Suomi

Matkamessut 2018 kokemuksia

23.1.2018

Kaikkien matkailusta kiinnostuneiden vuosittainen päätapahtuma on Matkamessut Helsingin Messukeskuksessa. Viime viikonloppu keräsi tänäkin vuonna Messukeskukseen lähes 64 000 kävijää. Matkustaminen ja eri matkakohteet kiinnostavat. Uusina maina tänä vuonna olivat mukana Ruanda, Ghana ja Ras al Khaimah.

Minä olin mukana nyt toisen kerran matkabloggaajan roolissa. Jo ennen blogin perustamista matkamessuilin innokkaasti ja kotiintuomisina oli aina vinot pinot esitteitä. Niitä aloin plärätä jo kotimatkalla junassa niin antaumuksella, että hyvä kun huomasin jäädä oikealla asemalla pois. Kotona esitteiden lukeminen jatkui sohvan nurkassa ja parhaimmat (ja paksuimmat) saivat kunnian jäädä muiden lehtien sekaan pölyttymään. Sieltä ne sitten aikanaan siirtyivät paperinkeräyslaatikkoon. Vieläkin paksujen matkaesitteiden selaaminen on ihan parasta.

Tänä vuonna Matkamessut olivat kohdallani erilaiset aikaisempiin vuosiin verrattuna, kun en ollut siellä töissä. Muutamana edellisenä vuotena olen päivätöiden merkeissä seisonut messuilla koko viikonlopun. Sunnuntai-iltana olen huokaissut helpotuksesta jalat väsyneinä, kun urakka on ohi. Mutta silti en olisi hetkeäkään vaihtanut pois. Tänä vuonna emme olleet mukana, joten vierailin messuilla vain torstaina ja perjantaina.

matkamessut_bangkok

matkamessut_pinkisland

Torstai-iltana menin messuille sen verran myöhään, etten ehtinyt juuri muuta kun seurustella messuseuralaisteni kanssa kuohuviinilasillinen nenän edessä. Perjantaina oli tarkoitus kierrellä osastoja enemmänkin ja menin paikalle jo iltapäivästä. Osallistuin aluksi Rantapallon lavalla Satumilla -blogin Sadun ja Lähtöportti -blogin Mikan kanssa paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli upea luonto ja vaeltaminen. Paneelikeskustelu oli mielestäni tosi kiva idea Rantapallon väeltä. Puoli tuntia hurahti nopeasti ja aiheesta olisi riittänyt juttua pidempäänkin. Meidän kohteet myös erosivat toisistaan, joten uskon kuulijoiden saaneen tästä hyviä vinkkejä omiin tuleviin vaellusreissuihin. Sadulla ja Mikalla on myös kokemusta lasten kanssa patikoinnista, joten vinkkivitosia irtosi pienten lasten vanhemmille. Paneeleja sekä muita haastatteluja oli tarjolla Rantapallon lavalla koko viikonlopun ajan. Osa niistä esitettiin Facebook Livenä ja ne ovat vieläkin katsottavissa FB-Rantapallon sivulla.

Oman esiintymisen jälkeen jäin juttelemaan muiden bloggaajien ja tuttujen kanssa. Loppuillan kiertelin ständejä ystäväni kanssa. Jumituimme moneen otteeseen juuri vaellusmatkoja myyvien osastojen tiskeille juttelemaan. Paljon olisi hienoja kohteita tarjolla. Erityisesti innostuimme Marokon Atlas-vuoristoon suuntautuvasta vaellusmatkasta. Marokkoon on nykyisin suora lentoyhteys Suomesta ja hienoihin maisemiin pääsee nopeasti ja vieläpä suht edullisesti. Tämä täytyy laittaa korvan taakse.

matkamessut_rantapallo_drinkki

Isokyrö Distilleryn myyntipisteessä oli tarjolla uniikkeja Rantapallo drinkkeja. Näitä et saa muualta.

matkamessut_ruanda

Matkamessujen ensikertalainen Ruanda ihastutti värikkäällä osastolla

matkamessut_merja

Matkamessut ovat valopilkku tammikuun pimeydessä. Kun räntää vihmoo taivaalta, niin mikäpä sen mukavampaa kuin suunnitella tulevia matkoja. Eksoottisten maiden parhaat palat ja ruoka tuntuvat kiinnostavan kaikkia. Ruokakojujen määrä oli muuten noussut messuilla. Siltä ainakin tuntui, mutta mikäpäs siinä. Messuilla iskee nälkä  ja kojut tarjosivat herkullista syötävää. Suomalaiset kunnat ja kaupungit olivat myös hienosti satsanneet messuihin. Onhan tämä ainutlaatuinen tilaisuus heille esitellä oman paikkakunnan ylpeyden aiheita.

Kävitkö sinä Matkamessuilla? Mikä siellä oli parasta?

