Yhdysvallat

Kalifornian Road Tripin suunnittelua

16.4.2018

Ensi kesänä toteutuu yksi pitkäaikainen matkahaave, kun lähdemme mieheni kanssa pariksi viikoksi kiertämään Kaliforniaa. Ensin haaveilimme Route 66:n ajamisesta, mutta kaksi viikkoa olisi siihen liian lyhyt aika. Niinpä päätimme keskittyä Kaliforniaan. Reittisuunnitelma on perinteinen San Francisco – Las Vegas – Los Angeles – San Francisco. Alunperin tämä reissu piti tehdä muutama vuosi sitten, kun vanhempi tytär kirjoitti ylioppilaaksi. Se olisi ollut hänen ylioppilaslahjansa, mutta sitten elämä puuttui peliin isolla eellä. Mieheni isä kuoli ja meille tarjoutui mahdollisuus ostaa hänen omistuksessaan ollut kesämökki. Paikka oli meille tärkeä ja olimme viettäneet siellä paljon aikaa. Tiesimme, ettei sellaista tilaisuutta tulisi toiste. Jos kesämökin haluamme, niin nyt piti latoa rahat tiskiin ja tehdä kaupat. Matkarahat sijoitimme mökkiin ja tuoretta ylioppilasta juhlimme Kalifornian sijaan Kyproksella. Nyt on tullut aika kaivaa haave naftaliinista ja matkaan lähdemme alkuperäisestä poiketen kahdestaan.

Koska meillä ei ole kokemusta road tripeistä kuin kotimaan kamaralta, matkan suunnittelu on vienyt paljon aikaa. Vieläkin on paljon avoimia asioita ratkottavana ja reittisuunnitelmaa pitää hioa. Kiitos matkablogien ja muiden matkasivustojen, niistä on saanut paljon apuja reittivalintoihin kuin ihan pieniin yksityiskohtiinkin.

No mitäs me ollaan jo tehty?

Lentoliput

Ensimmäiseksi varasimme lentoliput San Franciscoon. Kyttäilin Finnairin sivuja koko syksyn ja joulukuussa päätin, että nyt ne pitää varata. Pelkäsin nimittäin, että liput menevät kuin kuumille kiville ja jäämme nuolemaan näppejämme. Toinen pelko oli, että lippujen hinnat nousevat. Samalla googlailin muidenkin yhtiöiden lentoja ja olimme jo sortumassa edullisempiin lentolippuihin. Välilaskullisista lennoista puuttui tietysti matkatavarat sun muut jutut ja loppujen lopuksi hintaero olisi ollut niin pieni, että palasimme takaisin ensimmäiseen vaihtoehtoon eli Finnairin suoriin lentoihin.

Autonvuokraus

Kun lentoliput oli hoidettu, oli seuraavana vuorossa autonvuokraus. Muutama ilta siinäkin meni, kun mietimme sopivia vaihtoehtoja ja vertailimme eri vuokraliikkeiden tarjontaa. Lopulta päädyimme vuokraamaan auton Rentalcarsilta. Valintaan vaikutti kampanja, jossa hintaan sisältyi navigaattori. Näin kokemattomana autonvuokraajana en tiedä oliko tuo nyt hyvä etu vai ei. Nettikeskusteluissa moni kehoitti ostamaan oman navigaattorin eikä maksamaan autovuokraamojen kalliita hintoja. Toiset vannoivat kännyköihin ladattavien karttojen nimiin ja osa ehdotti paperikarttoja. Paperinen versio varmasti kulkee mukana taustatuen muodossa, mutta jostain syystä halusin sen perinteisen navigaattorin myös, ettei tarvitse tihrustaa kännykän pieneltä näytöltä reittejä. Emme myöskään halunneet autoa vielä lentokentältä mukaan. Tämä siitä syystä, että vietämme kaksi ensimmäistä päivää San Franciscossa enkä halua autoa sinne riesaksi. Luotettavien nettilähteiden mukaan siellä pärjää ilmankin ja parkkipaikat ovat kalliita sekä niitä ei yksinkertaisesti ole. Sovimme auton noudon keskustassa olevasta liikkeestä. Sen pitäisi olla sitä kautta myös edullisempi kuin lentokentältä.

