Blogihaasteet

5 x asiat, joita en ole koskaan tehnyt matkalla

2.2.2020

Blogeissa kiersi muutama vuosi sitten haaste, jossa kerrottiin asioita, joita ei ole koskaan tehnyt matkoilla. En siihen silloin osallistunut, koska tuntui vaikealta keksiä asioita mitä en olisi tehnyt. Yleensä kun kerrotaan nimenomaan siitä mitä on tehty. Miksi nyt sitten tartuin aiheeseen? Surffailin viikonloppuna netissä ja päädyin lopulta yhteen haasteeseen vastanneista matkablogeista. Siitä syntyi nopeasti idea, että mitäs jos minäkin nyt hieman jälkijunassa rustailisin tästä jotain.

Blogihaaste lähti aikoinaan liikkeelle Virpin blogista, joka tunnettiin silloin nimellä ”Täynnä tie on tarinoita” (nyk. Hätälasku) Yritin etsiä alkuperäistä haastepostausta mutta se oli blogimuuton aikana hävinnyt bittiavaruuteen.

Helppoa näiden miettiminen ei ollut, koska tuntui aluksi siltä, että kaikkea mahdollista on tullut tehtyä ja koettua. Löysin lopulta viisi asiaa, jotka ovat kokematta – ja toivon, että osaa jääkin tälle listalle.

En ole koskaan joutunut ryöstön uhriksi

Olen ollut onnekas, ettei minua ole koskaan ryöstetty matkoillani. Minulta ei ole myöskään varastettu mitään eikä luottokorttia ole kopioitu. Ainoa uhkaava tilanne, jossa ajatuksissa viivähti hetken pelko,  muistuu mieleen Tansaniasta.

Ryhmämme hajaantui safarimatkan jälkeen. Osa jatkoi lomailua Sansibarilla ja osa lähti kotiin. Meidän ryhmästä minun lisäkseni vain Jarmo oli lähdössä samaan aikaan kotiin. Suurin osa jäi nauttimaan auringosta ja osa oli lähtenyt jo ennen safaria.

Koska lento kohti kotia lähti vasta myöhään illalla, saimme päiväksi käyttöön kuskin, joka kierrätti meitä ympäri Arushaa. Kuski ehdotti meille iltapäivällä, että hänen kaverinsa voisi viedä meidät kävelykierrokselle. Koska parempaakaan suunnitelmaa ei ollut, pyysimme häntä soittamaan kaverilleen.

Citylife in Arusha

Kävelykierroksen yhteydessä piipahdimme tauluja myyvässä liikkeessä. Kaupan myyjä kertoi, että heillä on takahuoneessa lisää tauluja ja pyysi meitä katsomaan niitä. Iskin silmäni kahta masaita esittävään kuvaan. Aloimme hieroa siitä kauppoja, mutta heidän pyytämänsä hinta oli naurettavan korkea. Myyjän ystävällisyys katosi saman tien, kun kerroin summan, jolla voisin taulun ostaa. Se oli vain murto-osa hänen pyytämästään hinnasta. Tajusin samalla, että olimme takahuoneessa myyjän ja hänen avukseen tulleen parin kaverin kanssa. Jos he haluaisivat ryöstää meidät, se olisi maailman helpointa. Mitään ei onneksi tapahtunut ja taulukin lopulta vaihtoi omistajaa, mutta tilanteesta jäi ikävä fiilis.

Lue koko tarina: Masai-heimon luona kylässä ja tinkimistä Arushan kaupungissa

Etäisyydet Arushasta

Ryöstön uhriksi olisi ollut helppo joutua myös Venezuelassa. Naapurihotellin naiselta oli viety keskellä kirkasta päivää paksu kultaketju kaulasta väkivalloin repimällä, kun he olivat rannalla kävelemässä. Muistona ryöstöstä oli isot mustelmat kaulan ympärillä. Venezuelassa piti kulkea mahdollisimman köyhän näköisenä ja pitää kamera sekä lompakko piilossa.

