Liettua

Matkavinkit Vilnaan

2.4.2019

Vilna oli minulle ennen viikonloppureissuani aika tuntematon kaupunki. Kun yritin muistella olisiko joku tuttu viime aikoina käynyt siellä, en muistanut että kukaan olisi puhunut Vilnasta. Myöhemmin huomasin, että Lähtöportti -blogia kirjoittava Mika oli vieraillut siellä vain viikkoa ennen minua. Mikalla on hyviä postauksia kaupungista, käykää ihmeessä lukemassa.

Vilna on jäänyt mielestäni Tallinnan ja Riian varjoon. Myönnän toki, että itsekin aloitin lentojen selailun Riiasta ja sinne olisin mennyt, jos lentoaikataulut olisivat olleet sopivammat. Vilnasta en osannut ennakkoon mainita edes yhtään nähtävyyttä, mutta nyt olen paljon viisaampi niiden suhteen.

Minkälainen kaupunki Vilna sitten on ja miten sinne pääsee? Minäpä kerron.

vilna

Lennot Vilnaan

Finnair lentää Vilnaan useita kertoja päivässä. Lentoaika on 1 h 45 min. Välilaskullisia lentoja tarjoaa mm. AirBaltic. Kun on ajoissa liikkeellä, niin lennot voi saada todella edullisesti. Minä varasin ne kahta viikkoa ennen matkaani, niin eivät tainneet ihan halvimmasta päästä olla.

Miten lentokentältä keskustaan ja muu julkinen liikenne

Vilnan lentokenttä on vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Lentokentältä voi siirtyä keskustaan joko bussilla, junalla tai taksilla. Koska oma hotellini sijaitsi Neris-joen lähellä, valitsin bussin 3G, jolla pääsin noin 200 metrin päähän. Julkisen liikenteen liput ovat edullisia. Junalla pääset 0,70 eurolla seitsemän minuutin matkan lentokentältä rautatieasemalle. Jos hotellisi on aseman lähellä, kannattaa mennä junalla. Oma bussilippuni maksoi euron ja sen sai ostettua kuljettajalta. Lippu pitää muistaa leimata.

Kaupunki on helppo ottaa haltuun kävelemällä, joten käytin bussia vain lentokenttäsiirtymisiin. Jos haluaa jalkoja säästellä, käytössä on bussien lisäksi johdinautoja. Niiden aikatauluista, reiteistä ja lippuhinnoista voi lukea lisää täältä.

Vilnan hotellit

Vilnassa on selkeästi panostettu hotelleihin, koska valikoima oli mielestäni yllättävän laaja. Hyviä hotelleja oli paljon ja valinnan varaa vaikka kuinka. Olisin halunnut kokeilla Artagonist Art hotellia, mutta kun olin niin myöhään liikkeellä, ei sinne päässyt enää kovin edullisesti enkä ollut halukas maksamaan huoneesta pyydettyä hintaa. Ajatuksissa oli etsiä tuo hotelli käsiin ja käydä katsomassa olisiko ollut niin upea miltä kuvissa näytti, mutta myönnän, että perillä unohdin koko jutun.

Laajasta valikoimasta valitsin lopulta neljän tähden Congress hotellin, joka sijaitsee vanhassakaupungissa Neris-joen varrella. Hotellin valintaan vaikutti sijainti. Congressista oli lyhyt matka kävellä muun muassa Katedraalin aukiolle. Hotelli oli siisti ja tarjosi perustason majoitusta. Hintaan kuului aamiainen, joka oli plussaa, koska ihan lähellä ei näyttänyt olevan mitään aamiaispaikkaa.

Vilnan nähtävyydet

Suurin osa Vilnan nähtävyyksistä sijaitsee kävelyetäisyydeltä toisistaan. Aloitin oman kierrokseni turistibussin kyydissä. Sain yhteistyönä Vilnan turistitoimistolta Vilnan kaupunkikortin, jolla pääsee esimerkiksi turistibussikierroksille, tiettyihin museoihin ja muihin nähtävyyksiin ilmaiseksi. Lisäksi korttia näyttämällä saa tietyistä ravintoloista ja baareista alennuksia. Kaikki edut löytyvät täältä. Vilnan kaupunkikortin hinnat vaihtelevat sen mukaan miten kauan se on voimassa ja sisältyykö niihin julkisen liikenteen käyttö. Hinnat vaihtelevat 19,99 € – 39,99 € (3/2019).

