Blogihaasteet

Kymmenen matkahaavettani

5.3.2019

Monesta matkablogista löytyy tällä hetkellä reissu-unelmia. Se ei tarkoita sitä, että kaikki matkabloggaajat olisivat vaipuneet haaveilemaan sattumalta yhtäaikaa, vaan kyseessä on Kohteena Maailma -blogin Ramin ideoima haaste. Minut tähän rinkiin haastoi Ja sitten matkaan… -blogin Aron.

Haasteet ovat aina mukavia ja laittavat miettimään asioita eri näkökulmasta. Myönnän toki, että tämän haasteen kohdalla mietintämyssyä piti pyörittää päässä pidempään, koska minulla ei ole valmiina TOP10 listaa paikoista, joissa haluaisin käydä. Tämä ihan siitä syystä, että listan kohteet vaihtuvat niin tiuhaan tahtiin, etten meinaa itsekään perässä pysyä. Toki on muutamia suuria haaveita, jotka ovat olleet ämpärilistallani vuosikausia enkä niiden suhteen luovuta, vaikka ne välillä mahdottomilta tuntuvatkin.  Yksi iso haave toteutui viime kesänä, kun kiersimme mieheni kanssa pari viikkoa Kaliforniaa sekä piipahdimme samalla reissulla myös Havaijilla.

Haaveet voivat siis myös toteutua. Katsotaan miten tämän listan kanssa käy.

Paikka – Antarktis

antarktis

Kuva: Pixabay

Etelämantereen matkasta olen haaveillut niin kauan kuin muistan. Syrjäinen, lumen ja jään peitossa oleva manner houkuttelee eikä vähiten sen vuoksi, ettei sinne mennä tuosta noin vaan. Tiedän pari matkabloggaajaa, jotka ovat siellä käyneet, mutta omasta tuttavapiiristäni en ketään.

Antarktis on myös kohde, jonne kaikki eivät edes halua mennä. Jos vaihtoehtona on aurinkoloma upealla hiekkarannalla, niin miksi lähteä palelemaan äärimmäisiin olosuhteisiin maapallon toiselle laidalle.  Mutta sen vuoksi se minua kiehtookin. Kohde, jossa jokainen kadulla vastaankävelijä ei ole käynyt.

Antarktiksen ja minun välilläni on paitsi lukematon määrä kilometrejä, myös iso kasa rahaa. Matka maksaa paljon eikä sinne lähdetä hetken mielijohteesta. Toivon, että joskus olisi mahdollisuus saada tuo summa kasaan ja hypätä lentokoneeseen, joka kuljettaisi minut Argentiinan eteläkärkeen ja sieltä laivalla kohti hyytävän kylmää Etelämannerta.

Tapahtuma – Coldplayn konsertti

Coldplay on tällä hetkellä lempparibändini. Tykkään käydä keikoilla ja konserteissa ja monia ulkomaisia tähtiä on tullutkin nähtyä vuosien varrella. Coldplay ei ole koskaan esiintynyt Suomessa. Lähin paikka taitaa olla Tukholma, minne pojat ovat päätyneet. Hieman harmittaa, kun en ollut hereillä muutama vuosi sitten, kun he kävivät läntisessä naapurissa konsertoimassa. Tällä hetkellä bändillä ei ole suurta kiertuetta meneillään, mutta kun seuraava alkaa (toivottavasti niin käy) niin olen valmiina lähtemään vaikkaa muille maille heitä katsomaan, ellei tie vieläkään käy Helsinkiin.

Kotimaan kohde – Kuusamo

kuusamo

Kuva: Pixabay

Kuusamo, nyt kutsuu mua Kuusamo.. Kotimaan kohdetta piti pohtia tovi. Ei sillä, etteikö Suomessa hienoja kohteita riittäisi, mutta reissu-unelmalistallani ei kotimaan kohteita ole juuri näkynyt. Haaveet ulottuvat kauemmaksi. Kotimaan kohteet tuntuvat olevan niin lähellä ja suht helposti saatavilla, ettei niistä juuri tarvitse unelmoida.