En ole koskaan yöpynyt hostellissa

Vaikka olen viettänyt öitä teltoissa, lautamajoissa ja jopa kontissa, hostelliyö on minulla vielä kokematta. Hostelleilla oli minusta aikoinaan huono kaiku ja ne olivat paikkoja, jotka tarjosivat katon pään päälle ja paikan isosta makuusalista muutamalla eurolla. Koin, etteivät ne olleet minua varten. Mielummin menin vaikka parin tähden hotelliin.

Nykyisin on tarjolla myös hienompia hostelleja, joita ei juuri hotellista erota. Yhteismajoitukseen ei tarvitse tyytyä, jos se ei ole oma juttu, koska monesta hostellista voi varata myös oman huoneen.

kilimanjaro

Telttamajoitusta Kilimanjarolla

En pidä mahdottomana ajatuksena, että jossain päin maailmaa yöpyisin siistissä hostellissa omassa huoneessa. Mutta siltikään en usko, että se olisi koskaan ykkösvaihto.

En ole koskaan myöhästynyt lennolta

Lennolta myöhästyminen olisi varmaan pahin painajaiseni. Sellaista ei ole toistaiseksi sattunut ja toivon, ettei koskaan tapahdukaan.

buddha_air_nepal

Läheltä piti tilanteista tulee mieleen vain Berliinin reissu, jossa lentokenttäbussi ei koskaan tullut ja alkoi olla kiire päästä kentälle. Samalla pysäkillä oli suomalainen mies, jonka kanssa otimme lopulta yhdessä tuumin taksin. Samaan kyytiin tuli vielä eräs nainen, jolla oli myös kiire lennolle. Sydämeni pamppaili silloin, kun tuijotin kelloa ja ohikiitäviä maisemia ja mietin mitä teen, jos en ehdi koneeseen. Taksimatka meni sen verran joutuisasti, että lopulta lentokentällä oli aikaa käydä vielä kahvilla.

Retkibussista sen sijaan olen myöhästynyt ja sen tarinan voitte lukea täältä: Iltapäivä Barcelonassa, joka ei mennyt kuin Strömsössä

En ole koskaan käynyt Kanariansaarilla

Olenko ainoa suomalainen, joka ei ole käynyt Kanariansaarilla? Siltä ainakin tuntuu.

Vielä kymmenen vuotta sitten ajattelin, että Kanariansaaret on tylsin paikka ever ja sinne en ainakaan lähde lomaani viettämään. Sittemmin olen pyörtänyt ajatukseni, kun olen lukenut Kanarian hienoista luontokohteista ja enää se ei ole tuntunut niin tylsälle. Varsinkin Teneriffa kutkuttelee ajatuksissa, koska olisi mahtavaa päästä Teidelle.

gran_canaria_lentokenttä

Gambiaan menimme pompulla Gran Canarian lentokentän kautta. Tätä en kuitenkaan laske Kanarialla käynniksi.

Kanariansaaret voisi olla hyvä vaihtoehto silloin kun haluaisi viettää lomaa lämpimässä hyvien kirjojen parissa ja käydä välillä uimassa ja kävelyllä, mutta tarkoitus ei olisi höntsäillä paikasta tai nähtävyydestä toiselle. Niin ja yhden päivän voisi pyhittää sille Teidelle.

En ole koskaan matkalla tarvinnut lääkäriä

Olen ollut onnekas myös sen suhteen, etten ole sairastunut matkalla niin pahasti, että olisi pitänyt turvautua lääkäriin. Matkakumppaneille sen sijaan on sattunut yhtä sun toista ja kovin juttu on mielestäni ystäväni käynti hammaslääkärissä Kathmandussa.

Huvittavinta on myös se, että pahin lomalla kokemani vatsatauti iski Tanskassa Legolandissa. Olen kuitenkin matkustanut Intiassa ja monessa muussa kohteessa, joissa vatsataudin todennäköisyys on todella suuri. Onkin pieni ihme, että Intian matkalla oli vain pientä vatsan vääntelyä, joka ei koskaan yltynyt vatsataudiksi asti.

Mitä sinä et ole koskaan tehnyt matkoilla?