kalifornia_pixabay

Kuva: Pixabay

Hotellit

Lentoliput ja auto olivat ne tärkeimmät asiat, jotka halusimme hoitaa ensimmäiseksi. Seuraavaksi aloin etsiä San Franciscosta hotellia kahdeksi ensimmäiseksi yöksi. Toiveena oli, että se olisi mahdollisimman lähellä Fishermans Wharfia. Tämä siitä syystä, että myös autovuokraamo on siellä nurkilla ja voisimme aamulla kävellä hakemaan auton eikä tarvitsisi turvautua taksiin. Kivoja hotelleja löytyi, mutta ne olivat kalliita. Sitten löytyi vähemmän kivoja, joita en normaalisti edes suostuisi harkitsemaan. Koska emme halunneet satsata kalliiseen hotelliin, piti etsiä sopiva vaihtoehto niistä vähemmän kivoista. Googlailun tuloksena niistä löytyi luteita, ympäristö oli kyseenalainen, huoneet likaisia, henkilökunta epäystävällistä jne. Aloin jo harkita teltan pakkaamista mukaan, kun lopulta löysin Hotel Bohemen, joka vaikutti sekä arvostelujen että kuvien perusteella kivalta.

Las Vegasin hotelli löytyi huomattavasti helpommin, koska siellä pääsi edullisella hinnalla kivoihin hotelleihin käsiksi. Varasimme huoneen Treasure Islandista, joka sijaitsee hyvällä paikalla keskustassa.

Kaikkia majoituksia emme aio varata etukäteen. Tien päällä vietetyt yöt olisi tarkoitus yöpyä motelleissa ja ne varaamme paikan päällä. Tiedän, että moni pelaa varman päälle ja varaa sekä maksaa kaikki majoitukset etukäteen. Me päädyimme varaamaan majoitukset vain isoihin kaupunkeihin. Los Angelesin hotelleja pitäisi alkaa seuraavaksi tutkimaan.

Aktiviteetit ja retket

Mies haluaa nähdä Alcatrazin vankilasaaren, joten hän hoiti meille liput. Ja onneksi hoitikin. Lippuja voi varata netistä korkeintaan kolmen kuukauden päähän.  Mies oli käynyt katsomassa varaustilannetta ja siellä oli loppuunmyyty jo suurin osa haluamamme päivän lähtöajoista. Aamuksi vielä löytyi tilaa ja hän nappasi meille nopeasti liput klo 9.10 lauttaan. Jos lippujen varaus olisi ollut minun vastuullani, niin Alcatraz olisi jäänyt näkemättä. En tiennyt, että liput myydään loppuun niin nopeasti.

Alcatrazin lisäksi emme ole suunnitelleet mitä teemme tai haluamme nähdä San Franciscosta. Loppujen lopuksi meillä ei ole paljoa aikaa viettää kaupungissa, mutta ainakin Pier 39:n merileijonia täytyy käydä moikkaamassa.

Grand Canyon ja Hooverin pato olivat myös must-see listalla ja pohdimme pitkään miten ehtisimme käydä niihin tutustumassa. Meidän aikataulu tulee olemaan aika tiukka ja noihin molempiin kohteisiin saa helposti kulumaan päivän jos toisenkin. Lopulta päädyimme ideaan, jota olimme pyöritelleet jo aikaisemmin, mutta hylänneet sen kalliin hinnan vuoksi. Nimittäin helikopterilento Las Vegasista Grand Canyonille ja takaisin. Näimme joskus vuosi sitten jossain tv-ohjelmassa pätkän lennosta ja katselin jo silloin hintoja netistä. Ne pyörivät noin 250 €:n hujakoilla per henkilö. Nyt kaivoin helikopterifirman tiedot netin syövereistä esiin ja varasin meille lennot. Kääks! Kohteena maailma -blogin Rami on tehnyt tämän saman lennon ja täältä voit lukea hänen kokemuksistaan.

