Singapore

Singapore Zoo – maailman paras eläintarha

7.12.2017

Singaporen eläintarha ei kuulunut meidän TOP-5 listalle ennen matkaa. Eläintarhat eivät ole olleet muutenkaan suosikkikohteitani enää pitkään aikaan. Eläinten pitäminen ahtaissa häkeissä kuulostaa julmalta enkä ole halunnut olla mukana tukemassa sellaista toimintaa. Singaporen eläintarhaa on kuitenkin kehuttu yhdeksi maailman parhaimmista, koska siellä eläimet saavat olla mahdollisimman luonnonmukaisissa oloissa. Eläimiä ei suljeta kaltereiden taakse vaan ne erotetaan yleisöstä syvien vallihautojen taakse. Lueskelin matkalla blogeja, joissa paikkaa kehuttiin vuolaasti. Mielenkiinto alkoi nousta siinä määrin, että mekin päätimme mennä katsomaan onko eläintarha oikeasti niin upea kun sen kehuttiin olevan.

Singaporen eläintarha on perustettu 1970-luvun alussa ja siellä asuu yli 2800 eläintä. Eläintarha tekee tärkeää suojelutyötä, koska siellä kasvatetaan monia uhanalaisia lajeja. Orangit ovat paikan supertähtiä ja niitä on syntynyt jo yli 30 eläintarhan suojelussa. Valkoinen tiikeri on toinen tähti, jota moni tulee katsomaan.

singapore_zoo

singapore_zoo_map

Eläintarha sijaitsee noin 30 minuutin päässä keskustasta ja helpointa sinne on mennä taksilla. Mietimme myös metro-bussi yhdistelmää, mutta se olisi ollut huomattavasti hitaampi tapa. Eläintarhan lähellä ei ole MRT-asemaa, joten loppumatka olisi pitänyt mennä bussilla. Otimme hotellilta taksin ja koska aamupäivällä ei teillä ollut ruuhkaa olimme eläintarhan portilla jo 20 minuutin päästä. Taksi maksoi 14 SGD (n. 9 €). Lipunmyyntiin ei myöskään ollut jonoja, joten saimme kävellä suoraan sinne hakemaan 33 SGD:n (20 €) arvoiset pääsyliput. Lipunmyynnistä nappasimme alueen kartan ja sen avulla lähdimme suunnistamaan kohti valkoisen tiikerin aitausta. Tiikeri makoili siellä hieman tylsistyneen oloisena. Vaikka sillä oli tilaa enemmän kuin monella muulla tiikerillä maailman eri eläintarhoissa ja se pääsi halutessaan vallihautaan uimaan, minun kävi sitä silti sääliksi.

Pääsylipun hinnalla pääsee katsomaan myös erilaisia eläinnäytöksiä sekä eläinten ruokintaa. Kartan toisella puolella oli kerrottu esitysten tarkemmat ajat ja paikat. Me kävimme katsomassa norsunäytöksen, jossa Aasian elefantit näyttivät miten tehdään töitä ja välillä leikitään. Katsomossa oli paljon pieniä lapsia, jotka hihkuivat innosta. Minä mietin lähes koko näytöksen, mitä norsuparat ovat joutuneet kokemaan, että heidät on saatu tekemään näitä temppuja. En osannut nauttia näytöksestä enkä halunnut ottaa siitä yhtään valokuvaa.

white_tiger

singapore_zoo

kengurut_singapore_zoo

singapore_zoo

brown_capuchee

singapore_zoo

oranki_singapore_zoo

singapore_zoo

kirahvit_singapore_zoo

lion_singapore_zoo

singapore_zoo

Alueelta löytyy muutamia ruokapaikkoja, joista löytyy erilaisia vaihtoehtoja. Me kävimme syömässä kananugetteja pahimpaan nälkään. Vettä ja virvokkeita on tarjolla useammassa paikassa ja niitä kannattaa nauttia, koska sää on kostea ja kuuma.

Vaikka aluksi epäröin Singaporen eläintarhaan menoa, se osoittautui kuitenkin viihdyttäväksi koko perheen paikaksi. Lapset viihtyvät takuuvarmasti mutta myös aikuisille siellä riittää katseltavaa monen tunnin ajaksi. Ihastuin eritoten sen viidakkomaiseen tunnelmaan ja hyvinhoidettuihin kävelyreitteihin. Reitin varrella oli selkeitä opasteita ja ellei jaksa kävellä koko päivää, voi hypätä pientä maksua vastaan aluetta kiertävän junan kyytiin. Eläimiä voi nähdä myös kävelyreitillä. Apinat hyppelivät puista toisiin ja tulivat lähes kosketusetäisyydelle. Tulee kuitenkin muistaa, ettei eläimiin saa koskea eikä niitä saa syöttää. Apinoiden lisäksi myös erilaiset linnut ja iguana tulivat lähelle. Eläintarhan miinuspuolia olivat kirahvien liian ahtaat olot sekä se norsunäytös, jonka taustat jäivät mietityttämään.

krokotiili

kilpikonna

singapore_zoo

singapore_zoo

singapore_zoo

singapore_zoo

singapore_zoo

Eläintarhasta poistuessa kannattaa varautua pitkään taksijonoon. Tarjolla on tavallisten taksien lisäksi luksustakseja, jotka maksavat 50 SGD riippumatta siitä minne menet. Me saimme lopulta tällaisen paremman taksin, mutta maksoimme matkasta mittarin mukaan. Nämä paremmat taksit heittävät myös normaalia keikkaa, ellei heillä ole muita asiakkaita.

