Thaimaa

Pieni ravintolaopas Ao Nangiin

25.3.2019
thaimaa-ao-nang-ravintolaopas

Vuodenvaihteen Krabin matkalla tuli ruokailtua päivittäin ravintoloissa. Me emme kuulu niihin matkailijoihin, jotka valmistavat ruokansa itse myös reissussa. Kun sitä ruokaa saa vääntää kotona muutenkin, niin lomalla on ihana istua valmiiseen pöytään.

Ao Nangissa ravintoloita riittää jokaiseen makuun. Thaimaalaisen keittiön antimien lisäksi löytyy tarjontaa myös muista aasialaisista sekä länsimaisesta keittiöstä sekä intialaisesta. Ne olivatkin vallanneet katukuvaa sitten meidän viime käynnin, joka oli 12 vuotta sitten. Intialaisissa ravintoloissa emme käyneet, koska Thaimaan some-ryhmissä kiersi sitkeästi huhu, että niistä saa takuuvarmasti vatsataudin. Asian paikkaansa pitävyyttä en tiedä, mutta monella oli omakohtaisia kokemuksia ja jäljet viittasivat kyseisiin ravintoloihin. Emme halunneet sitä testata, vaikka itse pidänkin intialaisesta.

Matkablogeista löytyy usein listauksia ravintoloista, joissa kannattaa reissullansa käydä. Minä tein listauksen nyt siitä näkökulmasta, että listasin kaikki ruokapaikat, missä kävimme ja joukkoon mahtuu myös niitä, joissa ei kaikki mennyt ihan putkeen. Listalta puuttuu ainoastaan hotellilla syöty uudenvuoden illallinen, retkien yhteydessä syödyt lounaat sekä katukeittiöstä ostetut pienet välipalat.

Pääasiassa pyörimme Ao Nangin rantakadun ja pääkadun varrella olevissa ravintoloissa. Joukossa on myös yksi kauempana sijainnut paikka, johon menimme tuk-tukilla. Muut löytyvät siis kävelymatkan päässä Ao Nangin rannasta.

Cafe 8.95

Hotellimme (Peace Laguna) lähellä sijaitseva kahvila taitaa olla monen instagrammaajan märkä uni. Me emme päätyneet sinne sen takia, vaan koska sen sijainti hotellin lähellä oli täydellinen, kun ensimmäisenä päivänä etsimme pikaisesti jotain ruokapaikkaa. Cafe 8.95:ssa saa kaikkea aina aamiaisesta illan viimeiseen viinilasilliseen. Söin kanaleivän, joka ei ollut mielestäni kovin ihmeellinen. Mies otti pastaa ja kehui sen maasta taivaaseen. Pasta jäi minuakin kiinnostamaan ja tarkoitus oli käydä tuolla toisenkin kerran, mutta se jäi kuitenkin väliin.

Tanta´s

Pääkadun varressa oleva Tanta´s tunnetaan parhaiten pizzoista. Listalta löytyy myös mereneläviä sekä thaimaalaisia annoksia. Pizzat olivat ok ja tarjoilu nopeaa. Kävimme Tanta´sissa pari kertaa ja molemmilla kerroilla osuimme sinne sellaiseen aikaan, ettei paikka ollut täynnä. Pöydistä löytyi myös painikkeet, joilla sai kutsuttua tarjoilijan paikalle sekä tilattua laskun.

Green Curry

Green Curryssa kävimme loman alkupuolella lounaalla. Ravintola sijaitsee rantakadulla ja ravintolan toisesta kerroksesta on kivat näköalat merelle. Tomaattikeitot ja oluet maksoivat 390 bht (n. 10 €) eli edullista oli.