 • Reply
  Pirjo
  23.1.2018 at 21:06

  Olin kuulolla paneelikeskustelussanne ja puolituntinen hurahti aivan liian nopeaan..mielelläni olisin kuullut lisääkin,täytyypä lukea lisää blogeistanne.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   25.1.2018 at 21:56

   Kiitos kommentista Pirjo ja kiva kuulla, että olit paikalla. Kaikkien blogeista löytyy juttua vaelluskohteista ja jos herää jotain kysymyksiä, niin laita ihmeessä tulemaan. 🙂

 • Reply
  Helena
  28.1.2018 at 11:29

  Ihana teksti! Muakin Marokon matka kiinnostais, edustaja oli vakuuttava, kun kyselin esteettömyydestä. Muitakin hyviä keskusteluja tuli käytyä firmojen kanssa.

  https://mahotonreissaaja.blogspot.fi/2018/01/matkamessujen-ammattilaispaiva-perjantai.html
  https://mahotonreissaaja.blogspot.fi/2018/01/sunnuntai-matkamessuilla.html

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   28.1.2018 at 15:34

   Kiitos kommentista Helena! 🙂 Kävin lukemassa sinun messukokemukset ja toivottavasti saatte tuon Marokon matkan aikaiseksi. Se on todella kiinnostava kohde.

 • Reply
  Jenna / Enemmän kuin äiti
  28.1.2018 at 22:01

  Meiltä jäi harmillisesti messut tänä vuonna väliin. Täytyy ryhdistäytyä ensi vuonna ja raahautua paikalle, ellei olla jossain reissussa tms. juuri silloin 🙂 Oon kyllä tykännyt matkamessujen tunnelmasta ja saanut paljon inspiraatiota reissuhaaveisiin, joita on tällä hetkellä kyllä niin pitkä lista, ettei olisi varaa enää lisätä yhtään.. 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   30.1.2018 at 17:21

   Matkamessut järjestetään onneksi joka vuosi, joten ensi vuonna uusi yritys. Inspiraatiota sieltä kyllä löytyy ?

 • Reply
  Stacy Siivonen
  31.1.2018 at 16:10

  Bloggarina olin mukana ensimmäistä kertaa ja ehkä paras anti minulle oli ilmainen hostellikortti. Sitä tulee kyllä käytettyä ahkerasti. Bloggareiden tapaamisen lisäksi Riku ja Tunna ja Arvo Tuominen oli odotettuja esiintyjiä. Aika yleisellä tasolla kuitenkin puhuivat. Luonnollisesti tuli käytyä eri kuntien osastoilla ja tietysti myös oman kuntani Hangon osastolla. Etukäteen halusin tutustua Lehtipuun Karjala-oppaaseen, mitä nyt en ostanut kuitenkaan, koska olin heti lähdössä käsimatkatavaroiden kanssa reissuun.
  Panin myös merkille sen, että lapsellisille oli paljon ohjelmaa. Itselläni ei valitettavasti lasta ole siunaantunut, joten ohjelma ei koskettanut minua.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.1.2018 at 22:19

   Harmi kun ei Stacy nähty. Oltiinkohan eri päivinä messuilla? Rikua ja Tunnaa olisi ollut kiva päästä kuuntelemaan, mutta nyt jäi kaikki tällaiset esiintyjät näkemättä.

 • Reply
  Mika / Lähtöportti
  2.2.2018 at 23:23

  Oli mukava viimein tavata, ja heti kaiken lisäksi paneelikeskustelussa 😀 Mäkin olen vuosien varrella kantanut messuilta kymmeniä kiloja esitteitä kotiin ja lukenut niitä iltalukemisena kerta toisensa jälkeen. Nyt selvisin aika pienellä esitemäärällä, parasta messuilla oli bloggaajien ja muiden tuttujen tapaaminen. Eiköhän taas nähdä jossain tapahtumassa!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   3.2.2018 at 20:21

   Kiitos Mika! 🙂 Oli todella kiva tavata ja osallistua sinun ja Sadun kanssa paneeliin. Minäkin selvisin melko pienellä esitemäärällä tällä kertaa ja suurin osa niistä pyörii hyllyn päällä vieläkin. Juu ja ehdottomasti nähdään 🙂

 • Reply
  Veera Bianca
  3.2.2018 at 14:44

  Ihana tuo viimeinen kiva, kertoo messufiiliksen hyvin! Matkamessut on kyllä täydelliseen aikaan kun tammikuu on niin kamalan pimeä ja ankea! 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   3.2.2018 at 20:27

   Kiitos Veera! 🙂 Totta, messujen ajankohta on täydellinen. Tänä vuonna tammikuu tuntui niiin pitkältä ja siihen liittyi monta tylsää juttua. Onneksi myös kivoja asioita kuten Matkamessut, Brysselin matka ja kummipojan häät. Muuten en jää tammikuuta ikävöimään yhtään.

Leave a Reply