Hop on – hop off bussikierros kiersi läpi tärkeimmät nähtävyydet. Alunperin ajatukseni oli hypätä jossain kohtaa bussin kyydistä pois, mutta lopulta olin kyydissä koko kierroksen vesisateen takia. Kierros kesti 1 h 20 min. Olin muuten ainoa matkustaja, joten se oli ikäänkuin privaatti kierros.

Vilnan vanhakaupunki ja katedraali

vilna katedraali

Katedraali sadesäällä lauantaina

vilna katedraali

Katedraali ja kellotorni aurinkoisella säällä

vilna katedraali

Kauniissa katedraalissa kannattaa vierailla myös sisällä.

vilna stebuklas

Jos näet tämän laatan katedraalin edessä, mene seisomaan sen päälle, toivo jotain ja käänny täysi ympyrä. Toiveesi tulee toteutumaan, hihi!

Liettuan suuriruhtinaskunta oli 1400-luvulla Euroopan suurin valtio. Se näkyy edelleen Vilnan barokkityylisessä vanhassakaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Neuvostoliiton aikana vanhakaupunki ajettiin rähjäiseen kuntoon, kun rakennuksista ei pidetty huolta eikä alueella ollut kunnollista viemäröintiä tai lämmintä vettä. Kun Liettua julistautui itsenäiseksi, vanhankaupungin kunnostaminen alkoi. Uuden hallituksen varat olisivat loppuneet aika nopeasti kunnostusprojektin edetessä, mutta onneksi Unesco tuli hätiin ja vanhakaupunki kirjattiin vuonna 1994 maailmanperintökohteeksi. Näin saatiin rahoitusta ja kunnostustöihin on uponnut jo miljoonia.

Katedraalin aukio on vanhankaupungin sydän ja sieltä on hyvä aloittaa kaupunkiin tutustuminen. Bussikierroksen jälkeen sade tuntui vaan yltyvän, niin päätin mennä katedraalin suojiin pitämään sadetta. Rakennus on peräisin 1400-luvun alkupuolelta. Katedraali on sekoitus barokkia, uusklassismia sekä renesanssia. Tämä johtuu siitä, että sitä on vuosien varrella jouduttu kunnostamaan useita kertoja tulipalojen ja myrskyvahinkojen vuoksi.

Katedraalin vieressä on 52 metriä korkea kellotorni. 1300-luvulla tornin alimmainen osa toimi puolustusvarustuksena. Toinen ja kolmas osa lisättiin 1500-luvulla, jolloin tornista tuli kellotorni. Ylimmäinen osa ja kello asennettiin 1600-luvulla. Kellotorniin on mahdollista kiivetä ja ylhäältä avautuu kuulemma hienot näköalat. Minulta tämä jäi lauantaina tekemättä ja sunnuntaina kellotorni oli kiinni.

Katedraalin sisäänkäynnin ja kellotornin välissä on pieni laatta, johon on kirjoitettu sana stebuklas. Se tarkoittaa ihmettä ja jos laatan päällä seistessään toivoo jotain ja kääntyy täyden ympyrän, toive toteutuu. Laatta olisi jäänyt minulta huomaamatta, mutta sen paikka paljastui, kun näin nuoren naisen pyörivän siinä ympyrän hymyssä suin.

Suuriruhtinaiden palatsi

vilna suuriruhtinaiden palatsi

Palatsikierros alkoi kellarikerroksesta, jossa on näkyvillä alkuperäisen linnan jäännöksiä

vilna suuriruhtinaiden palatsi

vilna

Sateinen näkymä kaupungin ylle palatsin ylimmäisestä kerroksesta

vilna

Katedraalin takana on kuninkaallinen palatsi, jonka nykyinen rakennus on kopio 1500-luvun suuriruhtinaanpalatsista. Alkuperäisen palatsin venäläiset tuhosivat 1700-luvulla. Palatsin jälleenrakennus oli Liettuan suurimpia kulttuurihankkeita. Sen oli tarkoitus valmistua Liettuan tuhatvuotisjuhlallisuuksiin, mutta tiukan taloustilanteen vuoksi palatsia ei siihen mennessä saatu täysin valmiiksi.

