Yhdysvallat

Kokemuksia lentoyhtiö Hawaiian Airlinesista

15.10.2018

Kesän lomamatkalla lensimme kolmella eri lentoyhtiöllä; Helsingistä San Franciscoon ja takaisin Finnairilla, San Franciscosta Honoluluun United Airlinesilla ja sieltä takaisin Hawaiian Airlinesilla. Jälkimmäinen lentoyhtiö oli meille molemmille uusi tuttavuus enkä ole törmännyt siihen aiemmin edes matkablogeissa. Sillä ajattelin, että kokemukset saattaisivat kiinnostaa muitakin.

Hawaiian Airlines on vuonna 1929 perustettu lentoyhtiö, joka toimi alkuvuosina nimellä Inter-Island Airways. Matkustajamäärissä mitattuna se on Yhdysvaltain 13. suurin lentoyhtiö.

Hawaiian Airlines – lähtöselvitys

Lähtöselvitys oli mahdollista tehdä netissä 24 tuntia ennen koneen lähtöä. Tsekkasin meidät edellisenä iltana sisään sähköpostiin tulleen linkin kautta ja maksoin ruumaan menevistä matkalaukuista. Kahdesta laukusta maksu oli yhteensä 50 dollaria. Unitedilla oli sama hinta Havaijille päin mennessä. Lentomme lähti klo 13.10. Olimme kentällä hyvissä ajoin ja menimme automaatille, jotta saisimme tulostettua lipukkeet matkalaukkuihin. Automaatti meni jumiin emmekä saaneet sieltä mitään ulos. Paikalla pyörivä lentoyhtiön virkailija oli kovin työllistetty, koska muillakin automaateilla oli ongelmia. Lopulta jouduimme hakemaan lipukkeet toiselta tiskiltä, koska automaatit eivät toimineet.

Turvatarkastusjono oli pitkä kuin nälkävuosi ja se kiemurteli osittain rakennuksen ulkopuolella. Kysyin jonon lähellä seisovalta virkailijalta kuinka nopeasti jono liikkuu, koska kello kävi ja pieni paniikki ehti iskeä, ettemme ehdi lennolle. Hän rauhoitteli, että jono menee nopeasti ja onneksi näin kävikin. Ehdimme hakea nopeasti vielä pientä purtavaa ennen koneeseen nousua. Olin yrittänyt löytää netistä etukäteen tietoa lennon tarjoiluista, mutta  en onnistunut sellaista tietoa löytämään.hawaiian_airlines-istuimet

hawaiian_airlines_turvallisuusvideo

Turvallisuusvideo oli tehty ”hawaiian style” eli lentoemännät esittivät turvaohjeet eri nähtävyyksien luona

hawaiian-airlines-hana-houKonetyyppinä tuolla lennolla oli Airbus A330-200. Vaikka Honolulun ja San Franciscon väliä lennetään useampi kerta päivässä, oli tämäkin vuoro täynnä. Istuimme keskirivillä ja aloin selailemaan koneen viihdetarjontaa vain huomatakseni, että kaikki elokuvat ovat maksullisia. Olipa tylsää! Ainoat ilmaiset olivat lyhyitä mainoselokuvia. Mukana oli onneksi luettavaa ja hetkeksi onnistuin myös torkahtamaan.

Hawaiian Airlines – tarjoilut

Aluksi näytti siltä, ettei lennolla ole muuta kuin maksullista tarjoilua. Joku tarjoiluvaunu kiersi käytävällä, ja viltit näyttivät käyvän kaupaksi. Koneessa oli aika viileää ja onneksi oli neuletakki mukana. Hetken kuluttua tuli toinen tarjoilukärry ja sieltä jaettiin jokaiselle lämmin kanaleipä sekä pieni pussi shipsejä. Myöhemmin tuli vielä kahvit ja pieni suklaa. Lento kesti reilut viisi tuntia ja noin tunti ennen laskeutumista saimme vielä drinkit, joka osoittautui jonkin sortin rommisekoitukseksi sekä pienet snacksipussit. Tarjoilut olivat minusta yllättävän hyvät. Viiden tunnin lennolla nyt ei ihmeitä tarvitse, mutta pieni suolainen maistuu aina eikä se drinkkikään hassumpi ollut.

