunut) houkuttelevat Dubaihin. Ehkä minäkin menen sinne vielä uudestaan, mutta tuskin ihan lähivuosina. 🙂

 • Reply
  Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  4.12.2016 at 10:59

  kyllähän tuonne sen verran halpoja lentoja on, että kyllä se ihan sen vuoksikin kiinnostaisi käydä tsekkaamassa. En kuitenkaan usko moisen halal-Las Vegasin minua sen kummemin puhuttelevan, mutta kiertely alueen muissakin maissa voisi olla pyrähdyksestä minulle mielekkäämmän tekevä lisäys!

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 21:45

   Hyviä lentotarjouksia Dubaihin löytyy melko usein ja suora lento houkuttelee myös. Muut emiraatit kiinnostavat myös minua.

 • Reply
  Kati / Lähinnä Kauempana
  4.12.2016 at 11:51

  Meille sattui viime tammikuussa myös, että pari ensimmäistä päivää oli koleita ja tuulisia. Sitten saatiin taas nauttia lämmöstä ja auringosta! Kiva lukea postaus toisen näkökulmasta, kun vähän aikaa sitten sain puserrettua oman tuotokseni blogiin.

  Me tykättiin kyllä Dubaista, vaikka ristiriitainen kohde onkin. Mutta vain 6h lentomatkan päässä taatut kesäkelit sekä paljon näkemistä ja tekemistä, niin päädyimme sinne. Vaikka raskasta vauvan ja 3v:n kanssa välillä olikin niin enimmäkseen nautittiin lomailusta!

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 21:48

   Minäkin kävin Kati lukemassa sinun postauksesi. Tutuista kohteista on kiva lukea muiden näkökulmasta. Dubai on suosittu lomakohde. Minunkin tutuista suurin osa on suunnannut tänä syksynä sinne.

 • Reply
  Sari | SariKoo.fi
  4.12.2016 at 20:34

  Vielä ei Dubai ole saanut minua kutsuttua käymään, vaikka nuo korkeat pilvenpiirtäjät ovatkin aika mageita. En osaa oikein edes eritellä, mikä maassa tökkii. Aurinkoa rakastavana luulisi, että olisin tuonne juoksemassa pää kolmantena jalkana 😀

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 21:50

   Dubai jakaa mielipiteitä. Joko siitä tykkää tai sitten ei halua edes matkustaa sinne. Mieheni kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Onneksi maailmasta maita löytyy 🙂

 • Reply
  Janni/Lentopelko
  4.12.2016 at 23:20

  Dubaita kyllä monet kehuu, mutta itse ei ole oikeastaan ollut mitään hinkua koskaan päästä sinne. Otsikon perusteella kiinnostuin tästä postauksesta ja ajattelin kurkata, mitä Dubailla on teidän mielestä tarjota. Kuitenkin tämänkin postauksen perusteella mieluummin jättäisin menemättä Dubaihin. 😀 Aavikkosafari kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, mutta jotenkin liian suunnitellut retket ovat usein jossain vaiheessa myös tylsiä; kaikki ei sovi kaikille.

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 21:55

   Aavikkosafari oli kiva kokemus, mutta kuten postauksessa kirjoitin, yksi kerta riitti. Jos vielä joskus Dubaihin eksyn, jätän aavikkosafarin väliin. Kaikki ei tosiaan sovi kaikille 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  7.12.2016 at 12:47

  Pariin otteeseen olemme Dubaissa olleet, mutta meille, jotka emme välitä auringossa oleskelusta emmekä oikeastaan shoppailustakaan, kaupungilla on aika vähän annettavaa. Toki nuo nähtävyydet on tullut kierrettyä ja viime kerralla kävimme myös tuossa Burj al Arab -hotellissa drinkeillä nähdäksemme sen sisältäkin.
  Hotelliin ei pääse vaan sisään kävelemällä, mutta viimeistään portilta voi soittaa sinne ja pyytää pöytävarausta drinkeille/lounaalle/iltapäiväteelle ja sitten pääsee sisään. Drinkit on noista se edullisin vaihtoehto.

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 21:58

   Niinpä, jos auringon ottaminen ja shoppailu ei kiinnosta, Dubai ei ole oikea valinta lomakohteeksi. Burj al Arab olisi kiva nähdä myös sisältä. Muistatko vielä mitä drinkit maksoivat?