Reittivaihtoehdot

Ajoreitit myös mietityttävät. SF – Las Vegas reitille löytyy ainakin kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa. Olemme nyt päätymässä sellaiselle, joka menee Yosemiten kansallispuiston halki, mutta kiertää Death Valleyn. Se olisi kiva nähdä, mutta on kuulemma niin kuuma paikka kesällä, ettei sinne ole asiaa kuin erikoisrenkailla. Enkä usko, että meidän vuokra-autossa sellaisia on.

Seuraavat pari kuukautta menevät loppuja varauksia tehden sekä ajoreittejä suunnitellen ja monta muutakin nippeli nappeli asiaa pitäisi hoitaa kuten ESTA. Kaikesta varmasti selvitään ja seuraavaa road tripiä suunnitellessa olemme jo lähes konkareita. Tai sitten tämä on ensimmäinen ja viimeinen Suomen rajojen ulkopuolella tehty road trip ja toteamme matkan jälkeen, ettei ikinä enää..

Kaikki Kalifornian Road Trip vinkit ja blogikirjoitukset otetaan ilolla vastaan. Laita parhaimmat vinkit ja linkit blogeihin kommenttikenttään.

Blogiani voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

Artikkelikuva: Pixabay

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  16.4.2018 at 20:20

  No minun blogi on varmaan jo tuttu (toivottavasti 😉 ), eli sieltähän löytyy kaikenlaista Kaliforniaan ja Nevadaankin liittyvää. En ole kyllä koskaan kuullut, ettei Death Valleyhin voisi kesällä mennä normi renkailla, hmm… täytyypä ihan itsekin tarkistaa asia. Missä kuussa olette tänne suunnalle tulossa? Teidän suunnitelma kuulostaa kyllä oikein hyvälle. Ehdottelisin kaffitteluja tai mielellään näyttäisin paikkojakin, mutta olemme itse Suomessa kesän.

  Yosemiten läpi ajelu on varmasti hieno kokemus sekin, kannattaa kuitenkin varautua, että siellä metsän keskellä voi olla jopa ruuhkaa kesällä. Yosemite on yksi suosituimmista kansallispuistoista ja tietysti tupaten täynnä kesällä. Toisella puolella vuorta on sitten ihana Mono Lake, ja suosittelenkin etsimään yöpymistä ennemmin sieltä kuin Yosemitesta, sillä kesä on todennäköisesti jo aikalailla täyteen buukattu. Mono Laken lähellä on myös Devils Postpile, mikäli pieni patikkaretki kiinnostaa, ja Bodien kumituskaupunki joka on aika jänskä paikka.

  Jostain syystä (lue: kiitos nykyinen hallitus), kaikki ESTAtkin tuntuu olevan erikoissyynissä nykyään. Kannattaa siis hoitaa se pois alta hyvissä ajoin. Ensimmäistä kertaa olen kuullut, että suomalaisillekin on tullut ESTAsta kieltäviä vastauksia tai käsittely on kestänyt viikkoja. Ennenhän se vastaus tuli kaikille heti.

  Me harrastamme juuri tuota samaa, eli varataan usein hotellit vasta matkan varrelta kun tiedetään minne asti jaksetaan ajaa. Netistä kuitenkin yleensä saa halvemman hinnan, eli jos pysähdytte jonnekin kahville jossa on Wi-fi niin siinä samalla saa vaikka varattua kortinkin. Tai voihan ostaa pre-paid liittymän datalla puhelimeen juuri tällaisia tilanteita varten.

  Ihanaa lomaa ja upeaa matkaa teille! Laita viestiä tai kommentteja blogiin jos tulee mieleen kysymyksiä! Olen juuri tekemässä road trip -vinkkejä sisältävää postausta ensi viikolle, siinä ehkä voisi olla jotain hyviä vinkkejä myös. Vaikka tehän olette kyllä aikamoisia konkarimatkailijoita. 🙂

  • Reply
   Paula - Viinilaakson viemää
   16.4.2018 at 20:23

   Oho, yksi kirjoitusvirhekin tuli… siis saa varattua huoneen, ei kortin. Ajatukset meni jo seuraavassa asiassa 😀

   • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    17.4.2018 at 21:22

    Tuhannet kiitokset Paula hyvistä neuvoista 🙂 Blogisi on hyvin tuttu ja olen sitä jo lueskellut kesän reissua ajatellen. Olemme siellä kesä-heinäkuun vaihteessa. Death Valleyn rengastarpeista luin joltain enkkusivulta, jolla neuvottiin eri reittivaihtoehtoja road tripille. Mutta eikös Jenkeissä varoitella kaikesta mahdollisesta, niin ehkä se menee siihen piikkiin. Siellä olisi kyllä hienoa käydä, täytyypä ottaa nyt uudestaan harkintaan. Hyvä, että mainitsit ESTA:sta, koska olisin jättänyt hakemuksen muuten viime tippaan. Nyt laitettiin ne eteenpäin ja saatiin jo myöntävä vastaus. Huh! Eipä tullut mieleenkään, että sieltä voisi tulla kieltävä. Kaikki on näköjään mahdollista. Jään odottamaan road trip -vinkki postausta 🙂 Niin ja harmi kun mennään ristiin kesällä. Olisi ollut hauskaa nähdä!

 • Reply
  Mira
  22.4.2018 at 19:24

  Oltiin uuden vuoden seutuvilla noilla suunnilla. LA-Las Vegas -LA. Vuokra-autolla liikuttiin. Navigaattori autossa IHAN MUST juttu!! Ja ainakin meille sattunut vuokra-auton mukana tullut, paras versio naveista, evö! Toimi ja neuvoi selkeästi, kertaakaan ei ajettu harhaan.
  Liikennehän tuolla on jotain, käsittämätöntä. Eli ruuhkat järkyttävät, MUTTA, vaikka ruuhkissa tuli vietettyä liiankin monta tuntia, täytyy sanoa, että siltikin liikenne oli sujuvaa. Viime hetken kaistanvaihdot yms ei aiheuttaneet lainkaan torvien tööttäilyä.
  Myös eri turistikohteiden ja massatapahtumien liikennejärjestelyt-paikoitukset on hienosti hoidettu ??.
  Paljon odotinkin, mutta kaiken kaikkiaan enemmän matka antoi, mitä uskalsin edes odottaa ????.

  Mukavaa reissua teille ?

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   29.4.2018 at 13:38

   Kiitos Mira kommentista! Kiva kuulla teidän matkasta. Navigaattori on varmaan must, jotta välttyy harhaan ajeluilta. Ruuhkista olen kuullut paljon. Harmittaa tietysti, jos kallisarvoista matka aikaa kuluu ruuhkissa istumiseen, mutta eipä sille kai voi mitään.

 • Reply
  Jonna
  22.4.2018 at 20:23

  Olimme juuri maaliskuussa kiertelemässä Kaliforniaa. Ajoimme Los Angeles – Death Valley – Yosemite – San Francisco reitin. Oli kyllä mahtava osavaltio. Maisemat vaihtuivat kaupungista, aavikkoon ja vuoristoon. Me ollaan vuokrattu tähän mennessä auto kolme kertaa jenkeissä ja kaksi kertaa kolmesta on autossa ollut navigaattori ns. sisäänrakennettuna ihan ilman mitään lisämaksuja. Ollaan kuitenkin varauduttu aina lataamalla google maps-kartat offline-tilaan. Allekirjoitan tuon, että San Franciscossa autoa ei tarvitse!
  Kirjoittelin juuri blogiin muun muassa autoilusta jenkeissä. Postauksia tulossa myös Los Angelesista, Yosemitesta ja San Franciscosta. Elokuussa puolestaan ollaan lähdössä ajamaan route 66.

  Hyvää matkan odotusta ja iloisia suunnitteluhetkiä! 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.5.2018 at 20:14

   Kiitos kommentista Jonna! Kaliforniassa näkemistä tuntuu riittävän ja vaikea valita mitä jättää listalta pois. Matkablogeista olen lukenut paljon road trip kokemuksia. Täytyypä tutustua teidän blogiin myös. Route 66 varmasti myös upea reissu. Sitähän mekin ensin ajattelimme, mutta päädyimme sitten ”vähän” pienempään alueeseen. Kivaa matkan odotusta myös sinne! 🙂

 • Reply
  Aron / Ja sitten matkaan...
  22.4.2018 at 21:01

  Olipas hyvä, että huomasitte tuon Alcatrazin hyvissä ajoin. Tosiaan kesällä on ihan välttämätöntä varata hyvissä ajoin. Varsin fiksua oli myös vaihtaa Route 66 vähän lyhyempään kierrokseen. Kahdessa viikossa tuo reitti olisi kyllä melkoinen pikakelaus.