Sitten muistui mieleeni Ruka ja Kuusamo. Luin taannoin artikkelin Kuusamon vaelluskohteista ja sitä lukiessa tuli mieleen, etten ole vieläkään päässyt sen enempää Karhunkierrokselle kuin muillekaan pohjoisen vaelluspoluille. Lapissa on tullut käytyä monta kertaa, mutta suurimmaksi osaksi talvella. Kuusamo olisi siinä mielessä helppo kohde, että sinne pääsisi joko lentämällä tai vaihtoehtoisesti omalla autolla. Vaelluspolkuja tai muuta mielekästä tekemistä riittäisi varmasti useammaksi päiväksi tai voisihan sinne piipahtaa vaikka viikonlopun viettoon.

Kaupunki – Kapkaupunki

kapkaupunki

Kuva: Pixabay

On monia kaupunkeja, joissa haluaisin käydä ja oli hieman vaikeaa nostaa niiden joukosta vain yhtä. Kapkaupunki on kuitenkin ollut jo vuosia sellainen, jonne toivon joskus pääseväni. Sen sanotaan olevan yksi maailman kauneimmista kaupungeista ja se tarjoaa perinteisen kaupunkiloman lisäksi myös mahdollisuuden rantalomaan. Haluaisin kiivetä Pöytävuorelle ihailemaan maisemia, tehdä veneretken Nelson Mandelan vankilasaarelle Robben Islandille ja tietysti olisi hauska nähdä pingviinejä, merileijonia ja ehkäpä myös valaita. Samalla reissulla haluaisin päästä myös safarille bongaamaan eläimiä sekä Etelä-Afrikan kuuluisille viinitiloille.

Nyt iski matkakuume.

Maa – Australia

sydney_operahouse

Kuva: Pixabay

Australia ja/tai Uusi-Seelanti löytyvät monen ämpärilistalta. Niin minunkin. Australia on kuulunut haaveisiini niin kauan kuin muistan. Valtavan kokonsa vuoksi sitä ei selvitetä yhdellä eikä kahdella reissulla, vaan pitää etsiä maan suuresta tarjonnasta ne kohteet, jotka eniten kiinnostavat. Minulla kärkisijoja pitelevät  Sydney ja Iso Valliriutta. Ne on mahdollista nähdä samalla matkalla, kun reitin suunnittelee tarkasti. Nyt näkyy pieni valonpilkahdus tunnelinpäässä sen suhteen, että Australian voisi ruksia käytyjen maiden listalle. Mutta ei pidä nuolaista ennenkuin tipahtaa, joten en avaa tätä sen enempää. Toivo kuitenkin elää, että lähivuosina sinne olisi mahdollista päästä.

Saari – Galapagos

Jos Australia on maana ollut pitkään toivelistallani, niin samalla listalla saarikohteissa on Galapagos komeillut varmasti yhtä kauan. Saaren ainutlaatuinen eläimistö ja luonto kiinnostavat kovasti. Galapagosta sanotaan luonnonystävien unelmakohteeksi ja sitä se varmasti onkin. Saari on kaikessa erikoisuudessaan todella kiehtova. Mikään budjettikohde tämäkään ei ole ja sen vuoksi en ole sinne vielä päässyt, mutta unelmat elävät.

Extreme – Aconcagua

aconcagua

Kuva: Pixabay

Olen kiivennyt maapallon seitsemän mantereen korkeimmista huipuista kahdelle (Elbrus ja Kilimanjaro). Jos joskus päätyisin Chilen ja Argentiinan rajalla sijaitsevan lähes 7000 metrisen Aconcaguan huipulle, niin taas voisi rastittaa yhden ”Seven summits” vuorista käydyksi.  No, totta puhuen siihen se minun kohdallani päättyisi, koska loput neljä ovat niin haasteellisia, ettei minun taidoillani ja kokemuksilla ole niihin menemistä.  Eipä se Aconcaguakaan ole mitään lasten leikkiä, mutta se olisi kuitenkin periaatteessa mahdollista huiputtaa.

