Epäonnisen junamatkan jälkeen oli ihanaa päästä vihdoin hotelliin suihkuun ja aamiaiselle. Majoituimme näyttävässä hotelli Nahargarhissa, jonka linnamainen ulkonäkö jäljittelee Rajputin metsästyspalatsia. Hotelli oli rakennettu keskelle-ei -mitään, joten hotellin ulkopuolella oli vain hiekka-aavikkoa.
Loikoilimme uima-altaalla aamupäivän ja lounaan jälkeen vierailimme myymälässä, jonka tuotteiden myynnillä tuetaan paikallisten naisten toimeentuloa. Siellä oli valikoimissa mattoja, huiveja, kankaita ym. käsitöitä.
Sitten olikin vuorossa kauan odotettu safariajelu Ranthamboren kansallispuistoon. Ystäväni sekä kaksi muuta onnekasta, jotka ehtivät junasta ajoissa ulos, olivat käyneet jo aamulla ensimmäisellä ajelulla ja Ilona oli nähnyt tiikerin. Ranthambore on Intiassa paras paikka bongata tiikereitä, mutta me emme niitä onnistuneet näkemään.
Ranthamboren kansallispuisto
Ranthamboren kansallispuisto on perustettu vuonna 1980 ja se sijaitsee noin 350 kilometriä Delhistä etelään. Se kuuluu Intian suosituimpiin kansallispuistoihin ihanteellisen sijaintinsa vuoksi.
Ranthamboren läheltä löytyvät niin Agra ja siellä sijaitseva Taj Mahal sekä Jaipurin kaupunki. Aikoinaan Ranthambore oli pelkästään maharadžojen metsästysaluetta ja pääosin siellä metsästettiin tiikereitä. Tiikerin metsästys kuitenkin kiellettiin lailla vuonna 1970, kun tiikerikanta alkoi vähentyä uhkaavasti. 70-luvun alkupuolella Intiassa aloitettiin erilaisia tiikerinsuojeluohjelmia ja Ranthambore oli yksi ensimmäisistä suojeluohjelmiin osallistuvista puistoista.
Safarioppaat tiirailivat tieltä tiikerintassun jälkiä ja yrittivät kuunnella viidakosta kantautuvia ääniä. Eläimet varoittivat toisiaan varoitusäänillä, jos tiikeri liikkui lähistöllä. Välillä kuulimme näitä ääniä, mutta silmät eivät silti erottaneet maastosta tätä kissaeläintä. Parin tunnin ajelun aikana näköetäisyydelle kuitenkin osui muun muassa riikinkukkoja, apinoita, sambarhirviä ja erilaisia lintuja.
Miten intialainen safari eroaa afrikkalaisesta?
Seuraavana aamuna lähdimme varhain taas safarille. Näimme saman tien vilauksen leopardista. Tiikereitä ei näkynyt, mutta muita eläimiä kylläkin.
Minulle tämä oli ensimmäinen safarimatka, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Ystäväni oli käynyt Afrikassa safarilla ja totesi intialaisen version jäävän toiseksi. Tätä kirjoittaessa olen itsekin jo käynyt Afrikan safarilla ja olen ystäväni kanssa samaa mieltä.
Yksi iso plussa Afrikalle on se, että siellä näkee paremmin eläimiä. Ranthambore oli aika ”metsämäinen”, joten sieltä oli välillä todella vaikea erottaa mitään. Lisäksi safarikuskit pitivät niin kovaa meteliä tööttäillessään auton torvia sekä huudellessaan toisilleen, että johan siinä metelissä säikyt eläimet luikkivat pakoon.
Matkalla kohti Agraa
Aamusafarin jälkeen jätimme hyvästit upealle hotelli Nahargarhille ja matka jatkui bussin kyydissä kohti Agran kaupunkia. Matkaa sinne oli noin 300 kilometriä.