  Tuo tieto Death Valleyn erikoisrengasvaatimuksesta oli minulle ihan uutta tietoa. Majoituimme tuolla pätsissä kaksi yötä heinäkuussa 2016, lämpötila kävi korkeimmillaan 49 asteessa. Ei ollut mitään tietoa mistään erikoisrenkaista ja ihan hyvin sujui. Eikä kyllä näkynyt rengasrikkoisia tien varrellakaan. Muutenkin matkallamme oli miltei koko ajan Texasin ja Kalifornian välillä yli 40 asteen lämpötilat, eikä renkaiden kanssa ollut varsinaisesti ongelmia.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.5.2018 at 20:18

   Kiitos kommentista Aron! Onneksi mies oli tarkkana Alcatrazin kanssa. Minulta olisi liput menneet sivu suun. Mielenkiintoista kuulla teidän Death Valley kokemuksista. Se oli tosiaan joku jenkkinettisivu, josta tuon luin. Ehkä me sinne sitten uskaltaudumme, koska se olisi hienoa nähdä.

 • Reply
  Stacy Siivonen
  23.4.2018 at 12:41

  No, olipas tuossa. Kehottaisin suosiolla ottamaan suunnaksi valtatie 4;n ja Angels Campin. Sen lähellä on sitten Vallecitossa Moaning Caverns ja Natural bridges tai jotain Parrotts ferry roadin varrella, kun ajaa Moaning Cavernsilta kohde Columbiaa, niin tien varressa on kyltti. Kyltin päässä on uimapaikka eli maanalainen joki luolassa, jossa on stalagmiitteja ja stalakiitteja. Se ei ollut mikään turistipaikka, joten tämä on ihan paikallisen kertoma juttu. Ehkäpä kiinnostaa jopa Tuttletownissa oleva Jackass Hill, jossa on Mark Twainin kotitalo. En kyllä suosittele. Sen sijaan suunnittelen kultakaupunkeja Columbia, Sonora ja Jamestown, ne ovat kaikki hienoja ja historiallisia. Sonorasta sitten pääsee Yosemiteen. Jos autossa on vetoa, niin Big Oak Flatissa on Old Priest Grade road, oikaisee huomattavasti, se on tuollaiset neljä mailia. Muuten serpentiinitie on 5,6 mailia. Sonorasta pääsee myös oikoreittiä, jonka nimi on Ward’s ferry road, mutta se on serpentiiniteille tottumattomille aika, no, korkean paikan kammoa ei kannata olla. Sonorasta antaa Ward’s Ferry roadin kautta 44,6 mailia Yosemiten portille. Jacksonville Roadin kautta on 48,8 mailia, ehkä kannattaa, se on ihan hyvä, suora tie. Grovelandissa on sitten vanha Iron Door Saloon suoraan lännen ajoilta.
  Yosemiten jälkeen on sitten Mono Lake ja se on ympäristöineen tutustumisen arvoinen. Vähän matkan päässä siitä on Bodien aavekaupunki, jossa myös kannattaa käydä, vaikka se onkin vartioitu. Mono Lake on kuitenkin superkohde, eikä Yosemiten jälkeen kannata ajaa sata lasissa kohti Las Vegasia. Ajakaa sata lasissa ennen Angel’s Campia ja ehkä sitten Mono Laken jälkeen, mutta ei siinä välillä, koska siinä on paljon nähtävää. Minäkin vietin siellä pari vuotta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.5.2018 at 20:24

   Kiitos Stacy! No huh, nyt tuli niin paljon tietoa, että pitää kartan kanssa katsoa missä nuo reitit menevät. Sinulla on hyvää sisäpiirin tietoa tuolta suunnalta. Oletko muuten käynyt Kaliforniassa sieltä poismuuton jälkeen?