Palatsi on rakennettu useaan eri kerrokseen ja kellarikerrossa on alkuperäisen linnan jäännöksiä. Yläkerroksien koristeellisissa salongeissa on tanssittu merkittäviä häitä 1500-luvulla, kun Puolan kuninkaan tytär Katariina avioitui Suomen herttua Juhanan kanssa. Salongeissa järjestetään tänä päivänä erilaisia konsertteja ja yhdessä niistä oli nytkin esitys palatsissa kävijöiden iloksi. Olin taas ainoana paikalla, mutta pysähdyin hetkeksi kuuntelemaan renesanssin aikaista musiikkia.

Palatsiin pääsi tutustumaan ilmaiseksi Vilnan kaupunkikorttia vilauttamalla. Muuten hinnat vaihtelevat 2-7 euron välillä riippuen siitä tutustutko palatsin kaikkiin osiin. Minulta meni noin kaksi tuntia, kun kiersin kaikki kerrokset. Palatsiin on saatavilla myös opastettuja kierroksia.

Gediminasin torni

gediminasin torni

Katedraalin takana olevalla kukkulalla kohoaa Gediminasin torni. Mäen päällä oli aiemmin linna ja tornejakin oli kolme, mutta Gediminasin torni on ainoana jäljellä. Kukkulan huipulle voi kiivetä jalkaisin tai funikulaarilla. Tornin ympärillä oleva alue on maksuton ja siellä voi ihailla hienoja näköaloja. Jos haluat kiivetä torniin, se maksaa 5 €. Tornin sisällä on 80 porrasaskelmaa ja niiden jälkeen avautuu maisemat niin vanhaankaupunkiin kuin vastapäätä olevalle kolmen ristin mäelle. Valkoiset ristit on pystytetty marttyyrikuoleman kokeneiden munkkien muistoksi.

Užupis

uzupis

Užupisin enkeli

Užupisin enkeli

vilna uzupis

uzupis vilna

Vilnan erikoisuuksiin kuuluu Užupiksen boheemi taiteilijakaupunginosa vanhankaupungin kupeessa. Se julistautui leikkimielisesti itsenäiseksi tasavallaksi vuonna 1997. Alue oli aikoinaan huonossa maineessa asunnottomien vallattua ränsistyneitä taloja, mutta nykyisin Užupis tunnetaan boheemina kaupunginosana. Užupista on verrattu muun muassa Pariisin Montmartreen. Minulle se toi mieleen Tallinnan Telliskiven.

Jos satut kaupunkiin aprillipäivänä, kannattaa osallistua Užupisin tasavallan itsenäisyyspäivän viettoon. Tullivirkailijat tarkistavat ja leimaavat passeja. Ohjelmassa on puheita, paraateja ja kaikkea muuta mitä nyt itsenäisyyspäivän viettoon kuuluu.

Aamunkoiton portti

vilna aamunkoiton portti

Vanhankaupungin eteläpäästä löytyy 1500-luvulta oleva Aamunkoiton portti (Aušros Vartai), joka on ainoa jäljellä oleva kaupungin linnoituksen yhdeksästä portista. Karmeliitat rakensivat 1600-luvun loppupuolella portin sisälle Neitsyt Marian kappelin, joka on yksi Liettuan kuuluisimpia pyhiinvaelluspaikkoja.

Pilies-katu

vilna pilies katu

vilna pilies

Pilies-katu on yksi vanhimmista ja viehättävimmistä vanhankaupungin kaduista. Se kannattaa kävellä päästä päähän. Kadun varrella on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, joihin voi istahtaa hetkeksi lepuuttamaan jalkoja.

vilna pyhan paraskevan ortodoksikirkko

Pyhän Paraskevan ortodoksikirkko

vilna basiliuksen portti

Basiliuksen portti

Vilnan nähtävyydet eivät tähän lopu, vaan kaupungista löytyy paljon kirkkoja, museoita ja muutakin mielenkiintoista nähtävää. Listasin tähän ne paikat, joissa itse kävin. Seuraavalla reissulla haluaisin käydä ainakin KGB-museossa, TV-tornissa sekä kaupungin ulkopuolella olevalla Ristikukkulalla. Niihin ei tällä kertaa aika riittänyt ja TV-tornin näköalat eivät olisi päässeet vesisateessa oikeuksiinsa.