Intian liikenne oli aika kaaosmaista. Mitäpä muutakaan voi odottaa maalta, jossa lehmät ovat pyhiä ja saavat maata halutessaan vaikka keskellä tietä. Oman mausteensa tuovat huonokuntoiset tiet ja kehittymätön liikennekulttuuri. Moottoripyöräilijöiden tai skootterikuskien päässä ei kypäriä näkynyt. Matkamme jälkeen Intiaan on tullut kypäräpakko ja sitä on saatu erilaisten kampanjoiden avulla menestyksekkäästi toteutettua.
Ajoreitti kulki maaseudun halki ja kysyimme jaloittelumahdollisuutta, kun saavuimme pienen kylän nurkille. Opas sanoi siihen tiukasti ei. Kylässä asuvat ihmiset eivät todennäköisesti koskaan ole nähneet vaaleita länsimaalaisia ihmisiä ja olisimme välittömästi olleet silmätikkuja pienen kylän raitilla. Ihmiset olisivat saattaneet tulla myös iholle. Jonkun ryhmän kanssa oli käynyt näin ja kokemus oli ollut aika ahdistava.
Bussin madellessa hitaasti eteenpäin, ihmiset jäivät tuijottamaan meitä. Pian huomasimme lapsiparven juoksevan bussin perässä ja sinne he jäivät, kun me kiihdytimme taas vauhtia.
Myöhäisen lounaan söimme iltapäivällä Bharatpurissa. Ravintola muistutti hotelli Nahargarhia. Rakennetaanko täällä kaikki näin mahtipontisesti? Lounaan jälkeen matka jatkui. Moottoritien elämää oli hauska seurata bussin ikkunasta. Siellä ajettiin moottoritietä väärään suuntaan, kamelivankkurit, vesipuhvelit ja lehmät käyskentelivät autojen keskellä. Riksat olivat myös tuttu näky. Yksi sana kuvasi liikennettä: kaaos.
Agrassa tutustuimme aluksi marmorin tekemiseen. Siellä sai tehdä myös ostoksia ja olisi ollut hienoa ostaa puutarhapöydäksi iso marmorilevy, mutta milläpä sen olisi kuljettanut kotiin. Pieniä tuliaisia sen sijaan tarttui kotiin viemisiksi.
Majoituimme hotelli Clarks Shirazissa Hotelli oli paikallisen luokituksen mukaan viiden tähden hotelli ja olihan se kieltämättä hieno. Illalla emme jaksaneet hotellialueelta enää poistua. Söimme siellä illallista ja kiertelimme hotellissa olevia kauppoja.
Seuraavana päivänä olisi ohjelmassa Taj Mahal, jonka näkemistä me kaikki olimme jo kovasti odottaneet. Olisiko se luonnossa yhtä upea kuin kuvissa? Se selviää seuraavassa postauksessa. Stay tuned!
Saattaisit olla kiinnostunut myös:
Vehreästä New Delhistä yöjunalla kohti Ranthamborea
Junamatka Intiassa, joka ei mennyt niin kuin Strömsössä
Taj Mahal – maailman kaunein rakennus
Seuraathan blogia jo Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä
50 Comments
Skimbacon Katja
12.3.2017 at 23:38Intian matkakuume sen kun nousee kun lukee näitä juttuja 🙂 Tuo hotelli ja muutkin mahtipontiset ”palatsit” ovat kyllä aika uskomattomia!
mertsik
15.3.2017 at 21:52Hotelli oli todella upea. Olihan se aikamoinen kontrasti muutaman kilometrin päässä sijaitseviin hökkeleihin.
Johanna @ Out of Office
13.3.2017 at 00:43Jostain Afrikan savanneista juuri lukemassani jutussa safariopas kommentoi, että ”luontoa ei voi pakottaa esiin”. Se tullee varmasti konkreettisimmin esiin juuri tuollaisilla metsämäisillä alueilla, joilla eläimiä on vaikea havaita, vaikka niitä liikkuisikin.
