Singapore

Hei kulta, lähdetäänkö Singaporeen?

18.10.2017
singapore-marina-bays-sands-suihkulahde

Matkakohteen valinta ei ole helppoa, koska hienoja, näkemisen arvoisia paikkoja on maapallo pullollaan. Joskus matkakohde valikoituu hetken mielijohteesta. Niin taisi käydä meillekin tulevan reissun kohdalla.

Oli huhtikuinen lauantai-ilta. Sää oli vielä keväisen kolea, mutta se ei haitannut, koska istuimme lämpimässä paljussa kesämökillä. Mökkikausi oli avattu paria viikkoa aikaisemmin ja päivä oli kulunut pihatöissä. Nyt kuitenkin rentouduttiin ja olin korkannut kuohuviinipullon ennen lämpimään veteen sukeltamista. Ajatukseni harhailivat kuitenkin jo syksyssä tai tarkemmin sanottuna syyslomassa. Miehellä olisi lokakuussa viikko lomaa ja minullakin oli mahdollisuus järjestellä omat lomani siten, että voisin olla vapaalla samaan aikaan. Päätös pitäisi kuitenkin tehdä nopeasti ja sen vuoksi en ihan täysillä osannut keskittyä ihailemaan järvimaisemaa.

Kysäisin kuohuviinilasia täyttäessä puolihuolimattomasti, halusiko mies viettää syyslomansa jossain muualla kuin kotona. Kysymys taisi yllättää vastapuolen, mutta melko pian keskustelimme jo siitä, että minne lähtisimme. Lokakuu oli mielestäni aika riskialtista aikaa lähteä Välimeren kohteisiin. Hyvällä tuurilla voisi sattua lämpimät ilmat, huonolla taas pitäisimme sadetta koko viikon hotellihuoneessa. Kanariansaaret nousivat seuraavaksi esiin. En ole siellä koskaan käynyt, joten ei sinänsä hullumpi ajatus, mutta silti nekään eivät tuntuneet nyt riittävän houkuttelevilta. Ehtisihän sitä Kanarialle joskus myöhemminkin. Kun mies alkoi sitten tivaamaan, että no minne me sitten mennään, nousi silmieni eteen kuva jostain aasialaisesta maasta, jossa olisi pilvenpiirtäjiä. Mietin mitä vastaisin ja heitin hetken mielijohteesta ”Mites Singapore?”. Yhtä hyvin olisin voinut ehdottaa Hong Kongia, Kuala Lumpuria tai mitä niitä nyt olikaan.

Singapore kuulosti riittävän eksoottiselta ja innostuimme siitä molemmat. Kylpyhetki sai ihan uuden käänteen ja aurinko ehti jo laskea taivaanrantaan, kun me suunnittelimme tulevaa matkaa vailla mitään Singapore faktoja. Kun vihdoin maltoimme kömpiä paljusta pois ja siirryimme mökin lämpöön, nappasin iPadin käteeni. Aloin selailemaan lentojen ja hotellien hintoja, minkälainen sää Singaporessa olisi lokakuussa sekä miten lentoaikataulut sopisivat meidän suunnitelmiin.

Pikaisen selvittelyn tuloksena totesin, että Finnairin suorat lennot irtoaisivat noin 600 eurolla. Hinta ei ollut mielestäni ollenkaan paha. Hyviä hotellivaihtoehtoja oli vaikka kuinka paljon ja sieltä vaan valitsemaan parhaalta tuntuvaa. Singaporen sää näytti myös lokakuiseen Suomeen verrattuna aika mukavalta. Lämpötila noin 30 astetta, pieni sateen mahdollisuus toki ilmassa, mutta todennäköisesti ei yhtäjaksoista sadetta kuitenkaan. Mieleeni tuli joulumatka Thaimaahan muutamia vuosia sitten, kun iltaisin katsoin BBC:ltä maailman säätä ja Singaporessa satoi kaatamalla koko joulun. Mietin silloin, että onneksi emme ole tuolla.

Seuraavana arkipäivänä järjestelin lomani työn puolesta kuntoon ja sen jälkeen klikkailin lennot ja hotellin ostoskoriin. Klik, klik! Nyt olemme enää muutaman päivän päässä matkasta ja kohta näemme minkälaiseen kohteeseen paljuillan huuma meidät oikein vei.

Miten sinä päädyt valitsemaan matkakohteen? Ja jos olet käynyt Singaporessa, käy kirjoittamassa parhaimmat vinkkisi kommenttiboksiin!

 • Eeva
  19.10.2017 at 10:24

  Singapore on mahtava paikka; siisti, turvallinen ja siellä on paljon paljon nähtävää! Mm. Gardens by the Bay, Marina Bay Sands, Merlion, Sentosan saari, yösafari ja tietysti ne Singapore Slingit siellä Raffles -hotellissa.
  Ihanaa matkaa!!!

  • Merja / Merjan matkassa
   22.10.2017 at 17:37

   Kiitos Eeva kommentista ja vinkeistä! Näin yhden päivän perusteella vaikuttaa kivalta paikalta. Gardens by the Bay käytiin tänään katsomassa mutta täytyy mennä uudestaan, jotta nähdään myös iltavalaistuksessa. Viikoksi riittää ohjelmaa 🙂