Instagram Travel Thursday

Oodi kaukomaille

1.11.2018

Marraskuun Instagram Travel Thursdayn teemana on Kaukana kotoa.  Päätin tehdä teemaa mukaillen koosteen niistä kaukomaista, jotka ovat jättäneet jäljen sydämeeni. Mieleenpainuvia kohteita on ollut muitakin, mutta otin tähän mukaan viisi parasta. Muuten lista olisi paisunut liian pitkäksi.

Nepal

Oi, ihana Nepal! Olit ensimmäinen vaelluskohteeni ulkomailla ja veit sydämeni. Se ei ollut kuitenkaan rakkautta ensi silmäyksellä, koska ensimmäisenä vaelluspäivänä satoi vettä ja reppuni sadesuoja karkaili tuulen mukana milloin minnekin. Mutaisella polulla mietin, oliko vaeltaminen sittenkään minun juttuni. Mutta kun seuraavana päivänä aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja lumihuippuiset vuoret tervehtivät meitä ensimmäisen kerran, olin myyty. Ei haitannut vaikka seuraava päivä täyttyi kiviportaista toisensa perään ja reidet huusivat hoosiannaa. Nautin joka sekunnista. Kun pääsin vielä vaelluksen lopuksi Buddha Airin kyydissä vuoristolennolle ja näin maailman korkeimman ja kauneimman vuoren silmieni edessä, kyyneleet kihosivat silmiini enkä olisi halunnut sen lennon päättyvän koskaan.

Lue lisää Nepalin matkasta

buddha_air

nepal

Singapore

Se oli yksi kevätilta mökillä, kun istuimme miehen kanssa paljussa ja mietimme lähdettäiskö syksyllä reissuun. Silmieni eteen tuli näky aasialaisesta suurkaupungista ja sen pilvenpiirtäjistä. Ehkä yritin tavoitella sanaa Hong Kong, mutta suusta pääsi Singapore. Näin valitsimme sinut matkakohteeksi.

Olet maa, josta löytyy kaikkea mahdollista. Korkeita pilvenpiirtäjiä, hulppeita hotelleja ja utopistisia nähtävyyksiä. Maa, jolla on omat, tiukat sääntönsä. Aluksi ne hieman huvittivat, mutta matkalla ymmärsin miksi ne on laadittu. Maa pysyy siistinä, kun viidelle miljoonalle asukkaalle ja isolle turistilaumalle sanotaan, ettei purkkaa heitellä kaduille eikä metrossa syödä eväitä. Ja olihan niitä muitakin. Ihastuin ilmastoosi (kukapa suomalainen ei) ja siihen vihreään vehreyteen, johon kaupungilla törmäsi. Kun sadekuuroja ropisi niskaan now and then, yritin kääntää ajatukset positiivisen puolella ja miettiä, että näin puistot pysyvät vihreinä ja kasvit kukoistavat. Nähtävää riitti jokaiselle päivälle eikä kaikkiin hienoihin paikkoihin edes ehditty.

Lue lisää Singaporen matkasta

garden_by_the_bay

merlion_singapore

Peru

Sinä olit luonteva valinta vaellusmatkalle Nepalin jälkeen. Päätimme ystäväni kanssa jo lentokoneessa kotimatkalla, että seuraava matkakohde on Peru. Sitä en arvannut, että näkisimme jo vuosi Nepalin jälkeen. Hurmasit monipuolisuudellasi. Kahdessa viikossa näimme isoja kaupunkeja, pieniä kyliä,  lumihuippuisia tulivuoria, kondoorikotkia kanjonin yläpuolella, villieläimiä laajoilla tasankoalueilla, maailman korkeimmalla sijaitsevan järven, kaislasaaret sekä neljän päivän vaelluksen jälkeen Inka-kulttuurin kehdon; Machu Picchun. Tuon kahden viikon jälkeen pään kovalevy oli niin täynnä hienoja kokemuksia, että lähdin mielelläni kotiin purkamaan ajatuksia. En olisi pystynyt ottamaan vastaan enää yhtään elämystä. Mutta se tarkoitti vain sitä, ettei sinun maaperälläsi tylsää päivää nähnyt.

