Ranska

Hotellivinkki Pariisiin: Newhotel Roblin Paris

24.5.2018

Parin viikon takaisella Pariisin matkalla majoituimme Newhotel-ketjun Roblin hotelliin. Kun siskoni on matkalla mukana, hän valitsee meille hotellit. Eikä ole kertaakaan pieleen mennyt. Tämä viehättävä neljän tähden hotelli valikoitui hyvän sijaintinsa vuoksi. Koska kyseessä oli vain viikonlopun mittainen reissu Pariisiin, emme halunneet hukata ylimääräistä aikaa siirtymisiin, vaan hotellin tulisi olla kävelymatkan päässä nähtävyyksistä. Newhotel Roblinin sijainti oli täydellinen. Se sijaitsee lähellä Madeleinen aukiota, josta on vain kävelymatka Operalle sekä Champs Elyséelle. Lähin metropysäkki on Madeleinella ja lentokenttäbussi Charles de Gaullen kentältä tuo Operan nurkille.

Newhotel-ketju ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Ketjulla on 10 hotellia ja niitä löytyy Pariisin lisäksi myös Marseillesta sekä Brysselistä. Hotellia oli lähiaikoina remontoitu ja vastaanotto oli sisustettu kauniisti. Siellä oli kukkia, kattokruunuja ja pieniä viehättäviä yksityiskohtia ripoteltuna pitkin aulaa.

Huoneet olivat pariisilaiseen tyyliin pieniä ja ikkunat sisäpihalle päin. Kylpyhuoneesta löytyi kylpytakkien ja tohveleiden lisäksi myös kylpytuotteita ja plussaa siitä, että suihkun luona oli erillinen suihkugeeli ja lavuaarin vieressä omansa. Yleensä, jos kylpytuotteita edes on tarjolla, pesutuotteita on vain yksi ja kun sitä käyttää sekä suihkussa että käsien pesemiseen, ei pieni pullo kauaa kestä. Huoneessa odotti väsyneitä ja janoisia matkalaisia pari pulloa Evian-vettä. Minibaari ja tallelokero kuuluivat myös varusteluun. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin tallelokero hotellin respassa ja että siitä joutuu vielä erikseen maksamaan. Ehkä nämä ovat yleisempiä rantalomakohteiden hotelleissa kuin isoissa kaupungeissa.

new_hotel_roblin_paris

paris_newhotelroblin

paris_newhotelroblin

Tällaisen pienen maapallon voisin ottaa omallekin yöpöydälle

paris_newhotelroblin_nuxe

paris_newhotelroblin

paris_newroblinhotel_papers

Newhotel Roblin – hintataso

Kesäkuukausien aikana Newhotel Roblin on suosittu ja hinnat ovat korkeat. Kesäkuussa viikonloppuhinnat (pe-su 2 hh) ovat noin 600 €, kun syyskuussa huone kahdeksi yöksi irtoaa 330 €:lla (ei sisällä aamiaista). Meillä aamupala kuului huoneen hintaan ja maksoimme huoneesta 380 €.  Aaminen oli hyvä, ei mikään spessu, mutta kaikkea mahdollista löytyi. Kahvi sen sijaan ei ollut kovin erikoista ja yritimme toisena aamuna tilata erikoiskahvia, mutta tarjoilija ei ymmärtänyt mitä tarkoitimme. Hän toi kahvin lisäksi pienen kannun kuumaa maitoa, joten se taisi olla hänen vastineensa erikoiskahville. Tämä miestarjoilija ei tuntunut muutenkaan olevan ihan kartalla. Kaipasin pientä lusikkaa jugurttia varten ja kun pyysin sitä häneltä, hän lähti touhukkaasti keittiötä kohti, mutta eipä häntä sitten pitkään aikaan näkynyt. Pyysin lusikkaa toiselta tarjoilijalta, joka toi sen samantien.

Henkilökunta oli todella ystävällistä, joka ei välttämättä Pariisissa ole niin yleistä. Tosin täytyy tähän väliin sanoa, ettei tällä reissulla huonoa palvelua saatu missään. Pariisilaiset ovat myös oppineet puhumaan englantia, koska kukaan ei nyrpistellyt nenää, kun joutui puhumaan vieraita kieliä. Vielä viisi vuotta sitten törmäsimme ilmiöön, jossa englantia ei mielellään puhuttu. Henkilökunnalta pyysimme ravintolavinkkejä sekä kysyimme myös muita käytännön asioita ja saimme aina hyvää palvelua. Kun pyysimme respasta lainaksi viinipullon avaajaa, meitä pyydettiin ensin tuomaan pullo alakertaan avattavaksi. Koska respan vieressä olevassa aulabaarissa ei näyttänyt olevan kiirettä, lähti tarjoilija lopulta meidän mukaan huoneeseen avaamaan pulloa ja toi vielä myöhemmin jäitä.

paris_newhotelroblin

paris_newhotelroblin

paris_newroblinhotel_lobby

Jos huoneet olivat pieniä, niin sitä olivat myös hissit. Neljä ihmistä mahtui juuri ja juuri hissiin, mutta yhtäaikaa matkalaukkujen kanssa emme olisi sinne mahtuneet. Poislähtiessä siivooja opasti meitä käyttämään isompaa, ilmeisesti tavara-/huoltohissiä. Harmittelimme, ettei aikaisemmin tiedetty, että sitä sai myös asiakkaat käyttää.