Eläintarhan eläimiä on mahdollista mennä katsomaan myös pimeän tultua yösafarille. Kuulimme viikon aikana kehuja yösafarista ja moni laittoi sen jopa tavallisen eläintarhakäynnin edelle. Me jätimme sen väliin, mutta jäipä jotain myös ensi kerralle.

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Minkälainen matkakohde on Singapore?
Singaporen upeat nähtävyydet – Marina Bay Sands ja superpuut
Singaporen etniset kaupunginosat: Chinatown ja Little India
Sentosan saari – singaporelaisten huvikeskus
Singapore Slingiä ja intialaista seuraa maailmanpyörässä
Clarke Quay – Singaporen trendikäs illanviettopaikka

Ota blogi seurantaan myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

  • Reply
    Joanna Sormunen
    10.12.2017 at 19:29

    Todella mielenkiintoisen näköinen eläintarha. Meillä pojat tykkää kauheasti eläintarhassa käynnistä, tosin teini ei enää niin paljon. Mutta ehdottomasti olisi kyllä suosikkikohde.

    • Reply
      Merja / Merjan matkassa
      13.12.2017 at 16:44

      Kiitos Joanna kommentista 🙂 Meilläkin tytöt tykkäsivät pieninä eläintarhoista, mutta nykyisin eivät ole enää suosikkipaikkoja. Tällä reissulla olimme aikuisporukalla, mutta Singaporen eläintarha oli viihdyttävä myös meille. Eläinten olot yleensä huolestuttavat, kun eläintarhoista puhutaan, mutta täällä niihin oli onneksi panostettu. Siitäkin huolimatta osa eläimistä ”asui” ahtaasti, kuten esim. kirahvit.

  • Reply
    Suunnaton
    11.12.2017 at 08:14

    Eläintarhat on tosiaan vähän siinä ja siinä, miten niihin pitäisi suhtautua. Useimmat eläintarhat taitavat tehdä tärkeää työtä eläinlajien suojelemiseksi, mutta silti käy sääliksi niitä yksilöitä, jotka ovat eläintarhaan joutuneet. Myös eläinten siirteleminen tarhasta toiseen on varmasti usein tarpeellista geenipoolin säilyttämiseksi, mutta sekin lienee tosi stressaavaa juuri sille siirrettävälle eläimelle. Parasta olisi, kun eläintarhoissa olisi oikeasti isot tilat, joissa eläimet pääsisivät elämään edes jotakuinkin tavallisesti.
    Comme ci, comme ça, hankala juttu. Tuo norsunäytös tosin kuulostaa aika kauhealta.

    • Reply
      Merja / Merjan matkassa
      13.12.2017 at 16:48

      Kiitos Suunnaton 🙂 Mietin todella pitkään haluanko mennä tuonne, mutta kun sitä monessa blogissa ja muuallakin kehuttiin, niin päätimme katsoa onko oikeasti kaiken hehkutuksen arvoinen. Olihan siellä eläinten olot otettu huomioon ihan eri tavalla kuin monessa muussa eläintarhassa, mutta tietenkään kaikki eivät päässeet nauttimaan yhtä laajoista oloista kuin toiset. Kirahvien alue oli aika pieni, kun taas apinat saivat vapaasti hyppiä paikasta toiseen.

  • Reply
    Pirkko / Meriharakka
    12.12.2017 at 19:45

    Eipä ole Singaporen eläintarhassa tullut käytyä, mutta tänä vuonna kyllä Madridissa – ja sitten vähän sen innoittamana Korkeasaaressa ihan juttelemassa heidän henkilöstönsä kanssa tästä eläintarhoihin liittyvästä problematiikasta ja jotenkin alan kyllä olla vakuuttunut siitä, että kunhan olot eläintarhassa ovat hyvät, niin niiden tekemä suojelutyö – ja eläinten näyttäminen lapsille ja monille sellaisille ihmisryhmille, joilla ei ole käytännössä mahdollisuutta matkustaa vaikka safarille on ihan ok juttu.
    http://meriharakka.net/2017/08/21/mene-elaintarhaan-madridissa-tai-helsingissa/

    • Reply
      Merja / Merjan matkassa
      13.12.2017 at 16:52

      Kiitos Pirkko 🙂 Korkeasaaressa eläinten olot ovat varmasti hyvät. Madridin eläintarhassa en ole käynyt, niin siitä ei kokemusta. Muistaakseni olen lukenut sinun kirjoittamasi jutun siitä. Singaporessa oli myös panostettu eläinten oloihin ja tärkeää suojelutyötä sielläkin tehdään. Lähinnä aina mietityttää jos eläimillä liian ahtaat aitaukset eikä mitään aktiviteettejä.