Onhan blogi seurannassa jo FacebookissaInstagramissa ja Blogit.fi:ssä

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  2.2.2020 at 11:46

  Olipa kiva kun kaivoit tämän haasteen esiin ja koskaan ei ole liian myöhäistä osallistua! 🙂 Oma alkuperäinen aloituspostaus tästä aiheesta tosiaan katosi pari vuotta sitten bittiavaruuteen. Voisihan sen kirjoittaa uudelleen, katsoa mitä kaikkea listalle nousisi tänä päivänä. 🙂 Vieläkään en ole esim. koskaan vuokrannut reissussa autoa. 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 19:44

   Kiitos Virpi! Sinähän voit tosiaan kirjoittaa sen uudestaan. Jos muistat mitä silloisessa postauksessa oli, niin nyt voi verrata onko jotain niistä jutuista tapahtunut 🙂

 • Reply
  alex
  2.2.2020 at 12:07

  Hyvinhän näitä ”en ole koskaan”-juttuja sulta kutenkin löytyi. Täällä ilmoittautuu toinen suomalainen, joka ei ole koskaan käynyt Kanarialla (mutta aikoo joskus vielä käydä). 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 19:46

   Kiitos Alex! Kyllähän niitä sitten löytyi, kun alkoi tosissaan miettimään. Jutun julkaisun jälkeen muistui mieleen uusiakin juttuja. Ehkä tämän voisi joskus tehdä uudestaan. High five, meitä on sitten ainakin kaksi Kanarialla käymätöntä 🙂

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  2.2.2020 at 12:32

  Oho, Intiasta aina pelotellaan, että siellä jos missä saa aivan varmasti vatsataudin. Ehkä siis olet myös maailman ainoa ihminen, joka on selviytynyt sinne matkustamisesta ilman ongelmia. 😀 Omalle kohdalleni sattunut pahin vatsatauti vei sairaalaan tiputukseen Saksassa, mutta itse tauti oli kyllä alkanut jo Suomessa ennen lähtöä eli Saksaa ei voi tuosta taudista syyttää. Useita muitakin lääkärireissuja on tullut koettua matkoilla.

  Sen sijaan minuakaan ei onneksi ole toistaiseksi ryöstetty matkalla. Kortti on kyllä kopioitu useamman kerran ja taskuvaras vei passin hetkeksi, mutta sain sen takaisin. En ole myöskään koskaan myöhästynyt lennolta.

  Hostelleissa on tullut yövyttyä monesti (omassa huoneessa, ei dormissa), ja suosittelen lämpimästi. Hostelleissa saa edullisempaa majoitusta persoonallisemmissa paikoissa kuin mitä hotellit tarjoavat.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 19:49

   Kiitos Jenni! Kaverini ei meinannut uskoa todeksi, kun kerroin ettei kaikki saa Intiasta vatsatautia. Tässä yksi elävä esimerkki 🙂 Saattoi olla tuuria matkassa, koska aika moni sieltä taudin saa. Aika hurja juttu tuo tiputukseen joutuminen Saksassa.

   Hostellia voisin tosiaan joskus kokeilla. Olen monesta postauksesta löytänyt ihan kivoja vaihtoehtoja ja hintataso ihan toinen kuin hotelleissa.

 • Reply
  Taina / Seikkailupyöräilijä
  2.2.2020 at 14:31

  Hauska lista 🙂 Itse olen kokeillut noita kaikkia lennolta myöhästymistä lukuun ottamatta. Hostelleita on takana paljon, olen testaillut useiden maiden terveydenhuoltojärjestelmiä, on ryöstetty rahat ja passi (huoh…) ja Kanarialla olen käynyt kolmella saarella (turistikeskittymät tylsiä mutta luonto mahtavaa). Sulla on kyllä ollut mahtava tuuri (tai vastustuskyky), kun olet selvinnyt Intiastakin ilman sen kummempia vatsatauteja 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 19:51

   Kiitos Taina! Sinulle on sattunut ja tapahtunut 🙂 Rahojen ja passin ryöstäminen todella harmillista. Missä maassa tämä tapahtui? Mulla taisi Intiassa käydä hyvä tuuri, koska aika moni siellä joutuu kärvistelemään vatsataudin kourissa.