Thailandia

Thailandia sijaitsee pääkadun varressa. Sisustukseltaan se oli yksi lomamme viehättävimmistä paikoista. Sisälle oli tuotu runsaasti viherkasveja ja ne yhdistettyinä lautalattioihin ja katosta riippuviin valaisimiin toi viidakkomaista tunnelmaa. Kävimme Thailandiassa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla saimme nauttia myös livemusiikista. Monessa ravintolassa kiersi muualta tulleita musikantteja, mutta Thailandiassa soittavat kaverit olivat thaimaalaisia ja soittivat viihdyttävästi covereita.thailandia

Thailandian ruoan taso valitettavasti vaihteli paljon. Thairuoka siellä oli hyvää, mutta muut ei oikein toimineet. Matkan aikana totesimme moneen kertaan, että hyvää thairuokaa sai monestakin paikasta, mutta länsimaalaisen ruoan tekeminen onnistui vain harvoilta. Palvelu oli myös sekavaa. Mietimme, onko sinne napattu jotkut naapurin tytöt töihin välittämättä siitä osaavatko he tarjoilla vai ei. Henkilökunta sekoili sen minkä ehti ja tilauksesta puuttui aina jotain. Toisella kerralla ajattelimme testata paikan pizzat, mutta mies joutui laittamaan omansa takaisin keittiöön, koska se oli kylmä.

Jeseao

Pääkatua rantaa kävelevät eivät voi ohittaa Jeseao´ta huomaamatta. Paikka tunnetaan parhaiten pizzeriana, vaikka muutakin syötävää listalta löytyy. Halusimme tietysti testata pizzoja, koska ravintolassa oli puu-uuni. Pizzat olivat hyviä ja niitä kävimme toistamiseenkin siellä syömässä. Testasimme myös eräällä lounaalla paikan tomaattikeiton. Tarjoilija puhui huonosti englantia eikä hän ymmärtänyt kun tein tilauksen meidän molempien puolesta. Tomaattikeitto tuotiin vain minulle, mutta mieskin sai omansa hetken kuluttua, kun asiasta huomautimme.  Huomasimme muutenkin, että selkeämpää oli kun molemmat tekivät omat tilauksensa. Jos minä tilasin molemmille, niin aina meni jotain pieleen.

Jeseao´lla on rantakadulla toinen ravintola, jossa kävimme myös eräänä iltana. Paikka on Green Curryn vieressä ja halusimme mennä sinne auringonlaskun aikaan. Ajatuksena oli katsella kaunista merinäköalaa samalla ruokaillen. Emme huomioineet sitä, että Jeseaon kohdalla oli puita ja niiden takaa ei juuri merelle nähnyt. Vieressä olevan Green Curryn pöydistä näki paremmin merelle. Lisäksi Jeseaon puu-uunin savupiipusta lenteli nokihiukkasia, joten valkoisilla vaatteilla ei sinne kannata mennä.

Guru

ao-nang-guru

Guru löytyy rantakadulta ja sieltä saa lähinnä aasialaista tai mereneläviä. Phad Thai Chicken oli hyvää, mutta miehen valitsema hampurilainen ei maistunut. Aika perus turistiravintola.

Kiang Le

Kiang Le on hotelli Ao Nang Villa Resortin ravintola rannan tuntumassa. Kävimme siellä lounaalla ja paikan hampurilaiset olivat hyviä. Siellä sattui erikoinen välikohtaus, jolla ei ollut ruoan kanssa mitään tekemistä, mutta kerronpa sen silti.

Eräällä ravintolan asiakkaista oli drone, jota hän lennätti hieman aiemmin rannan yläpuolella. Mies tuli poikansa kanssa ravintolaan syömään ja poika nappasi dronen ohjaimen ja vahingossa ohjasi sen lähellä istuvan pöydän yläpuolelle, niin että pöydässä istuvat naiset alkoivat kirkumaan. Isä meni tietysti aivan paniikkiin ja kesti hetken ennenkuin hän sai ohjaimet käsiinsä ja tilanteen hallintaan. Poika sai pitkän puhuttelun ja kävi viereisessä pöydässä pyytämässä anteeksi. Dronet ovat hienoja vempeleita, kunhan pysyvät sellaisissa käsissä, jotka niitä osaavat ohjata.

