Singapore

Singaporen upeat nähtävyydet – Marina Bay Sands ja superpuut

5.11.2017

Valtava kolmesta tornista koostuva rakennus kohoaa silmiemme eteen. Rakennuksen huipulla on veneen muotoinen lisärakennus Sky Park, jonka toisessa päässä huojuvat palmut. Niiden katveessa hotellin asukkaat nauttivat mahtavista näköaloista infinity poolilla. Tästä uima-altaasta hotelli nimenomaan tunnetaan ja sen on sanottu olevan yksi maailman hienoimmista. Tämä hulppea rakennus on Marina Bayn alueella sijaitseva Marina Bay Sands – hotelli ja se on myös yksi Singaporen tunnetuimpia maamerkkejä.

Hotellin lisäksi valtavasta rakennuskompleksista löytyvät myös ostoskeskus sekä kasino. Hotelli avattiin vuonna 2010 ja rakennuskulut olivat huikeat 5,8 miljardia dollaria. Hotellin yhteydessä olevasta ostoskeskuksesta löytyy valtava määrä kauppoja aina luksusliikkeistä edullisempiin ketjuliikkeisiin sekä lukuisia ravintoloita. Sisällä on myös kanaali, jossa pääsee veneajelulle muutamaa dollaria vastaan. Ostoskeskus toi mieleeni Dubain valtavat ostosparatiisit (tai helvetit), joista yhdessä voi jopa lasketella.

marina_bay_sands

Singapore_kanaali

marina_bay_sands

Marina Bay Sands kuvattuna Singapore Flyerin edustalta

Meiltä 57.kerroksessa oleva infinity pool jäi näkemättä, koska sinne pääsevät vain hotellin asukkaat. Sen sijaan kattoterassin toisessa päässä olevalle näköalatasanteelle pääsee 23 SGD hintaisella lipulla (n. 15 €). Me kävimme näköalatasanteella viimeisenä reissupäivänä. Näkymät Singaporen ylle olivat huikeat. Ne olivat jopa paremmat kuin vieressä olevasta Singapore Flyeristä, joka on maailman korkein maailmanpyörä.

Kun olimme aikamme ihailleet näköaloja ja räpsineet valokuvia, oli aika istahtaa Ce La Vi -ravintolan terassille. Kannattaa muistaa, että ravintolan terassilta ei pääse enää takaisin näköalatasanteelle. Ravintolasta ohjataan suoraan hisseille, jotka vievät takaisin maan pinnalle. Ihmettelin syytä tuohon, mutta sääntöjen Singaporessa tähänkin löytyy varmasti joku hyvä selitys. Terassilla joimme reissun kalleimmat oluet ja ne nautiskeltiin hitaasti maisemista nauttien. Taustalla soi vaimeasti lounge musiikki ja siihen hetkeen olisi voinut jäädä.

gardens_by_the_bay_marina_bay_sandista_kuvattuna

sky_park

singapore_flyer

marina_bay_sands_sky_park

sky_park1

sky_park2

Iltaisin Marina Bay Sandsin edustalla esitetään hieno laservalo-vesishow. Me kävimme katsomassa näytöksen hotellia vastapäätä olevalta Clifford Pieriltä. Valoshow näkyi hienosti, mutta suihkulähteiden tanssi ei näkynyt kunnolla lahden toiselle puolelle. Täydellinen kokemus olisi tullut hotellin edustalta.

marina_bay_sands_valoshow

marina_bay_sands_valoshow

Marina Bay Sandsin läheltä löytyy toinen Singaporen huippunähtävyyksistä; Gardens by the Bay. Se on futuristinen kasvitieteellinen puutarha, jossa on metallisia ihmisten tekemiä superpuita. Puutarhaan on maksuton sisäänpääsy, mutta alueella on myös kaksi jättimäistä kasvihuonetta, jotka ovat maksullisia. Muutaman dollarin maksulla pääsee myös kävelemään puiden väliselle kävelysillalle. Me kiertelimme puutarhan maksuttomilla reiteillä.

Kävimme Gardens by the Bay’ssa reissun ensimmäisenä päivänä ja myöhemmin kyllä mietin pitäisikö mennä uudestaan. Lueskelin eräänä iltana jostain blogista, että toisessa kasvihuoneessa Cloud Forestissa on vuori ja hieno vesiputous. Se alkoi kiinnostamaan, mutta viikon aikana oli niin paljon muutakin nähtävää, että meiltä lopulta jäi kasvihuoneet näkemättä. Mies ei tainnut asiasta edes kovin harmissaan olla.

gardens_by_the_bay

gardens_by_the_bay

gardens_by_the_bay

gardens_by_the_bay

Kävimme katsomassa myös puiston musiikki-valoshown eräänä iltana. Se oli hieno ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Esityksiä on illan aikana kaksi; 19.45 ja 20.45. Kellonaikoihin voi tulla muutoksia, joten kannattaa tarkistaa kellonajat puutarhan virallisilta nettisivuilta.

gardens_by_the_bay

gardens_by_the_bay

gardens_by_the_bay

gardens_by_the_bay

gardens_by_the_bay

Marina Bay Sandsiin ja Gardens by the Bay’hin pääsee näppärästi metrolla. Lähin metroasema on MRT Bayfront. Molemmat nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä metroasemalta ja niihin on hyvät opasteet.