 • Reply
  Sisko / Hieman_vino
  23.4.2018 at 20:32

  Rohkeasti vaan matkaan! Turha jännittää etukäteen. Aina voi tapahtua jotain yllättävää, vaikka kuinka varautuisi. Teille kuulostaa tulevan todella ihana matka! 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.5.2018 at 20:26

   Kiitos Sisko! Joo, ei muuta kuin tuulta päin. Kaikki uusi aina jännittää, mutta eiköhän se hyvin mene. Ja jos ei mene, niin tulee blogiin värikkäitä kertomuksia matkan jälkeen 🙂

 • Reply
  Heini
  23.4.2018 at 22:20

  Tuuppas seuraan mun blogia. Kirjottelen paljon muutakin, mutta tällä hetkellä päivitykset keskittyy meidän muutaman viikon takaiseen Amerikan road trippiin. Reitti meil oli Denver-los Angeles, eli sun kanssa meillä on yhteisiä kohteita tuo LA ja Las Vegas, joista mulla on vielä päivitykset tulossa 🙂

  Mekin oltiin road tripillä ensimmäistä kertaa ja tykättiin kovasti. Sitä näkee niin paljon enemmän ajaessa paikasta toiseen! Teillä tulee varmasti ihana reissu ?

  Mun blogi löytyy täältä:

  https://twinkletwinkleblonde.blogspot.fi

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.5.2018 at 20:28

   Kiitos Heini ja tulen mielelläni 🙂 Kiva löytää uusia blogeja luettavaksi ja varsinkin kun jutut ovat Kalifornian suunnalta.

 • Reply
  Ne Tammelat
  25.4.2018 at 10:52

  Teillä on ihana reissu tulossa! Navigaattori on ehdottoman hyvä laite siellä. Me käytettiin sitä kännykän rinnalla ja toimi oikein hyvin. Ajeltiin siis reilu vuosi sitten Losista Death Valleyn kautta Las Vegasiin. Kävimme myös Hoover Damilla sekä helikopterilla Grand Canyonilla. Käy tsekkaamassa blogista tarinat. Sieltä löytyy myös autoilusta tietoa. Hakusanoilla Los Angeles ja Las Vegas osuu varmimmin 🙂

  Losin majoituksiin liittyen vinkkinä sellainen, että varatkaa majoitus sillä perusteella, millä alueella haluatte eniten pyöriä. Jos rannoilla, niin sitten rannan tuntumasta. Siirtymisiin voi mennä helposti jopa tunteja, siellä on niitä autoja niin tolkuttoman paljon.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.5.2018 at 20:31

   Kiitos vinkeistä! 🙂 Käyn lukemassa teidän jutut, varsinkin kokemukset helikopterikyydistä kiinnostaa. Losin majoituksista olen kuullut tuota samaa. Enää pitäisi valita missä päin Losia halutaan pyöriä.

 • Reply
  Sanna I Seven Seas
  28.4.2018 at 10:06

  Ihanalle kuulostaa teidän tuleva roadtrip! Mä rakastan roadtrippeja ja Amerikoissa erityisesti. Olen monen monta kertaa ajellut LA:sta Vegasiin ja Grand Canyonille jne… Grand Canyon on tosiaan mahdollista päivän aikana Vegasista, jopa omalla autolla, mutta silloin se on todella pitkä päivä. Helikopterilento tulee olemaan varmasti huikea, joten hyvä valinta!
  Hyvä että varasitte jo liput Alcatraziin, koska siitä olisinkin halunnut mainita, että ne menee nopeasti.
  Mitä LA:hin tulee, niin kannattaa kesäaikaan varata hotelli ainakin ekoiksi yöksi jo valmiiksi. Hinnat on korkeita joka tapauksessa, mutta ettepä jää ainakaan ilman. Ja tosiaan juuri kuten tuossa ylläkin sanottiin, niin siltä alueelta missä luulee viihtyvänsä ja viettävänsä aikaa eniten. Itse tykkään majoittua yleensä aina LA:ssa 2-3 :ssa eri majapaikassa, jolloin kaikki päivät ei mene autossa istumiseen.
  Oletko muuten tutustunut minun tekemään Los Angeles -matkaoppaaseen? Löytyy blogistani https://www.sevenseas.fi/p/los-angeles-matkaopas.html

  ps. Me tehtiin coast-to-coast roadtrip v2009 ja myötäiltiin Route 66-tietä osan matkaa (suurimman osan se on aika kehnoa ajettavaa) ja se oli todella ikimuistoinen matka! Oltiin reissussa melkein 5 vkoa ja mieluusti olisi tarvinnut vielä vähän enemmänkin aikaa lisää. Joten hyvä päätös ottaa ensiksi haltuun länsirannikko 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.5.2018 at 20:37

