Viro

Miniloma upeasti uudistetussa Tallink City hotellissa

17.10.2021
tallink-city-hotel-katukuvassa

*Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja*

Länsiterminaali oli täynnä iloista puheensorinaa ja naurun remakkaa viime lauantaina. Tunnelma oli kuin ennen vanhaan, ennen sitä k-kirjaimella alkavaa mörköä, joka sulki meidät eristyksiin toisistamme pitkäksi aikaa. Megastarin lähtöön oli vielä tunti, mutta baaripöydät täyttyivät kovaa vauhtia ja tiskin toisella puolella iloittiin myös siitä, että ihmiset olivat uskaltautuneet liikkeelle ja koronatilanne oli pikkuhiljaa kohentumassa. Vielä siinä vaiheessa ei ollut tiedossa Viron heikentynyt koronatilanne, josta tuli uutisia myöhemmin samana päivänä.

Megastarin Business Loungessa laivamatka taittui mukavasti

Meillä oli paikat Business Loungessa, joten emme pitäneet kiirettä laivaan nousun kanssa. Edellisen kerran kun loungessa matkustin, ei siellä minun lisäkseni ollut kuin muutama ihminen. Menimme sisään viimeisten joukossa, kun jonot alkoivat lyhentymään. Yllätyksekseni Business Lounge oli lähes täynnä ja parhaimmat paikat olikin jo varattu. Olisi sittenkin kannattanut mennä ensimmäisten joukossa. Löysimme kuitenkin vielä vapaana olevan pienen pöydän läheltä ikkunarivistöä. Suurin osa matkustajista näytti olevan isompia kaveri- tai työporukoita. Kun seuraavana päivänä palasimme takaisin huomasin, että samat ihmiset istuivat jälleen naapuripöydissä.

Business Loungen lisämaksu on 65 €/hlö/suunta ja se lisätään Star-luokan eli ns. kansipaikan lippuhintaan. Hintaan sisältyvät kylmät ja lämpimät ruoat, juomat, päivän sanomalehdet sekä ennen kaikkea rauhallisempi tunnelma. Menomatkalla oli tarjolla aamiaista ja sunnuntaina iltapäivästä lounasta. Ruokavaihtoehtoja oli yllättävän paljon. Vaikka loungessa olikin nyt hälinää enemmän kuin aikaisemmin, mietin, että hyvä kun matkustajat ovat löytäneet myös tuon matkustustavan. Megastarilla on aiemmin ollut myös toinen lounge, mutta se oli ymmärtääkseni nyt kiinni.

Megastarin oli tarkoitus lähteä aikataulun mukaisesti klo 10.30, mutta pääsimme matkaan 15 minuuttia aikaisemmin. Tämä toistui myös seuraavana päivänä Tallinnasta lähdettäessä. Mietimme miten laiva voi lähteä ennen aikojaan ja sain tähän myöhemmin Tallink Siljalta vastauksen. Pika-alukset (Star ja Megastar) lähtevät liikkeelle heti kun lähtöselvitys on virallisesti päättynyt ja lastaus on saatu valmiiksi. Näin laiva voi kulkea hieman hitaampaa matkavauhtia ja polttoaineen kulutus sekä päästöt on optimoitu.

Nautimme aamupalaa kuohuviinin kera ja sekoitimme myös parit drinkit ennen Tallinnaan saapumista. Kahden tunnin laivamatkan aikana ehtii hyvin myös ostoksille ja pistäydyin katsomassa minkälaisia tarjouksia laivan myymälöissä oli. Vaatevalikoimaa oli runsaasti, ehkä jopa enemmän kuin ennen. Monenlaista ostettavaa löytyi niin vaatekaupasta kuin kosmetiikka- ja makeispuolelta. Palasin loungeen kahden ostoskassin kanssa, vaikka tarkoitus oli mennä ”vain katselemaan”.

Hienosti uudistunut Tallink City hotelli

Tallink City hotelli on monelle Tallinnan kävijälle tuttu. Se sijaitsee kävelymatkan päässä satamasta Viru-keskuksen vieressä. Hotelli remontoitiin perusteellisesti koronan aikana ja avattiin uudelleen kesäkuun lopussa. Olen yöpynyt hotellissa kerran aikaisemmin, mutta siitä on niin pitkä aika, ettei minulla ollut kunnon muistikuvaa miltä siellä ennen näytti.