 • Reply
  Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning
  2.2.2020 at 15:17

  Sulla on ollut tosi hyvä tuuri matkassa mukana, kun mitään hurjempaa ei ole sattunut. Toivotaan, että tilanne pysyy jatkossakin samana 🙂
  Tein muuten myös tällasen samanlaisen haasteen joskus viime vuonna. En tiennyt silloin, että tällainen on kiertänyt aiemminkin. Näitä on kiva lukea!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 19:54

   Kiitos Cilla Maria! Tuuria on tosiaan ollut matkassa. Nyt pelkään, että milloin onni kääntyy 🙂 Seuraavalla reissulla tietysti myöhästyn lennolta, rahat ja passi varastetaan ja joudun sairaalaan. Huh, hope not!

   Täytyypä käydä lukemassa sun viime vuonna tekemä haaste. Virpin aloittama haaste kiersi muistaakseni vuonna 2017.

 • Reply
  Suunnaton
  2.2.2020 at 16:44

  Täällä vielä yksi, joka ei ole käynyt koskaan Kanarialla! Varsin pitkään se kuulosti mun mielestäni varsin vastenmieliseltä paikalta. Viime vuosina olen kuitenkin todennut, että etenkin Teneriffalta ja pienemmiltä saarilta taitaa löytyä ihan mielenkiintoista luontoa.
  Varsinaisesti toivelistalla Kanaria ei edelleenkään ole, mutta ehkä siellä joskus voisi käydä, jos kaipuu lämpöön käy sietämättömäksi ja muualle ei ole resursseja lähteä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 19:57

   Kiitos Suunnaton! Mulla on Kanariasta täysin samat ajatukset. Se on kohde, jonne voisi lähteä viettämään ”helppoa lomaa”, jos muuta ei jaksaisi järjestää. Teneriffa kiinnostaisi eniten, koska Teide 🙂

 • Reply
  velocity
  2.2.2020 at 19:20

  Meillä on täysin sama lista eli mitään näistä ei ole omalle kohdalle sattunut, onneksi! Okei Kanarian kohdalla en sanoisi onneksi, koska en kieltäytyisi mahdollisuudesta ilmaiseen matkaan, mutta tuskin ainakaan lähiaikoina tulen sinne matkaa itselleni kustantamaan. Myöskin hostellia voisin kokeilla varsinkin, jos matkustaisin yksin. Tuota ryöstämistä pelkään oikeastaan eniten, vaikka kaltaistani täsmällisyyteen tähtäävää ihmistä hirvittää myös ajatus lennolta myöhästymisestä! Lääkäriä olisi myös mukava välttää viimeiseen asti.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 20:02

   Kiitos Velocity! Hienoa kuulla, että sinäkin olet säästynyt listan ikävimmiltä jutuilta. Lennolta myöhästyminen ja ryöstetyksi joutuminen olisivat myös mun pahimmat painajaiset.

 • Reply
  Annukka
  2.2.2020 at 20:07

  Tämä oli kiva postaus, kun just yleensä vaan kertoo niitä mitä on tehnyt. Rupesin miettimään mitä itse en ole koskaan tehnyt matkustessa, niin vaikea keksiä. Tai no toki en ole koskaan matkustanut esim. Etelämantereelle, mutta luulen, että aika moni muukin on samassa tilanteessa. Muuta en kyllä tähän hätään keksi, kaikkea on sattunut ja tapahtunut, mutta kaikesta on selvitty, eikä onneksi mitään traumaattista ole koskaan sattuntu.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 20:04

   Kiitos Annukka! Minustakin tuntui aluksi, ettei keksi oikein mitään järkevää, mutta lopulta niitä löytyikin aika helposti. Postauksen julkaisun jälkeen tuli mieleen vielä muitakin juttuja. Niitä voi säästellä vaikka seuraavaan juttuun.