Blogiani voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 • Reply
  Suunnaton
  5.11.2017 at 12:09

  Kiva lukea näistä Singaporen kohteista! Etenkin tuo puutarha kasvihuoneineen voisi olla kiinnostava nähdä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2017 at 12:57

   Kiva kuulla, että Singapore kiinnostaa 🙂 Gardens by the Bay on näkemisen arvoinen ja sille vahva suositus.

 • Reply
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  5.11.2017 at 22:21

  Kiitos matkavinkeistä Ollaan menossa maaliskuussa Singaporeen ja tässä kovasti pohditaan, että riittääkö kaupungissa nähtävää kahdeksi viikoksi vai mennäänkö toiseksi viikoksi jonnekin muuanne. Sun postausta kun luki, niin ilmeisetsi riittää 🙂 Mitä mieltä muuten olet, miltä alueelta kannattaisi majoitus varata?

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2017 at 13:09

   Singaporessa nähtävää riittää. Jos olette kaksi viikkoa, niin käykää ihmeessä lähisaarilla. Paikallisten suosiossa on Kusu Island, jota kutsutaan myös Kilpikonnasaareksi. Saarelle pääsee Marina South Pieriltä. Sieltä lähtee lauttoja ja matka kestää noin 15 min. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisimme käyneet tuolla, mutta nyt se jäi. Singaporesta pääsee lautalla myös Indonesian puolelle Bintanin saarelle. Lauttalippu pitäisi vaan ostaa etukäteen, mutta netistä se onnistuu. Selvittelin sitä ennen meidän matkaa, mutta tuokin jäi meiltä väliin. Meillä oli hotelli Orchard Roadilla, jossa on paljon hotelleja. Se oli kivaa aluetta ja MRT-asema oli kävelymatkan päässä. Jos haluaa merinäköaloja, niin sitten kannattaa hotelli ottaa Marina Bayn läheltä. Ihanaa reissua!

   • Reply
    Annemaria/Samppanjaa muovimukista
    19.11.2017 at 17:16

    Kiitos Merja vinkeistä.

 • Reply
  Johanna @ Out of Office
  5.11.2017 at 22:36

  Oijoi. Hyvä ystäväni muutti Singaporeen pari vuotta sitten, ja tämän luettuani tuli sellainen tunne että tuonne pitää vihdoinkin lähteä!

  Ajattelin ensin että lento on niin pitkä ja kallis, että perillä pitää olla vähintään kaksi viikkoa, ja jatkaa Singaporesta johonkin lomaparatiisiin, mutta ehkä mä vain lähden jahtaamaan tarjouslentoja ja otan vaikka pitkän viikonlopun että tuo tulee lopultakin nähdyksi!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2017 at 13:13

   No ehdottomasti lähdet 🙂 Onhan se kaukana, mutta minusta viikkokin riittää tai sitten pitkä viikonloppu. Varsinkin jos ystävä asuu kaupungissa ja toimii paikallisoppaana, niin lyhyessäkin ajassa saa paljon irti, kun aikaa ei mene reittien selvittelyyn ja muuhun häröilyyn. Tarjouslentoja löytyy ja sellaisen kun nappaa, niin ei ole edes liian kallista.

 • Reply
  Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  6.11.2017 at 09:31

  Marina Bay Sands <3 Me oltiin siellä viime vuonna yksi yö ja oli kyllä niin huikea kokemus! Me otettiin halvin yö ja sisäänkirjautuessa oltiin liian aikaisin paikalla, joten ystävällinen respamies upgradesi meidät Orchid Suiteen ^_^ Se oli mahtavinta ikinä!! 😀 Parin viikon päästä ollaan yksi päivä jälleen Singaporessa ja varmaan käydään ihmettelemässä Garden By the Bayta päivällä, kun viimeeksi kävimme siellä illalla 🙂 On tuo kyllä uskomaton paikka!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2017 at 13:15

   Eikä, olipa teillä tuuri Marina Bay Sandsin kanssa 🙂 Kun käytiin siellä näköalatasanteella, niin tuumailin että jos joskus tänne vielä tulen, niin haluan ehdottomasti viettää tässä hotellissa yhden yön. Infinity Pool olisi todella ihana päästä kokemaan. Lilluisin siellä varmasti koko päivän 😉 Mahtavaa, että teillä Singaporen päivä kohta taas edessä. Laitahan sitten postausta eetteriin!

