Blogihaasteet

Kuvahaaste – miltä näytti vuosi 2020 kuvina

13.2.2021

Viime vuoden matkasaldon kävin läpi jo tammikuussa, mutta palataanpa menneeseen vielä uudestaan Muuttolintu -blogin Annan perinteisen kuvahaasteen muodossa. Tuliko kuvattua muuta kuin suomalaista kansallismaisemaa tai pitkospuita? Se selviää kohta.

Vuoden suosikkikuva

Jo ennen kuvasaldon selailua, tiesin suosikkikuvan tulevan Australiasta. Se oli viime vuoden paras reissu ja ehdimme sieltä kotiin juuri ennen kuin maailma meni kiinni pandemian takia. Blogiani pidempään seuranneet muistavat minun tykkäävän erilaisista maisemaristeilyistä. Sydneyssakin piti päästä vesille ja teimme puolentoista tunnin risteilyn kaupungin edustalla. Oli hienoa nähdä Sydneyn ikoniset nähtävyydet mereltä käsin. Lämmin tuuli pörrötti hiuksia, lasissa oli kylmää valkoviiniä ja ympärillä iloisia ihmisiä. Täydellinen tapa viettää lomapäivää!

Risteily Sydneyn edustalla

Arjen luksusta

Arkea voi piristää monella tavalla esimerkiksi hyvällä ruoalla ja juomalla. Ennen koronaa siihen kuului myös elokuvissa, museoissa ja taidenäyttelyissä käynnit. Tämä kuva on hyvän ystäväni luota, jonne kokoonnuimme alkuvuodesta pienellä porukalla. Tilasimme pizzaa, teimme salaattia ja nautimme herkuista hyvän viinin kera kuulumisia vaihdellen.

salaattia, pizzaa ja viiniä pöydällä

Kesäkuva

Vietämme kesällä paljon aikaa mökillä. Siitä on tullut vuosien saatossa toinen kotimme kesäaikaan. Viime vuonna pääsimme aloittamaan mökkikauden jo maaliskuun lopussa leudon talven vuoksi. Mökillä vietettyjä päiviä kertyi ennätysmäärä ja se oli myös pakopaikka arjesta koronan riehuessa ympärillä. Kuvassa soutuvene odottaa soutajaansa kauniina kesäpäivänä. Miten olisi pieni souturetki saaren ympäri?

soutuvene rannassa

Ihana majapaikka

Viime vuonna tuli hotelleissa yövyttyä normaalia vähemmän. Pyrin valitsemaan majoitukseksi aina jotain muuta kuin ketjuhotellin, jos se on mahdollista. Australian matkalla majoituimme hyvin erilaisissa majapaikoissa. Joukkoon mahtui pieniä persoonallisia hotelleja sekä myös isoja ketjuhotelleja. Omaksi suosikiksi niiden joukosta nousi By the Sea Port Douglas. Olin valinnut hotellin sen sijainnin perusteella; sieltä oli lyhyt kävelymatka rannalle. Huone oli sisustettu raikkailla väreillä ja parvekkeelta pilkotti meri. Olisin tuossa hotellissa voinut yöpyä useammankin yön.

port-douglas-hotelli

Hauska muisto

Matkalla Nelson Baylta Manly Beachille pysähdyimme Oakvale Wildlife Parkissa katsomassa Australian villieläimiä. Emme olleet ensimmäisen viikon aikana onnistuneet näkemään yhtään koalaa tai kengurua. Tai no, kuolleita kenguruita näkyi teiden varsilla, mutta olisin nähnyt niitä mielummin elävinä. Oakvalessa niitä pomppi kosketusetäisyydelle ja yksi kenguruista alkoi seuraamaan meitä makupalan toivossa.  Mieheni pysähtyi silittämään sitä ja eläintenhoitaja kiiruhti paikalle varoittamaan, että kenguru voi muksaista, kun se huomaa ettei meiltä herkkuja tipu. Jälkeenpäin nauratti, että olisihan se ollut koomista selittää myöhemmin saaneensa kengurulta köniin.

oakvale-wildpark-kengurut

Herkullinen hetki

Kesäloman alkajaisiksi ajoimme Itä-Suomeen ja yövyimme ystävien mökillä pari yötä. Sieltä teimme päiväretkiä Valamon luostariin sekä Kolille. Kun kansallismaisemia oli ihailtu Ukko-Kolilla, päädyimme läheisen hotellin terassille herkuttelemaan pizzojen ja hyvän viinin äärelle.

pizza-koli

Se ei-niin-hohdokas muisto

Loppukesästä olin tyttäreni kanssa käymässä Kangasniemellä ja ajattelimme reippailla ennen saunaa Hiisilammen luontopolulla. Emme sinne kuitenkaan koskaan löytäneet. Lopulta rämmimme sammalten peittämässä kivikossa ja yritimme löytää lammen rannalle. Kivikkoisella rannalla pysähdyimme tovin ja toivoimme löytävämme helpomman reitin takaisin. Reippailut tuli tehtyä ja sen jälkeen oli mukava mennä pihasaunan löylyihin.

kangasniemi-sammalmetsa

Tuonneko pitäisi mennä?