Vaikka hotellille oli lyhyt matka satamasta, menimme sinne taksilla. Hinta kertyi 13 €. Taksikuski puhui hyvin suomea ja hän kertoi korona-ajan olleen vaikea. Tilanne oli syksyn mittaan hieman parantunut ja varsinkin suomalaisia matkustajia alkoi näkyä taas kaupungilla. Muita turisteja oli vielä vähän. Tämän saman mekin huomasimme katukuvassa.

Tallink City hotelli näytti heti aulasta lähtien tyylikkäältä ja omaa vuoroa odotellessa silmäilimme ympärillemme. Iloksemme saimme huoneen heti käyttöön, vaikka olimmekin etuajassa. Kahdeksannessa kerroksessa sijaitseva perhehuone oli viihtyisä ja hotellin tyylikäs värimaailma toistui sielläkin. Huone oli tilava (35 m2) ja oleskelutilan vuodesohvasta saisi tehtyä pedin lapsille, jos sellaisia olisi ollut mukana. Kylpyhuoneessa oli ihanat Ritualsin tuotteet ja kylpyamme. Kuuma kylpy teki terää illalla, kun palasimme kaupungilta.

tallink-city-hotel

tallink-city-hotel-aulan-tiskit

IMG_6708

merja-tallink-city-hotel

Hotellin sisustuksessa toistuu voikukkakuviot, jotka symbolisoivat uudistumista. Voikukka puskee tarmokkaasti joka kevät kukkaan ja näin myös Tallink City hotelli nousi uuteen kukoistukseen vaikean korona-ajan jälkeen. Hauska symboli ja sitä oli kivasti käytetty hotellin eri tiloissa.

Grill House -ravintolassa kävimme vain aamupalalla, mutta ruokalista näytti hyvälle myös illallista ajatellen. Jos olisimme tienneet mikä pettymys meitä odotti illalla eräässä vanhankaupungin ravintolassa, olisin valinnut mielummin Grill Housen. Viikonloppuisin aamiaista tarjoillaan 8-11. Aamupala oli monipuolinen ja sillä pärjäsi pitkälle päivään.

IMG_6750

tallink-city-hotel-aula

Sunnuntaiaamuna kiertelin hotellin tiloja ja olisin halunnut käydä kurkkaamassa rentoutumisalueen saunatilat. Ovet olivat valitettavasti lukossa. Hotellin sivuilla kerrotaan, että tämän aikuisille tarkoitetun alueen sisäänpääsy sisältyy de luxe -huoneiden ja sviittien hintaan. Muille alueen käyttö maksaa 16 €.

IMG_6762

tallink-city-hotel-jumppaohjeet

tallink-city-hotel-yhdeksas-kerros

Kiva erikoisuus oli portaisiin tehty urheilualue. Hotellissa ei ole kuntosalia, mutta porrastreenit onnistuu ja porrastasanteelta löytyi myös jumppaan sopivia kuminauhoja sekä leuanvetotanko. Aamulla portaikossa oli vielä hiljaista, vain yksi muu reippailija treenaili siellä kanssani. 10. kerroksen tasanteella sai sykkeen laskeutumista odotellessa katsella ikkunasta avautuvaa kaupunkimaisemaa.

Viron merimuseo

Jos palataan takaisin lauantaihin, päätimme hotelliin majoittumisen ja pikaisen lounaan jälkeen mennä Lentosatamaan Viron merimuseoon. Matkaa sinne oli noin kaksi kilometriä ja otimme jälleen taksin alle. Merimuseo on rakennettu vanhaan vesilentokonehalliin ja se on yksi maailman ensimmäisistä suurista rakennuksista, jossa on ilman tukipylväitä tehty teräsbetoninen kupulikatto. Merimuseo sijaitsee Patarein vankilan naapurissa. Se olisi ollut myös mielenkiintoinen käyntikohde, mutta oli nyt remontissa.

tallinna-viron-merimuseo

tallinna-viron-merimuseo-portaat

Liput merimuseoon maksoivat 15 €/henkilö. Ihmettelimme aluksi hämärää siniseen taittavaa valaistusta, mutta ilmeisesti sillä oli haluttu antaa vaikutelma merenalaisesta maailmasta.