Lue lisää Perun matkasta

machu_picchu

peru_laama

Kanada

Kanada ja Kalliovuoret. Vieläkin menee kylmät väreet kun ajattelen niitä huikeita maisemia, joita tarjoilit meille.  Meidän piti ystäväni kanssa lähteä vaellusmatkalle, mutta päädyimme punavalkoisen vaahteranlipun maahan kiertelemään upeita luontokohteita. Vaikka emme tällä reissulla vaelluskenkiä jalkaan laittaneet, näimme luontoa laidasta laitaan. Niitä jylhiä kalliomaisemia, vesiputouksia, järviä ja jäätiköitä en unohda koskaan. Valitettavasti myös metsäpalojen jättämät karut maisemat tulivat meitä vastaan. Metsämaisemassa oli jotain samaa kuin suomalaisessa metsässä, mutta kun puiden takaa pilkotti kanjonin uumenista tuleva vesiputous, tiesin meidän olevan nyt jossain ihan muualla kuin koti-Suomessa. Kun maisemasta löytyy sekä järviä että vuoria, ei siitä voi olla pitämättä.

Lue lisää Kanadan matkasta

canada_peyto_lake

capilano_suspension_bridge

Yhdysvallat

Olit ensimmäinen kaukokohde, jonne matkustin. Se oli vuosi 1995 ja vuokrasimme kahdeksi viikoksi tuttavilta talon Floridasta. Siinä oli Savon tyttö ihmeissään, kun suureen maailmaan pääsi. Olimme matkalla kahdestaan mieheni kanssa, mutta myöhemmin selvisi, että mukana oli myös salamatkustaja. Tyttäremme, jonka olemassaolosta emme silloin vielä tienneet ♥ Salamatkustaja jäi kiinni vasta matkan jälkeen ja New Yorkissa koetut pahoinvointi kohtaukset saivat selityksen.

Kun nyt yli 20 vuotta myöhemmin matkustimme uudestaan suuren maasi länsirannikolle arvasin, ettei sekään meitä kylmäksi jättäisi. Kalifornian road trip oli elämys ja siihen päälle vielä muutaman päivän rentouttava lomailu Havaijilla. Ai että! Kyllä kelpaisi toistekin.

Lue lisää Kalifornian matkasta

golden_gate_san_francisco

grand_canyon

pacific_coastway

Mikä on sinun lempparisi kaukomaista?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä toimivat Suomessa matkablogit Vagabonda ja Travellover 

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Minut löytää Instagrammista nimellä merjan_matkassa

 • Reply
  sari/ matkalla lähelle tai kauas
  1.11.2018 at 18:45

  Minulla on niin vähän käytyjä kaukomaakohteita, joten lempparia ei ole mutta Peruun, Myamariin ja Meksiko voisivat olla seuraavana listallani ja Japani ja ja ……onhan niitä!

 • Reply
  Timo
  1.11.2018 at 23:20

  Hyvä lista! Paikat 2-5 on omallakin listalla – tosin Kanadasta ei vielä nähtynä näitä maisemakohteita, jotka kyllä kiinnostaa. Kyllä lempparina on USA ja nyt uutena Etelä-Afrikka. Toki uusinnan kiinnostaisi tehdä myös Uuteen Seelantiin ja Australiaan.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   7.11.2018 at 20:36

   Kiitos Timo! Etelä-Afrikka, Uusi-Seelanti ja Australia on omalla bucketlistalla. Kanada yllätti. Toki tiesin, että on hieno luontokohde, mutta silti kauniit maisemat löi ällikällä. Suosittelen!

 • Reply
  alohatravels
  4.11.2018 at 19:05

  Miten inspiroiva postaus, uusia kohteita toivelistalle tuli roppakaupalla 🙂 Peru on nyt ollutkin haaveissa tuoreimpana, ja myös Nepalin vaelluksesta olen unelmoinut. Kanada taas alkoi kiinnostaa ihan uudella tavalla, upealta näyttää kuvissasi! Täytyykin tarttua tähän haasteeseen omassa blogissa 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   11.11.2018 at 16:43

   Kiitos ja kiva kuulla, että sait tästä inspiraatiota 🙂 Kanada hurmasi kauneudellaan. Olisi ollut mahtavaa päästä patikoimaan, mutta siihen ei harmikseni aika riittänyt.