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  2.2.2020 at 21:34

  Kiva lista ja idea. Minuakaan ei ole ikinä ryöstetty enkä ole matkalla tarvinnut lääkäriä. Lentokoneesta olen kyllä tavallaan myöhästynyt, mutta vain sellaisissa tapauksissa, kun edellinen lento on ollut myöhässä eikä asiaan ole voinut itse vaikuttaa. Kanarialla olen käynyt lapsena, mutten sen jälkeen. Hyvissä hostelleissa onkin sitten tullut yövyttyä useita kertoja, mutta ei ikinä makuusalissa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.2.2020 at 20:07

   Kiitos Mikko! Hostellia voisin kokeilla, mutta vain omalla huoneella. Olen liian vanha ja mukavuudenhaluinen makuusaliin 🙂

 • Reply
  Piyya / Levoton SielunMaailmalla
  3.2.2020 at 22:14

  Olin jo kirjoittamassa, että ihan sama lista mutta ei, lääkäriä olen joutunut kaksi kertaa käyttämään lomieninaikana. Kreikassa akillesjänteen leikkaushaava aukesi 🙀 ja Emiraateissa onnistuin saamaan keuhkoputkentulehdukseen.
  Mutta Kanaria on vielä täälläkin kokematta !
  Tää listaus on itselläkinnollut mielessä, mutta noita en ole koskaan juttuja ei ole niin helppo keksiä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2020 at 16:30

   Kiitos Piyya! Oi voi, sinulle on sattunut ja tapahtunut matkoilla. Akillesjänteen leikkaushaavan aukeaminen kuulostaa todella ikävältä. Toivottavasti ei pilannut reissua.

 • Reply
  Eveliina | Korkkarit rinkassa
  4.2.2020 at 07:54

  Jukrat oletpa ollut onnekas! Minuakaan ei ole onneksi ryöstetty, mutta olen useasti nukkunut hostellissa. Viime kesänä nukuin pommiin yhdeltä työmatkalta, herran jukrat kuin noloa. Olispa ollut edes edellinen Lontoo, mutta piti vielä päästä Pohjois-Brittien Newcastleen siksi päiväksi, niin tuli tyyriiksi uniksi! Sairaalassakin olen ollut kun sain Denguen. Kanarian saarillakin joskus käynyt muksuna perheen kanssa.
  Hauska postausidea – voisin lainata! 😉

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2020 at 16:32

   Kiitos Eveliina! Pommiin nukkuminen pelottaa niinä aamuina, jos on aikainen lento. Nukun sellaisina öinä todella huonosti ja kyttään kelloa. Oh no, dengue ei kuulosta kivalle 🙁 Postausidesta saa kiittää Hätälaskun Virpiä, joka tämän aikoinaan ideoi. Lainaa ihmeessä, näitä olisi kiva lukea muiltakin 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  5.2.2020 at 11:16

  Hostelli ja lennolta myöhästyminen on kokematta, muut on ainakin pienessä mittakaavassa koettu. Ryöstö tosin kohdistui vaan hyvin pieneen rahamäärään, jonka olimme tyhminä kauan sitten ottaneet rannalle mukaan ja jättäneet rannalle lähtiessämme molemmat yhtaikaa uimaan.
  Lääkärin ohella Yhdysvalloissa päädyin hetkeksi sairaalan ensiapuunkin, vaan mustan silmän takia, eli ei lopulta mitään vakavampaa, mutta kyllä siitäkin tonnin lasku matkavakuutusyhtiölle tuli!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2020 at 16:33

   Kiitos Pirkko! Hyvää tuuria teilläkin on ollut ottaen huomioon, että matkustatte todella paljon. Matkavakuutus tulee olla kunnossa. Koskaan ei tiedä mitä sattuu ja tapahtuu.

 • Reply
  hannamarihenrika
  6.2.2020 at 14:56

  Hostelli, Kanariansaaret (ja pakettimatkat ylipäätään) sekä sairaala myös minulla kokematta. Tosin aina silloin tällöin joku matkaseurueeni jäsenistä on joutunut käymään lääkärissä kurkkukivun, auringonpistoksen yms takia. Luulin itse säilyneeni hyvin lennolta myöhästymiseltä, kunnes sitten joulukuussa 2017 se tapahtui, mutta siitä syystä että ensimmäinen lento oli myöhässä ja jatkolento ei meitä odottanut Helsingissä. Sinä olet kuitenkin säästynyt vielä paremmin lennolta myöhästymisiltä! Taskuvaras taas vei kerran puhelimen Barcelonassa mutta mitään dramaattista tuohon ei liittynyt, eli aika lievä ”ryöstö”. Minäkin tein viime kesänä vastaavan 10 kohdan postauksen blogiini. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2020 at 16:36