Museon näyttely on jaettu kolmeen tasoon: ilma-, merenpinta- ja vedenalainen. Näyttelyalueen siltaa pitkin kävellessä näyttelyesineet nähdään juuri sellaisina, miltä ne näyttäisivät meren pinnalla tai rannalla liikkuessa. Lentokonehallin lattia kuvaa puolestaan merenpohjaa.

Minulle mielenkiintoisinta antia oli sukellusvene Lembitiin tutustuminen. Kiersimme sen päästä päähän ja mietimme minkälaista elämä on ollut sen ahtaissa sokkeloissa. Lembit oli yhdessä sisaralus Kalevin kanssa Viron ainoita sukellusveneitä. Lembit selviytyi toisesta maailmansodasta sekä pitkästä maanpaosta Venäjällä. Lisäksi se oli yksi harvoista ehjinä säilyneistä sukellusveneistä toisen maailmansodan ajoilta. Puolisoa kiinnosti Lembitin lisäksi purjeveneet.

viron-merimuseo-lembit

viron-merimuseo-lembit-sangyt

merja-sukellusveneessa

viron-merimuseo-pelastusrengas

Palasimme museosta takaisin hotellille Bolt-taksilla. Se olisi kannattanut ladata puhelimeen jo aikaisemmin, koska hinta oli huomattavasti edullisempi kuin tavallisessa taksissa. Muita takseja ei myöskään museon ympärillä pyörinyt, joten Bolt oli ainoa vaihtoehto ellei halunnut kävellä.

Illalla sää muuttui sateiseksi juuri kun lähdimme kaupungille. Aikomuksena oli mennä vanhaan kaupunkiin syömään. Koska sade vain voimistui, menimme sisään ensimmäiseen auki olevaan ravintolaan.

Big mistake!

Se oli kyllä täysi pettymys; ruoka oli kehnoa ja tarjoilu töykeää. Kun valitimme ruoasta, meidät heitettiin ravintolasta ulos. Ruoan arvostelu meni ilmeisesti ravintolan pitäjän tunteisiin. Olimme tapahtuneesta aika ihmeissämme, ja menimme vielä drinkeille ennen hotellille paluuta. Raatihuoneentorin ympärillä oli muutama ulkoilmaterassi auki ja valitsimme sen missä oli elävää musiikkia. Kahden miehen duo soitti haitarilla ja viulull tuttuja sävelmiä. Lämmitin hehkui selän takana, juoma maistui ja pian meitä jo nauratti illan surkea ravintolakokemus.

tallinna-raatihuoneentori-illalla

IMG_6754

Viikonloppu Tallinnassa toi piristystä syksyiseen arkeen. Suunnitteilla on jo uusi reissu ja silloin kohteena joulumarkkinat.

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  17.10.2021 at 19:09

  En ole noin isoilla laivoilla pannut merkille, että ne olisivat lähteneet etuajassa, mutta Ahvenanmaan autolautat näyttivät sitä kyllä tekevän. Tuo Viron merimuseo voisikin olla varsin kiintoisa vierailukohde, sillä ainakin Ahvenanmaan merenkulkumuseo sekä Suomen merimuseo Kotkassa olivat kiinnoostavasti toteutettuja museoita kummatkin. Tosin tuo Suomen merimuseo oli ehkä liiankin laaja kokonaisuus kerralla tutustuttavaksi.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:17

   Kiitos Mikko! Sain Tallink Siljalta vastauksen laivan etuajassa lähtemiseen ja lisäsin sen tekstiin. Viron merimuseo oli mielenkiintoinen ja herätti kiinnostuksen myös muita merimuseoita kohtaan.

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  17.10.2021 at 20:50

  Tuo merimuseo on minusta kiinnostava paikka, kävin muutama vuosi sitten. Voisin käydä joskus uudelleenkin. Olen mielestäni myös ollut tuossa samassa hotellissa joskus aikanaan yötä, mutta minäkään en muista, millaista siellä silloin oli. Nyt näyttää joka tapauksessa varsin kivalta!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:20

   Kiitos Jenni! Merimuseon valitsin käyntikohteeksi osittain sen vuoksi, että mieskin viihtyisi siellä 🙂 Se oli hienosti toteutettu ja viihdytiin siellä molemmat. Tallink City hotellin uudistus oli oikein onnistunut ja toivottavasti Tallinnassa kävijät löytävät sinne.