Tämän haaveen kanssa törmään samaan ongelmaan kuin monen muunkin kanssa eli aika- ja raharesursseihin. Matka kokonaisuudessaan kestää ainakin kolme viikkoa ja kustannukset ovat myös useamman tuhatlappusen. Olen kuitenkin joskus harkinnut tuota matkaa ihan vakavissani enkä vielä ole heittämässä kirvestä kaivoon sen suhteen, mutta ihan lähitulevaisuudessa se ei häämötä.

Majoitusmuoto – Majakka

pigeon_point

Tämä majakka – Pigeon Point – löytyy Kaliforniasta.

Majakoissa on jotain kiehtovaa ja olen joskus haaveillut yöpyväni jollain Suomen majakkasaarista. Yksi vaihtoehdoista olisi Bengtskärin majakka. Kun lapset olivat pieniä, meidän oli tarkoitus tehdä sinne päiväretki. Se kuitenkin peruuntui, koska merenkäynti oli sen verran voimakasta, ettei laiva olisi päässyt rantautumaan sinne.

En ole varsinaisesti mikään majakkabongari, mutta viime kesän Kalifornian roadtripilla kävimme yhdessä matkan varrelle sattuneista majakoista, Pigeon Pointissa. Niiden historiasta on kiva kuulla ja pohtia minkälaista elämä on ollut aikoinaan, kun majakat ovat olleet käytössä. Suomen majakkasaarille olisi varmasti kohtuullisen helppoa järjestää yöpyminen, kunhan olisi hyvissä ajoin liikkeellä. Siinäpä vinkkiä omalle kesälomalistalle.

Luontokohde – Huippuvuoret

huippuvuoret

Kuva: Pixabay

Luontokohteeksi olisin voinut nimetä myös aikaisemmin mainitsemani Galapagoksen, mutta koska tähän kategoriaan oli helppo keksiä muutakin, niin annetaan kunnia Huippuvuorille. Upeiden maisemien lisäksi siellä on mahdollisuus nähdä valaita ja jos on onnekas, myös jääkarhuja. En tiedä onko loukkaus sanoa Huippuvuoria köyhän miehen Etelämantereeksi, mutta onhan niissä paljon samankaltaisuuksia kuten arktiset olosuhteet, lumi ja jää. Tosin matka Huippuvuorille maksaa huomattavasti vähemmän kuin Antarktikselle.

Olin ystäväni kanssa jo pari vuotta sitten varaamassa reissua Huippuvuorille, mutta viiden päivän matka maksoi kuitenkin liikaa ja jätimme sen haaveen hautumaan. Sekin unelma kuitenkin vielä elää, olisihan tuonne hienoa joskus päästä.

Ruoka & juoma – Skiffer

Kun lähden matkalle, en mieti ensimmäisenä minkälaisia ravintoloita kyseisessä kohteessa on. Niitä pohditaan sitten paikan päällä tai valitaan nälän yllättäessä ensimmäinen kivannäköinen vastaantuleva ravintola. Olen kuitenkin pikkuhiljaa oppinut, että kannattaisi tehdä kotiläksyt kunnolla, niin ei ainakaan eksyisi vahingossa huonoihin paikkoihin. Siispä tämän kohdalla piti pitkään miettiä mitä laittaisin haaveeksi, kun ei mieleen tullut mitään erityistä ravintolaa maailmalta, jonne haluaisin joskus päästä. Sitten tuli mieleen Liuskaluodon Skiffer. En ole siellä koskaan käynyt, mutta haaveissa olisi kauniina ja lämpimänä kesäiltana päästä Skifferin ohutpohjaisten pizzojen ja raikkaiden juomien ääreen. Tämä haave on varmasti kaikista helpoin toteutettava omalla listallani.

Kokonaisuudessaan reissu-unelmani suuntautuvat useimmiten kaukomaille ja osittain myös kylmiin kohteisiin. Yhtään paratiisirantaa ei listalle päätynyt, vaikka niistäkin tykkään. Olen kaikkiruokainen matkojen suhteen ja tämä lista vaan vahvistaa sitä.