  • Reply
    Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
    13.12.2017 at 23:41

    Mulla on myös ollut jo muutaman vuoden totaalinen kyllästyminen eläintarhoihin 😀 Oltiin kolme viikkoa sitten yksi päivä taas lentoa odotellen Singaporessa ja kävi mielessä kyllä tämäkin vaihtoehto 😀 Jätettiin kuitenkin väliin. Kiva kuulla, että eläimet ei ole häkissä siellä 🙂

    • Reply
      Merja / Merjan matkassa
      27.12.2017 at 21:25

      Eläintarhoihin suhtautuminen on muuttunut vuosien varrella. Tämä oli kuitenkin siinä mielessä kiva, että eläinten oloihin oli panostettu eivätkä ne joutuneet olemaan häkissä.

  • Reply
    Terhi/ Fammo matkalla
    15.12.2017 at 00:03

    En tavallisesti uskalla mennä eläintarhoihin, koska niistä ei koskaan tiedä millaisia ne ovat joten niissä voi järkyttyä. Tuo eläintarha näyttää kuitenkin aika järkevältä. Nuorin lapseni piti aikoinaan myös kovasti Budapestin eläintarhasta.

  • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    27.12.2017 at 21:28

    Singaporen eläintarhassa ei tarvinnut järkyttyä 🙂 mutta valitettavasti niitäkin paikkoja on. Berliinin eläintarhaa on myös kehuttu, mutta jätimme sen pari vuotta sitten väliin.

  • Reply
    Janne Pasisson
    26.7.2018 at 10:57

    En ole koskaan käynyt Euroopan ulkopuolella, mutta Euroopan kaupungeistakin löytyy mainioita eläintarhoja, joissa eläimillä on erittäin avarat tilat ja hyvät olot. Erityisesti Dublinin, Münchenin, Amsterdamin, Barcelonan ja Wienin eläintarhat ovat panostaneet eläinten oloihin. Näissä useimmat eläimet on erotettu vierailijoista ja toisistaan vallihaudoilla ja vesiesteillä. Esimerkiksi Dublinin eläintarhassa oli heti sisäänkäynnin jälkeen valtaisa tekojärvi ja lukuisia kiipeilypuilla varustettuja saarennyppylöitä, joissa asusteli erilaisia pieniä apinalajeja. Kutsuin näitä siellä apinasaariksi. 😉

    Lisäksi seeproille, strutseille, antiloopeille, kirahveille ja sarvikuonoille oli Dublinissa louhittu jättiläismäinen syvä kuoppa, jossa nämä savannien suuret eläimet asustivat sulassa sovussa.

    Amsterdamin Artis Zoossa seeprat, strutsit, kirahvit, antiloopit ja helmikanat asustivat sulassa sovussa isossa tilassa ja vierailijoiden sekä eläinten välissä oli vesiesteitä. Muistan elävästi, kuinka yksi seepra joi vesiesteestä. Lisäksi Amsterdamissa eläintarhan asukkaiden vesiesteissä uiskenteli joutsenia ja sorsia. 🙂

    Myös Wienin eläintarhassa oli Dublinin tapaan tällaisia ”apinasaaria”. Vallihaudoissa uiskenteli sorsien lisäksi myös kilpikonnia sekä karppeja.

    Suhtaudun eläintarhoihin lähtökohtaisesti positiivisella asenteella, sillä tämä päivänä eläintarhat pyrkivät panostamaan uhanalaisten lajien lisääntymiseen. Esimerkiksi visentti olisi lopullisesti kuollut sukupuuttoon ilman eläintarhojen väliintuloa ja esimerkiksi lumileopardi, mongolianvillihevonen ja kaliforniankondori ovat myös saaneet eläintarhojen pitkäjänteisen kannankasvattamistyön ansiosta jatkoaikaa.

    • Reply
      Merja / Merjan matkassa
      27.7.2018 at 18:51

      Kiitos kommentista Janne! Hienoa kuulla, että näitä hyviä eläintarhoja löytyy Euroopasta näin monta. Meillä on eläintarhoissa käynnit vähentyneet, kun lapset ovat kasvaneet eikä heitä enää sillä tavalla kiinnosta. Eettinen puoli on myös minua mietityttänyt. Se on totta, että moni uhanalainen laji on saanut uuden mahdollisuuden eläintarhoista. Kaikilla asioilla on kaksi puolta.

Leave a Reply