Tuo Intian kaaottisuus huolettaa niin paljon, että luulen että jätän Intian reissut suosiolla seikkailunhaluisemmille matkaajille. Eli pysyn kuulolla 🙂
mertsik
15.3.2017 at 21:55Näinhän se toki on, ettei luontoa voi pakottaa esiin. Hyvin sanottu muuten! Intian liikenne oli kyllä aikamoista. Kolareita siellä sattuu paljon, enkä ihmettele.
Sateenmuru
13.3.2017 at 13:51Mielenkiintoista! En ole Intiassa käynyt, mutta usein maasta tulee hyvin sekava ja kaoottinen, lähes kakofoninen kuva kirjoituksissa: tästä jutusta tuli rauhallisempi mielikuva, vaikka kaaosta tuntui liikenteessä vähän olevankin. ^_^
mertsik
15.3.2017 at 21:59Kiva kuulla, että jutusta jäi rauhallinen mielikuva Intiasta 🙂 Se on niin valtava maa, että sinne mahtuu vaikka mitä. Liikenne siellä oli yhtä kaaosta. Meidän bussikuski sai painaa jarrut pohjaan useampaan otteeseen, kun joku tupsahti eteen. Mulla menis hermot jos pitäis siellä ajaa autoa.
Ne Tammelat
14.3.2017 at 09:45Tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos! Luonnonpuistot olisivat omiakin suosikkikohteita. Paljon sinne kyllä mahtuu, niin hienoja rakennuksia kuin kepeistä kyhättyjä katoksia. Pelottavaa meininkiä tuo liikenne siellä :-/
mertsik
15.3.2017 at 22:02Kiva kuulla, kiitos! 🙂 Intiaan mahtuu kaikkea mahdollista. Oli hienoja taloja sekä kaikennäköisiä röttelöitä. Liikenne oli aika kaoottista.
Anne | Metallia Matkassa
14.3.2017 at 19:28Intiassa reissatessamme taitettiin matkaa pääasiallisesti junalla, 3. luokassa paikallisten seassa. Pari kertaa tuli bussilla mentyä, mutta se ei ollut niin mukavaa, että yritettiin välttää bussilla liikkumista ja mentiin mieluummin aina junalla, jos vain mahdollista. Harmi, ettette päässeet jaloittelemaan. Kyseessä oli ilmeisesti opastettu kiertomatka? Intiassa ihmiset kyllä helposti tulivat iholle asiasta kuin toisestakin, mutta siihen tottui ja piti vaan ottaa rennosti. Kiinnostusta riitti, varsinkin jos on hyvin vaaleatukkainen ja -ihoinen. Suurin osa paikallisten kanssa käydyistä keskusteluista ja kohtaamisista oli kuitenkin ihan positiivisia ja sellaista normaalia kyselyä ja ihmettelyä. Intialaisten tapa kuitenkin kysyä ensimmäiseksi siviilisäätyä ja kuukausipalkkaa oli joskus jokseenkin hämmentävä 🙂
mertsik
18.3.2017 at 19:18Teillä on sitten paljon kokemusta Intian junista. Me olimme Kaukoretkien mukana tuolla Intiassa ja jaloittelutauot oli ennakkoon mietitty. Intialaiset ovat aika suorapuheisia mitä noihin henkilökohtaisiin kysymyksiin tulee. Paikallinen opas kyseli meiltä myös, mitä teemme työksi Suomessa jne. Palkkaa ei muistaakseni kuitenkaan kysynyt 🙂
Emma
15.3.2017 at 09:31Kyllähän Afrikan safarit varmasti menevät Intian vastaavien edelle, mutta leopardin näkeminen on aika hieno juttu kyllä!
mertsik
18.3.2017 at 19:19Afrikan safarit painivat ihan eri sarjassa, se on totta. Leopardin näkeminen oli mukava yllätys. Tiikerit sen sijaan pysyivät piilossa.