Tällaisia unelmia minulla on. Minkälaisia matkahaaveita sinulla on?

Haastan mukaan:

Kookospalmun alla / Tiina
Lyhyenä hetkenä / Pia
Maa quzuu / Outi
Seikkailumielellä / Noora
Kaukaa haettua / Anna

Tässä vielä haasteen säännöt:

Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

 

 • Reply
  Noora / Seikkailumielellä
  6.3.2019 at 20:44

  Kiitos haasteesta vielä tätäkin kautta! Näistä sinun matkahaaveistasi jaan kyllä täysin tuon Coldplayn. Missasin myös tuon heidän Tukholman keikkansa, koska en mitenkään saanut sopimaan työaikatauluihini muistaakseni sunnuntai-iltaan osunutta keikkaa. Ensi kerralla pistän päivät kyllä järjestymään!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.3.2019 at 19:31

   Kiitos Noora! Voi ei, sinultakin jäi Coldplay väliin. Se oli kuulemma ollut huikean hyvä keikka, joten harmittaa tosi paljon kun en sinne päässyt. Nyt vaan odottelemaan milloin pojat lähtee seuraavan kerran turneelle 🙂

 • Reply
  Sanni /Revontulia repussa
  9.3.2019 at 08:26

  Coldplayn konsertti koettu Tukholmassa 2016 ja voi että, oli kyllä joka pennin arvoinen! Upea kokemus, jota muistelen vieläkin ja hienoin konsertti missä olen ollut 😊

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.3.2019 at 19:33

   Kiitos Sanni kommentista! Voi sinua onnellista, kun pääsit Coldplayn konserttiin. Uskon, että se on ollut huikea kokemus 🙂

 • Reply
  Aron / Ja sitten matkaan...
  9.3.2019 at 13:03

  Kiva, että tartuit haasteeseen. Olihan meillä yksi sama kohde listoillamme: Australia. Sinun listasi on kyllä huiman hieno, mutta minun makuuni noita kylmän näköisiä maisemia oli pikkuisen liikaa. 🙂 Antarktis olisi kyllä varmasti huima kokemus, mutta siinä mietityttää tuo hurjan myrskyinen merimatka. Lisäksi en ole ihan varma, onko turismi Antarktiksella kovin hyvä juttu. Eihän tuonne varmasti ihan loputtoman paljon väkeä edes päästetä, mutta silti tuo vaatisi jonkin verran miettimistä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.3.2019 at 19:41

   Kiitos Aron kommentista sekä siitä, että sain sinulta haasteen 🙂 Kylmiä paikkoja tuli muuten yllättävän paljon listalle. Se ei alunperin ollut tarkoitus, mutta ne vaan on niin huikeita, että olisi tosi mahtavaa päästä näkemään ne omin silmin. Antarktis on The big dream enkä tiedä toteutuuko se koskaan, mutta jatkan haaveilua. Tuo eettinen puoli on minuakin mietityttänyt, koska se paikka ei kestä laajoja turistimääriä. Toki sinne eivät kaikki haluakaan vaikean merimatkan ja kalliin hinnan vuoksi. Sen vuoksi on hyväkin, että hinnat on katossa niin se ei ole kaikkien saatavilla.

 • Reply
  miraorvokki
  10.3.2019 at 16:43

  Hei en ole edes ajatellut, että majakassa voisi majoittua, mutta totta! Toihan olis oikeesti siisti! Todella ihania haaveita. Aika vilpoisen näköisiä mestoja myös, kivaa vaihtelua useisiin tropiikki-haaveisiin. Harvoin tulee katseltua noita viileämpiä kohteita, niin kiva, että nostit niitä paljon esiin! 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.3.2019 at 19:45

   Kiitos Mira! 🙂 Yöpyminen majakassa on ollut haave jo jonkun aikaa. Nyt pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä asialle jotain. Kylmiä kohteita tuli listalle aika paljon, vaikkei se alunperin ollut tarkoitus. Ne vaan on niin makeita paikkoja, että kun saa isosti haaveilla, niin niihin oli pakko päätyä.