Rakkaassa seurassa

Vietimme juhannusta perinteisesti mökillä. Sää oli mitä parhain; aurinko paistoi ja lämpötila hipoi hellelukemia. Saimme molemmat lapset paikalle ja myös siskoni perheensä kanssa tuli viettämään keskikesän juhlaa. Kuvassa skoolaamme kuohuvalla ennen juhannuslounasta.

skoolataan kuohuvalla juhannuksena

Suosikkikuva itsestä

Tämä kuva nousi yhdeksi omista suosikeista. Se on otettu Australian matkalta, kuten aika moni muukin kuva tässä haasteessa. Taustalla Sydneyn ikoniset nähtävyydet.

Merja Sydneyssa

Unohtumaton maisema

Tämän otsikon alle oli tunkua, mutta valitsin lopulta Suomen kansallismaiseman Kolilta. Oli hienoa päästä monen vuoden tauon jälkeen ihailemaan näitä upeita näköaloja. Tähän tiivistyy myös viime vuoden matkateema, joka oli kotimaa. Myönnän, että ilman koronaa, se olisi ollut jotain muuta, mutta tulipahan viuhdottua menemään pitkospuilla sekä muilla luontopoluilla.

koli-nakyma-pieliselle

Kuvahaasteen ohjeet

Jos joku vielä innostuu tekemään haasteen, tässä ohjeet:

Kerro minkälainen sinun vuotesi 2020 oli kuvina ja sovita ne edellä mainittuihin otsikoihin. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin.

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Matkojeni ääniraidat
Matkailun värit
Matkavuosi 2018 kuvina

Onhan blogi seurannassa jo FacebookissaInstagramissa ja Blogit.fi:ssä

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  14.2.2021 at 13:40

  Australia on kyllä kiva maa ja sinne olisi mukavaa palata, nähtävää riittää. Me emme tuollaista risteilyä tehneetkään, mutta menimme lautalla Manlysta tuonne keskustaan ja sitten takaisin, jolloin pääsimme katselemaan keskustaa myös mereltä. Tuollainen risteily olisi kuitenkin voinut olla mukava lisä. Täytyy muuten todeta, että kuolleiden kenguruiden määrä tienvarsilla pääsi kyllä yllättämään ainakin itseni.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.2.2021 at 17:55

   Kiitos Mikko! Meidän oli myös ensin tarkoitus käydä Manly Beachilla risteillen, mutta lopulta menimme sinne autolla ja olimme yötä. Risteily oli kiva, varsinkin kun siellä oli samaan aikaan meneillään purjehduskisat.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  14.2.2021 at 21:37

  Vuonna, jona teilläkin matkat jäivät vähiin, niin ne harvat onnistuneet nousevat tietysti esille oli näkökulma vähän mikä tahansa. Mutta Australia on toki vaikka miten monen kuvan arvoinen!
  Port Douglasista jäi minulle kivat muistot, vaikka ne nyt ovatkin jo parin vuosikymmenen takaa …

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.2.2021 at 17:57

   Kiitos Pirkko! Näinhän se on, että viime vuodesta jäi parhaiten mieleen Australia. Hassulta tuntuu, että siitä reissusta on kohta jo vuosi. Sen jälkeen onkin ollut matkailurintamalla hiljaisempaa..

 • Reply
  Ne Tammelat
  15.2.2021 at 19:24

  Hieno matkavuosi! Minä vietin kesän Australiassa tv-sarjojen kautta ja oli hauskaa nähdä miten tuo Harbour Bridge oli saatu loihdittua kuviin niin, ettei siellä näkynyt muuta nykymaailman menoa. Sarja oli kuitenkin kuvattu muistaakseni 2000-luvulla ja se sijoittui jonnekin 50-60 -luvulle.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.2.2021 at 17:59

   Kiitos kommentista Tammelat! Onkohan me katsottu samaa sarjaa, koska minulla on muistissa myös yksi sellainen kesältä? Oliko se ”Kotiin takaisin”?

 • Reply
  Sini matkakuumeessa
  15.2.2021 at 23:32

  Kengurut ovat kuulema myös kovia potkimaan. Onneksi ei käynyt mitään. Näin jälkeenpäinhän tuo vain naurattaa. 😁

 • Reply
  Katja / Lähtöselvitetty
  17.2.2021 at 20:30

  On ihanaa, että ehditte käydä Australiassa! Me päätettiin ottaa alkuvuosi rauhallisesti, ja rauhallisesti on matkailun osalta otettu siitä lähtien. Mulla on muuten myös mielikuva nyrkkeilevistä kenguruista, joten en todellakaan halua niiden lähelle 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.2.2021 at 13:19

   Kiitos Katja! Tänä aamuna just muisteltiin, että vuosi sitten oltiin Ausseissa. Onneksi ehdittiin käydä siellä, koska nyt on niin pimeän peitossa milloin seuraavan kerran voi noin kauas lähteä.