Vilnan ostosmahdollisuudet

Jos olet ostosten ystävä, suuntaa joko Pilies-kadulle tai Gediminas-kadulle. Piliesin varrelta löydät kauppoja, joissa on perinteisiä tuliaisia kuten meripihkatuotteita, taidetta, käsitöitä tai neuvostoaikaista tavaraa. Gediminasin varrella on enimmäkseen kansainvälisiä ketjuliikkeitä sekä paikallisten vaatemerkkien putiikkeja.

Kauppakeskukset löytyvät Neris-joen toiselta puolelta. Kävelymatkan päässä sijaitsevat Vcup ja Europa. Kaupungin suurin ostoskeskus, Akropolis, on kauempana ja sinne kannattaa mennä julkisilla tai taksilla.

Vilnan ravintolat

vilna

Lounaaksi tapaksia ja viiniä espanjalaisessa ravintolassa

vilna da antonio

Lounas Da Antoniossa

Edullisen hintatason vuoksi Vilnassa voi herkutella hyvissä ravintoloissa pikkurahalla. Ravintoloita löytyy laidasta laitaan ja jos et halua kokeilla liettualaista ruokaa, joka on melko tuhtia, niin tarjolla on niin italialaista, ranskalaista, georgialaista kuin intialaista vain muutamia mainitakseni. Kasvisravintoloita näkyy myös katukuvassa eikä vegaaneja olla myöskään unohdettu.

Palvelukulttuuri ravintoloissa on parantunut niistä vuosista, jolloin asiakas unohdettiin oman onnensa nojaan eikä turisteja olisi haluttu palvella. Omien ravintolakokemuksien perusteella voin sanoa, että palvelu oli hyvää. Niistä voit lukea soolomatkasta kertovan postaukseni yhteydessä.

Täältä voit lukea Lähtöportin Mikan ravintolasuositukset. 

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Miten meni ensimmäinen soolomatka?
Trakain linnassa ukrainalaismummon kanssa

Seuraa blogia myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

*Vilna kaupunkikortti (Vilnius Pass) saatu yhteistyössä Vilnan turistitoimistolta*

 • Reply
  Mika / Lähtöportti
  4.4.2019 at 13:45

  Vilna on kyllä viihtyisä ja kävelijälle sopiva kaupunki. Koin sen myös keskieurooppalaisemmaksi kuin muut Baltian pääkaupungit. Hyvä kun löysit tuon pahuksen laatan katedraalin kulmalta! Me etsittiin sitä ihan väärästä paikasta, kun luettiin jostain että se olisi Gediminasin patsaan lähellä. Hyvä että tuo selvisi nyt mullekin 🙂 Kiitos myös linkkauksesta!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.4.2019 at 10:05

   Kiitos kommentista Mika! Vilna on mukava kaupunki ja uskoisin sen olevan kesällä parhaimmillaan. Nyt oli vielä aika harmaata ja tietysti sadekin vaikutti. Mulle selvisi laatan oikea paikka hieman vahingossa, kun näin sen tytön pyörivän siinä 🙂

  • Reply
   Raija
   20.10.2019 at 09:46

   Pitkään kesti itsellänikin ennenkuin löytyi tuo laatta.

   • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    24.10.2019 at 21:03

    Ilman sitä tyttöä en olisi itsekään tuota löytänyt. Ei ollut helpoin löydettävä 🙂

 • Reply
  Kastehelmib
  7.4.2019 at 18:49

  Olipa kattava kirjoitus Vilnasta. En ole koskaan käytyy, mutta nyt taidan pitää toivelistalle, niin mielenkiintoinen tämä esittely oli. Kiitos!

