Suomi

Linnanmäen hyytävä iik!week

12.9.2019

Linnanmäki on verhoutunut kauhuteemaan kahden viikon ajaksi. Kauhuteematapahtuma iik!week houkuttelee paikalle kaikkia luurangoista, haamuista ja muista kauhujutuista kiinnostuneita. Ellet ole vielä käynyt, niin aikaa on 22.9. saakka.

Pääsin tutustumaan tapahtumaan pressipäivänä. Tapahtuma ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Muistan kyllä kuulleeni siitä, mutta siihenpä tietoni jäivätkin. Nyt olikin mielenkiintoista nähdä miten tapahtuma on käytännössä toteutettu.

linnanmaki_luuranko_sisaankaynti

Menisitkö Zombi-tunneliin?

Linnamäelle on rakennettu iik!weekiä varten kaksi erikoiskohdetta; Laboratorio ja Zombi-tunneli. Laboratorio on hurja paikka, jossa on tehty ihmiskokeita. Ne menivät tietysti pieleen ja nyt välitilaan jääneet ihmispolot säikyttelevät kävijöitä ja valittavat kohtaloaan.

Zombi-tunnelissa hahmot pelottelevat kaikkia sisään menijöitä. Käynti vain omalla vastuulla!

Linnanmäeltä löytyy lisäksi muita kauhuteemaisia alueita ja laitteita. Taikasirkus on muuttunut Kauhusirkukseksi, jossa klovnit mellastavat. Kammokujalla voi nähdä kuolleita henkiä ja yleensä hauska Naurupolku on muuttunut Kauhupoluksi.

kauhupelle

kauhualue pelle puussa

veripyykit kauhualueella

Talojen väleissä roikkuu pyykkejä, joissa näkyy veritahroja.

Kauhualueelle ikäraja on 13 vuotta. Laboratorio, Kammokuja, Kauhusirkus ja Zombi-tunneli ovat maksullisia. Muut kauhualueen kohteet ovat maksuttomia.

Jännittävä alue myös perheen pienimmille

Perheen pienimmille on tarjolla Hämähäkkilabyrintti, minikummitusten kylä ja haamuhattarakoulu. Pressipäivän sää muuttui sateiseksi, mutta kuurojen välillä ehdimme kiertää hämähäkkilabyrintin. Hämähäkin seitteihin verhottu labyrintti näyttää lapsista varmasti jännittäviltä. Isot pörröiset hämähäkit tuijottavat seittien yläpäästä ja ovat valmiina kutomaan seitin ympärillesi, jos jämähdät liian pitkäksi aikaa paikallesi.

minihaamut ulkona

minihaamu veturissa

hamahakkilabyrintti

Hämähäkkilabyrintti

Alueella käyskenteli hurjannäköisiä zombeja, jotka tulivat lähes kosketusetäisyydelle. Nämä hahmot näyttivät pelottavilta jopa aikuisista. Yksi heistä lähti seuraamaan meitä ja piti pälyillä olan yli kuinka kauan hurjimus kulkee kannoillamme.

linnanmaki iiweek kauhualue

Tervetuloa kauhualueelle! Käynti omalla vastuulla.

linnanmaki iikweek kauhualue hahmo

linnanmaki iikweek kauhualue pelle

Hurjia herkkuja

Kun vatsa alkaa kurnia kauhukokemusten lomassa, voi ottaa suunnan esimerkiksi Cafe Donitsiin nauttimaan iik!weekiä varten suunniteltuja hurjia herkkuja.

Horror-hodari näytti oikeasti hurjalta. Sämpylä on värjätty elintarvikehiilellä mustaksi ja mausteet tehostavat vaikutelmaa. Hodari on aavistuksen verran tulinen, mutta hyvän makuinen. Hodaria on saatavilla myös gluteenittomana ja vegaaneille on oma versio. Erikoisruokavalioihin on kiinnitetty huomiota ja kannattaa rohkeasti kysyä tiskiltä itselleen sopivaa vaihtoehtoa.

hurja hodari kukkareunuksissa

Musta hodari ministudiossa, jossa voi ottaa somekuvia

mustia hodareita ja silmämuna donitseja

Kahvilassa voi herkutella myös haamuhattaralla, donitseilla sekä överipirtelöllä, joka tarjoillaan pääkallomukista.

Överipirtelöitä saa vain Cafe Donitsista, mutta muita herkkuja löytyy myös muista Linnanmäen kioskeista ja grilleistä.

Linnanmäen työntekijällä kädessä haamuhattara

pääkallopirtelö ja haamuhattara

Pimeän tullen kun alue valaistaan, kauhukohteet näyttävät entistä hurjemmilta. Nyt sateisen harmaa sää ympäröi Linnanmäen ja valaistusta pääsi ihailemaan hetken vasta pois lähtiessä.

sleep well kirjoitettu verellä lakanaan

Tarkemmat tiedot teemaviikosta löydät tästä (linkki päivitetty 7/2021)

PS. Lokakuussa haamut vetäytyvät koloihinsa ja Lintsin valaisee Valokarnevaalit

Seuraa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  14.9.2019 at 13:06

  On tosi tärkeää, että huvipuistot kehittävät tällaisia teemapäiviä. Näin ollen nekin kävijät saavat kokea uusia juttuja, jotka muuten tuntevat puiston kuin omat taskunsa. Toisaalta sitten tällaiset teemapäivät houkuttelevat paikalle sellaisiakin kävijöitä, jotka eivät puistoon muuten tulisi.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.9.2019 at 18:04

   Kiitos Rami! Se on totta, että huvipuistojen pitää kehittää toimintaansa siinä missä muidenkin. Kuluttajien ajankäytöstä käy kova taistelu. Teemapäivät ovat hyvä idea, koska niiden ympärille saa rakennettua kaikkea mielenkiintoista. Myönnän, etten itsekään huvipuistoissa juuri nykyisin enää pyöri. Syynä siihen, että lapset ovat isoja eikä enää sellaista tarvetta mitä oli menneinä vuosina pienten lasten kanssa. Hauskaa ajanvietettä ne kuitenkin ovat myös aikuisille.

