Thaimaa

Väärällä retkellä Thaimaassa

13.10.2016
krabi_thaimaa

Onko mahdollista joutua väärälle retkelle lomakohteessa? Kaiken järjen mukaan ei, mutta meillepä kävi niin ensimmäisellä Thaimaan reissulla, Krabilla kymmenisen vuotta sitten.

Ennen matkaa mietimme mitä haluaisimme Krabilla tehdä. Lasten ehdotus oli tietysti elefanttiratsastus. Me aikuisetkaan emme olleet koskaan ratsastaneet norsuilla, joten meistäkin se vaikutti sellaiselta, jota ainakin kerran elämässään pitää kokeilla.  Nykyisin olen valistuneempi elefanttien kohtelusta, enkä enää menisi, mutta silloin nämä asiat eivät olleet niin hyvin tiedossa eikä niistä puhuttu.

Matkatoimiston retkivalikoimasta löytyi sopiva paketti, mutta hinta oli todella kallis. Meidän nelihenkiseltä perheeltä olisi mennyt useampi sata euroa, joten päätimme ostaa retken paikallisilta. Olin netistä lukenut, että valinnanvaraa riittää ja hinnat ovat paljon huokeammat.

Toisena matkapäivänä löysimme hotellimme läheltä pienen matkatoimiston, joka kauppasi erilaisia aktiviteetteja. Heidän valikoimastaan löysimme meille sopivan retken, johon kuului elefanttiratsastuksen lisäksi käynti Tiikeriluolatemppelissä sekä vesiputouksella uimista. Hinta oli noin puolet matkatoimiston retken hinnasta.

Ao nang

Kyyti myöhässä

Seuraavana aamuna olimme hyvissä ajoin hotellin aulassa odottamassa retkelle lähtöä. Kyydin oli tarkoitus olla hotellilla klo 8.30 mutta ketään ei näkynyt. Emme tienneet kuuluuko myöhästely thaimaalaisten tapaan, joten odotimme 15 minuuttia ennenkuin menimme vastaanotosta kysymään, voisivatko he soittaa retkimyyjälle ja selvittää missä kuljetus viipyy.

Auto oli kuulemma matkalla, mutta kadulla oli ruuhkaa ja he vähän myöhästyvät. Odotimme vielä toiset 15 minuuttia ennenkuin pikkubussi, jossa oli elefantin kuva kyljessä, kaarsi hotellin pihaan. Annoimme kuljettajalle maksukuittimme ja menimme kyytiin.

Ihmettelin, kun bussissa oli aika ahdasta. Eivätkö he osanneet laskea, kuinka monta ihmistä tulee kyytiin? Matka Elephant Trekkingiin ei ollut onneksi pitkä. Kun saavuimme paikalle, meidät ohjattiin saman tien norsujen selkään. Olimme läheisessä sademetsässä tunnin elefanttien selässä. Jännittäväähän se oli, varsinkin lasten mielestä. Kun norsujen keinuviin askeliin tottui, pystyi katselemaan myös ympärillä olevia maisemia.

Elephant trekking

Elephant in Thailand

Elephants swimming

Elefanttiratsastuksen jälkeen meiltä kysyttiin, haluammeko käydä katsomassa pientä vauvaelefanttia sekä norsujen ruokintapaikkaa. Tietysti halusimme. Syötimme pienelle norsunpoikaselle banaaneja ja katsoimme ruokinta- ja kylpypaikat.

Kilpailijalta ostettu retki – voi ei!

Kun kävelimme takaisinpäin, kysyin oppaanamme olleelta naiselta, milloin siirrymme seuraavaan paikkaan. Hän katsoi minua kummissaan ja sanoi, ettei ole mitään muuta paikkaa. Siis mitä, miten niin ei ole? Me olimme ostaneet retken, johon kuului muun muassa Tiikeriluolatemppelissä käynti. Nainen kertoi, ettei heillä edes ole myynnissä sellaista retkeä, johon temppelikäynti kuuluu. Pian selvisi, että olimme niin sanotusti väärällä retkellä. Olimme ostaneet paketin heidän kilpailijaltaan. Voi itku, ehkä olisi sittenkin pitänyt maksaa matkatoimistolle suolaiset rahat, jotta olisimme ainakin päätyneet sinne, minne halusimme.

Nainen ystävällisesti selvitti tilannetta ja kun näki meidän surkeat ilmeemme, hän ehdotti että haluaisimmeko osallistua heidän järjestämälle puolipäiväretkelle. Siihen kuului muun muassa kahden tunnin elefanttisafari. Sinne emme kyllä enää pääsisi, koska muut olivat jo elefanttien kanssa metsässä, mutta muihin aktiviteetteihin voisimme osallistua.

