Instagram Travel Thursday

Miltä näyttää vuosi 2018 kuvina?

6.12.2018

Muuttolintu -blogin Anna heitti kivan haasteen; kymmenen kuvaa tältä vuodelta, jotka sopivat annettuihin otsikkoihin. Kuvahaasteet ovat aina kivoja ja olen tehnyt niitä useampia. Ajattelin toteuttaa tämän Instagram Travel Thursdayn hengessä. Tämä on itseasiassa historian viimeinen IGTT, koska tempaus on tullut tiensä päähän, eikä kuukausittaisia Instagram-kuvapostauksia ole enää tulossa. Tai mikäpä estää sellaisia tekemästä, jos haluaa käyttää kuvituksena vain Instagramissa julkaistuja kuvia.

Mutta mennäänpä sitten itse haasteeseen.

1. Vuoden suosikkikuva

hawaiji_suosikkikuva

Viime kesänä tehty Kalifornian road trip sekä pyrähdys Havaijille olivat ehdottomasti vuoden parhainta matka antia. Kokemuksena se oli upea ja oli mahtavaa nähdä omin silmin tv:stä tuttuja paikkoja. Tämä kuva valikoitui suosikkikuvaksi, koska purjevene on osunut juuri keskelle auringonlaskun siltaa ja tuo mieleen hetken, jolloin kuvan otin. Oli meidän viimeinen ilta Havaijilla ja menimme auringonlaskupurjehdukselle. Palasimme takaisin satamaan juuri ennen auringonlaskua ja yritimme vangita tuota hetkeä kameraan.

2. Arjen luksusta

arjen_luksusta

Arjen luksusta on kukat, hyvä lehti ja suklaa. Nämä kun nautitaan sohvan nurkassa kaikessa rauhassa ilman kiirettä, niin jaksaa taas. Lukeminen on aina ollut minulle yksi rentoutumiskeino. Kuluneen vuoden aikana on kirjojen lukeminen jäänyt todella vähälle. Lähinnä on tullut luettua blogeja ja jonkin verran lehtiä. Parin viikon päästä alkaa kahden viikon loma ja sen aikana haluan tarttua taas kirjaan. Mielessä kutkuttelee myös äänikirjat. Olisiko jo aika kokeilla niitäkin?

3. Kesäkuva

kesakuva

Tämä kuva on itseasiassa otettu jo huhtikuussa, mutta kuvaa sitä maisemaa, joka kesällä on meille rakkainta. Viihdymme kesämökillä paremmin kun hyvin ja se toimii kesäkotina noin puolet vuodesta. Huhtikuussa kun jäät ovat lähteneet järvestä, laitamme veneen vesille ja teemme mökille ensimmäisen tarkastuskäynnin. Aina hieman jännittää onko siellä kaikki kunnossa. Siitä alkaa pikkuhiljaa mökin siivoaminen talven jäljiltä siihen kuntoon, että siellä on kiva olla. Kesällä menee useita päiviä, jolloin poistumme saaresta vain käydäksemme kaupassa. Näitä maisemia tulee kuvattua ahkerasti ja auringonlasku kuvia löytyy runsaasti Instagram-tililtäni (@merjan_matkassa).

4. Ihana majapaikka

bakau_gambia

Instagramiin laitan harvoin kuvia hotelleista tai hotellihuoneista. Niinpä ihanan majapaikan kohdalla meinasi tulla tenkkapoo, mutta ratkaisin asian laittamalla tähän kuvan hotellimme rannasta Gambiasta. Talviloman vietimme tässä pikkuruisessa Länsi-Afrikan valtiossa. Aurinkoa ja lämpöä lähdimme sieltä hakemaan ja sitä myös saimme. Matkaan kuului myös safarireissu Senegalin puolelle sekä jokiristeilyä ja vierailua krokotiilifarmille. Majoituimme Sunbeach Hotel & Resortiin, johon olimme todella tyytyväisiä. Hotellin oma ranta oli rauhallinen ja siellä ei juuri kaupustelijoita näkynyt. Gambiasta ollaan kiinnostuneita, koska siitä tekemäni postaukset ovat olleet tämän vuoden suosituimpia blogissa.

