Espanja

Viisi syytä matkustaa Mallorcalle

8.9.2019

Mallorca on monipuolinen lomakohde, josta löytyy mielekästä tekemistä koko perheelle. Mallorcalla voi näppärästi yhdistää myös ranta- ja kaupunkiloman. Tässä omat vinkkini saarelle, jossa vietimme perheen kanssa aktiivisen lomaviikon kaksi vuotta sitten.

1. Mallorca on loistava vaelluskohde

Mallorca on vuoristoinen saari, joka tarjoaa lomailijalle hyvät mahdollisuudet nauttia hienoista vaelluspoluista. Vaellusreitteja löytyy joka lähtöön ja niistä voi valita omalle kunnolle ja taidoille sopivimman. Syksy ja kevät ovat miellyttävintä aikaa patikoimiseen, koska silloin ei ole liian kuuma. Keväällä pääsee myös nauttimaan luonnon puhkeamisesta kukkaan ja maisemien vehreydestä.

Me lomailimme Mallorcalla heinäkuun alussa, jolloin sää oli aika kuuma vaellusta ajatellen.  Olin ennen matkaa selvitellyt olisiko Alcudian lähellä sopivan pituista päivävaellusreittiä. Parhaimmat reitit näyttivät olevan Valldemossassa ja Sóllerissa, jotka molemmat sijaitsevat saaren luoteisosassa. Ne olivat meidän suunnitelmia ajatellen liian kaukana, vaikka houkuttelivat kovasti. Oppaan vinkistä päädyimme S’Albufera Park -kansallispuiston tarjoamille reiteille. Kansallispuisto sijaitsi lähellä hotellia, joten se sopi meille mainiosti.

S’Albufera Park -kansallispuisto tarjosi muutaman eri pituisen kävelyreitin. Me kävelimme pisimmän, joka oli 11,5 kilometriä. Maisemiltaan se ei ollut parhaimmasta päästä, mutta taltutti kuitenkin meidän vaelluskuumetta.

vaelluspolku pellon reunassa mallorcalla

Lue lisää: Patikointia S´Albufera Park -kansallispuistossa Mallorcalla

2. Mallorcan lukuisat viinitilat kutsuvat vierailulle

Mallorcalta löytyy yli 70 viinitilaa, joista useimmille pääsee vierailemaan. Viinitilakäyntejä voi tehdä omatoimisesti tai valmiilla retkillä.

Me kävimme matkatoimiston retkellä, jolla tutustuimme kahteen erilaiseen tilaan. Ensimmäinen niistä oli perheen omistuksessa oleva pieni tila, Bodega Ramanyà, joka sijaitsee Santa Maria del Camí -kylän lähellä. Olin haaveillut kävelystä viiniköynnösten keskellä, mutta sinne emme päässeet, koska suurin osa köynnöksistä kasvatettiin noin kahden kilometrin päässä tilasta.

Toinen tila oli yksi Mallorcan suurimmista viinintuottajista, Bodegas Macià Batle. Oikeastaan se ei edes tuntunut viinitilalta vaan viiniä valmistavalta tehtaalta. Tuotanto oli paljon teollisempaa kuin Bodega Ramanyássa.

Molemmilla viinitiloilla oli asiantunteva opastus ja tiloja esittelevät henkilöt puhuivat hyvää englantia. Ennen viinitilareissua kannattaa selvittää aukioloajat sekä täytyykö vierailu varata etukäteen vai voiko vaan poiketa pihaan.

viinitilan köynnösmaisemaa

Lue lisää: Viinitilaretki Mallorcalla

3. Palma de Mallorcan hyvät ostoskadut

Siinä vaiheessa kun rantaelämä alkaa kyllästyttää, hyppää bussiin tai vuokra-autoon ja hurauta Palma de Mallorcaan. Sieltä löytyvät saaren parhaimmat ostospaikat sekä paljon muuta nähtävää.

Samalla reissulla kannattaa käydä ainakin Palman katedraalissa, La Seu´ssa. Se on saaren tunnetuin nähtävyys ja kaupungin tunnuskuva. Myös Bellverin linna on näkemisen arvoinen. Näppärimmin nähtävyydet kiertää turistibussin kyydissä. Kaksi vuotta sitten hinta oli 18 €/hlö.

Palman parhaimpia ostoskatuja ovat Carrer de Sant Miquel, Carrer dels Oms, Passeig del Born (josta löytyvät kalliit merkkiliikkeet kuten Louis Vuitton, Max Mara ja Hugo Boss) ja Avinguda de Jaume III, josta löytyy tuttuja ketjuliikkeitä.