Matkan jälkeen kerroin hotellista työkaverílleni ja kävi ilmi, että hän oli asunut samassa hotellissa aikoinaan työreissulla. Pariisissa on sellainen määrä hotelleja, että todettiin yhteen ääneen”Mikä sattuma!”

paris_map

Newhotel Roblin punaisen sijaintimerkin kohdalla. Lähde: Google Maps

Newhotel Roblin
6, rue Chauveau-Lagarde, Paris

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Neljä päivää Pariisissa
Vinkkejä Pariisiin

Seuraa blogia myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 • Reply
  auringonpaistetta
  24.5.2018 at 20:38

  Vaikuttaa kyllä kivalta hotellilta 🙂 Lyhyellä lomalla sijainnin merkitys vaan korostuu. Täytyy painaa hotelli mieleen meidän tulevaa Pariisin matkaa ajatellen 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.6.2018 at 16:43

   Kiitos! 🙂 Isossa kaupungissa hotellin sijainnilla on väliä, koska muuten arvokasta aikaa kuluu paikasta toiseen siirtymisiin. Voisin asua tuolla toistekin, kun joskus taas Pariisiin tie vie.

 • Reply
  Anna K.
  28.5.2018 at 20:40

  Piti tulla nyt ihan kurkkaamaan tätä hotellia, kun perjantaina tästä puhuttiin. Kivan näköinen paikka ja Nuxen kylpytuotteista plussaa. 🙂 Todennäköisesti turhan tyyris kuitenkin mun ja ystävien reissubudjettiin, joten mahdollinen Pariisin reissu tulisi varmaan olemaan Airnbn-asunnossa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.6.2018 at 16:46

   Joo, tästä oli puhetta 🙂 Nuxen tuotteet ei olleet mulle tuttuja, mutta todella hyviä. Aiemmin tuolla on kuulemma ollut Hermeksen tuotteita. Hinta ei ollut sieltä halvimmasta päästä, mutta hyvästä sijainnista joutuu maksamaan. AirBnB:tä pitäisi joskus testata, siitä kokemusta vain Suomesta.

 • Reply
  Anita / My Tiny Travel Journal
  2.6.2018 at 11:23

  Kivan näköinen hotelli jam inäkin kiinnitin huomiota Nuxen kylpytuotteisiin. 🙂 Nuxen kuivaöljy on ihan parasta! Sijainti kuulostaa tosi hyvältä. Omilla Pariisin reissullani olen yöpynyt hostelleissa ja ystävän luona, mutta niistä reissuista on jo aikaa. Nyt aikuisempana voisi harkita tason nostoa. Tuo syksyn hinta ei kuulosta hirmu pahalta, jos sen vielä jakaa ystävän kanssa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.6.2018 at 16:49

   Minä en ollut Nuxen tuotteita aiemmin kokeillut, mutta olivat tosi hyviä. Oi, olisipa ihanaa jos joku kaveri asuisi Pariisissa. Olisin hänen nurkissaan varmaan jatkuvasti 🙂 Kesähinnat oli aika pilvissä, mutta syksyn hinnat tosiaan taas ok. Korkean sesongin aikaan joka paikassa kallista ja varsinkin kun Pariisi ei muutenkaan ole halpa kohde.

 • Reply
  Anna | TÄMÄ MATKA
  3.6.2018 at 09:03

  Oi, Nuxen tuotteita!

  Meille sattui nyt Roomassa myös tuollainen minihissi kohdalle. Siihen ei mennyt kuin kaksi henkilöä. Onneksi meillä ei ollut kuin reput ja onneksi siis olimme Tepon kanssa liikkeellä. En olisi halunnut seistä niin lähekkäin kenenkään vieraan kanssa hississä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.6.2018 at 21:06

   Hotelliin hissiin mahtui neljä ihmistä juuri ja juuri. Matkalaukkujen kanssa olisi pitänyt mennä kahdessa erässä. Onneksi saatiin vinkki tavarahissistä 🙂

 • Reply
  matkalla
  4.6.2018 at 22:38

  Kivan näköinen hotelli. Mutta niin kai se on, että Ranska ja erityisesti Pariisi ei ole halpa majoitusten suhteen.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.6.2018 at 21:16

   Pariisista löytyy varmaan edullisiakin hotelleja, mutta haluttiin nyt panostaa sellaiseen, joka on hyvällä paikalla. Siitä joutuu maksamaan, varsinkin Pariisissa.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  5.6.2018 at 11:17