 • Reply
  Mari / kodinvaihtaja/
  17.10.2021 at 21:38

  Itse asiassa raput olisi hyvä ottaa käyttöön tuolla tavoin ”kuntosalina”. Monessa hotellissa niitä on hankala löytää, tämän olen huomioinut, kun muutaman kerran olen matkaillut hissipelkoisen kanssa – hän ei siis oikeasti astu hissiin

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:21

   Kiitos Mari! Porrasjumppa on hyvää hyötyliikuntaa. Tuo on muuten totta, ettei portaat ole joissakin hotelleissa kovin helposti löydettävissä, vaikka paloturvallisuuden vuoksi sinne pitäisi olla hyvät opasteet.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  18.10.2021 at 10:19

  Lennusaddam lienee kohde Tallinnassa, joka on parhaiten saanut meikäläisessä esiin wau-fiiliksen! Upeasti toteutettu kokonaisuus. Tuo, että business lounge on noinkin suosittu ei ehkä ole ihme, sillä ainakin sopivasti valituilla lähdöillä tuo yhdistelmä matka + lounas + mukava tila oleskella matkan aikana on ihan edullinen vaihtoehto.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:35

   Kiitos Pirkko! Lauantaina aamupäivälähdöllä business lounge on hyvä vaihtoehto ja siihen olisin päätynyt todennäköisesti ilman tätä yhteistyötäkin. Arkisin siellä on luultavasti hiljaisempaa, ainakin oman kokemuksen perusteella.

 • Reply
  Sandra/ The Present is Perfect
  19.10.2021 at 14:53

  Äääh, mikään ei vedä mieltä niin alas kuin noin törkeä ravintolakokemus. Harvoin ketään sentään ulos heitetään, vaikka valittaakin. Toivottavast ei tarvinnut sentään maksaa, jos kohtelu oli noin ala-arvoista. Vaikutti kuitenkin siltä, että muuten matka oli oikein onnistunut. Tallinnasta kyllä löytää nähtävää niin monelle kerralle, joten toivottavasti turismi elpyy sielläkin pian.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:38

   Kiitos Sandra! Lauantai-illan ravintolakokemus oli kyllä uskomaton. Nyt se jo naurattaa, mutta silloin olimme aika tyrmistyneitä. Kyseinen hovimestari vai mikä liene oli jättänyt asiakaspalvelukurssit käymättä, kun ei pystynyt ottamaan negatiivista palautetta vastaan. Ruoka oli ala-arvoista ja onneksi siitä ei tarvinnut maksaa mitään.

 • Reply
  Nadine
  19.10.2021 at 18:49

  Tallink City oli aivan mahtava kokemus tälläkin päässä 🙂 https://viaperasperaadastra.com/2021/08/23/uutuuttaan-hohtava-tallink-city-hotel/

  Tallinnan ravintolatarjonta on varsin kirjavaa, hyvää ja huonoa ruoka/palvelua saa ihan viereisistä paikoista. Itse en ole Vanhan kaupungin ystävä, jos kyseessä on ravintola. Siellä pitää todellakin tietää, minne menee. Mutta toivottavasti reissu silti meni hyvin vaikka kaikki osat eivät olleetkaan viimeisen päälle. Lennusadama oli kuitenkin varsin avartava kokemus.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:43

   Kiitos Nadine! Kierrän Tallinnan vanhankaupungin ravintolat tästä lähtien kaukaa, kun palvelu on mitä on tai sitten pitäisi tosiaan tietää mistä saa hyvää palvelua. Loppuvuodesta olisi tarkoitus mennä uudestaan Tallinnaan, joten täytyy panostaa ravintolan etsimiseen silloin hitusen kauemmin.

 • Reply
  Katariina / Ekomatkaajat.fi
  20.10.2021 at 16:58

  Kekseliäs idea tuo portaiden hyödyntäminen kuntoilupaikkana. Porrastreeni on tehokasta (ja minusta myös kivaa, moni voi olla eri mieltä) ja varsinkin korkeissa hotelleissa harva käyttää portaita, mutta ne siellä pitää kuitenkin olla. Tallinnassa kannattaa käydä Fotografiska museossa!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:44

   Kiitos Katariina! Fotografiska on kiva paikka, siellä olen kerran käynytkin. Matkakumppania se ei nyt kiinnostanut, joten sillä valitsimme merimuseon.