Palman kaupungista löytyy myös kauniita puistoja sekä kivoja pikku kujia. Niiden varrella on monia ihastuttavia kahviloita, joissa voi lepuuttaa jalkoja ja nauttia virvokkeista.

ostoskatu palma de mallorcalla

Lue lisää: Päiväretki Palma de Mallorcaan

4. Mallorcalla autonvuokraus on helppoa

Mallorcan tiet ovat hyväkuntoisia ja autonvuokrauksesta on tehty helppoa. Vuokraamoja on lähes joka kadun kulmassa eikä varaamista tarvitse tehdä etukäteen, ellet välttämättä halua tiettyä automallia tai vuokrata autoa pidemmäksi aikaa. Vuokraushinnatkaan eivät päätä huimanneet. Me maksoimme autosta kaksi vuotta sitten 80 € ja siihen kuului kaikenkattava vakuutus ja rajattomat kilometrit.

Me vuokrasimme auton vain päiväksi ja tutustuimme lähinnä saaren pohjois- ja länsiosiin. Aamun ensimmäinen etappi oli Cap de Formentor. Sinne ei pääse kuin autolla, koska turistibussit eivät pääse ajamaan ylös asti. Matkan varrella näkyi paljon pyöräilijöitä. Teiden hyvä kunto houkuttelee heitä treenaamaan Mallorcan kauniisiin maisemiin. Alcudiasta Cap de Formentorin laelle kestää pyörällä noin puolitoista tuntia, jos olet hyväkuntoinen. Sinnepäin tie on niin mäkistä, että minulla se kestäisi varmasti paljon pidempään.

Autoillen kohteesta saa enemmän irti ja voi omaan tahtiin kiertää paikkoja. Saaren länsipuoli jäi meiltä näkemättä, mutta siellä on kuulemma viehättäviä vuoristokyliä, jotka parhaiten saavuttaa autolla.

vuoristotie cap de formentorille

Lue lisää: Autoillen pitkin Mallorcaa

5. Mallorcan upeilla hiekkarannoilla vietät rentoa rantaelämää

Mallorcalla on lukuisia hienoja hiekkarantoja, joista löytyy valinnan varaa jokaiseen makuun. Isoimmilta rannoilta löytyy kaikki tarvittavat palvelut, kun taas pienemmillä rannoilla on rajatut palvelumahdollisuudet mutta rauhaa sitäkin enemmän.

Cala Millor sijaitsee saaren itärannikolla ja on tunnettu yhtenä Mallorcan parhaimmista rannoista. Me piipahdimme siellä autolla. Koska olimme iltapäivästä liikenteessa, oli rannalla jo melko ruuhkaista. Vapaita aurinkotuoleja tai -varjoja ei näkynyt ja ilman aurinkovarjon antamaa suojaa siellä ei olisi pystynyt olemaan. Aurinko porotti sen verran kuumasti. Vietimme rannalla sen verran aikaa, että lapset ehtivät käydä uimassa. Ranta näytti kivalta ja oli kuulemma todella matalaa, joten ei ihmekään, että lapsiperheet viihtyivät siellä hyvin.

Playa Muron ranta Alcudiassa on yli 10 kilometriä pitkä ja todella suosittu. Hotellilta oli vain 100 metriä rannalle, joten se oli meidän kotiranta. Tännekin kannatti suunnata heti aamusta, jos halusi saada aurinkotuolin ja -varjon. Iltapäivällä kaikki olivat jo varatut.

Hienoja rantoja löytyy saaren joka kolkasta, joten asuitpa missäpäin saarta tahansa, aina löytyy läheltä hyvät uimapaikat.

Seuraa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Blogit.fi:ssä

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  8.9.2019 at 18:30

  Tässä todellakin oli viisi erinomaists syytä lähteä Mallorcalle! Ei se turhaan ole ollut ensimmäisiä keihäsmatkakohteita Suomesta. Todella aliarvostettu saari, omasta mielestäni huikea paikka!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 18:49

   Kiitos kommentista Rami! Mallorca on kyllä todella upea paikka. Mieli tekisi takaisin niihin maisemiin ja olisi hienoa päästä koluamaan saaren länsipuolta, joka meiltä jäi lähes kokonaan näkemättä. Pitkä viikonloppu Palmassakaan ei hassumpi vaihtoehto 🙂

 • Reply
  Piyya
  8.9.2019 at 18:42

  Mallorca on todella oivallinen kohde, josta löytyy varmasti jokaiselle jotain.
  Minunkin pitäisi lähteä uudestaan etsimään niitä enemmän omia juttuja kuin mitä Alcudian lapsiperhe kohde minulle aikanaan tarjosi. Toki sielläkin oli monta hyvää juttua !
  Sun vinkkejä käyttäisin myös 😉

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 18:50

   Kiitos Piyya! Kiva kuulla, että vinkit olivat hyödyllisiä 🙂 Mallorcalta löytyy jokaiselle jotakin, on se sen verran monipuolinen paikka.