Retkipakettiin kuului kissakalojen syöttämistä Marine Fishissä, uintiretki The Pomille sekä thailounas joenrannassa. Toinen vaihtoehto oli, että he veisivät meidät takaisin hotelliin ja kävisimme selvittämässä retkimyyjän kanssa tilannetta. Koska kello kävi jo lähemmäs puoltapäivää, emme halunneet mennä hotellille harmittelemaan tilannetta, vaan liityimme kolmen brittitytön seuraan heidän palatessaan elefanttisafarilta.

Nainen mainitsi meille vielä lopuksi, että koska on joulu, meidän ei tarvitse maksaa retkestä heille extraa (he sopivat rahaliikenteen vaihdosta kilpailijan kanssa). Heidän retkensä olisi kuulemma maksanut vähän enemmän kuin se minne meidän piti mennä. Myönnän, että jos meiltä olisi alettu periä lisämaksua siinä kohtaa, niin olisimme suunnanneet saman tien hotellille. En halunnut maksaa retkestä yhtään enempää, varsinkaan kun sen sisältö ei siinä vaiheessa tuntunut yhtä houkuttelevalta kuin se, minne meidän piti mennä.

River

Joella uimassa

Joella uimassa

Kiva retkipäivä siitä loppujen lopuksi tuli

Retkipäivä sujui lopulta mukavissa merkeissä ja meistä huolehdittiin todella hyvin. Uintiretki kirkkassa joessa oli elämys ja thailounas keskellä-ei-mitään oli melkeinpä maittavin ateria koko matkalla. Oppaanamme toimiva mies oli hauska kaveri ja hänellä riitti mukavia tarinoita Thaimaasta. Harmitus haihtui pikkuhiljaa pois ja meillä oli oikein mukava päivä.

Mietimme myöhemmin, että mikä meni pieleen. Ainoa looginen selitys, minkä keksimme oli se, että meitä oltiin menty hakemaan väärästä hotellista. Asuimme Vogue Resort & Spa -hotellissa ja Ao Nangissa oli muitakin hotelleja, joiden nimessä oli sana Vogue.

Tuk-tuk kuski oli jo ensimmäisenä iltana vienyt meidät toisen Vogue hotellin pihaan. Siihen emme keksineet selitystä, keitä auto tuli hotellistamme hakemaan. Aulassa ei ollut meidän lisäksemme ketään muuta. Tämä jää ikuiseksi arvoitukseksi!

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Joulu ulkomailla – hitti vai huti?
Saarihyppelyä Krabilla – Hong Island
Krabi – 1260 porrasta Tiikeriluolatemppeliin

 • Reply
  Stacy Siivonen
  23.10.2016 at 18:29

  Tyypillistä säätämistä, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Herää tietysti kysymys, eikö Thaimaassa ole katuosoitteita. No, on tai ei, niin joka reissussa tapahtuu aina jotain.

  • Reply
   mertsik
   26.10.2016 at 19:04

   Thaimaassa on katuosoitteet, mutta en tiedä miten kuskit niitä käyttävät. Tuktukille sanoimme vain hotellin nimen ja hän sanoi tietävänsä missä se on. Vei meidät väärän hotellin pihaan, mutta seuraava osoite oli onneksi jo oikea. Matkoilla tosiaan sattuu ja tapahtuu ?

 • Reply
  Virpi/ Täynnä tie on tarinoita
  24.10.2016 at 07:53

  Hauska sattuma, joka varmaan sillä hetkellä kuitenkin harmitti kun selvisi ettei retkeen kuulukaan ne paikat, joista olitte maksaneet. Joskus kyllä noilla lomakohteiden retkillä on sellainen säätäminen ja häslinki siinä vaiheessa, kun porukkaa kerätään kyytiin (jotka ovat yleensä aina myöhässä), että en yhtään ihmettele jos sekaannuksiakin sattuu.

  • Reply
   mertsik
   26.10.2016 at 19:11

   Aluksi harmitti tosi paljon ja mietin jo, että säästettiinkö väärässä paikassa. Loppujen lopuksi oli ihan hauska päivä ja varsinkin tuo joki oli upea paikka.

 • Reply
  Emma
  24.10.2016 at 19:45

  Hauska sattumus, onneksi lopulta ihan positiivinenkin!

  • Reply
   mertsik
   26.10.2016 at 19:12

   Niinpä! Loppu hyvin, kaikki hyvin ?

 • Reply
  Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog
  25.10.2016 at 14:30

  Äh, tämä on niitä tilanteita, jolloin suomalaiseen tarkkuuteen tottuneena ihmettelee, että miten retkijärjestäjä ylipäärään ottaa kyytiin maksukuittia sen kummemmin katsomatta – voin vain kuvitella Teidän fiilikset, kun selvisi, että olitte väärällä retkellä! Mutta onneksi ei retken järjestäjä ollut turhan tarkka maksujenkaan suhteen, ja kaikki järjestyi lopulta noin hienosti jättäen hyvät fiilikset päivästä!