5. Hauska muisto

comocomo_tapas

Reissuvuoden aloitti tammikuussa tyttöjen matka Belgiaan. Kävimme ystäväni kanssa tapaamassa Brysselissä EU-harjoittelussa ollutta yhteistä ystäväämme. Ensimmäisenä iltana menimme Como Como Tapas -ravintolaan syömään. Se on suosittu paikka, joten kannattaa varata pöytä etukäteen. Tapakset pyörivät liukuhihnalla ja sieltä valitsit mieleistä syötävää. Lautasten väristä tiedät onko siinä kalaa, kasvista, lihaa, makeaa jne. Koska tapasravintolassa oltiin, niin pitihän heti alkuun tilata isot lasit sangriaa. Kippis!

6. Herkullinen hetki

loiste

Heinäkuun lopussa erään helteisen päivän jälkeen menimme siskoni kanssa after-workin merkeissä ravintola Loisteen terassille. Kaupungin kattojen yllä nautimme ensin juomista ja myöhemmin salaatista. Muistan kun sain tämän annoksen eteeni, minulla oli niin kiljuva nälkä, että meinasi jäädä kuvat ottamatta. Oli muuten hyvää ja kesällä tuo paikka on yksi suosikeistani Helsingissä.

7. Se ei-niin-hohdokas muisto

kerava_sherwood

Alkusyksystä osallistuin matkabloggaajien Kerava-päivään, joka sattui harmillisesti samaan aikaan kun Mauri-myrsky moukaroi luontoa. Meidän oli tarkoitus mennä Talma Active Parkin seikkailupuistoon, mutta tuuli yltyi niin hurjiin lukemiin ettei sinne ollut mitään asiaa. Bloggaajakollegat eivät kuitenkaan jääneet neuvottomiksi, vaan keksivät spontaanisti paikkoja, joita he meille esittelivät. Mauri-myrskyä ei jäänyt ikävä, mutta Keravalta löytyi sellaisia helmiä, joita voisi mennä tutkimaan ajan kanssa lisää.

8. Rakkaassa seurassa

grand_canyon_champagne

Yksi viime kesäisen Kalifornia roadtripin kohokohtia oli helikopterilento Grand Canyonille ja lasillinen kuohuvaa kanjonin pohjalla. Skoolasimme mieheni kanssa hääpäivälle sekä hänen tulevalle syntymäpäivälle. Hetki oli sarjassa once-in-the-lifetime.

9. Suosikkikuva itsestä

merja_gambia

Laitan aika harvoin Instaan kuvia itsestäni. Tämä kuva on suosikkini tämän vuoden puolella julkaistuista. Kuva on hotellimme rannalta Gambiasta. Olimme päiväkävelyllä ja tuuli oli pörröttänyt hiukset sekaisin. Se ei haitannut, kun muuten oli rento fiilis ja onnellinen olo.

10. Unohtumaton maisema

pch_california

Pacific Coast Highway, Kaliforniassa oli kaunein maisemareitti, jonka olemme ajaneet. Tällaisia maisemia näkyi useita ja olisin halunnut pysäyttää auton jatkuvasti tien viereen tallentaakseni näkymät kameraan. Aamupäivä näyttäytyi harmaana, mutta onneksi aurinko astui esiin juuri oikealla hetkellä.

Minkälainen sinun vuotesi on ollut?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä toimivat Suomessa matkablogit Vagabonda ja Travellover 

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Minut löytää Instagrammista nimellä merjan_matkassa

 

 • Reply
  Piyya
  6.12.2018 at 16:44

  Olipa kiva kokoelma !
  Oma on vielä tekemättä. Tuo suosikkikuvista sinusta oikein hehkuu onnellisuutta ja hyvää oloa.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  6.12.2018 at 17:18

  Pitäisi varmaan alkaa itsekin katsella kuluneen vuoden kuvia tällä listalla – tämähän on jo toinen tämän Muuttolintu-blogin kuvahaasteeseen vastaava juttu jonka tänään luen. Ehkäpä vielä jonain päivänä …
  Pysähdyin erityisesti tuohon Gambian kuvaan – sinne haluaisin vielä suunnata tässä joskus, mutta hoidetaan nyt tuo Guineanlahden kierros vielä vähän etelämpänä Afrikassa sitä ennen ”pois alta”.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.12.2018 at 17:32

   Kiitos Pirkko! Täytyy tehdä tästä vuodesta vielä toinen kooste, koska nyt ei tullut käsiteltyä kuin osaa tämän vuoden matkoista ja yksi matka vielä edessäpäin. Teillä on mielenkiintoinen Afrikka-kierros edessä. Niistä maista ei usein juttuja näe.

