Singapore

Clarke Quay – Singaporen trendikäs illanviettopaikka

3.12.2017

Clarke Quay on Singaporen suosituin illanviettopaikka. Vanhat kiinalaisten kauppiaiden ja siirtomaaherrojen rakennuttamat varastot on entisöity ja ne muodostavat nykyisin trendikkään ravintoloiden ja baarien keskuksen. Singaporejoen rannassa on vieri vieressä ravintoloita. Sieltä löytyy niin kiinalaista, meksikolaista kuin intialaistakin. Ravintolat kilpailevat asiakkaista toinen toistaan paremmilla happy hour -tarjouksilla. Ellet halua maksaa Singapore Slingistä Raffles-hotellin hintoja, täältä saat drinkin huomattavasti huokeammin. Clarke Quayn rakennukset valaistaan illan hämärtyessä erivärisillä valoilla ja paikka on todella viihtyisä.

clarke_quay

clarke_quay

clarke_quay

Päiväsaikaan Clarke Quay´sta voi lähteä Singaporejoelle risteilemään bumboat-veneellä. Jokiristeily on kiva tapa nähdä kaupunkia. Niinpä mekin eräänä aamuna suuntasimme metrolla Clarke Quaylle ja ostimme liput 40 minuutin joristeilylle. Liput maksoivat 25 SGD / hlö (n. 17 €). Risteilyllä oli englanninkielinen selostus joen varrella olevista rakennuksista. Vene ei ollut läheskään täynnä, joten saimme istumapaikat veneen takaosasta kokonaan itsellemme. Kun palasimme takaisin Clarke Quaylle, meitä vastaan tuli veneitä, jotka olivat täynnä intialaisia. Huokaisimme helpotuksesta, että olimme olleet aikaisin liikkeellä ja pääsimme lähes tyhjään veneeseen. Singapore Flyer -ajelu intialaisten kanssa oli vielä tuoreessa muistissa emmekä olisi jaksaneet sitä mekastusta enää uudestaan.

clarke_quay

clarke_quay

clarke_quay

bank_of_china

singapore

merlion_singapore

singapore_jokiristeily

fullerton_hotel

Kävimme Clarke Quayssa myös syömässä parina iltana. Ensimmäisellä kerralla kävimme meksikolaisessa ja toisella kerralla italialaisessa Warehousessa. Ravintolan sisätiloissa oli livemusiikkia tarjolla ja äänet kantautuivat hyvin ulos saakka. Me istuimme mielummin ulkona, koska mikäpä parempaa kuin nauttia lämpimästä illasta ulkosalla.  Viereisessä pöydässä istui kaksi miestä, joiden kanssa aloimme juttelemaan illan edetessä. Toinen heistä oli kotoisin Singaporesta ja toinen alunperin perulainen, mutta asunut lähes koko ikänsä Jenkeissä ja viimeiset seitsemän vuotta Singaporessa. Miehet antoivat meille vinkkejä missä kannattaisi käydä, mutta koska loma oli jo lopuillaan, olimme käyneet lähes kaikissa heidän suosittelemissa paikoissa. Jos olisimme tavanneet tämän parivaljakon alkumatkasta, olisi hyöty ollut suurempi. Sisätiloissa laulanut kaveri tuli tervehtimään meitä taukonsa aikana ja saimme kuulla hänen olevan paikallinen julkkis. Pöytämme ympärillä alkoi ainakin sellainen kuhina tarjoilijoiden taholta, että kai väitteessä oli jotain perääkin. Kun kaveri kuuli meidän olevan Suomesta, hän alkoi muistelemaan omaa Suomen reissuaan. Siinä vaiheessa meidän leuat loksahtivat auki. Miten todennäköistä on tavata Singaporessa joku, joka olisi käynyt Suomessa? Kaveri oli ollut PR-kiertueella ja käynyt muun muassa Lapissa. Tämän jälkeen uskoimme, että julkkisjutuissa oli jotain perää. Meillä ei vaan ollut mitään käsitystä kuka kaveri oli. Clarke Quayssa voit siis tavata ihan kenet vaan.

Blogiani voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 

 • Reply
  Anna | Tämä matka -blogi
  3.12.2017 at 17:02

  Heh, sain käveltyä tuon pätkän kerran ympäriinsä, ennen kuin sairastuin. Ihastuin erityisesti siihen keinuun, mikä ammuttiin keinumaan korkealle. En siis itse mennyt kyytiin, vaan hauskampaa oli seurailla muiden kauhistuneita huutoja ja ilmeitä.

  En tiedä oletko Pokemon ihmisiä, mutta niitä oli tuolla tarjolla paljon 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.12.2017 at 10:33

   Me katseltiin myös sitä keinua, mutta ei houkuttanut mennä kyytiin. 🙂 Mies metsästi Pokemoneja silloin kun villitys oli pahimmillaan, mutta nyt innostus laantunut.

 • Reply
  Eveliina / Korkkarit rinkassa
  3.12.2017 at 22:16

  Heh, onneksi ehditte ennen intialaisia, olisi voinut muuten olla hieman totisempi risteily. 😀

  Kuinka hauska sattuma tuo paikallinen julkkis – ja että hän oli vielä käynyt Suomessa! Mäkin olin kerran Filippiinien sisäisellä lennolla, jossa jokin paikallinen Robin istui mun edessä. Kaikki mun ympärillä vaivihkaa koittivat ottaa hänestä kuvia ja lentokentällä monet juoksivat kirkuen hänen peräänsä, myös lentokenttätyöntekijät. Minulle ei tosin koskaan selvinnyt kuka hän oli. Harmi. 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.12.2017 at 10:36

   Sanopa muuta, olisi voinut hermo mennä, jos olisi toistamiseen pitänyt intialaisten älämölöä kuunnella 🙂 Hauska sattuma sinullakin tuo Robin. Mekin jäätiin miettimään, että kukahan se kaveri mahtoi olla..

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  4.12.2017 at 11:02

  Nyt myös Clarke Quay on pantu keräämälleni vinkkilistalle :). Kiitos siis tästäkin kivasta vinkistä. Ja ehkäpä harkitsemme myös tätä risteilyä – mutta siis varhain aamulla, ennen intialaisia :D.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.12.2017 at 10:38

   Clarke Quayssa kannattaa ehdottomasti käydä. Se oli kiva paikka ja jos tykkää jokiristeilyistä, niin suosittelen myös sitä. Näkee Singaporea eri perspektiivistä.

 • Reply
  Sofia
  5.12.2017 at 12:06

  Oi, Singapore <3 Siinä on kyllä yksi siisteimmistä suurkaupungeista missä olen koskaan ollut. Tuolla Clarke quaylla käytiin yhtenä iltana myöhään syömässä, ja se vaikutti ainakin viikonloppuiltana aikamoiselta nuorten bilemestalta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.12.2017 at 10:40

   Viikonloppuisin siellä varmasti on meno päällä. Arki-iltaisinkin poppi soi ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Mukava paikka ja kiva syödä siinä joenvarressa,

Leave a Reply