 • Reply
  Teppo/Tämä matka
  8.12.2016 at 14:55

  Ei todellakaan ole kävelijän kaupunki. Me otettiin kentältä vuokra-auto ja sillä liikuttiin pitkin kylää ja naapuri emiirin tiluksillakin. Selkeä liikenne, helppo kulkea ja parkkitaloja riittää, myös rannoilla. Meidän halpisauto ei ollut hienoimmasta päästä ja vähän hauskutti luksushotellien vallet parking poikia 🙂

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 22:01

   Kiva kuulla, että teillä hyviä kokemuksia auton vuokrauksesta Dubaissa. Meitä opas kielsi vuokraamasta hurjan liikennekulttuurin vuoksi. Onneksi taksit ovat edullisia.

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  9.12.2016 at 22:01

  Jonkun välilaskun lomassa voisin viettää päivän tai pari täällä, mutta muuten vaan en Dubaihin suuntaisi. Ymmärrän kyllä niitäkin, jotka sinne haluvat matkustaa. Isäni on myös kovasti kehunut, tosin hän oli Dubaissa joskus vuosikausia sitten ennen tätä hullua ryntäystä sinne.

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 22:03

   Parissa päivässä ehtii ns. perusturrenähtävyydet koluta läpi ja aistia tunnelmaa. Ymmärrän, ettei Dubai kiinnosta kaikkia.

 • Reply
  Karoliina / From Karoliina -blogi
  10.12.2016 at 09:08

  Dubai on paikka, joka ei mua ole jostain syystä koskaan oikein kiehtonut. (Ja nyt kun näin sanon, niin todennäköisesti tammikuun työvuorolistassa möllöttää juurikin tämä kohde 😀 ) Mutta hienoja kuviahan sieltä saa 😀

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 22:04

   Haha, se olisi kohtalon ivaa 🙂 Hienoja valokuvia sieltä saa ja varsinkin pilvenpiirtäjiä tuli kuvattua siihen malliin, kuin ei olisi niitä koskaan nähnyt.

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  10.12.2016 at 17:47

  Mua kiinnostaisi aavikkosafari ja kameleita haluisin nähdä.Kuitenkin pitäisi mennä joskus, kun helle ei olisi aivan järkyttävä, tulen muuten vain kiukkusesti, jos on liian kuuma.

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 22:08

   Lämpötila voi nousta kuumimpina aikoina hurjiin lukemiin. Se ei ole kivaa kenellekään, kun ei helteellä jaksa tehdä mitään. Aavikkosafari oli kiva ja siellä pääsee ratsastamaan kameleilla. Niitä oli myös rannalla, joka tuntui hieman hassulta.

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  11.12.2016 at 01:31

  Nyt jouduin vähän skrollaamaan, että onko tämä vanha postaus kun mainitsit, että vuonna 2010 on maailman näyttely. No ei nyt sentään niin vanha postaus olisi, on tainnut vaan tulla kirjoitusvirhe. 🙂

  Olin Dubaissa jokunen vuosi sitten ja jäi samat fiilikset, että kivaa oli mutta ei tarvi mennä heti takaisin. On niin paljon muutakin nähtävää. Ja Abu Dhabi olisi kiva nähdä jos vielä joskus menen takaisin.

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 22:16

   Kääk, hyvä että huomasit tuon vuosilukuvirheen. Tarkoitin tietysti 2020 ja se on nyt korjattu tekstiin. Näin sitä sokeutuu omille kirjoituksille 🙂 Abu Dhabi olisi tosiaan kiva nähdä, vaikka on kuulemma vielä kalliimpi paikka kuin Dubai.

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  11.12.2016 at 14:45

  Dubai kiinnostaa itseä sellaiselle yhdistelmälomalle, jossa siellä olisi 3-4 päivää matkalla jonnekin. Aavikkosafari, palmusaari ja arkkitehtuuri kiinnostaa eniten. Sekä vanhan opiskelukaverin näkeminen, joka siellä asustelee nykyään.

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  12.12.2016 at 15:26

  Dubai kiinnostaa itseä sellaiselle yhdistelmälomalle, jossa siellä olisi 3-4 päivää matkalla jonnekin. Aavikkosafari, palmusaari ja arkkitehtuuri kiinnostaa eniten. Sekä vanhan opiskelukaverin näkeminen, joka siellä asustelee nykyään.

  • Reply
   mertsik
   15.12.2016 at 22:19

   Muutamassa päivässä ehtii hyvin tutustua jo mainitsemiisi kohteisiin. Vanhojen tuttujen näkeminen saattaa olla sitä parasta antia 🙂

Leave a Reply