Suomi

Synttäri-illallinen perheen kanssa – Coppa Eatery, Lahti

22.12.2018

Meille on viime vuosien aikana muodostunut perinne juhlia perheen synttärisankareita ravintolaillallisella. Sinä iltana perheen pääkokki (lue:mies) saa vapaaillan ja samalla on mahdollisuus tutustua vaikkapa kaupungin uusiin ravintoloihin. Muuten käymme koko perheen voimin ravintolassa aika harvoin syömässä. Yhteisillä lomamatkoilla toki, mutta arjessa meidät löytää oman keittiön äärestä varmimmin kuin ravintolasta.

Lahden keskustaan avautui syksyllä vanhan Rosson tiloihin uusi ravintola nimeltään Coppa Eatery. Se oli päässyt niin varkain tulemaan, etten tiennyt ravintolasta mitään ennenkuin ystäväpariskunta vinkkasi siitä pari viikkoa sitten. Päätin kokeilla onneani viikko sitten saisimmeko vielä pöydän. Yleensä kun uusi ravintola tulee kaupunkiin, kaikki haluavat mennä testaaamaan sen ja sinne on melkein mahdotonta päästä. Netin kautta varaus ei enää onnistunut, mutta soittamalla pöytä järjestyi haluamallemme illalle.

Coppa Eatery on puuhiiligrilliravintola, jonka nimi tulee italian sanasta malja. Listalla on hiiligrillattuja ruokia kuten pihvejä ja broileria, pizzoja ja salaatteja. Suomalaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa italialaisella twistillä, näin se voisi sanoa kiteytettynä. Kun ruokalistaa etukäteen silmäilin, tiesin että meidän perhe löytää listalta mieleistä syötävää. Aina se ei ole niin helppoa kun yksi tykkää kasvisaterioista, toinen suosii lihaa ja kolmannelle taas jotain aivan muuta. Coppan listalta löytyi jokaiselle jotakin.

coppa_eatery

coppa_tables

coppa_eatery

coppa_menu

Ravintola oli alkuillasta puolillaan ja asiakkaat näyttivät suurimmaksi osaksi olevan kaveriporukoita tai pariskuntia ja vähän meidän jälkeen viereiseen pöytään pelmahti isompi työporukka. Lapsiperheitä ei samaan aikaan näkynyt, mutta huomio kiinnittyi ravintolan takaosassa olevaan leikkipaikkaan, joten perheen pienimmätkin on huomioitu. Siellä näytti olevan pieniä leikkiastioita ja muita leluja, jotka viihdyttävät ruokaa odotellessa tai ruoan jälkeen.

Listalla olisi ollut monta hyvää vaihtoehtoa, mutta päädyin lopulta hiiligrillattuun loheen, joka tarjoiltiin paahdetun paprika-tomaattikastikkeen ja lohkoperunoiden sekä sitruunaparmesanaiolin kera. Ruokaa odotellessa maistui chileläinen valkoviini. Ruokaa jouduimme lopulta odottamaan 40 minuuttia. Puuhiiligrillin kanssa oli jotain ongelmia. Tarjoilija hoiti tilanteen kuitenkin mallikkaasti ja lupasi meille ilmaiset jälkkärit tai alennusta loppulaskusta, koska odotusaika venyi niin pitkäksi.

Kun vihdoin saimme ruoat, ne olivat maukkaita. Hiiligrilli antaa ruokaan eri maun kuin että se olisi pannulla pyöräytetty. Annoskoot olivat sen verran isoja, ettei mahaan enää jälkkäriä mahtunut. Loppulaskusta saimme sovitusti alennuksen, joka vastasi suurin piirtein yhden annoksen hintaa.

coppa_riesling

coppa_grillattu_lohi

Mitä mieltä sitten olin ravintolasta?

Coppa Eaterylle löytyy varmasti oma paikka Lahden ravintoloiden joukosta. Rento seurusteluravintola, jonka tunnelma muistuttaa etäisesti Bistro Popotia. Miinusta tuli ruokien pitkästä odotusajasta. Plussaa sen sijaan siitä, että tarjoilija hoiti ammattimaisesti asian loppuun. Ravintolassa oli myös kiva fiilis ja voisin hyvin kuvitella itseni istumassa siellä iltaa kaveriporukalla tai perheen kesken. Ruokalistalle jäi vielä niin monta hyvänkuuloista annosta, joita olisi kiva päästä maistamaan.

PS. Coppa Eatery kuuluu Hämeenmaan ketjuun ja vihreää korttia vilauttamalla saa myös bonusta.

Coppa Eatery, Aleksanterinkatu 16, Lahti
Aukioloajat ja menu: coppa.fi

Seuraathan blogia myös jo Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 • Reply
  Inka
  27.1.2019 at 19:52

  Meillä on ollut tarkoitus mennä testaamaan myös tuo Coppa! Vielä ei olla sinne ennätetty, mutta toivottavasti pian, kun ruoka näyttää noin hyvältä! 🙂

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  29.1.2019 at 23:40

  Tytär muutti juuri pois Lahdesta eli voi olla että meidän perheen osalta Coppan testaaminen jää, kun ei sinne suuntaan taida ihan heti olla kulkua. Täällä meillä päin Seinäjoella on eräs ravintola jossa myös puuhiiligrilli ja se kyllä tekee ruuasta jotenkin vähän speciaalimpaa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.1.2019 at 22:11

   Kiitos Virpi! Ai niin sun tytär asui Lahdessa. Puuhiiligrillistä tulee hyvä maku ruokaan. Olisi kiva mennä testaamaan joku toinen annos.

 • Reply
  Heidi / Delux-Retkiperhe
  30.1.2019 at 12:41

  Ravintolaillallainen tai lounas pitkän kaavan mukaan on minustakin ihanaa varsinkin lapsiperhearjessa. Juuri vietimme mieheni kanssa synttäreitäni vasta avatussa Kulta ravintolassa Helsingissä. Tuli ihan nälkä postausta lukiessa 😊

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.2.2019 at 19:10

   Me käymme aika harvoin koko perhe ulkona syömässä, mutta juhlapäivinä se on kiva tapa juhlistaa synttärisankaria. Työn puolesta tulee ravintolaillallisia enemmänkin, mutta toki ne ovat luonteeltaan sitten erilaisia. Reissuilla ulkona syödään joka päivä ja siitäkin menee hohto muutaman päivän jälkeen 🙂

 • Reply
  Rosa
  30.1.2019 at 13:00

  Ravintoloita, joissa on leikkipaikka ei ole koskaan liikaa. Hyvä siis tietää tästä mahdollisuudesta, jos Lahdessa käymme. Mielestäni tarjoilija hoiti pitkän odotusajan mielipahan mallikkaasti. Mielestäni tämä oli melkein poikkeuksellista. Pahoitteluja kuulee usein, mutta harvemmin mitään hyvitystä siitä saa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.2.2019 at 19:12

   Meille leikkipaikat eivät ole enää ajankohtaisia, mutta pisti silmään mukavannäköinen nurkkaus ravintolassa. Kiva, että perheen pienimmätkin on huomioitu. Tarjoilija hoiti tilanteen hienosti ja täytyy myöntää, että postauksesta olisi tullut erilainen, jos näin ei olisi käynyt.

Leave a Reply