Grazy Gringo´s

Nui oli meidän ihana tarjoilija, joka otti aina avosylin vastaan

ao-nang-grazy-grincosGrazy Gringo´s on Ao Nangin paras meksikolainen ravintola. Sen sijainti on hassusti kauppakujan varressa, jonne pääsee pääkadulta. Sisäänkäyntejä on kaksi; joko kuljet pientä kauppakujaa pitkin tai sitten astut sisään isoon vaatekauppaan ja sen läpi kulkemalla päädyt kauppakujalle.

Meidän ensimmäinen käynti Grazy Gringo´sissa ei mennyt ihan nappiin. Olimme paikalla aika myöhään ja siihen aikaan oli jo jonoa. Koska meitä oli vain kaksi, meille vielä järjestyi pöytä kauppakujan puolelta. Isommat seurueet käännytettiin pois. Meille kerrottiin heti, että joudumme odottamaan ruokaa pitkään, koska heillä on iso seurue ravintolassa. Keittiössä ei myöskään ollut riittävästi henkilökuntaa sen varalle, että ravintola tulisi täyteen. Sellainen käsitys meille jäi.

Tarjoilija yritti saada meidät ottamaan alkupalat odottaessa, mutta päätettiin, että oluet riittää siinä odotellessa ja livemusiikkia kuunnellessa. Ehdimme tilata vielä toisetkin oluet. Kun olimme tunnin odottaneet ruokia, kysyimme meneekö vielä kauan. Tarjoilija pahoitteli, että vielä puoli tuntia pitäisi odottaa. Se oli meille liikaa. Pyydettiin lasku ja peruutettiin ruokatilaus. Paikan omistaja tuli tuomaan laskun enkä voinut olla huomauttamatta hitaasta palvelusta ja kiukuspäissäni pyysin laskusta alennusta. Kaveri lähti mitään sanomatta ja toi meille hetken kuluttua uuden laskun, jossa veloitti vain kaksi olutta. Toiset menivät talon piikkiin.

Seuraavana iltana menimme takaisin, mutta paljon aikaisemmin. Nyt ei ollut jonoa ja edellisillan tarjoilija muisti meidät. Hän tuli halaamaan ja oli iloinen, että palasimme. Myös paikan omistaja kävi moikkaamassa, no hard feelings. Emme kuulemma olleet ainoat asiakkaat edellisiltana, jotka olivat lähteneet kävelemään. Tilanne oli ollut aika katastrofi.

Nyt saimme ruoat 20 minuutissa ja oli niin hyvää, että onneksi tulimme takaisin. Kävimme Grazy Gringo´sissa vielä pari kertaa tämänkin jälkeen. Hyvä ruoka ja palvelu saivat meidät palaamaan.  Meidän tarjoilijana oli jokaisella kerralla ihana Nui, joka jaksoi aina olla iloinen ja hyväntuulinen.

Jos muuten olet lonkeron ystävä, niin Grazy Gringo´sta saa suomalaista lonkeroa.

Mum Aroi Beachfront

ao-nang-mum-aroi-beachfront

Mum Aroi Beachfront löytyy nimensä mukaisesti rantakadulta. Kun pääkadulta kääntyy vasemmalle ja kävelee hotellien ohi, löytyy tämä pieni ravintola heti ”portin” oikeanpuolelta. Ravintolasta saa pääasiassa thaimaalaista ruokaa. Menimme sinne juuri auringonlaskun aikaan ja sieltä olikin kiva ihastella kauniinvärisiä maisemia. Thairuoka oli hyvää, mutta annos oli aika pieni. Vatsan sai täyteen, mutta enemmänkin olisin voinut syödä.

Jenna´s Bistro & Wine

Jenna´s oli meidän toinen suosikki meksikolaisen Grazy Gringo´sin lisäksi. Paikka sijaitsee pääkadun varressa ja sitä voisi kutsua fine dining -ravintolaksi. Meillä ei ollut pöytävarausta, mutta olimme valmiita vaikka odottamaan pöydän vapautumista jonkin aikaa. Ulkopöydät olivatkin täynnä, mutta meidät ohjattiin sisälle, josta löytyi vielä useita vapaita pöytiä.