 • Reply
  espanjaan
  10.3.2019 at 21:44

  Luulin lukemaan lähtiessäni, että minulla ei olisi toteutumattomia haaveita, mutta sitten muistin taas, että olen joskus katsellut kodinvaihtolomaa Australiassa. Ehkä. Ongelma sen kanssa voi olla vuodenaikojen eriaikaisuus, mutta ehkäpä sekin voisi olla jotenkin ratkaistavissa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.3.2019 at 19:48

   Kodinvaihtoloma Australiassa kuulostaa houkuttelevalta. Muistan joitakin vuosia sitten kun olimme heinäkuussa Pariisissa ja meidän viereiseen pöytään illallisella tuli australialainen perhe, jotka olivat talviloman vietossa. Se kuulosti todella hassulta. He muuten luulivat, että Suomessa on jääkarhuja. Piti oikoa näitä käsityksiä 🙂 Kiva kun kommentoit!

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  11.3.2019 at 10:56

  Vau, olet kiivennyt Kilimanjarolle. Varmasti ollut upea kokemus niin kuin olisi tämä Aconcaguakin olisi, mutta varmasti liian extreme minulle. Minun lienee tyydyttävä pienempiin nyppylöihin, vaikka vuorikärpänen on kyllä minuakin päässyt puraisemaan. Kuusamo on muuten todella yllättävän monipuolinen kohde, ja jos talvella päädyt sinne, niin ainakin talviaikaan siinä vieressä on lumoavan kaunis tykkylumien Riisitunturi!
  Galapagos olisi kyllä itselläkin sellainen kerran elämässä -unelma. Mutta ennen sitä taidan toteuttaa muutaman hieman edullisemman…

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.3.2019 at 16:28

   Kilimanjaron reissusta löytyy blogista juttua, jos haluat lukea siitä enemmän. Se oli upea ja niin olisi varmasti Aconcaguakin, jos sinne joskus päädyn. Riisitunturista olen nähnyt kuvia, juurikin tykkylumien aikaan ja on aivan ihanan näköistä. Täytyy ottaa Kuusamo tarkastelun alle ihan kunnolla. Suurin osa omista haaveista on kalliita, joten taitaa minullakin olla useampi edullinen edessä ennen niitä. Kiitos kun kommentoit Heidi! 🙂

 • Reply
  Stacy Siivonen
  12.3.2019 at 18:14

  Olen yöpynyt kahdella majakkasaarella, Gustavsvärn ja Hailuoto. Onko Hailuoto liian iso tullakseen kutsutuksi majakkasaareksi? No, Gustavsvärn joka tapauksessa on aito majakkasaari.
  Mitä tulee Antarktikseen, niin luin juuri, kuinka turakaiset ovat tartuttaneet pöpöjä sikäläisiin eläimiin, joten sikäli olisi hyvä, jos kukaan meistä ei pääsisi sinne.

  • Reply
   Stacy Siivonen
   13.3.2019 at 19:32

   Unohdin, olen yöpynyt myös Kirkkonummen Rönnskärillä.

   • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    21.3.2019 at 16:31

    Wau, sinulla on jo paljon kokemusta majakkasaarilla yöpymisistä. Pitäisi selvitellä noita lisää, jos vaikka kesällä tekisi retken jollekin niistä. Voi ei, tuosta Antarktiksen uutisesta en ollutkaan kuullut. Sitä silmällä pitäen olisi tosiaan parempi jos matkat sinne lopetettaisiin kokonaan ja annettaisiin sen alueen olla rauhassa.

 • Reply
  sari / matkalla lähelle tai kauas
  12.3.2019 at 20:51

  Kivat haaveet sinullakin. Erityisesti vaikka en omissani tätä maininnut Kapkaupunki on ollut omalla listalla niin, että erilaisia vaihtoehtoja ja reittejä matkaan on tullut katsottua. Aika näyttää milloin toteutuu. Me majoituimme Kylmäpihlajan majakalla pari vuotta sitten aurinkoisena elokuisenä yönä. Ilta majakkasaarella oli todella kaunis!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.3.2019 at 16:33

   Kiitos Sari! Kapkaupunki on ollut haaveena pitkään ja juuri nyt yksi ystäväni on siellä. Hän on laittanut ihania kuvia ja voi että, kun olisi mahtavaa päästä itsekin niille huudeille. Missä päin on Kylmäpihlajan majakka? Elokuinen ilta majakkasaarella kuulostaa upealta.