  • Reply
   mertsik
   26.10.2016 at 19:19

   Thaimaalaiset eivät halua menettää kasvojaan ja tämän tilanteen selvittely ei varmaan ollut mieleistä. Sillä yrittivät löytää sopivan ratkaisun. Ja hyvin hoitivatkin ?

 • Reply
  Teija / Lähdetään taas
  26.10.2016 at 19:08

  Hah 😀 Näköjään sitä tosiaan voi päätyä väärälle retkelle. Harmitti varmaan, mutta ehkä näin jälkikäteen asialle osaa jo nauraa.

  • Reply
   mertsik
   26.10.2016 at 19:21

   Kaikki on näköjään mahdollista ? Virpille tuossa jo kommentoinkin, että aluksi harmitti tosi paljon, mutta loppujen lopuksi päivä oli mukava.

 • Reply
  Noora
  29.10.2016 at 15:00

  Ompa harmi että jouduitte väärälle retkelle mutta onneksi teillä vaikutti silti olevan ihana reissu! Ja joo toi on jännä miten noi matkatoimistot saakin noista hinnoista puolet kalliimpia kuin että ostais jostain paikallisesta pikkukojusta! Kivan näköstä kuitenki toi! Elefanttiratsastuksesta itsellä tosi ristiriitaiset fiilikset, mutta toisaalta haluaisin kyllä kokea semmoisen.. saapa nähä!

  • Reply
   mertsik
   30.10.2016 at 17:00

   Matkatoimistojen retkihinnat ovat pilvissä, ja ollaan ostettu samantyyppisiä retkiä suoraan paikallisilta edullisempaan hintaan. Joka paikassa ei tietenkään onnistu. Esim. viime keväänä Dubaissa käytiin Aurinkomatkojen kaupunkikierroksella, jonne meidän ei alunperin pitänyt mennä. Opas kuitenkin kehui sitä kovasti ja kun kierroksen aikana käytiin niissä kohteissa, jotka meitä kiinnosti, lähdimme mukaan. Kierros oli superhyvä! Oppaana oli Dubaissa ja muissa arabimaissa vuosikymmeniä asunut nainen, jolla juttua riitti vaikka kuinka. Kiitos kommentista Noora 🙂

 • Reply
  Lotta | Watia.fi
  29.10.2016 at 15:07

  No mut hyvä että asia selkeni kuitenkin sen verran, ettei alettu mitään lisämaksuja perimään. Taitavat tuolla päin maailmaa kilpailijatkin olla ihan hyvää pataa ja reiluja toisiaan kohtaan. Siitä olisi monella länsimaalla oppiminen.

  • Reply
   mertsik
   30.10.2016 at 17:03

   Lisämaksua en olisi suostunut maksamaan, koska retki ei kattanut kaikkea sitä mitä oltaisiin haluttu nähdä. Olin tyytyväinen, että he sumplivat kilpailevan retkifirman kanssa raha-asiat keskenään. Säästi meidät vaivalta. Ja heidän perustelunsa oli myös aika ihana ”..koska nyt on joulu.” Kiitos kommentista Lotta 🙂

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  29.10.2016 at 15:44

  Hehe, näitä normaaleja Aasia-kuvioita: ikinä ei tiedä minne sitä päätyy, vaikka minkä lipun olisi ostanut, ja vaikka kuka sen olisi tarkistanut. 😀

  • Reply
   mertsik
   30.10.2016 at 17:03

   Haha, just näin 🙂

 • Reply
  Anna
  30.10.2016 at 07:36

  Miksihän Thaimaassa joutuu yleisesti sina odottelemaan retkille noutoa. En ole osallistunut yhteenkään, joka olisi alkanut ajallaan.

  Mutta aika kultaa muistot ja onneksi saitte kuitenkin kivan päivän lopulta

  • Reply
   mertsik
   30.10.2016 at 17:07

   Muut Thaimaan retket ovat meillä alkaneet suht ajallaan, ehkä muutaman minuutin myöhästymisiä on ollut, mutta ei puolta tuntia kuten tällä retkellä. Sen sijaan Venezuelassa meriretken alkua sai odottaa huolella. Siinä vaiheessa kun ohjelman mukaan meidän olisi pitänyt startata, odotimme rannassa, että kaverit tuovat veneisiin perämoottorit. Ne kerättiin joka ilta lukkojen taakse varkauksien estämiseksi. Sen retken aloitus taisi myös myöhästyä lähes puoli tuntia. 🙂

Leave a Reply