Sisätila oli ilmastoitu ja viihtyisä. Meistä huolehti vanhempi miestarjoilija, joka kohteli meitä kuin kuninkaallisia. Valitsimme listalta hampurilaiset ja ne olivat todella hyviä. Jenna´sissa on suomalainen kokki, joka ymmärtääkseni on myös laatinut ruokalistan. Vaikka emme valinneet pihvejä, oli loppulasku silti lomamme kallein.

Aonang Cuisine Mama´s kitchen

Rantakadulta löytyy Ao Nangin ensimmäinen ja näin ollen myös vanhin toiminnassa oleva thairavintola. Loppulomaan osui sadepäivä ja sateen ropistessa kattoon, istahdimme Aonang Cuisine Mama´n pöytään. Ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista. Kaikki toimi moitteettomasti; palvelu oli nopeaa ja annoskoko oli riittävän iso. Jos olisimme löytäneet tämän paikan jo ensimmäisen lomaviikon aikana, niin tänne olisimme palanneet uudestaankin. Voin suositella!

Pooky O´Leary´s

Pooky sijaitsee aika syrjässä ja sen takia menimme sinne tuk-tukilla. Kaikki muut ravintolat olivatkin olleet kävelymatkan päässä, mutta loppulomasta alkoi yhdet ja samat paikat kyllästyttämään, niin löysin TripAdvisorista tämän irkkuravintolan.

Paikka oli aika askeettisesti sisustettu eikä mielestäni mitenkään viihtyisä. Hintataso oli toki alhaisempi sijainnin vuoksi. Valitsin listalta kanahampurilaisen ja mies otti fish & chips. Miehellä oli huonoa tuuria ruokien kanssa, niin tälläkin kertaa. Kala oli lähes raakaa eikä sitä voinut syödä. Tarjoilija ehdotti valitsemaan toisen annoksen tilalle ja mies päätyi samaan hampurilaiseen kuin minäkin. Hyvitykseksi mies sai oluen maksutta.

The Beach Bar

Loppuun vielä vinkki kivasta baarista, jossa voi kuunnella livemusiikkia ja nauttia lasillisen. Beach Bar on rannassa Phra Nang Inn -hotellin yhteydessä toimiva baari. Netissä kehuttiin myös heidän ruoka-annoksia, mutta me emme siellä koskaan syöneet, niin en osaa niistä sanoa. Parina iltana kävimme kuuntelemassa musiikkia. New Yorkista kotoisin oleva Jimmy Patrick esitti 60- ja 70-luvun parhaita. Tutustuimme siellä myös norjalais-tanskalaiseen pariskuntaan ja vietimme heidän kanssaan hauskan illan rupatellen niitä näitä.

Omat suosikit Ao Nangin ravintoloista

Meidän suosikkimme ravintoloiden joukosta olivat Grazy Gringo´s ja Jenna´s sekä baareista The Beach Bar. TripAdvisoria iltaisin selaillessa vastaan tuli useita kivoja ravintoloita, jotka olivat saaneet hyviä arvosteluja. Ne kuitenkin sijaitsivat kauempana eikä jaksettu lähteä tuk-tukilla seikkailemaan (kuin yhtenä iltana). Mukavuudenhaluisena kun on niin paljon helpompaa valita ravintola kävelymatkan päästä.

Kerro omat hyvät ravintolavinkkisi Ao Nangiin tai onko sinulla kokemusta jostain näistä yllä mainituista ravintoloista.