   Kiitos Hannamarihenrika! Jatkolennoilta myöhästymiset ovat ikäviä, mutta niille ei oikein mitään voi. Läheltä piti tilanteita kyllä on ollut, mutta onneksi on (tähän mennessä) aina ehditty lennolle.

 • Reply
  Päivi/ Kelvästä kartalle
  7.2.2020 at 14:03

  3,5/5 äistä myös kokematta. Hostellissa olen yöpynyt, ja kerran on ollut lennolta myöhästyminen aivan hilkulla. Juostiin koneeseen ihan viime hetkellä kun kuuluttivat kahta matkustajaa ja sieltähän me tultiin. Kone lähti heti kun istuttiin penkkiin…

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.2.2020 at 18:38

   Kiitos Päivi! Huh, teillä on ollut koneesta myöhästyminen todella lähellä. Onneksi ehditte 🙂 Läheltä piti tilanteita on sattunut jatkolennolla, mutta muuten onneksi ei.

 • Reply
  Sonja / Shining Journey
  7.2.2020 at 19:56

  Kiva postaus! 🙂 Mietin, että kolme kohtaa näistä ovat todella positiivisia: et ole joutunut ryöstön uhriksi, myöhästynyt lennolta tai tarvinnut matkoillasi lääkäriä. Onneksi olkoon, hienoa! 🙂 Toivottavasti kuitenkin pääset joskus käymään Kanarialla, sillä varsinkin Teneriffa on upea kohde, josta löytyy mielettömän rauhallisia ja kauniita luontokohteita sekä patikkapolkuja. Stereotypiat kaljaa kittaavista suomalaisista ja karaokebaareista vain pitävät tiukasti pintansa, harmillista.

  Hostellit myös kannattaa kokea, olen löytänyt niiden ihanuuden vasta aikuisiällä. Nuorempana välttelin hostelleja ja varsinkin makuusaleja, mutta olen oppinut pitämään niistä. Hostelleissa on monesti todella paljon tekemistä, paljon tilaa, kivoja tunnelmanurkkauksia, työskentelypaikkoja, riippukeinuja ja löhötuoleja, kirjastoja, todella siistiä ja mahdollisuus tutustua uusiin ystäviin. Kokemukseni makuusaleista ovat olleet myös pääosin hyviä: on ollut siistiä ja rauhallista. Tavarat on saanut laittaa lukittavaan kaappiin ja oman sängyn eteen on saanut vetää yleensä verhon. Siellä tuntuu, kuin olisi jossain kivassa lapsuuden tunnelmallisessa majassa. Sängyn ohessa on usein myös pieni hylly seinässä tavaroille, sähköpistoke ja lukuvalo. Hyvin olen hostelleissa viihtynyt. Kannattaa kokeilla. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.2.2020 at 18:41

   Kiitos Sonja pitkästä kommentista! 🙂 Kanarialle toivon joskus pääseväni ja nimenomaan Teneriffa kiinnostaisi. Nyt pidit niin hyvän ”myyntipuheen” hostelleista, että pitänee kokeilla niitäkin majoittumispaikkana. Hostellien taso on tainnut nousta vuosien saatossa ja viihtyisiäkin löytyy. Ehkä kaikista ankeimpiin ja halvimpiin luukkuihin en kuitenkaan menisi.

 • Reply
  Periaatteen Nainen
  7.2.2020 at 22:33

  Hauska lista, pitää varmaan itsekin tarttua – ainoa rasti ruutuun listaltasi oli, että minäkään en ole koskaan myöhästynyt lennolta. Kaikkea muuta on sitten tullut säädettyä senkin edestä 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.2.2020 at 18:43

   Kiitos kommentista Periaatteen nainen! 🙂 Uuh, sinulle on sattunut ja tapahtunut. Hyvä ettet ole lennolta myöhästynyt. Se on minulla varmaan yksi pahimmista painajaisista.