Pirkko / Meriharakka
15.3.2017 at 13:29Vasta muutama vuosi sitten kuulin yhden matkailijatuttavani kertomuksen näistä safareista Intiassa ja täytyy tunnustaa, että ennen sitä en ollut edes ajatellut, että myös Intiassa voi tehdä safareita ja hyvällä tuurilla nähdä tiikerin luonnossa. Harmi, ettei teitä onnistanut tiikerin osalta!
mertsik
18.3.2017 at 19:22Intiaa ei kyllä safarikohteeksi miellä. Minäkään en siitä tiennyt ennen matkaamme. Jos pitäisi valita Afrikan tai Intian välillä, niin kyllä se Afrikka olisi ehdottomasti.
Katja/jumalainenseikkailu
15.3.2017 at 16:19Luin tämän innoissani, sillä vietin marraskuun Intiassa ja siitä muutaman päivän myös safareilla. Blogiini olenkin tästä kirjoitellut juttuja. Minulle kyllä Intian safari oli kahden kuukauden Aasian matkan täysi kohokohta. Jo upea luonto riitti ilahduttamaan, kaupan päälle tulivat eläimet – ja nähtiinhän me se tiikerikin, mistä en osannut edes haaveilla!
Tässä safaritarinani, jos haluat lukea:
http://www.jumalainenseikkailu.fi/2016/11/26/tiger-is-coming-onnenhetkia-jim-corbettin-kansallispuistossa/
mertsik
18.3.2017 at 19:23Kiitos linkistä, mielelläni käyn lukemassa teidän kokemuksia. Teillä kävi hyvä tuuri kun näitte tiikerin. Meidän matkalla ne pysyivät piilossa.
Johanna Hulda / Vida de Estrada
16.3.2017 at 13:52Melko uskomaton kontrasti noiden mahtavien hotellien ja ravintoloiden ja paikallisten todellisuuden välillä vallitseekin, se tuli itsekin Intiassa todettua. Hassua, että opas kielsi kävelykierroksen kylässä. Toki ihmiset tulevat välillä iholle ja varmaan tottumattomalle se voi olla ahdistavaa, mutta eihän niillä ihmisillä sentään mitään pahaa mielessä ole (tai ainakaan jos ei esim. yksin naisena ole liikkeellä). Kansallispuisto näyttää upealta, ja kiva jos edes jotain eläimiä näki. Onkohan siellä mahdollisuus kävelysafareihin tai patikointiin? Itse yritän miettiä asiaa siltä kannalta, että miten monta eläintä Suomessa yleensä näkee kansallispuistoissa – ei kovin montaa, joten maisemiin ja kasvillisuuteen ym. on hyvä keskittyä myös.
mertsik
21.3.2017 at 21:32Kontrasti upeiden hotellien ja paikallisten asumusten välillä oli suuri. Samaan ilmiöön olen törmännyt myös esimerkiksi Afrikassa. Oppaalla oli huonoja kokemuksia kävelykierroksesta paikallisella raitilla eikä halunnut tehdä sitä uudestaan. Luulen, ettei Ranthamboressa voi tehdä kävelysafareita. En ainakaan meidän reissulla nähnyt siellä ketään kävelemässä. Puistossa kuitenkin on leopardeja ja tiikereitä, joten ei sinne varmaan pääse kuin safariauton kyydissä.
Reissaaja1
16.3.2017 at 16:22Hotellinne oli vallan hienon näköinen! Joskus tuntuu olo huijatulta kun näillä eläinsafareilla ei sitten toivottuja eläimiä näekään. Mutta asian voi kääntää toisinkin päin, silloinhan eläimilllä on asiat hyvin, kun heillä on maastossa paljon luonnollisia piilopaikkoja.
Maltan tuskin odottaa Taj Mahalin postausta! 🙂
mertsik
21.3.2017 at 21:38Hyvää tuuria, jos tuolla onnistuu tiikerin näkemään, vaikka sitä tiikerisafarina kovasti mainostetaan. Mutta sellaistahan se safareilla on. Hyvä kuitenkin, että eläimet saavat vapaasti liikkua luonnossa eivätkä ole häkkeihin sullottuna turrejen ihmeteltävänä.