 • Piyya
  28.3.2019 at 19:24

  Nälkähän tätä lukiessa tuli 😋
  Pidemmällä matkalla on kiva maistella mitä erinäisempien ruokia, niin tuttuja kuin sitten vähemmän itselle tunnettuja ruokalajeja. Nyt tuli niin nälkä etten edes pysty valitsemaan minne menisin ensimmäisenä jos lähtisin tuonne 😉

  • Merja / Merjan matkassa
   12.4.2019 at 17:40

   Kiitos Piyya! Ruokapostauksia ei koskaan kannata lukea nälkäisenä, olen huomannut saman 🙂 Thaimaalainen ruoka on hyvää, mutta kahta viikkoa en jaksa sitä syödä, vaan välillä tekee mieli jotain tutumpaa.

 • VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi
  6.4.2019 at 08:08

  Lisäisin tähän ehdottomasti kaksi hampurilaispaikkaa, joista etenkin Burger Bro’sta sai Vietnamin parhaat hampurilaiset. Toinen mielenkiintoinen paikka on Tam’s pub & surf shop, jossa paikan omistaja on vuorannut ravintolan täynnä kuvillaan elämästä sekä kertoi meille paljon elämästään Vietnamin sodan aikaan ja miten se vaikuttaa edelleen elämään.

  • Merja / Merjan matkassa
   12.4.2019 at 17:46

   Kiitos kommentista Veera! Kuulostaa käymisen arvoisilta paikoilta, jos Vietnamiin menee. Noita ravintoloita ei vaan taida Ao Nangista löytää?

   • Kaija
    18.4.2019 at 22:11

    Tandoori pääkadulla paras. Mama’s kitchenistä sain jonkinlaisen pöpön🤮

    • Merja / Merjan matkassa
     19.4.2019 at 11:00

     Harmillista kuulla! Me säästyimme vatsapöpöiltä, mutta kun lueskelin matkan aikana FB:n Thaimaa-ryhmää, niin aika moni joutui sairastamaan loman aikana.

 • Jenni
  6.4.2019 at 15:47

  Olen köynyt Ao Nangissa kerran, mutta taidettiin silloin vain kävellä sinne minne nenä näytti sen kummemmin katsomatta edes ravintolan nimeä. Ja silloin oli myös eka kaukomatka hieman alle 1v:n kanssa, niin mun keskittymiskyky ei revennyt ravintoloiden vertaamiseen – kunhan saatiin jostain ruokaa ja nopeasti 😀

  • Merja / Merjan matkassa
   12.4.2019 at 18:14

   Kiitos Jenni! Niinhän se meilläkin yleensä menee, että mennään sinne mikä näyttää kivoimmalta. Nyt oli kaksi viikkoa aikaa tarpoa samoja katuja ylös ja alas, niin jäi muutaman ravintolan nimet mieleen ja osan kirjoitin tarkoituksella ylös tätä postausta varten 🙂

 • Iida In Translation
  7.4.2019 at 16:04

  Hyvä ruokaraportti! 🙂 Tuli kyllä nälkä!

  Olen törmännyt samaan, että Thaimaassa ja oikeastaan Aasiassa kokemusteni mukaan ylipäätään saa parasta ruokaa kun pysyy paikallisissa annoksissa. Onneksi nykyään on TripAdvisorit sun muut, niin pystyy yleensä välttämään pahimmat flopit.

  • Merja / Merjan matkassa
   12.4.2019 at 18:18

   Kiitos Iida! TripAdvisor on hyvä eikä juuri huteja tule, kun uskoo mitä siellä sanotaan 🙂

 • Teija / Lähdetään Taas
  15.4.2019 at 10:28

  Oioi, näyttää ihan superherkulliselta! Thaimaassa ruoka on kyllä pääsääntöisesti ihan mielettömän hyvää!

  Ruuan liian pitkä odotusaika on kyllä tuskallista, koska nälkäisenä tulee kiukku, eikä pysty ajattelemaan yhtään myötätuntoisesti kiireisen keittiöhenkilökunnan näkökulmaa.

  • Merja / Merjan matkassa
   19.4.2019 at 11:02

   Kiitos Teija! Meksikolaisessa paloi pinna täysin, vaikka meille oli sanottu, että siellä joutuu odottamaan pitkään. Tunti on kuitenkin aika kohtuuton aika. Onneksi menimme takaisin, koska ruoka siellä oli todella hyvää.