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  15.9.2019 at 10:57

  Onko ne siellä Zombie-talossa siis ihan oikeita ihmisiä? Sellaiset kummitustalot on nimittäin minun makuuni himpan verran liian pelottavia. Muistan Barcelonassa juosseeni kummitustalossa käsi kädessä kavereiden kanssa, kun se oli niin kamalaa, kun oikea ihminen jahtasi meitä verisen puukon (vai oliko se joku viikate) kanssa. Ja silloinhan emme tienneet kummitustalossa olevan myös ihmisiä.
  Mutta ihan mahtavaa, että tällaisia teemaviikkoja järjestetään, kun puitteet on jo valmiina! Saa nähdä uskaltaudunko paikalle 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.9.2019 at 18:06

   Kiitos Teija! Zombie-talossa on näyttelijöitä, jotka jahtaavat ihmisiä 🙂 Näiden kohteiden ulkopuolella on aina kyltti, jossa kerrotaan näyttelijöistä niin ei tule kenellekään yllätyksenä. Teidän Barcelonan kokemus kuulostaa hurjalta. Vaikken itse tuollaisista juuri pelästy, niin tuo voisi olla aika kuumottavaa.

 • Reply
  riitta reissaa
  16.9.2019 at 15:05

  huhhuh! nyt tuli niin hurja kuvaus, että uskaltaako tuonne mennäkään:)! Hienoa, että Linnanmäki tarttuu erilaisiin teemoihin ja toteuttaa ne reipasotteisen ammattimaisesti.
  Hyvä kuvaus sinulta!

 • Reply
  INDIVUE
  17.9.2019 at 14:58

  Haamuhattarakoulu kuulostaa lupaavalta 🙂
  Hienoa, että Linnanmäki on parantanut ateriavalikoimaansa ja ottanut mukaan myös gluteenittomat ja vegaaniset ruoat.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.9.2019 at 19:34

   Kiitos Indivue! Erikoisruokavalioihin on melkeinpä pakko kiinnittää huomiota, jos haluaa pitää asiakkaat tyytyväisinä. Mutta hienoa tosiaan, että Lintsillä on nämä asiat huomioitu.

 • Reply
  Juha Kurvinen
  18.9.2019 at 19:48

  Tuli paljon jutusta muistoja mieleen, kun teininä tuli käytyä Linnanmäen Sirkuskoulu ja oppilaina saimme rannekkeet ilmaiseksi koko kesäksi. Tulikin muutama kerta käytyä Kauhujunassa ja vuoristoradassa! Kiitos!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 19:14

   Kiitos kommentista Juha! Hauska kuulla, että olet ollut sirkuskoulussa. Oli varmasti siihen aikaan hienoa saada rannekkeet koko kesäksi. Omat ensimmäiset muistot Lintsiltä ovat lapsuudesta sekä luokkaretkeltä vuonna kirves ja miekka. Olihan se maalaistytölle elämys päästä syömään hattaraa sekä pyörimään eri laitteisiin 🙂

 • Reply
  Outi / Maa Quzuu-matkablogissa
  18.9.2019 at 22:41

  Yh, ajattelin että tuonnehan täytyy mennä lapsen kanssa, mutta taitaa haamupelkoinen kaksivuotias olla vähän väärä kohderyhmä 😅 Harmittaa kyllä että pressipäivä meni ohi itseltäni

  • Reply
   Sari / matkalla lähelle tai kauas
   19.9.2019 at 19:34

   No tuonne ei ihan kolme vuotiasta viedä. Melkoiset kauhukartanot on lintsillä. Nuo mustat hodarit näyttää ihan palaneilta. Eikös ole niin että Linnanmäelle on pääsymaksu? Harmi, että sen lisäksi pitää vielä maksaa.

   • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    24.9.2019 at 19:18

    Kiitos kommentista Sari! Ihan pienten kanssa en olisi Iik!Weekiin mennyt, mutta kouluikäisten kanssa hauska tapahtuma. Toki riippuu siitä miten herkkä lapsi on ja jos pelkää haamuja ym. örkkejä niin sitten ei ehkä paras paikka. Lintsille ei ole ollut pääsymaksua enää vuosiin. Alueelle pääsee ilmaiseksi, mutta laitteet ovat maksullisia. Niihin saa ostettua yksittäisiä lippuja tai sitten rannekkeen, jolla saa pörrätä ympäriinsä mielin määrin päivän aikana.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.9.2019 at 19:15

   Kiitos kommentista Outi! Kaksivuotiaalle tuo olisi ollut liian jännittävä paikka, varsinkin jos vielä pelkää haamuja. Harmi, kun et ehtinyt pressiin. Olisi ollut kiva nähdä <3

Leave a Reply