 • Reply
  Jenni | Boarding Time
  8.2.2020 at 16:25

  Täällä toinen, joka on selvinnyt useastakin Intian reissusta ilman pienintäkään vatsavaivaa, et ole siis ainoa! Enkä itsekään ole ikinä tullut ryöstetyksi. Muut mainitsemasi asiat kyllä tullu koettua.

  Kirjoittelin itse samasta aiheesta viime kesänä, postaus löytyy täältä
  https://www.boardingtime.net/yleiset/en-ole-koskaan-katunut-yhtakaan-reissua/

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.2.2020 at 18:47

   Kiitos kommentista Jenni! Hienoa, että sinäkin olet selvinnyt Intiasta ilman vatsavaivoja. Aiemmista kommenteista päätellen aika harva taitaa selvitä.

 • Reply
  Noora / Seikkailumielellä
  8.2.2020 at 16:29

  Näistä nuo positiivisemman pään jutut, eli hostellit ja Kanariansaaret, on koettu, mutta lennolta myöhästymistä, ryöstöä tai lääkärikäyntiä ei ainakaan vielä (ja toivottavasti ei tulekaan). Yritin miettiä omaa vastaavaa listaa, mutta yllättävän hankala on näiden jo mainittujen lisäksi keksiä, mitä en olisi tehnyt. Yöjunassa matkustaminen on ainoa, mikä mieleeni pälkähti ja sen kyllä haluaisin kovasti kokea.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2020 at 19:47

   Kiitos Noora! Mulla on yöjunakokemusta Intiasta ja se olikin ”something else” 🙂 Sitä voisi kokeilla uudestaan jossain muussa maassa.

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  8.2.2020 at 20:25

  Olipas hauska lukea näitä, pitääköhän itsekin kirjoitella vastaava lista. Ajattelin jokaisessa kohdassa, että no tuota minäkään en ole tehnyt, mutta sitten aina muistin jotain joka romutti ajatuksen. Lennoltakin olen myöhästynyt, mutta se ei ollut oma syyni vaan edellinen lento oli myöhässä. Hostellissakin olen joskus nuorempana ollut ja siellä Kanarialla. Tuosta lääkäristä en ole ihan varma, olen ainakin kerran saanut auringonpistookseen lääkkeet, mutta en muista oliko paikalla lääkäri. Mutta… ta-daa, minua ei ole koskaan ryöstetty (koputan puuta).

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2020 at 19:49

   Kiitos Paula! Kirjoita ihmeessä, näitä olisi kiva lukea muiltakin. Toivotaan, ettei koskaan jouduta ryöstön uhriksi. Se on lennolta myöhästymisen lisäksi epämiellyttävämmästä päästä.

 • Reply
  Anna | Muuttolintu
  9.2.2020 at 03:08

  Näitä on aina kiva lukea! En ole itsekään joutunut ryöstön uhriksi (kopkop), enkä ole käynyt Kanariansaarilla. Kanariansaarilla kyllä haluaisin käydä, se on vaan jäänyt varmaan siksi, kun asutaan toisella puolella palloa. Lennolta on tullut myöhästyttyä, kun tuppaan olemaan vähän turhankin huoleton matkaaja. Hostelleissa olen yöpynyt ja lääkärillekin on tullut tarvetta aika montakin kertaa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2020 at 19:51

   Kiitos Anna! Kanariansaaret on Australiasta käsin kaukana, joten en ihmettele ettet ole siellä vielä käynyt. Minulta se on jäänyt ihan muista syistä, mutta viime vuosina tosiaan alkanut kiinnostamaan.

 • Reply
  Daphnion
  19.2.2020 at 17:24

  Kanariansaaret ovat kanssa kokematta. Voisin kyllä mielelläni lähteä sinne luontokohteita ihastelemaan. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.2.2020 at 22:50

   Kiitos kommentista! Kanarian luontokohteet minuakin kiinnostaa. Patikointi Teidellä varsinkin houkuttelisi 🙂

Leave a Reply