 • Reply
  VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi
  18.2.2021 at 07:20

  Ihana näköinen vuosi! Etenkin Suomen kansallismaisemat Kolilta pysäytti. Suomen kauneimmat maisemat tuolta korkealta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.2.2021 at 13:20

   Kiitos Veera! Yllättävän paljon sitä tuli kaikkea tehtyä, vaikka olikin poikkeusvuosi monessa mielessä. Toivottavasti tätä vuonna pääsisi jo Tallinnaa pidemmälle. Huonolta näyttää tällä hetkellä, mutta eletään toivossa 🙂

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  18.2.2021 at 10:27

  Oi että, itsekin tässä vasta tajuaa, että omastakin Australian matkasta on vain hieman yli vuosi aikaa. Korina-aikaa tuntuu olleen jo vaikka kuinka kauan, mutta toisaalta vuosi tuntuu menneen tosi nopeaan.

  Ihania muistoja sinulla!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.2.2021 at 13:22

   Kiitos Teija! Kulunut vuosi tuntuu tosiaan pitkältä. Tänä aamuna just muisteltiin vuoden takaista Australian reissua. Aamupäivällä katselin yhtä dokkaria Perusta ja tuli ikävä sinnekin.

 • Reply
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  18.2.2021 at 22:08

  Kiva lukea vuoden kokemuksia kuvien kera. Onnellisia te, kun ennätitte ennen koronaa tekemään huikean matkan Australiaan. Kolin kuvasta tulikin mieleen, että siitä on ikuisuus, kun siellä on tullut käytyä. Mulle kolahti toi Pohjois-Karjala muutenkin tässä hiljattain.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.2.2021 at 13:25

   Kiitos Annemaria! Viime vuonna tuli tehtyä kolme reissua Itä-Suomeen. Siellä on hienoja paikkoja ja Kolin maisemat on vertaansa vaille. Ehkäpä tänä vuonna pitäis koluta Länsi-Suomea, kun siellä ei ole tullut aikoihin käytyä.

 • Reply
  Tiina Johanna / Kookospalmun Alla
  20.2.2021 at 18:22

  Ihania kuvia, kiva kun osallistuit haasteeseen! 🙂 Näitä koonteja on aina mukava lueskella, sillä helposti unohtaa mitä kaikkea onkaan vuodessa tullut puuhattua itse, saati sitten mitä muut ovat tehneet. Ihana fiilistellä Australian kuvien ja kokemustenne parissa, suloisia nuo kengurut! 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.2.2021 at 13:26

   Kiitos Tiina! Yllättävän paljon tuli kaikenlaista tehtyä viime vuonna, vaikka tuntui jossain vaiheessa että täällä me vaan nökötetään kotona. Saas nähdä meneekö tämä vuosi samaa rataa..

 • Reply
  INDIVUE
  20.2.2021 at 22:15

  Ihana tuo sinun kesäkuvasi! Itse otin myös juuri osaa tähän kuvahaasteeseen, ja minun kesäkuvani oli meren rannalta 🙂

 • Reply
  Anna | Tämä matka -blogi
  21.2.2021 at 09:22

  Olihan se hyvä, että saitte tehtyä Autralian reissun ennen koronaa! Minulla on yksi tuttava, jonka piti lähteä Japaniin ja joutuivat sitten maaliskuussa matkan perumaan, eikä ole tietoakaan koska pääsevät unelmiensa reissulle.

  Kyllä se Suomen luonto on nättiä, mutta saas nähdä. Tulossa toinen kesä, kun ei pääse kunnolla mihinkään. Taitavat kansallispuistot jälleen ruuhkautua 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.2.2021 at 13:31

   Kiitos Anna! Australian matkassa oli onni myötä, koska jos sen olisi joutunut perumaan, olisimme samassa tilanteessa kuin tuttavasi. On aika pimeän peitossa milloin seuraavan kerran voi lähteä kaukomatkalle. Luulen myös, että Suomen luonto taitaa kutsua kesällä. Toivottavasti pääsisi jo muuallekin ettei tarvitse pelkästään talsia kansallispuistoissa toisten perässä 🙂

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  25.2.2021 at 19:54

  Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä tämän vuoden korona-ajan jälkeen, että joku on käynyt viime vuonna Australiassa saakka! Nyt tuntuu jo Saksakin kaukaiselta, että oikein toisella puolella maapalloa on matkailtu 🙂

  Tällaiset kuvakoosteet ovat kivoja, olisi oikeastaan pitänyt itsekin tarttua. Näitä on yhtä mukava lukea kuin tehdäkin 🙂

Leave a Reply