 • Reply
  Tatjaana
  5.11.2018 at 10:36

  Kiitos

  Olen matkustellut kovin vähän, mutta Kuuba taitaa olla lempikohteeni. Tällä hetkellä tuntuu, että tammikuussa täytyy lähteä Thaimaahan.

 • Reply
  Travelloverin Annika
  5.11.2018 at 20:43

  Ihania kohteita ja kuvia, mutta minun silmäni tarttui kuin naulittu Bubbha Airiin. Siinä on jotain vallan erikoista ja suloista. 🙂

 • Reply
  Terhi | Vagabondablogi.fi
  7.11.2018 at 07:22

  Ihanasti kirjoitettu juttu! Ehkäpä oma ykkössuosikkini kaukomaista on Australia. Näistä sinun kohteista haluaisin eniten käydä joko Perussa tai Kanadassa upean luonnon vuoksi. Ja miksei myös Nepalissa. Tai no, mulle kelpaisi näistä kaikki!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2018 at 20:05

   Kiitos Terhi, kiva kuulla että pidit jutusta 🙂 Australia on mulla bucketlistalla ja luulen kaiken kuulemani perusteella tykkääväni siitä ihan hulluna. Saas nähdä milloin sinne pääsee.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  7.11.2018 at 11:12

  Lemppari on vaikea juttu jos matkustaa melko paljon kuten me. Palasimme juuri Myanmarista, joka oli 125. maani ja siitä olen sanonut ensimmäisille kyselijöille, että jos en olisi käynyt Bhutanissa niin sanoisin sitä omalaatuisimmaksi maaksi, jossa olen käynyt. Jotain ihan erilaista siinä oli. Mukava, että olet listannut myös Kanadan ja Yhdysvallat tähän – välillä tuntuu että kovasti Kaakkois-Aasia -painotteinen matkailu unohtaa esimerkiksi Kanadan monella tapaa hienona kohteena.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2018 at 20:09

   Kiitos Pirkko! Teillä on niin hurja määrä käytyjä maita, etten ihmettele yhtään jos sieltä on vaikea valita yhtä suosikkia. Kanada on upea kohde ja mekin päädyimme siihen hieman vahingossa, mutta olen tyytyväinen että niin kävi. Siellä oli todella kaunista ja luonto oli hurmaavaa.

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  10.11.2018 at 13:57

  Olipa hauskasti kirjoitettu! 🙂 Ja ihan huippu tuo salamatkustaja, varmasti merkityksellinen kokemus! <3 Näistä tuttu on vasta Yhdysvallat, jonne lähtisin koska vain uudestaan. Erityisesti Kalifornia vei sydämen. Singaporeen seuraavaksi, odotukset ovat korkealla. Omia kaukomaiden suosikkeja ovat Australia, USA ja Uusi-Seelanti.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2018 at 20:12

   Kiitos Sonja! 🙂 Pikku salamatkustaja oli ihana yllätys <3 Kalifornia oli kyllä huippukohde. Mekin tykkäsimme siitä kovasti ja mieli tekisi sinne lähteä joskus uudestaan. Niin paljon jäi näkemättä. Singaporesta pidimme myös. Kiva kuulla ja seurata teidän reissua. Uskoisin, että tekin tykkäätte siitä.