Heidi / Seikkailujen helmiä
16.3.2017 at 23:51Olipa mielenkiintoista lukea juuri Intian safarista. 🙂 Harvemmin tulee missään vastaan. Pysyn kuulolla. Taj Mahalin postausta odotellessa!
mertsik
21.3.2017 at 21:39Kiitos Heidi 🙂 Kiva kuulla, että Intian jutut kiinnostaa.
Lotta | Watia.fi
17.3.2017 at 03:53Intiassa kyllä tuntuu löytyvän paljon erilaista nähtävää. No, onhan se valtava. Safarikierroksesta Intiassa en ole aiemmin kuullut enkä ollut oikein koskaan ajatellut tätä puolta Intiasta. Mulla on mielessä suurkaupungin häly ja biitsit. Kiinnostavaa kuulla tästäkin osasta Intiaa!
mertsik
21.3.2017 at 21:43Intiasta löytyy kaikkea mahdollista. Mitä siellä ei ole, sitä ei tarvita 🙂 Intian safarit eivät tunnu kovin tunnettuja olevan. Katselin tänään Kaukoretkien matkaohjelmaa tuosta samaisesta reissusta ja nykyisin he eivät enää Ranthamboressa käy. Syytä en tiedä, mutta voisin mielenkiinnosta kysyä, jos Kaukoretkien väkeä messuilla näkee. Meidän matkasta on jo 7 vuotta aikaa.
Heidi / Maailman äärellä
17.3.2017 at 20:10Mieheni on saanut kammon Intiasta omalla pitemmällä reissullaan, joten en tiedä, saanko häntä koskaan houkuteltua sinne takaisin. Luulen kyllä, että joskus minäkin haluan päästä kokemaan Intian. Safareista olen haaveillut jo kauan, mutten osannut ajatella, että Safarille voisi lähteä Intiassakin :). Voisikohan se olla tarpeeksi suuri houkutin, jolla saisin mieheni muuttamaan mielensä Intiasta :D.
mertsik
21.3.2017 at 21:46Jos safarille haluat, niin suosittelen mielummin Afrikan safareita. Ne olivat ainakin minun mielestäni parempia. Toki jos tällä saat houkuteltua miehesi Intiaan, niin mikä ettei 😉
Meidän matkassa / Monna
17.3.2017 at 22:03Oho kypäräpakko! Se on jo edistystä 🙂 Intia on kyllä mielenkiintoinen ja erikoinen maa, täytynee joskus ottaa suunnaksi, vaikka vielä maa tuntuu liian extremeltä itselleni 😀
mertsik
21.3.2017 at 21:50Netistä löysin artikkelin, jossa kerrottiin tuosta kypäräpakosta. Tosi hyvä juttu ja onneksi ovat saaneet sen toimimaan. Tämä tosiaan tullut meidän reissun jälkeen.
Kati / Lähinnä Kauempana
17.3.2017 at 22:32Täytyy sanoa, ettei itsellekään tullut ekana mieleen että Intiassakin on safareja. Tottahan sielläkin tietysti on valtavasti eläimiä, mutta tosiaan metsäolosuhteista niitä ei samalla tavalla näe kuin savannilta. Mutta varmasti mielenkiintoinen kokemus siltikin.
.
On se kyllä monipuolinen ja -ulotteinen maa, Intia. En ole itse päässyt oikein selvyyteen, mitä siitä ajattelisin. Haluaisinko matkustaa sinne, vai en. Tai siis periaatteessa totta kai haluaisin, mutta käytännössä…
mertsik
23.3.2017 at 20:44Intian safarit eivät ole kovin tunnettuja. Minäkään en ollut niistä kuullut ennen matkaamme. Intia on todella monipuolinen maa eikä todellakaan jätä ketään kylmäksi. Kokemukset varmasti vaihtelevat senkin mukaan minne siellä menee. Taj Mahal on kyllä näkemisen arvoinen, joten jos pitäisi jotain suositella niin sitä ehdottomasti.