 • Reply
  VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi
  15.3.2019 at 20:27

  Skifferin liuskan on kyllä hyviä! Meiltä löytyi monta yhteistä matkahaavetta, tällä hetkellä ehkä eniten polttelee Lappi ja Norja.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.3.2019 at 16:19

   Kiitos Veera! Skifferin pizzoista olen kuullut niin paljon hyvää, että pakko päästä itse maistamaan. Lappi ja Norja kuulostavat hyviltä suunnitelmilta. Omat kokemukset Lapista ovat lähinnä talvelta, mutta kesäaikaan olisi hienoa päästä sinne patikoimaan ja toivoa, ettei ilma olisi sakeanaan mäkäräisiä 🙂

 • Reply
  Periaatteen Nainen
  16.3.2019 at 10:53

  Hauskaa, kun muiden listoilta löytyy samoja kohteita kuin itseltä – Galapagossaaret tässä tapauksessa 🙂 Jos majakkayöpymiseen kelpaa kotimainen kohde suosittelen ehdottomasti Bengtskäriä, olen siellä itse kerran yöpynyt ja oli taianomainen, vaikuttava kokemus.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.3.2019 at 16:22

   Kiitos kommentista! Majakkayöpymistä ajattelin nimenomaan Suomessa, niin se ehkä voisi jopa toteutua. Kommenteissa on tullutkin hyviä vinkkejä eri majakkasaariin. Bengtskär kuulostaa hienolta kokemukselta. Täytyypä kurkata sun blogiin oletko mahdollisesti kirjoittanut siitä jotain.

 • Reply
  Eve, Jetlaggies
  16.3.2019 at 22:06

  Kiva lukea näitä muidenkin listoja:) Galapagos, Antarktis ja Australia löytyivät myös omalta listaltamme. Skiffer sen sijaan on ihan naapurissa (oltiin tänäänkin syömässä Viiskulman ravintolassa) ja usein vierailtuja paikkoja yleisesti nuo lähisaaret Uunisaari, Liuskaluoto, Pihlajasaari yms.;) Skifferin Liuskaluoto on tosi hellyyttävä paikka kesäisin. Suosittelen <3

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.3.2019 at 16:25

   Kiitos Eve! Samoja kohteita taitaa tosiaan olla muidenkin listoilla. Varsinkin Australia tuntuu olevan suosikkimaa monelle 🙂 Voi teitä onnellisia, kun Helsingin lähisaaret ovat lähellä. Olen muutamissa niissä käynyt työillallisten merkeissä ja ne ovat tunnelmallisia paikkoja. Skifferin Liuska on vielä kokematta. Jospa ensi kesänä..

 • Reply
  Emilia
  17.3.2019 at 19:57

  Monia samoja haaveita täälläkin! Kävin Nizzassa Coldplayn Head full of dreams -kiertueen keikalle ja se oli maa-gi-nen! Ylivoimaisesti paras konsertti, minkä olen kokenut.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.3.2019 at 16:27

   Ooh, sinäkin olet käynyt Coldplayn konsertissa! Mä oon kade 🙂 Toivottavasti pojat lähtis pian uudelle kiertueelle. Kiitos kun kommentoit Emilia!

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  18.3.2019 at 20:20

  Näitä unelmakohdelistoja on todella kiva lukea ja todella hienoja kohteita oletkin valinnut!