 • Reply
  Maiju
  8.9.2019 at 22:07

  Hyvä postaus ja hyvät syyt! Ensi kevättalvelle pitäisi löytää sopiva kohde Euroopasta ja Mallorcan nimi nousee aina esiin – nämä syyt todellakin puoltaa saarta.

  • Reply
   Terhi
   9.9.2019 at 17:09

   En ole koskaan ollut, mutta kiinnostaisi lähteä katsomaan millainen saari Mallorca on. Joku trekkipolku olisi ainakin ohjelmassa, miksei viinitehdaskin.

   • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    24.9.2019 at 18:52

    Kiitos Terhi! Mallorcalla on hienoja vaelluspolkuja, joten jos sellainen kiinnostaa, niin ehdottomasta kannattaa käydä saaren länsipuolelta etsimässä parhaimmat trekkauspaikat. Viinitilat olivat myös kivoja ja niitähän saarella riittää.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 18:51

   Kiitos Maiju! Mukava kuulla, että pidit 🙂 Mallorca on kaunis myös keväällä eikä siellä ole vielä niin kuuma kuin kesällä. Varsinkin jos patikointipolut houkuttelevat, niin kevät ja syksy ovat parasta aikaa.

 • Reply
  Anna | TÄMÄ MATKA
  9.9.2019 at 08:04

  Ai-jai kun tuli kaipuu Mallorcalle. Me kävimme joitakin vuosia sitten peräkkäin Mallorcan ja Menorcan ja kyllä Mallorca voitti ehdottomasti, jos nyt vertailla tahtoo.

  Itse pidin todella paljon Palma de Mallorcasta. Tämä on aika erikoista, sillä yleensä en pidä Espanjan saarien pääkaupungeista lainkaan. Voisin lähteä sinne ja sen lähialueille koska vaan viikoksi, eli välttämättä en edes uudestaan autoa kiertämiseen vuokraisi. Kaupunki sopisi ihan loistavasti ”kulttuurilomalle”.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 18:57

   Kiitos Anna! Palma on tosi kiva kaupunki ja sinne voi tosiaan mennä vaikka pitkäksi viikonlopuksi. Mallorca mielletään rantalomakohteeksi ja moni ajattelee, että ainakin viikko pitää olla (senkin saa kyllä menemään) mutta lyhyempikin loma onnistuu. Minua jäi kiinnostelemaan vaelluspolut, kun niille kunnon paikoille ei silloin ehditty.

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  9.9.2019 at 09:22

  Mallorca on jostain syystä jäänyt minulla vielä käymättä, vaikka monta kertaa se on ollut listalla, kun on valittu reissukohdetta. Mallorcan vaellusmatkoja olen myös tutkinut usein. Ehkäpä tämä epäkohta täytyy nyt lähitulevassa korjata ja käydä tällä saarella, josta olen kuullut paljon kehuja!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 18:59

   Kiitos Virpi! Luulen, että tykkäsit Mallorcasta. Siellä on hyvät patikointimahdollisuudet ja paljon muutakin nähtävää. Yllätyin itsekin miten monipuolinen se oli 🙂

 • Reply
  AMyLis
  9.9.2019 at 16:09

  Mallorca ennen kaikkea on ykköskohde keväisin ja syksyisin – maantiepyöräilijöille, ja jopa maailmanlaajuisesti arvioituna! Autoilevista turisteista mallorcalaiset haluaisivat eroon, sillä autoja on jo liian paljon! Ekologisempaa on tarjota palveluja cycloturisteille. Rantalomalaiset rällästävät ja aiheuttavat häiriötä. Pyöräilijät sen sijaan haluavat kunnon hotellin, jossa on kunnon ruokaa ja hyvä sänky. Nukkumaan mennään viimeistään klo 21. – T. Mallorcan pyöräilijä vuodesta 2005 (viime vuonna yli 12 viikkoa kaiken kaikkiaan). Kohta taas lähtö.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 19:02

