Espanja

Seuraava matkakohde on Madrid

4.9.2016
espanja-madrid-kansikuva

Torstai-iltana karistan toisen tyttäreni kanssa kumpparit jalasta ja lähdemme muutamaksi päiväksi Madridiin. Meille molemmille se on ensimmäinen kerta Espanjan pääkaupungissa. Espanjassa olen käynyt kaksi kertaa aikaisemmin; ensimmäinen matka suuntaui La Pinedan rantalomakohteeseen ja samalla reissulla kävin seikkailemassa myös Barcelonassa. Toisella reissulla vietin siellä pitkän viikonlopun ja kävin katsomassa ne nähtävyydet, jotka ensimmäisellä kerralla jäivät tietyistä syistä näkemättä.

Madrid on jäänyt mielestäni Barcelonan varjoon ja moni tuttavistani on ensin kolunnut Barcelonan ja vasta sitten suunnannut Madridiin. Ehkä Barcelonan sijainti meren rannalla tekee siitä houkuttelevamman. Madridista olen kuullut sekä hyvää että huonoa. Haluan kuitenkin itse käydä katsomassa paikan päällä miltä kaupunki näyttää ja muodostaa oman mielipiteeni sen jälkeen.

Mitäs siellä Madridissa sitten voi tehdä? Olen kovasti googlaillut ja lueskellut muun muassa matkablogeja. Hyviä tipsejä on löytynyt ja erityisesti Heidillä Maailman Äärellä -blogissa oli kivoja ravintolavinkkejä sekä ehdotuksia minne kannattaa mennä ihailemaan auringonlaskua. Aurinkoa sinne on odotettavissa ja lämmintä yli 31 astetta. Tällä hetkellä siellä on +37, joten ihan hyvä, että vähän viilenee.

Mielelläni otan lisää vinkkejä ja ideoita vastaan. Ruudun sillä puolen on varmasti monia Madridin kävijöitä, joten laittakaa ihmeessä kommenttia tulemaan. Kiitos niistä jo etukäteen!

 • lena
  4.9.2016 at 22:29

  Minua kiinnostaa myös Madrid-vinkit, joten seuraan tätä kommenttiboksia myös. Tutkin kohteita pitkälle viikonlopulle ja Madrid on ehdottomasti yksi hyvistä vaihtoehdoista. Oikeastaan mikä vaan mistä saisi edullista hyvää ruokaa ja viiniä käy 😀 Hauskaa matkaa!!

  • Merja / Merjan matkassa
   5.9.2016 at 20:04

   Kiitos Leena! Madrid on hyvä vaihtoehto pitkälle viikonlopulle, vaikka siellä viihtyisi varmasti pidempäänkin. Teillä on vielä mukavan lyhyt lento Espanjaan. Kohta kuullaan #matkachat’ssa!

 • Erja Kovanen
  6.9.2016 at 21:24

  Mielenkiintoista

 • Anna / 270 degrees
  12.9.2016 at 08:16

  Oi, kuulostaa mahtavalta!

  • mertsik
   17.9.2016 at 21:08

   Madrid oli tosi kiva, suosittelen 🙂