Yhdysvallat

Kalifornian Road Trip lähenee

9.6.2018

Kun viimeksi kirjoittelin kesän matkasuunnitelmista, oli lähtöpäivään aikaa melkein kolme kuukautta. Kevät on mennyt vauhdilla ja matkaan on enää alle kuukausi aikaa. Jee!

Talvella ja alkukeväästä oli vauhti päällä matkasuunnitelmien kanssa ja varailimme hotelleja sekä muita aktiviteetteja. Los Angelesin hotellin varaus jäi kuitenkin siinä puuskassa hoitamatta. Taisi iskeä myös varausväsymys, kun en saanut aikaiseksi tarttua Losin hotellitarjontaan. En myöskään tiennyt mistä päin kaupunkia hotelli pitäisi varata. Kyselin vinkkejä siellä käyneiltä kavereilta sekä matkabloggaajilta. Lähes kaikki kehottivat varaamaan hotellin sieltä missä aikoo viettää aikaa. Losin ruuhkat ovat legendaariset ja näin aikaa ei mene autossa istumiseen. Moni kehui Santa Monican ja Venice Beachin aluetta. Niinpä aloitin viime viikonloppuna hotellin metsästyksen sieltä. Hotellien hinnat olivat pilvissä ja niinpä siirryin tutkimaan muita alueita. Hollywoodista ja lentokentän läheltä olisi saanut hotellin huokeammalla ja pyörittelin näitä vaihtoehtoja mielessäni. Hollywoodin alueella tulemme jonkun verran pyörimään, joten siinä mielessä sieltä olisi ehkä ollut viisasta varata hotelli. Mutta täytyy myöntää, että ranta houkutteli enemmän. Niinpä korkeista hinnoista huolimatta päädyin Venice Beachilta löytyneeseen hotelliin. Alue vaikutti kivalle ja ruokaravintolat löytyvät kävelymatkan päästä. Ei tarvitse enää illalla lähteä autolla suhaamaan minnekään, ellei välttämättä halua. Hyviä Losin vinkkejä löytyy muuten Seven Seas -blogin Sannan tekemästä Los Angeles -matkaoppaasta. Sinne pääset tästä  sekä Kaliforniassa asuvan Paulan blogista Viinilaakson viemää Paulan blogista löytyy kohdetietojen lisäksi myös hyvää tietoja tippaamisesta sekä road tripin suunnittelusta ylipäänsä.

Nyt on siis kaikki hotellivaraukset tehty, jotka etukäteen aioin tehdä. Loput majoitukset varaamme tien päältä. Seuraavaksi pitäisi tehdä lista asioista, mitkä pitää tehdä tai ostaa ennen matkaa. Kaapin päälle ei kuitenkaan kannata tehdä pinoa mukaan otettavista tavaroista, koska ne saattavat jäädä sinne. Näin kävi, kun lähdin taannoin Peruun. Keräsin matka-apteekki tuotteet hyvissä ajoin makuuhuoneen kaapin päälle odottamaan pakkaamista sillä seurauksella, että sinne ne sitten jäivät. En tiedä miten näin pääsi käymään. Vasta perillä mietin, minne olen mahtanut vatsalääkkeet pakata, kun ei ollut muistikuvaa, että olisin ne laukkuun laittanut.

Grand Canyonin helikopterilennosta näin unta viime viikolla. Siinä helikopteri muuttui yhtäkkiä isoksi ilmalaivaksi ja joku työnsi minulle käteen pinon valkoisia posliinilautasia ja pyysi viemään ne pöytään. Ihmettelin, että täällä kopterissako me syödään. Matkalla ”ruokasaliin” kuljin avoinna olevan sivuoven ohi ja mietin miten se voi olla auki. Sen edessä ei ollut edes turvaköysiä. Kuka tahansa voisi tippua avoimesta ovesta ja joutua voimakkaan ilmavirran viemäksi. Outo uni. Toivottavasti meidän helikopterilennolla ovet pysyvät kiinni.

Edellisen road trip postauksen kommentteihin sain todella hyviä vinkkejä sekä tien päälle että kohdekaupunkeihin. ISO kiitos niistä! Jos et silloin jättänyt omaa vinkkiäsi, niin heitäpä ne nyt kommentteihin. Kaikki neuvot ovat tervetulleita!