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  6.11.2017 at 10:58

  Ahmimalla luin vinkkisi, sillä olen joulukuussa lähdössä Singaporeen. Aikaa on kyllä vain kolme päivää, koska jatkamme sitten eteenpäin Indonesiaan, joten täytyy todella etukäteen listailla, mitä haluan lyhyellä Singapore-visiitilläni nähdä. Ainakin nyt tämän Garden By the Bayn ja ehkäpä myös vinkkaamasi Marina Bay Sandsin näköalatasanteen!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2017 at 13:20

   Wau, täällä on moni menossa Singaporen suuntaan lähiaikoina. Se on ihana paikka, tykkäät varmasti. Kolmessa päivässä saatte kaupungista jo hyvän kuvan ja siinä ehtii Garden by the Bayn ja Marina Bay Sandsin käydä katsomassa. Hotellin näköalatasanne oli niin huikea, että sitä suosittelen lämpimästi. Sentosan saari on myös näkemisen arvoinen. Siitä olisi tarkoitus kirjoittaa seuraavaksi. Jokiristeily oli myös kiva ja siinä näkee kaupunkia eri kulmasta. Mahtavaa reissua teillekin! Jään odottamaan Singapore postauksia 🙂

 • Reply
  Ne Tammelat
  6.11.2017 at 20:50

  Tuo on kyllä niin hieno paikka! Pakko joskus päästä näkemään 🙂 Amazing Racessa joutuivat kiipeilemään köyden varassa tuolla ylhäällä tasanteelta toiselle, aika huimaa menoa!

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  8.11.2017 at 12:46

  Olimme muutama vuosi sitten toistamiseen, monen vuoden jälkeen, Singaporessa, vain päivän verran lentojen välissä ja mietimme mihin suuntaamme ja totesimme, että Singaporen uusista jutuista näitä kahta ei vaan voi ohittaa! Hetken olin tuota matkaa rakentaessani miettinyt myös yöpymistä tuolla (Marina Bay -hotellissa), mutta hinta vaikutti sitten sen verran kovalta, että tyydyimme vierailuun tuolla samalla terassilla, millä tekin ilmeisesti kävitte.
  http://meriharakka.net/2014/11/30/last-stop-singapore/

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2017 at 13:26

   Marina Bay Sandsissa olisi hienoa yöpyä, mutta hinnat ovat aika suolaiset. Samalla näköalaterassilla ollaan oltu 🙂 Kävin lukemassa teidän postauksen. Meiltä jäi Vuittonin kauppa väliin, mutta mietin samaa että täytyy siellä kauppa käydä, kun on noin iso liike laitettu pystyyn suositulle alueelle.

 • Reply
  Emma / Mutkia matkassa
  9.11.2017 at 22:01

  Mun Singapore-kokemuksesta on jo 12 vuotta aikaa, mutta edelleen muistelen sitä lämmöllä ja toivon pääseväni sinne pian uudestaan! Koitin just muistella paikkoja kaverin miehelle, joka on lähdössä siellä käymään, pitääkin linkata hänelle nämä sun jutut!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2017 at 13:28

   Singaporesta tuntuu kaikilla olevan hyviä kokemuksia. En ole vielä törmännyt kehenkään, joka ei siitä olisi tykännyt. Kiitos Emma jos linkkaat juttua eteenpäin. Tarkoitus on kirjoittaa vielä muistakin nähtävyyksistä jahka ehdin 🙂

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  11.11.2017 at 14:20

  Minä niin rakastuin Singaporeen. Nyt matkasta sinne alkaa olla jo pian kymmenisen vuotta, eli pitäisi kyllä pian päästä sinne uudelleen. Ihania kuvia olet ottanut. Varsinkin nuo korkeuksista otetut, missä kaupunki näyttäytyy niin ihanan vihreänä 🙂

 • Reply
  Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog
  11.11.2017 at 16:34

  Singapore on viime aikoina kytenyt vahvasti matkahaaveideni listalla ja tämä postaus hienoine kuvineen nostatti entisesestään fiilistä, että tämä on nähtävä ihan livenä! Kurkkasin äsken Marina Bay Sandsin perhehuoneen hinnat, eivätkä ne ihan katastrofaaliset olleet, jotta ainakin muutaman päivän voisi fiilistellä sillä upealla infinity poolilla!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.11.2017 at 13:31

   Kiitos Mia 🙂 Suosittelen lämpimästi! Singaporeen on saatavilla välillä hyviä lentotarjouksia ja se on paikka, jossa on vaikka mitä nähtävää. Lapsille löytyy myös kaikenlaista viihdykettä huvipuistoista ja eläintarhoista lähtien. Singapore Zoosta on myös tulossa juttua. Se oli hieno ja aikuisetkin viihtyy. Mun pitää uudestaan kurkkia Marina Bayn hintoja. Matkan aikana niitä katsoin ja 2 hh huone oli aika tyyris. Mutta ehkä 1-2 yötä voisi olla, jotta pääsisi tuonne infinity poolille.

Leave a Reply