 • Reply
  Aron / Ja sitten matkaan
  21.10.2021 at 18:52

  Tallinnassa(kin) on ilmeisesti käytetty korona-aika hyödyksi hotelleja remontoiden. Yhteen remontoituun hotelliin oli tarkoitus meidänkin majoittua kuun lopulla viikonlopuksi, mutta siirsimmekin matkan vähän eteenpäin Viron kehnontuneen tilanteen takia. Samaista laivamatkaa olemme siirrelleet keväästä 2020 asti. Alkuperäisellä varauksella olisi ollut tuo business lounge mukana, mutta se karisi tuossa matkalla jo pois. Olisi kyllä kiva tuota kokeilla.

  Olipas kurja ravintolakokemus. Luulisi, että asiakkaista kannattaisi näinä aikoina pitää parempaa huolta. Jos ei osaa ottaa palautetta vastaan, on kyllä ihan väärällä alalla. Aika tyrmistyttävän kuuloista toimintaa heittää asiakas pihalle negatiivisen palautteen vuoksi.

  Vielä lopuksi on pakko todeta, että tuo Lentosatama on kyllä superkiva paikka. Saimme siellä varsin paljon aikaa kulumaan. Erityisesti tuosta sukellusveneestä tykkäsimme. Olemme käyneet myös vähän uudemmassa jenkkiläisessä sukellusveneessä, joka tosin oli paljon rujompi sisätiloiltaan. Lembitissä on tyyliä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:49

   Kiitos Aron pitkästä kommentista! 🙂 Tallinnassa on hyödynnetty korona-aikaa hotelleja remontoiden ja Tallink City hotellin lisäksi siellä on rempattu muitakin kohteita ja rakennettu uusia. Toivottavasti Viron koronatilanne kohentuisi, jotta turistit pääsisivät nauttimaan uudistuneista kohteista. Ravintolakokemus oli varmasti elämäni surkein, vaikka onhan tässä kaikenlaista nähty jo aiemminkin. En tiedä oliko tyypillä huono päivä vai eikö hän vaan osannut ottaa negatiivista palautetta vastaan, mutta osuvasti sanottu että näinä aikoina ei kannattaisi asiakkaita käskeä ulos.

 • Reply
  Outi / Nattura-blogi
  22.10.2021 at 22:44

  Kylläpä sitä kaipaakin taas jo Tallinnaan. Rasittaa vaan, että taas tuo korona on taas nostanut päätään Baltiassa. Tuo Megastar oli mun mielestä laivana oikeen positiivinen yllätys ja sillä kyllä mielellään seilailisi uudemmankin kerran Tallinnaan. Business Loungessa tietenkin 😉

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:51

   Kiitos Outi! Minua yllätti Megastarissa laajat ostosmahdollisuudet, varsinkin vaatteita oli enemmän tarjolla kuin joissakin vaatekaupoissa. En ehtinyt menomatkalla kaikkea edes tutkimaan, vaan piti jatkaa valikoimien tutkailua paluumatkalla 🙂

 • Reply
  Katja / Lähtöselvitetty
  23.10.2021 at 16:11

  En voi ymmärtää, että teidät heitettiin ravintolasta ulos ruoan arvostelemisen takia. Mulla on myös ajalta ennen koronaa muistikuva, että Tallinnassa saa aivan uskomattoman hyvää ruokaa — mutta yhtä suurella todennäköisyydellä saattaa saada ihan mitä sattuu.

  Minä olen tässä vähän haaveillut piipahduksesta Tallinnassa, mutta toistaiseksi olen saanut pidettyä varaussormen kurissa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   31.10.2021 at 10:57

   Kiitos Katja! Kun olen tästä meidän ravintolakokemuksesta avautunut kavereille, olen kuullut tallinnalaisten ravintoloiden ruoan laadusta kokemuksia puolesta ja vastaan. Pitäisi varmaankin etukäteen selvitellä paremmin mistä saa hyvää eikä vaan marssia sisään ensimmäiseen paikkaan. Jos sen verran jossittelen, niin emme olisi kyseiseen paikkaan edes menneet, jos ei olisi satanut vettä.

 • Reply
  Martta / Martan matkassa
  31.5.2022 at 12:02

  Ai kauhee, siis teidät heitettiin ravintolasta ulos, kun annoitte palautetta huonosta ruoasta!? Tämän tarinan haluan vielä kuulla…

Leave a Reply