Terhi / Muru Mou
17.3.2017 at 23:15Harmi, että ette nähneet tiikeriä, mutta kyllä leopardinkin näkeminen on varmasti hieno kokemus 🙂 Ja muutenkin vaikuttaa ihan kivalta safarilta, vaikka ei sitten Afrikan safareille ihan vedäkään vertoja!
mertsik
23.3.2017 at 20:46Kyllähän se hieman harmitti kun tiikeri jäi bongaamatta ja varsinkin, jos olisimme selviytyneet sieltä junasta ajoissa ulos, olisimme sen saattaneet nähdä. Yksi meidän ryhmästä oli sen bongannut, mutta hän oli niiden onnekkaiden joukossa, joka oli sillä junan ovella, joka avautui. He ehtivät tehdä yhden safarin aamutuimaan samaan aikaan kun me köröttelimme junassa. No, aina ei voi onnistua 🙂
Meri / Syö Matkusta Rakasta
17.3.2017 at 23:38Hauska lukea safaripostauksia muualta kuin Afrikasta, näitä on harvoin! Joo, ei ehkä vedä vertoja Afrikalle monessakaan mielessä, mutta kivalta kuulostava aktiviteetti joka tapauksessa. Valitettavasti olen itse kokenut intialaisten päällekäyvän käyttäytymisen ja se oli jotain hirveää. Silloinkin kyseessä varmasti jotain maalaisia, jotka näkivät blondin ensimmäistä kertaa. Täytyy todeta, valitettavasti, että niiden kokemusten jälkeen Intian joukkoraiskausuutiset eivät enää kummastuttaneet. 🙁
mertsik
23.3.2017 at 20:49Intian safarit eivät ole niin tunnettuja. Minäkään en ole muistaakseni törmännyt kenenkään muun juttuihin sieltä. Intialaisten päällekäyvän käyttäytymisen takia opas ei meitä halunnut sinne kylään päästää. Oli kerran sen virheen tehnyt ja ryhmä oli järkyttynyt kun iholle tultiin kysymättä. Suomalaisilla on kuitenkin se tietty turvareviiri, ei haluta päästää vieraita ihmisiä liian lähelle, olivat he sitten intialaisia tai suomalaisia.
Sannahof // Unelmamaja
18.3.2017 at 13:52Safarit kiinnostavat paljon ja Intia sitten kaaottimaisuudessaan ei yhtään, siksi olikin mukava kuulla, että Afrikan safari iski sinuun enemmän. Tosin ei ollut kyllä tullut aiemmin mieleenkään, että Intiassa olisi safareja.
mertsik
23.3.2017 at 20:51Afrikan safarit ovat ainakin minulle niitä ainoita oikeita, vaikka onhan niitä toki muuallakin. Intian safarilla oli kiva käydä, mutta sitten kun olin ollut Afrikassa, huomasin eron, joka oli kuin yöllä ja päivällä.
Tiia/ReiseReise
18.3.2017 at 16:15Vau, on kyllä upea tuo hotellirakennus, miksei myös ravintolakin. En ole tietänytkään, että Intiassa järjestetään safareita. Hurjaa, ettei jaloittelemaan päässyt, mutta ymmärrän kyllä..itsekin ihmettelin, kun Malesiassa pakistanilaiset halusivat ottaa kuvansa mun kanssa. Ei vaan aina muista kuinka kansainvälinen Eurooppa on.
mertsik
23.3.2017 at 20:53Hotelli oli todella hieno niin sisältä kuin ulkoa. Sisältä ei vaan tullut kovin montaa kuvaa otettua. Illallisenkin me nautimme ulkona puutarhassa. Intialaiset ovat aika päällekäypiä, varsinkin jos eivät ole nähneet vaaleaihoisia ennen. Siitä syystä emme päässeet kylään jaloittelemaan.