   Kiitos Sanna! 🙂 Sinun blogia sekä LA-opasta olen lukenut ja sieltä jo poiminut hyviä vinkkejä. Luulen, että helikopterilento Grand Canyonille on meille nyt oikea ratkaisu, koska siinä säästetään aikaa. Toki siellä ympäristössä olisi ollut kiva pyöriä enemmänkin, mutta aikapulan vuoksi nyt näin. Jännä muuten miten hotellien hinnat vaihtelevat. SF:ssa ja LA:ssa kallista ja Vegasissa sai hyvän hotellin suht edulliseen hintaan.

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  28.4.2018 at 11:23

  Kiva kuulla että pääsette toteuttamaan tämän reissun! Tämä reissu on kytenyt myös minun mielessä pitkään ja kiva lukea teidän reissusuunnitelmia. Seuraan mielelläni niiden etenemistä. Alcatraz ja Grand Canyon on minunkin listallani ja hyvä tietää että liput todella kannattaa varata ajoissa. Kertokaahan viisaammat, mikä on hyvä aika matkustaa Kaliforniaan, välttääkseen ruuhkapiikit sekä liialliset helteet?

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   2.5.2018 at 20:43

   Kiitos Martta! Kovasti jo reissua tässä odotetaan ja parin kuukauden päästä ollaan jo tien päällä. Vielä en osaa kysymykseesi vastata, mutta ehkäpä matkan jälkeen. Toki jos jollain tietoa ( ja Kalifornia konkareitahan täältä löytyy) niin minäkin kuulisin mieluusti. Losin ruuhka-ajoista olen lukenut netistä ja ne noudattelivat aika lailla töihin meno ja töistä paluuaikatauluja. Keskellä päivää pitäisi olla vähiten ruuhkaa. Muuten olemme liikenteessä varmaan just samaan aikaan kuin kaikki muutkin turistit 😉

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  15.6.2018 at 19:02

  Päätinpä tulla vielä tännekin kommentoimaan, mahtavaa että pääsette Alcatraziin. Se on tosiaan suosittu. Käykäähän Friscossa myös Haight-Ashburyssa, vaikutti tosi mielenkiintoiselta alueelta. Ja aiotteko yöpyä jossain Vegas-Frisco-välillä? Koska yhteen soittoon se on liian pitkä matka. Yosemitessa jos teillä on mitenkään aikaa viettää edes yksi päivä, tehkää se. Ihana paikka. Highway 1:llä muistakaa poiketa 17-Mile-Drivellä Carmelissa. Ihanaa reissua teille! 🙂 Ja mun jo julkaisemat Jenkki-tekstithän löytyvät linkattuina tästä artikkelista: https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2017/09/29/21-paivaa-usassa-road-trip-lannessa-ja-viikko-new-yorkissa/

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.6.2018 at 12:57

   Kiitos Sonja vinkeistä! 🙂 Haight-Ashbury mulla on listalla, toivottavasti ehditään sinne. Friscossa meillä ei loppujen lopuksi ole kovin paljon aikaa, kun Alcatrazissa menee puoli päivää. Ennen kotiin paluuta meillä on tosin Friscossa vielä yksi päivä, joten sinne jää ne kohteet joihin ei alkumatkasta keretä. Yövytään Friscon ja Vegasin välillä, koska se olisi muuten liian pitkä pätkä ajettavaksi yhtä soittoa. Olen sun blogia lukenutkin, mutta matkan ollessa jo ihan käsillä voisi vielä kerrata tärppipaikat 🙂

Leave a Reply