  Etelämantereen risteilyt tapahtuvat eteläisen pallonpuoliskon kesällä, joten olosuhteet eivät itse asiassa ole yleensä kovin äärimmäisiä varsinkaan päivällä, jolloin rantautumiset tapahtuvat. Yleensä lämpötila on muutaman asteen plussan puolella. Suosittelen kyllä lämpimästi kyseistä risteilymatkaa! Henkilökunnassa on runsaasti biologeja, meribiologeja, geologeja jne. Omasta risteilystä jäi oikein hyvä kuva tuosta eettisyydenkin näkökulmasta. Yhdessä paikassa saa olla muuten rantautuneena korkeintaan 100 ihmistä ja näissä paikoissa on tarkoin määritellyt kulkureitit, joilta ei saa poiketa.

  Kapkaupunki on tosiaan kaunis. Se on täysin erilainen kuin iso osa muuta Afrikkaa, huimasti kehittyneempi. Elintasoerot siellä ovat kuitenkin erittäin suuret ja jonkun selvästi rikkaiden asuinalueiden vieressä saattoi olla township/slummi. Minä sanoisin, että paras ajankohta matkalle on Suomen syksy. Se tosin tarkoittaa sitä, että Kapkaupungissa on melko viileää. Erityisesti pöytävuerella on oikeasti kylmä. Miksi sitten syksy? Siksi, että silloin näkee lähes takuuvarmasti Herminuksessa valaita ja se on paras aika mennä safarille Krugeriin. Kapkaupungista pitää mainita, että se ei ole täysin vaaraton ja pimeällä ei ksnnata liikkua ulkona, ehkä Waterfrontia lukuun ottamatta. Sellainen asia muuten vielä Kapkaupungista, että vaikka siellä onkin kauniita rantoja, on vesi todella viileää.

  Australia on upea maa. Se on myös siinä mielessä helppo kohde matkustaa, että se on varsin turvallinen ja siellä puhutaan englantia ja asiat toimii varsin hyvin. Välimatkat ovat kuitenkin todella pitkiä ja kannattaakin harkita lentämistä niiden välillä. Iso valliriutta on todella kaunis, mutta uutisten mukaan se on tuhoutumassa kovaa vauhtia. Kannattaa pyrkiä tekemään matka mahdollisimman pian, jotta tuon luonnonihmeen ehtii kunnolla näkemään. Kaupungeista haluaisin nostaa esiin Brisbanen. Se yllätti meidät ja ei jäänyt viihtyisyydessä yhtään jälkeen Sydneysta.

  Kirjoitit ettei Galapagossaaret ole mikään budjettikohde. Osittain tämä ehkä pitää paikkaansa, mutta ei täysin. Galapagoossrille voi mennä muutenkin kuin kalliilla risteilyllä. Saarilla nimittäin majoittuu suhteellisen edullisesti. Risteilyn sijaan pääsaari Santa Cruzilta voi tehdä päiväretkiä lähisaarille ja Santa Cruzilta pääsee helposti ja edullisesti laivalla kahdelle muulle asutulle saarelle, Isabelalle ja San Cristobalille, josta myös voi tehdä päiväretkiä. Retket eivät tietenkään ihan ilmaisia ole ja lennot ovat kalliita, mutta ei galapagosmatkaan välttämättä ihan mahdotonta määrää rahaa joudu kuluttamaan.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.3.2019 at 16:53

   Kiitos Mikko ihanan pitkästä kommentista! Kiva kuulla kokemuksia näitä unelmapaikoista, varsinkin tuosta Etelämantereen risteilystä, henkilöltä, joka on niissä käynyt. Se, että Etelämantereella säädellään rantaumisia, on minusta hyvä asia ja eiköhän se ole myös kaikkien etu, että luonnon ekosysteemi ei järky liiasta turistimäärästä. Tuo olikin minulle uusi tieto, että Galapagossaarilla voi yöpyä. Tai no täytyy myöntää, etten ole asioita siihen liittyen edes paljoa selvitellyt kun se ei ole lähiaikojen kohteena, mutta kiva tietää että sinne pääsee myös hieman edullisemmin. Valmiit matkat näyttävät olevan usean tonnin arvoisia ja jotenkin mielsin, että sinne ei ominpäin edes voi mennä.

Leave a Reply