Thaimaa

Hyvää uutta vuotta Krabilta!

31.12.2018

Kun Suomessa vielä nukutaan, on Krabin hotellissamme, Peace Lagunassa, täysi tohina jo päällä. Hotellivieraat nauttivat auringosta altaalla uiden tai kirjaa lukien. Tarjoilijat kantavat aamun ensimmäisiä juomia janoisille ja samalla huolehtivat että kaikilla on kaikki hyvin. Hotellialueen keskellä olevassa lammessa majaili aamulla iso varaani. Niitä täällä ei ole vielä näkynytkään. Kaipaan myös gekkoja. Minne ne ovat hävinneet?

Illalla alkaa isot uuden vuoden juhlat ja ohjelma on niin tiivis, että hengästyttää jo sen lukeminen. Ehkä meidän ei tarvitse kaikkeen ohjelmaan osallistua. Mitä mahtaa pitää sisällään Adults games? Hotellin edustalle kannetaan pöytiä ja tuoleja illan juhlaa varten. Sitä on valmisteltu koko viikko tai ainakin siitä lähtien kun jouluaaton juhlallisuudet oli saatu pakettiin. Joka päivä lavalle on ilmestynyt jotain uutta ja myös bungalowien välisille poluille on tullut erilaisia valoja sekä aktiviteettipisteitä lapsille. Kun aamulla katsoimme lamppuvirityksiä, meitä alkoi hihityttää. Ne eivät ihan noudata meidän tuntemia määräyksiä. Noh, ei täällä moni muukaan asia menisi sääntö- Suomesta läpi. Yksi asia mihin Suomessa olemme jo niin tottuneita, että täällä sen kohdatessamme hämmästyimme, on tupakan polttaminen ravintoloissa. Savuton Thaimaa ei olisi hassumpi asia mutta tuskinpa se koskaan toteutuu.

Lomailijan näkökulmasta täällä on ihanaa; aurinko paistaa, topissa tarkenee vielä myöhään illalla, ruoka on hyvää ja kylmät juomat päälle, niin mitäs sitä lomalta muuta voi toivoa. Ei tässä kuitenkaan pelkästään altaalla ole istuttu, vaan on kiivetty Tiikerinluolatemppeliin ja kierrelty lähisaarilla. Tekemistä riittää myös vielä loman viimeiselle viikolle, joka nyt pyörähti käyntiin. Mielessä on jo monta juttuideaa tältä reissulta ja tarinoita Thaimaasta siis luvassa.

Paikalliset ahkeroivat täällä pitkiä päiviä. Toivottavasti hekin saavat nauttia illan juhlasta, koska se on heille tärkeä. Ainakin yksi tarjoilijoista kertoi odottavansa sitä kovasti. Niin mekin.

Näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan hyvää uutta vuotta kaikille blogin lukijoille ja terveisiä täältä Krabin auringon alta!

 • Reply
  Piyya
  31.12.2018 at 13:00

  Hyvää uutta vuotta sinne Thaimaan auringon alle.
  Toivottavasti juhlamenot on upeat ja uusi vuosi vaihtuu hienoissa ja tunnelmallisissa merkeissä.
  Thaimaan postauksia odotellessa, siellä en ole koskaan käynyt ja se on ollut vähän sellaista ei kiinnosta aluetta. Nyt se on vähän ruvennut kiinnostamaan.
  Hyvvä ja matkojentäytteistä uutta vuotta toivoen !

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.1.2019 at 06:41

   Kiitos Piyya! Uuden vuoden juhlat oli hienot ja rannalla oli puolen yön aikaan mahtavat ilotulitukset. Hyvää uutta vuotta sinulle ja mukavia reissuja!

 • Reply
  Sini
  1.1.2019 at 18:09

  Hyvää Uutta Vuotta sinne lämpimään. Helsingissä vuosi vaihtui räntäsateessa ja tuulessa, mutta pian minäkin pääsen aurinkoon. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   3.1.2019 at 10:56

   Kiitos Sini! Suomesta kantautui viestejä uudenvuoden lumimyrskystä (etelässä taisi tulla räntänä). Myrsky on nyt saapumassa Thaimaahan ja saa nähdä millä voimalla se tulee Krabille. Pahempaa on odotettavissa Siaminlahden puolella 🙁 Hyvää loman odotusta sinulle! Minne päin olet menossa?

Leave a Reply