 • Reply
  Sari /matkalla lähelle tai kauas
  8.12.2018 at 19:44

  Onpa ollut kiva vuosi näin kuvista päätellen. Kun tarkastelen omaa vuotta on sekin ollut melkoinen. Matkoja tulee tehtyä 7 ja ehkä se odotetuin vielä tulossa. Mukavaa loppuvuottaja uutta alkavaa!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.12.2018 at 17:38

   Kiitos Sari! Huikea matkavuosi sinullakin on ollut. Minne päin teet vuoden viimeisen matkan? Hyvää loppuvuotta sinullekin! 🙂

 • Reply
  Jossus Travelpics
  9.12.2018 at 11:10

  Onpa sinulla ollut kiva vuosi.
  Minulla on ollut aika tylsä matkavuosi, mutta onneksi viellä yksi reissu edessä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.12.2018 at 20:34

   Kiitos Jossus! Jospa ensi vuodesta tulee sitten parempi. Minne päin vuoden viimeinen reissu suuntautuu?

 • Reply
  Timo
  9.12.2018 at 13:00

  Havaiji on meilläkin listalla. Californian rantatietä yritettiin kerran mennä, mutta maanvyöry oli katkaissut tien vähän vieraillun Hearst Castlen pohjoispuolella, joten piti peruuttaa ja kiertää sisämaan kautta. Ehkä vielä joskus uudestaan. Toinen hieno rantatie, jota voin suositella on Etelä-Afrikan garden route. Sieltä ei vielä ole ehtinyt julkaista kunnolla mitään, mutta esim tämä: https://www.flickr.com/photos/timokoo/25219638991/in/album-72157663221050531/lightbox/ oli siinä Tsitsikamman luonnonpuiston luona.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.12.2018 at 20:39

   Pacific Coast Highway oli nyt samasta kohdasta poikki. Jouduimme kiertämään mutavyöry kohdan, joka oli enää muutaman kilometrin mittainen mutta kiertämällä ekstra kilometrejä tuli aika paljon. Vähän matkamme jälkeen tie saatiin auki. Oi, teidän Etelä-Afrikan kuva näytti ihanalta. Olisipa mahtavaa päästä tuonne joskus. Kiitos kun kommentoit Timo 🙂

 • Reply
  Lotta-Maaria / delfiininselassa
  10.12.2018 at 04:20

  Ihanan oloisia reissuja! Tuo kesäkuva on ihan huikea, jotain tuollaista järvikuvaa yritin etsiä itseltänikin, mutta ei ollut mitään noin visuaalisesti hienoa

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   20.12.2018 at 21:01

   Kiitos Lotta-Maaria! Järvimaisemia tulee mökillä kuvattua kesän mittaan ahkerasti ja joskus onnistuu saamaan varsinaisen helmen. Tykkään itsekin tuosta kuvasta. Siinä on jotenkin kaikki kohdallaan 🙂

 • Reply
  Sini
  10.12.2018 at 21:24

  Hyviä kuvia.. Erityisesti tuo sun omakuva Gambiasta. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   20.12.2018 at 21:02

   Kiitos Sini! Joskus hätäisesti räpsitystä selfiestä voikin tulla ihan onnistunut otos 🙂

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  10.12.2018 at 23:10

  Gambia kohteena kuulostaa kivalta varsinkin, kun näki rantakuvan todella kauniissa maisemassa.

  Tämä kuvahaaste on varsin kiva, taidanpa tarttua siihen itsekin. Kuten itse myös totesit, niin harmi homma kun IGTT loppuu, mutta voihan sitä edelleen tehdä postauksia Instagramin kuvia hyödyntäen omaan sopivaan tahtiin – ei huono idea ollenkaan!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   20.12.2018 at 21:06

   Kiitos Rami! Gambia oli kohteena hieman ristiriitainen. Aurinkoa ja lämpöä sieltä lähdettiin hakemaan ja sitä siellä olikin. Maa on kuitenkin köyhä moneltakin kantilta katsottuna (myös luonnonvarojen suhteen) ja se tekee surulliseksi. Ihmiset olivat ihan huippuja. Suomalaiseen makuun ehkä liian tunkeilevia, mutta kun kieltäytyi opaspalveluista sun muista, he jättivät rauhaan. Ystävällisiä ja uteliaita turisteja kohtaan. Harmillista tosiaan kun IGTT loppui, mutta eihän se tosiaan estä toteuttamasta omia IGTT-postauksia jatkossakaan.

 • Reply
  Terhi | Vagabondablogi.fi
  12.12.2018 at 07:51

  Upeita kuvia – etenkin tuo viimeimen on huikaiseva!

  Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan äänikirjoja. Mulla jäi lukeminen vuosiksi osittain siitä syystä, että bloggaaminen ja blogien lukeminen vei sitä aikaa, jonka ennen käytin lukemiseen. Äänikirjat muutti asian, sillä nyt voin kuunnella kirjoja autolla ajaessa, ruokaa laittaessa ja siivotessa – tai ihan vain sohvalla löhötessä 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.12.2018 at 16:48

   Kiitos Terhi! Huomenna lähdetään reissuun ja tarkoitus olisi ladata äänikirjoja mukaan. Siinä voi tosiaan käydä niin, että jään niihin koukkuun, mutta eihän se ole huono asia ollenkaan. Varmuuden vuoksi pakkasin myös pari pokkaria matkalaukkuun.

 • Reply
  Anna | Muuttolintu
  13.12.2018 at 11:11

  Ihania kuvia ja tunnelmia, olipa kiva, että lähdit mukaan haasteeseen. Ja mitä matkoja! Kalifornian road trip on meidän unelma, ja helikopterilento Grand Canyonillä kieltämättä kuulostaa aika unohtumattomalta kokemukselta. Gambia jäi myös kiinnostamaan, tajusin miten vähän oikeastaan edes tiedän siitä matkakohteena.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.12.2018 at 16:49

   Kiitos Anna! Tähän oli kiva lähteä mukaan 🙂 Kalifornian kierros oli pitkään myös meidän haaveissa ja kun kesälle sattui niin monta juhlimisen aihetta, niin päätimme lähteä juhlistamaan niitä rapakon taakse. Oli kyllä unohtumaton reissu.

 • Reply
  Martta / Martan matkassa
  15.12.2018 at 10:28

  Olipa kiva kuvasarja ja sinulla on ollut upea matkavuosi! Näitä haasteita on kiva lueskella ja katsoa upeita kuvia, niistä löytää aina itselle kivoja vinkkejä. Täytyypä tutustua haasteeseen ja ehkä kokeilen sitä myös itse. En tiennytkään että IGTT on tullut tiensä päähän, niitä kuvapostauksia oli hauska seurata, itse en koskaan ”ehtinyt” osallistua…

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.12.2018 at 16:51

   Kiitos Martta! Tämä vuosi oli kyllä The Matkavuosi. Ensi vuosi taitaa jäädä paljon vaisummaksi tai eihän sitä koskaan tiedä. Kaikista tämän vuoden reissuistakaan ei ollut vuosi sitten vielä mitään tietoa.

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  15.12.2018 at 19:47

  Ihastuttavia kuvia! Tuo kesäkuva oli tosi makea, ja Kerava mainittu! 😀 Tykkäsin myös tuosta sun selfiestä, onnellisuus paistaa kuvasta. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.12.2018 at 16:52

   Kiitos Sonja! Tuosta selfiestä on tullut myös oma lemppari. Vaikka se oli hätäisesti rannalla otettu huitaisu, niin siitä tuli onnistunut 🙂

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  16.12.2018 at 10:18

  Kivoja kuvia ja mennyttä vuotta on aina mukava muistella jonkinlaisella kuvakoosteella myös. Täytyy itsekin työstää jonkinlainen muistelo-postaus uunista ulos. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.12.2018 at 16:54

   Kiitos Virpi! Näitä kuvakoosteita on nyt näkynyt aika paljon blogeissa ja minunkin on tarkoitus tammikuun puolella tehdä vielä kattavampi postaus mitä kaikkea tulikaan tehtyä vuonna 2018. Tästä jäi nimittäin sellaisia reissuja pois, jotka haluan mainita. Laitapa myös oma muistelu postaus työn alle 🙂

 • Reply
  Katja / Lähtöselvitetty
  27.12.2018 at 17:28

  Ihania reissuja sulla on ollut – erityisesti tuo Kalifornian roadtrip näyttää upealta! Sinne kyllä haluaisin itsekin, kun Yhdysvaltain länsirannikko on täysin käymättä. Ja onneksi Mauri ei vienyt kaikkea hohtoa Keravasta, vaikkei kiipeilemään päästykään.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.1.2019 at 06:37

   Kiitos Katja! Kalifornian reissu oli mahtava ja suosittelen länsirannikkoa. Siellä riittää nähtävää. Ja ei, Mauri yritti pilata Kerava päivämme mutta ei onnistunut 🙂

Leave a Reply