 • Reply
  Martina
  9.4.2019 at 12:05

  Kiva postaus Vilnasta. Kaivan tämän ehdottomasti esiin kun suuntaan Vilnaan. Kaupunki on esiintynyt etenkin tyttöjen reissujen matkasuunnitelmissa, mutta kiinnostavien matkakohteiden lista on niin pitkä, etten ole vielä päätynyt varaamaan lentoja Vilnaan. Nyt kyllä houkuttelisi taas entistä enemmän. Täytyykin kysyä kavereilta mitä mieltä he olisivat pienestä Vilnan reissusta. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.4.2019 at 10:09

   Kiitos Martina! Tyttöjen reissulle Vilna sopisi erinomaisesti. Lyhyet lennot, paljon kivoja hotelleja, edullista ruokaa ja juomaa, sopivasti nähtävää ja kävellen pääsee lähes jokapaikkaan. Julkiset ovat myös todella edullisia, kun liput maksavat vain euron. Ottakaa ihmeessä harkintaan! 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  10.4.2019 at 10:10

  Vilna on mukava kaupunki, parin vierailun perusteella – ja tuo Uzupio jännä erikoisuus 🙂
  Seuraavaksi kertaamme Riikan, mutta ehkä pitäisi tännekin palata vielä kolmannenkin kerran!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.4.2019 at 10:12

   Kiitos Pirkko! Užupis on tosiaan aika erikoinen paikka. Itsenäisyyspäivän aikaan olisi hauska seurata paikallisia ”juhlallisuuksia”. Ihmettelin nytkin miten siellä vietettiin Pyhän Patrikin päivää niin isosti. Ilo osataan ottaa irti kaikista juhlapäivistä 🙂

 • Reply
  Diiskuneiti
  21.4.2019 at 10:19

  Kiitos kattavasta Vilnan esittelystä. Tuonne voisin kyllä ehdottomasti lähteä. Kaupunki vaikuttaa upealta ja varsinkin tuo vanhakaupunki kiehtoo 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.4.2019 at 17:26

   Kiitos Diiskuneiti! Vilnan vanhakaupunki on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka ja olihan siellä paljon muutakin nähtävää.

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  21.4.2019 at 11:27

  Olen vain kerran käynyt Vilnassa ja sekin oli työmatka. Silloin ajattelin, että palaan pian takaisin, mutta nyt työmatkasta on useampi vuosi aikaa, eikä edelleenkään ole suunnitelmia Vilnan suuntaan. Täytyypä taas palauttaa Vilna matka-agendalle.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.4.2019 at 17:28

   Kiitos Teija! Vilnan matkan voi toteuttaa nopeallakin aikataululla. Minä varasin lennot kahta viikkoa aikaisemmin. Noh, olisin ehkä säästänyt, jos olisin tehnyt sen aikaisemmin. Iso plussa lyhyille lennolle ja kun lentokenttä sijaitsee niin lähellä keskustaa, niin siihenkään siirtymään ei kauaa mene.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  21.4.2019 at 19:13

  Taisin jo kommentoida aikaisemminkin tätä, mutta jatketaan, kun tuli vielä yksi kohdekin mieleen. Vilnassa asuva liettualainen ex-kolleegani taisi joskus meille muistuttaa, että ellet ole käynyt St Peter & St Paulin kirkossa, niin et ole käynyt Vilnassa! On muuten monen monine valkoisine patsaineen sisältä todellakin kokemisen arvoinen!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.4.2019 at 17:34

   Kiitos Pirkko! Ooh, tuo kirkko minulta meni ohi. Kävin googlettamassa kuvia siitä ja on sisältä todella upea. Harmi, ettei osunut kohdalle.

  • Reply
   Raija
   13.10.2019 at 11:55

   Tuo ns puolalaisten kirkko on hieman etäämpänä. Siinä on käyty pari kertaa. On todella upea kirkko.

  • Reply
   Raija
   20.10.2019 at 19:12

   Tuo mainitsemasi kirkko on todella juhlava. Valkoinen väri sen ehkä tekee.

  • Reply
   Raija
   28.1.2020 at 17:08

   Tuo on mielestäni Vilnan ehdottomasti kaunein kirkko. Useamman kerran on tullut käytyä kun mukana on ollut joku ensi kertaa Vilnassa kävijä. Lähimmästä tuttavapiiristä kyllä kaikki ovat jo siellä käyneet. Kulttuurin harrastajalle hyvä kohde.

   • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    28.1.2020 at 19:12

    Harmi kun jäi näkemättä, mutta ensi kerralla sitten. Kuvien perusteella on todella hieno.