Paula - Viinilaakson viemää
18.3.2017 at 17:42Todella kaunis tuo teidän hotelli. Harmi ettei tiikereitä näkynyt, vaikka leopardikin olisi kyllä hienoa bongata.
mertsik
23.3.2017 at 20:55Hotelli oli todella upea. Hassua tosin, että se oli rakennettu keskelle ei mitään. Muistaakseni silloin oli puhetta, että lähistölle rakennettaisiin toinen hotelli, mutta en tiedä onko se hanke toteutunut.
Susanna/Matkapatonki
18.3.2017 at 18:02Aika hulppeita hotelleja, hyvä kontrasti muuhun maahan 😀 Olen viimeiset 10 vuotta hinkunut Intiaan lomalle, sillä maan kulttuuri on aina tuntunut kiehtovalta. Useasti blogipostaukset Intiasta keskittyvät rantaelämään Goalla, joten tämä on kivaa vaihtelua!
mertsik
26.3.2017 at 17:48Intian kulttuuri on mielenkiintoista ja kuten olen jo edellä maininnut, niin se ei jätä ketään kylmäksi. Minun lempimaaksi se ei noussut, mutta toivottavasti pääset pian tutustumaan maahan paikan päälle. 🙂
Anna | Tämä matka -blogi
19.3.2017 at 08:26Olen käynyt tuolla tiikerisafarilla ja ainakaan silloin ei olisi ollut mitään mahdollisutta ollut nähdä tiikeriä. Ihmiset ei yksinkertaisesti osanneet olla hiljaa, joten tyhmempikin tiikeri häipyy kauemmaksi.
En ehkä vertaisilisi Afrikan ja Intian safareita lainkaan, sillä niin erilaisesta toiminnasta on kyse. Mukava, että näitte kuitenkin muita eläimiä.
mertsik
26.3.2017 at 17:50Yksi ero noiden safareiden välillä oli juuri tuo, että ihmiset eivät osanneet olla hiljaa ja safariautojen kuljettajat tööttäilivät toisilleen vähän väliä. Mietin jo silloin, että arat eläimet pinkovat pakoon minkä ehtiivät tuossa metelissä. Muita eläimiä siellä kuitenkin näkyi ja tiikerin näkeminen taitaa olla todella hyvästä tuurista kiinni.
Kohteena maailma / Rami
19.3.2017 at 09:21Intia kiinnostaisi kohteena ja ilman muuta olisi safari siellä omanlaisensa elämyksensä. Tietysti jos sen tiikerin luonnossa näkisi, niin olisihan se sellainen once a lifetime -hetki 🙂 On oikeastaan aika hienoakin, että sen näkeminen ei ole kovin helppoa. Osaavathan sitten liikkua omassa rauhassa.
mertsik
26.3.2017 at 17:52Intialainen safari oli ihan kokemisen arvoinen juttu, vaikkei se niin paljon pisteitä saa kuin esimerkiksi Afrikan safarit. Tiikerin näkeminen olisi vaatinut todella hyvää tuuria sekä sitä, että ihmiset olisivat olleet hiljempaa.
Liza in London
19.3.2017 at 13:31Hahahaha, hotellihuone näytti tosiaan olevan ihan OK 😉 Mäkään en ole muistaakseni aiemmin lukenut intialaisista safareista, mielenkiintoista!
mertsik
26.3.2017 at 17:53Hotellihuone oli todella hulppea. Varsinkin kun olimme viettäneet edellisen viikon Nepalissa alkeellisissa majataloissa 🙂
Maria / Tinytrek
19.3.2017 at 16:25Intiassa taitaa kaikki olla, tai ainakin tuntuu siltä – äärimmäistä. Äärimmäisen hienoja rakennuksia ravintolaa tai hotellia varten, äärimmäistä köyhyyttä ja millon kuivuutta, äärimmäisiä kokemuksia 🙂
mertsik
26.3.2017 at 17:54Näinhän se on, siellä mennään rajusti laidasta laitaan.