Blogiani voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

Artikkelikuva: Pixabay

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  12.6.2018 at 07:02

  Kiitos linkkauksesta! Ja oikein hyvää ja ikimuistoista reissua teille. Harmi että mennään näin ristiin, meillä olisi ollut kyllä kaffipannu kuumana ja vierashuonekin vapaana, mutta ehkä palaatte joskus vielä takaisin. Jos mieleen tulee jotain kysymyksiä, tai jostain syystä tarvitsette reissulla apua, niin laitahan viestiä. Jään innolla odottelemaan postauksia tältä matkalta!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.6.2018 at 13:05

   Kiitos Paula hyvistä vinkeistä ja ohjeista tähän saakka. Olisi ollut tosi kiva nähdä, mutta ehkä ensi kerralla 🙂

 • Reply
  Stacy
  12.6.2018 at 11:34

  Minua ahdistaisi niin kovin enemmän kuin kaapin päälle jääneet lääkkeet, koska Kaliforniassa on näkemistä ihan loputtomiin. Oikeammin samalla kun suunnittelee road trippiä Kaliforniaan pitäisi jo varautua siihen, että tekee vielä toisen road tripin. Ymmärrät, mitä ajan takaa. Toisen tripin jälkeen voikin ruveta suunnittelemaan kolmatta. Jokohan se olisi tarpeeksi.
  Vuosia elin siellä ja silti en nähnyt kaikkea ja silti voisin tehdä road tripin sinne, mutta maailma on iso ja muitakin paikkoja on.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.6.2018 at 13:10

   Ymmärrän mitä tarkoitat 🙂 Näkemistä Kaliforniassa riittää vaikka kymmeneen road tripiin ja tällä reissulla saadaan vain pintaraapaisu kaikesta mitä olisi tarjolla. Ensi kerralla voisi myös ottaa yhden kaupungin kerrallaan haltuun ja sieltä käsin tehdä pistoja lähialueille. San Franciscon pohjoispuoli olisi tosi kiinnostava, mutta nyt emme ehdi sinne millään.

 • Reply
  Aron / Ja sitten matkaan...
  12.6.2018 at 20:17

  Los Angeles on tosiaan hotellin valinnan kannalta hankala paikka, koska kaupunkialue on todella iso. Autolla paikasta toiseen siirtymisiin voi saada kulumaan yllättävän paljon aikaa. On kyllä tosi kätevää, jos kävelymatkan päässä majapaikasta on hyviä ravintoloita. Sitä autoilua kuin Losissa saa joka tapauksessa harrastaa ihan tarpeeksi.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.6.2018 at 13:12

   Näin olen kuullut ja yritämme ajoittaa autoilun ruuhkahuippujen ulkopuolelle. Katsotaan miten siinä onnistutaan. Venice Beach vaikuttaa kivalta alueelta, joten eiköhän me siellä viihdytä.

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  12.6.2018 at 20:43

  Jään mielenkiinnolla odottamaan postauksia reissusta, josko mekin joskus pääsisimme vastaavalle reissulle! Hyvää matkaa! Täällä ollaan kanssa viimeaikoina selattu hotelleja ja lentoja kyllästymiseen asti, nyt on lomalennot varattu, vielä se majoitus puuttuu, ennen kuin pääsee rauhassa odottelemaan lomaa…

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.6.2018 at 13:15

   Kiitos Martta! Loman suunnitteleminen on kivaa, mutta tässä road trip palapelissä on niin monta liikkuvaa osaa, että väsy iski kesken kaiken. Nyt kun lähtöön ei ole enää paljon aikaa, alkaa kaikki olla pakkaamista vaille valmis. Mukavaa lomareissua myös teille! Minnepäin suuntaatte?

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  15.6.2018 at 18:55

  Ei vitsi tästä ihana fiilis, omat muistot tulvahtivat mieleen. Mikään ei ollut niin ihanaa kuin Kalifornia. <3 Los Angeles tosiaan on haasteellinen, mutta tykättiin silti. Venice Beachin alue on varmasti tosi kiva. Muistakaa käydä myös The Grovessa ja Farmer's Marketilla, älkääkä missään nimessä jättäkö väliin Griffith parkia observatorioineen. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.6.2018 at 13:17

   Kiitos Sonja viime hetken vinkeistä 🙂 Griffith Parkin observatorio olisi tarkoitus käydä katsomassa ja niin paljon muuta mitä vain ehditään.

Leave a Reply