 • Ne Tammelat
  15.4.2019 at 10:48

  Hyvältä näyttää! Täytyy kaivella tämä postaus takaisin esiin, kun eksyy noille suunnille 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   19.4.2019 at 11:04

   Kiitos! Nämä vinkit ovat nyt tuoreita, mutta esimerkiksi vuoden päästä kannattaa tarkistaa ensin Googlesta onko koko paikkaa enää olemassakaan. Suurin osa näistä mainituista ravintoloista on ollut pystyssä vuosia, mutta sitten on niitä jotka sulkevat ovensa.

 • Pirkko / Meriharakka
  15.4.2019 at 11:15

  Vähemmän Thaimaan ystävänä ei ole kokemuksia kuin jotain kesyä Bangkokista.
  Yleensäkin meillä syöminen tapaa valikoitua siihen ravintolaan, joka näyttää suht kelvolliselta ja on kohdalla silloin kun on nälkä 🙂 – tietysti jos samassa paikassa olisi pitempään, niin niitä voisi jo vähän tutkiakin, mutta kiertomatkailija tapaa pysähtyä samaan paikkaan vaan pariksi kolmeksi yöksi.

  • Merja / Merjan matkassa
   19.4.2019 at 11:07

   Kiitos Pirkko! Harvoin mekään tietyn ravintolan perässä juostaan, vaan valikoidaan ensimmäinen kivannäköinen. Nyt olimme samassa paikassa kaksi viikkoa niin teki mieli tutkailla TripAdvisorista mitä muuta olisi tarjolla kuin ne jo tutuksi tulleet paikat.

 • Eve, Ketlaggies
  17.4.2019 at 16:47

  Jes, pitääpä laittaa tämä ylös, jos tuonne suunnalle joskus eksye. Ravintolasuositukset kelpaavat kulinaristeille aina😊

 • Jortikka71
  21.4.2019 at 17:21

  Täysin käsittämätöntä arvostelua! Luullaan saavansa korkeatasoista ruokaa, kun tilaa hamppareita, pizzaa ymym. toisella puolella maailmaa. Thai.keittiöhän on yksi maailman kuuluisimmista ja suosituimmista keittiöistä, on mielestäni todella väärin arvostella ravintoloita burgereiden perusteella. Jos ei yleensäkään poikkea pääkadun varrelta syrjempään, missä todelliset paikalliset herkut saa, niin odotettavissa on ehkä juuri tuollaisia kokemuksia. Miksi thaimaalaisten pitäisi hallita pizzat..eihän Italiassakaan saa kunnon Thai-ruokaa.. Thaimaalaisethan ei puhu tunnetusti kovinkaan hyvää englantia, joten väärin ymmärryksiä on varmaan luvassa. Niihin pitää vaan osata suhtautua, parhaansa yrittävät kuitenkin tehdä ja aina hymyissä suin. Suomalaiset vaan rikkoo tämänkin idyllin omalla jurolla käytöksellään. Menkää tuosta pääkadulta hieman syrjempään, ns.muovituolipaikkoihin, sieltä ne herkut löytyy.. Vai että ihan burgerille ja pizzalle Thaimaahan?Heh! Okei, itsekin kävin kerran pizzalla ja bissellä Crazy Gringosissa, kun hapotti niin paljon Tiikeritemppelin jälkeen..

  • Merja / Merjan matkassa
   22.4.2019 at 17:23

   Eli väärin syöty 🙂 Olen kanssasi samaa mieltä, että thairuoka on hyvää ja thaimaalaiset ovat sen parhaita valmistajia. Sitä mekin lomallamme söimme, mutta kahden viikon aikana haluaa myös vaihtelua ja sillä tuli tilattua välillä muutakin kuin paikallista. Jos ne nyt tästä jutusta hyppäsivät eniten esille, niin harmi. Kiva kuitenkin, kun luit jutun ja kommentoit.