   Kiitos Amylis kommentista! Sinulla on todella paljon kokemusta niin Mallorcasta kuin ilmeisesti pyöräilystäkin. Jututin Cap de Formentorilla yhtä pyöräilijää ja hän kehui Mallorcan pyöräilytreitit myös maasta taivaaseen. Kertoi myös käyvänsä siellä useamman kerran vuodessa. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja haastavuutta riittää korkeuserojen suhteen. Jos harrastaisin pyöräilyä, niin varmasti haluaisin mennä testaamaan noita reittejä. Mukavaa pyöräilyreissua! 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  12.9.2019 at 08:55

  Emme ole mitenkään ”himoautoilijoita” matkoillamme, mutta Mallorcalla päädyimme lyhyelläkin reissulla ottamaan ex tempore auton päivässä – ja sillä ehti kyllä ihan vaan päivässäkin kiertämään ja näkemään paljon! Pyöräilyyn noin mäkisissä maisemissa ei seniori-ikäisenä oikein pitemmille matkoille taivu – lähiseutuja (n. 10 kilometrin säteellä) kyllä kiersimme pyörilläkin!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 19:04

   Kiitos Pirkko! Me vuokrasimme auton myös ihan hetken mielijohteesta. Näimme hotellin vieressä olevan autovuokraamon pihalla VW Beetlen ja halusimme ehdottomasti vuokrata juuri sen. Se oli vapaa vasta parin päivän kuluttua, mutta se ei haitannut, koska sen tarkempaa ohjelmaa ei oltu sovittu. Sillä oli hauska ajella tukka hulmuten Mallorcan paahtavan auringon alla 🙂

 • Reply
  Travelloverin Annika
  12.9.2019 at 11:54

  Mallorca taitaa olla niitä Välimeren lomakohteita, joilla on tarpeettoman huono maine kymmenien vuosien takaisten ensimmäisten pakettimatkojen ja lihapullaravintoloiden takia. Olen ollut muistaakseni 12-vuotiaana, ja muistan edelleen, miten nihkeänä paikkana sitä pidettiin. Niin vaan ovat kymmenet vuodet sitäkin muuttaneet ja siitä on tullut trendikäs uudelleen. Ja nyt syystä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 19:06

   Kiitos Annika! Mallorcalla oli pitkään huono maine, mutta se teki hienon ”kasvojenpesun” ja on tänä päivänä ihan eri paikka kuin silloin kymmeniä vuosia sitten. Hienoa, että he onnistuivat siinä, koska luonto siellä on niin hienoa.

 • Reply
  Mirka / Reason for Season
  14.9.2019 at 17:30

  Olen parin kuukauden päästä lähdössä äitin kanssa Mallorcalle 8). Kävin siellä pressimatkalla toukokuussa, mutta tuntui, että en nähnyt paljonkaan sen reissun aikana mutta aavistelen, että saarelta löytyy paljon sellaista, mistä pidän. Marraskuussa ei varmastikaan rantakelejä enää ole, mutta esimerkiksi patikointi kiinnostaa. Haluan myös päästä raauhassa vaeltelemaan Palman vanhaan kaupunkiin, kun viimeksi piti vain juosta porukan mukana :D. Toisaalta hyvin tehosi itseeni tämä pressimatka, kun heti buukkasin uuden reissun :P. Tulipa ihan matkakuume tätä lukiessa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 19:08

   Kiitos Mirka! Wau, mahtavaa kuulla että sinulla on Mallorcan matka varattuna. Teille tulee varmasti ihana äiti-tytär reissu 🙂 Patikointiin marraskuu sopii varmasti mainiosti, kun ei ole enää niin kuuma. Sitä en tiedä mikä tilanne on sateiden suhteen, mutta toivottavasti pääsette nauttimaan myös auringosta.

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  15.9.2019 at 08:25

  Meillä on ollut Mallorca joskus suunnitelmissa mutta jostain syystä me ei sinne päästy kyseisenä vuonna. Kiinnostaisi kyllä kovasti käydä siitäkin huolimatta, että siitä usein puhutaan ”eläkeläisten paikkana”. Ehkä olen sitten kallistumassa sen iän puolelle, sillä minua eläkeläiset häiritse. Kauniilta näyttää koko saari ja varmasti hyvä loma olisi.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 19:11

   Kiitos Paula! Silloin kun me kävimme Mallorcalla, niin siellä näkyi ihan kaikenikäistä. Aika paljon oli lapsiperheitä. Eläkeläisiäkin taisi olla, mutta eivät he minuakaan haittaa 🙂 Toivottavasti joskus pääsette Mallorcalle. Siellä on kivoja vaelluskohteita, joista varmasti pitäisitte.

Leave a Reply