 • Reply
  Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  10.11.2018 at 23:05

  Kiehtovia ja niin kauniita kohteita listalla! Näistä Nepal ja nuo lumihuippuiset vuoristomaisemat eivät kyllä nähtävästi jätä itseäni rauhaan, joten sinne taitaa vielä jossakin vaiheessa olla ”pakko” lähteä. Vaikkakin vaellusreisssuun varmasti mahtuu myös niitä ei niin kivoja hetkiä, kun pitää tarpoa vesisateessa eteenpäin. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2018 at 20:14

   Kiitos Anna-Katri! 🙂 Nepal jätti jäljen sydämeen ja niille vaelluspoluille olisi mahtavaa päästä vielä takaisin. Vesisateessa se ei kovin hauskaa ole, mutta onneksi meidän reissulla ei satanut kuin ensimmäisenä päivänä. Perussa sen sijaan vettä tuli enemmänkin ja kun se teki polut liukkaiksi, niin sai todella varovasti kävellä ettei pyllähtänyt kumoon.

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  11.11.2018 at 18:00

  Minulla ei kaukomaita käydyissä matkakohteissa ole laisinkaan, vielä. Haaveissa kyllä siintää Nepal, Peru, Yhdysvallat..onhan näitä haaveita. Nyt onnellinen että pääsee edes lähelle silloin tällöin. 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2018 at 20:18

   Kiitos Virpi! Kaukokohteet ovat siinä mielessä hankalia, kun niihin tarvitsee lomaa enemmän kuin pitkän viikonlopun verran. Eikä työssäkäyvällä sitä lomaa ole kuin rajattu määrä, joka on aivan liian vähän. Olisi mahtavaa kierrellä enemmänkin kaukomailla, mutta aika tuo omat rajoituksensa. Onneksi Euroopassakin riittää nähtävää 🙂

 • Reply
  Outi / Maa Quzuu
  11.11.2018 at 19:58

  Kylläpä säkin olet käynyt vaikka missä! Nepal olisi minunkin listallani ykkösenä, hyvänä kakkosena tulisi Indonesian Sulawesi, jossa oikeasti tuntui siltä että nyt ollaan kaukana kotoa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.11.2018 at 20:18

   Kiitos kommentista Outi! 🙂 Ooh, mäkin haluan Indonesiaan. Se kuulostaa houkuttelevalta, varsinkin nyt kun ikkunan takaa tervehtii pimeä marraskuinen ilta.

 • Reply
  Annukka || @happyannukka
  12.11.2018 at 11:48

  Intia tuntuu kuin toiselta kodilta. Mutta sinun listalta Peruun, ja yleensäkin Etelä-Amerikkaan, haluaisin kovasti matkustaa. Päästä näkemään alkuperäiskulttuureja siinä määrin kun se enää on mahdollista.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.11.2018 at 20:21

   Kiitos Annukka! Peru oli kyllä ihana ja vaikka se listalleni kuuluu, en usko että sinne tulee uudestaan lähdettyä. Tämä puhtaasti siitä syystä, että maailmassa on niin monia muita paikkoja, joita haluan nähdä. But you´ll never know 🙂

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  13.11.2018 at 22:50

  Wautsi, miten huikeita patikointireissuja sulla on ollut! Australia on pitkäaikainen haaveeni, toivottavasti sinne pääsisin! Haaveilen myös Amerikan länsirannikolta sekä seteliä-Afrikan safareista…

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.11.2018 at 20:23

   Kiitos Martta! Australia on munkin todella iso haave. Sinne on vaan niin pitkä matka, joten se reissu vaatii huolellista suunnittelua ja kunnon lomaa 🙂

 • Reply
  Eve, Jetlaggies
  14.11.2018 at 09:24

  Ihania tarinoita. Tuota matkustaminen on juuri parhaimmillaan: Isoja haaveita ja puoliyllättäen toteutettuja unelmia, jotka vielä toteutuessaan kaatavat täysilaidallisen sellaisia upeita elämyksiä, joista ei osannut unelmoidakaan. Meillä nousevat korkealle varmaan Argentiina, Japani, Sri Lanka, Uusi-Seelanti ja Taiwan<3

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.11.2018 at 20:25

   Kiitos Eve! Kiva kuulla, että tykkäsit 🙂 Hyvin sanottu matkustamisesta. Tuotahan se juuri on. Teillä on myös kasa upeita kohteita. Noista varsinkin Argentiina ja Uusi-Seelanti kiinnostavat todella paljon.

Leave a Reply