  Kuten jo jokunen muukin kommentoija olen samaa mieltä siitä, että sijainnista kannattaa maksaa! Etenkään lyhyellä lomalla ei olisi kiva reissata joka päivä jostain lähiöstä kuitenkin suunnilleen samalle suunnalle kaupungin keskustaan. Ja isoissa Länsi-Euroopan kaupungeissa hyvä ei ole halpaa, joten olenkin tavannut kerrata eri yhteyksissä, että lentohinnat kannattaa näissä kohteissa jo pitkälti unohtaa ja aloittaa majoituksista, sillä halvat lennot muuttuvat kalliiksi, jos sattuu sellaiseen ajankohtaan, että majoitusten hinnat syystä tai toisesta ovat pilvissä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.6.2018 at 21:25

   Totta, viikonloppulomilla kannattaa panostaa sijaintiin. Olen joskus sen erheen tehnyt, että olen valinnut halvan hotellin kauempaa keskustasta ja aikaa sekä rahaa on palanut siirtymisiin. No kaikesta oppii! 🙂

 • Reply
  Karoliina Kazi
  5.6.2018 at 20:40

  Loistava hotellivinkki Pariisiin, täytyy laittaa nimi muistiin! Nuxen tuotteet ovat ihania, kuivaöljy ihan ykkönen!

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  6.6.2018 at 21:07

  Pariisiin olisi niin mahtava päästä taas muutamien vuosien jälkeen uudelleen! Oltiin vuonna 2013 ja totta, englanniksi tilattuna emme saaneet edes kaakaota, kun tarjoilija kahvilassa ei muka ymmärtänyt. 😀
  Ja maksulliset tallelokerot ovat niin ärsyttäviä, miksi ne vaan eivät voisi kuulua joka paikassa automaattisesti huoneen hintaan.
  Tosi mukavalta tämä teidän hotelli vaikuttaa. En aikaisemmin kyseisestä hotelliketjusta ole kuullutkaan.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   6.6.2018 at 21:41

   Meillä oli myös edellinen reissu vuonna 2013 ja silloin jos erehtyi pyytämään ravintolassa englanninkielistä ruokalistaa, se heitettiin pöytään kuin koirille. Nyt oli toinen meininki. Toki nämäkin riippuvat ravintoloista. Minullekin tämä hotelliketju oli uusi tuttavuus, mutta ei toisaalta mikään ihme kun heillä hotelleja vain Ranskassa ja Belgiassa.

 • Reply
  Merja
  4.2.2020 at 09:19

  Tämä on vanha postaus, mutta kommentoin silti.
  Pariisin hotelleissa on pienet hissit, koska hotellit on vanhoissa taloissa, joissa ei alunperin ole hissejä ollutkaan. Samasta syystä huoneet ovat pieniä, varsinkin kun Pariisin neliöhinnat ovat maailman kalleimpia.
  Ranskalaisilta saa hyvää palvelua, kun osaa muutaman sanan ranskaa, esim. kohteliaisuudet.
  Pukeutuminen ratkaisee myös palvelun saatavuuden, shortsit ja hihaton paita ei ranskalaisen mielestä ole ravintola-asu.
  Harmi, että et jaksanut jonottaa Notre Dameen sisälle, sehän paloi ja korjaus kestänee vuosia, ennenkö sinne taas pääsee sisälle. Jostain syystä en ole koskaan joutunut jonottamaan sinne, en edes adventin kansainväliseen messuun.
  Hotellin sijainti on tottakai tärkeä, mutta Pariisissa välimatkat ovat pitkiä. Kävellen tuskin jaksaa joka nähtävyydelle mennä. Paremminkin voi valita pääkohteen tai alueen ja katsoa että metropysäkki on lähistöllä.
  Pariisi on kyllä usean käynnin arvoinen, nähtävää kyllä riittää. Ja katukahviloissa istuskelu on myös mukavaa, katsella vain tyylikkäitä ohikulkijoita.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   4.2.2020 at 17:14

   Kiitos Merja pitkästä kommentista! Notre Dame on myöhemmin harmittanut, mutta eipä sitä silloin tiennyt, että tulipalo tulee turmelemaan sen pahoin ja seuraava käyntikerta voi olla useiden vuosien päässä. Pariisi on tosiaan kohde, joka kestää useita vierailuita. Minullakin on vielä paljon näkemättä, vaikka useamman kerran olen siellä jo käynyt. Haaveissa häämöttää mm. Versailles.

 • Reply
  Merja
  4.2.2020 at 09:22

  Vielä lisäisin, että Eiffel-torniin täytyy monesti jonottaa, koska väkimäärää rajoitetaan turvallisuuden vuoksi, pitäen välillä taukoja sisäänpääsyssä. Kiroilut ei auta siinä yhtään.

Leave a Reply