 • Reply
  Iina / Iina travels
  22.4.2019 at 14:46

  Vilna vaikuttaa kyllä oikein mukavalta matkakohteelta! Lentomatkakaan ei ole hirveän pitkä, joten varmasti sopisi esimerkiksi pidennetyn viikonlopun reissuksi.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   22.4.2019 at 17:37

   Kiitos Iina! Vilna sopii hyvin viikonloppureissun kohteeksi. Siellä on paljon erilaista nähtävää ja uskon, että kesäisin on parhaimmillaan. Silloin voi vain samoilla vanhankaupungin kujilla ja lepuuttaa jalkojaan jollain kivalla terassille. Nyt oli liian kylmä (ja sateinen ) sää siihen.

   • Reply
    Raija
    20.10.2019 at 09:53

    Kesän kuukausista toukokuu on mielestäni miellyttävin. Liettua on sen verran etelämpänä kuin esim Suomi että toukokuu lasketaan täydeksi kesäkuukaudeksi. Toukokuussa on myös katumusiikkipäivä. Oltiin kerran siellä juuri tuona aikana. Erilaista musiikkia mm Pilies kadulla, Rotuses aukiolla ym.

 • Reply
  Raija Åkerblom
  19.6.2019 at 20:53

  Itsellä jo noin 20 reissua Vilnaan. Ensimmäinen oli v 2008. Sina löytyy jotain uutta tuosta maasta ,etenkin Vilnasta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   20.6.2019 at 16:51

   Kiitos kommentista Raija! Wau, 20 kertaa on paljon. Sinulla on sitten hyvää tuntemusta kaupungista. Uutta löytyy varmasti aina. Mukavaa juhannusta! 😊

 • Reply
  Raija
  9.10.2019 at 16:01

  Tuo pitää todella paikkaansa eli Vilna on kyllä Baltian eurooppalaisin kaupunki. Puola ja Liettua olivat aikoinaan samaa valtakuntaa. Vilna on minulle kuin toinen kotikaupunki.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   9.10.2019 at 20:35

   Minulla on vielä Riika näkemättä, joten omakohtaisesti en osaa tuohon väitteeseen vielä sanoa. Näin olen kuitenkin kuullut ja bloggaajakollega Mika oli myös sitä mieltä. Kiitos kommentista Raija!

 • Reply
  Raija
  20.10.2019 at 09:49

  Vilna on nykyään todella suosittu kaupunki . Turisteja löytyy ihan kaikkialta maailmasta. Kaukaisin mitä olen tavannut oli nuori mies Australiasta. Asui samassa hotellissa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   20.10.2019 at 18:56

   Kiitos kommentista Raija! Australialaisiin harvemmin törmää missään, varsinkaan Vilnassa 🙂

   • Reply
    Raija
    29.10.2019 at 08:48

    Saattaa olla niin että tuo australialainen nuori mies oli Liettuasta lähteneiden jälkeläinen alenevassa polvessa. Liettualaisia on emigroitunut runsaasti ympäri maailmaa. Nykyisin lentoja Vilnaan tulee tosi paljon eri puolilta Eurooppaa . Lentoasema on myös laajentunut viime aikoina huimasti.

 • Reply
  Raija
  10.11.2019 at 10:47

  Taisi olla ensimmäisellä Vilna reissulla kun ostettiin tuo kaupunkokortti. On kyllä huomattu se ihan turhaksi koska esim julkista liikennettä ei siellä tarvi käyttää. Ja jos menee jonnekin etäämmälle voi ottaa taksin. Taksit ovat halpoja kun pyytää hotellin tilaamaan taksin. Kerran menimme taksilla vähän etäämpänä olevaan ostariin ja hotelli tilasi taksin. Kävelimme sitten takaisin päin Eurooppa ostariin ja edelleen sitten ydinkeskustaan. Keskustassa on helppo liikkua kävellen eikä siinä ytimessä edes julkista liikennettä ole.

 • Reply
  Raija
  10.11.2019 at 10:50

  Vilnasta olen ostanut pellavatuotteita eli esim pyyheliinoja, ihania pöytäliinoja ja myös pellavakangasta verhoiksi. Pilies kadulla sen loppupäässä on yksi hyvä pellavakauppa. Siinä tulee käytyä joka kerta.

 • Reply
  Raija
  13.11.2019 at 08:34

  Ostoksiin mennäkseni olen jo pitkään ostanut kaikki kenkäni ,pari päällystakkia ja myös muita vaatteita Vilnasta. Laatutuotteita todella. Seuraava ostos ja kulttuurimatka odottaa.

Leave a Reply