hawaiian-airlines-snacks

Lento oli muuten aika peruskauraa. Se lähti ajallaan ja oli illalla San Franciscossa seitsemän jälkeen. Henkilökunta oli ystävällistä ja tarjoilut sekä roskien kerääminen hoitui ripeästi. Vieressä istuvien kanssa on yleensä kiva vaihtaa muutama sana. Mies istui käytävän puolella, joten minun toisella puolella istui nainen, joka oli vankilassa töissä. Hänen tyttärensä oli mennyt naimisiin Hawaijilla ja hän oli hääjuhlasta palaamassa kotiin. Olisi ollut kiva kuulla lisää hänen työstään, joka käsittääkseni tarkoitti vanginvartijaa. Hänen toisella puolella istuva nainen innostui kuitenkin keskustelemaan niin tiiviisti, etten viitsinyt mennä väliin esittämään kysymyksiä.

Matkalaukut hetken hukassa

San Franciscon kentällä oli todella huonot opasteet sille matkalaukkuhihnalle, johon laukkumme tulivat. Pääsimme terminaaliin ensimmäisten joukossa ja lähdimme siihen suuntaan, mihin opasteet näyttivät. Lopulta sen hihnan numeroa ei löytynyt mistään. Harhailimme aikamme ja kysyimme sitten infosta tarkempaa opastusta. Alakerrasta löytyikin sitten lentokenttävirkailija, joka ohjasi ihmetteleviä matkustajia oikeaan suuntaan.

Kun laukut oli saatu, menimme etsimään paikkaa, mistä airport hotel shuttlet lähtevät. Seuraava ja viimeinen yö Kaliforniassa yövyttiin Park Pointe hotellissa, joka sijaitsi lentokentän lähellä. Jouduimme odottelemaan tovin ennenkuin kyyti tuli. Samaan kuljetukseen tuli muun muuassa lentoemäntä, joka kertoi tehneensä pitkän vuoron ja odotti että pääsisi hotelliin nukkumaan. Sitä mekin odotimme.

Onko sinulla kokemuksia Hawaiian Airlinesista?

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  21.10.2018 at 10:31

  Lennettiin viime syksynä Hawaiianilla Honolulusta Seattleen (ja viikko sitä ennen Westjetillä Vancouverista Honoluluun). Etenkin menolennolla tulin vähän yllätetyksiä (huonoa asiaan perehtymistä), että lento Havaijille kestää 5-6 tuntia, eli omia eväitä tai edes isoa huivia ei ollut (tai jälkimmäinen oli, mutta matkalaukussa, kun Vancouverissa oli ollut lämmin ja Honolulussa odotimme olevan lämmintä).
  Nuo tarjoilut lentokoneissa oli sitten yhtiö vähän mikä tahansa ovat nykyisin NIIN vaikeita, kun ei koskaan oikein tiedä, että pitäisikö olla eväät vai ei.
  Tuo lähtöselvitys matkatavaroiden kanssa Honolulussa jäi myös mieleemme jotenkin työläänä, mutta toki siitäkin sitten selvittiin.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   30.10.2018 at 19:53

   Kiitos kommentista Pirkko! Havaiji on yllättävän kaukana länsirannikosta, vaikka kartalla se näyttää olevan ihan vieressä. Meillä oli lentoaika tiedossa, mutta verkkosivuilta en löytänyt mitään mainintaa mahdollisista tarjoiluista. Mietimme, että kai sitä ainakin rahalla saa jotakin, ellei ilmaiseksi mitään tarjota. Sillä oli iloinen yllätys, kun tarjoiluja olikin enemmän kuin osasimme odottaa.

 • Reply
  Jaakko / Lomalla viimeinkin
  21.10.2018 at 20:21

  Hauska varmasti tuo turvallisuusvideo, itsellä ei ole kokemuksia, mutta mielenkiintoista aina lukea eri lentoyhtiöiden käytännöistä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   30.10.2018 at 19:56

   Kiitos Jaakko! Turvallisuusvideo oli suorastaan viihdyttävä. Myönnän, etten jaksa niitä yleensä katsella mutta tämä tuli katsottua alusta loppuun. Muistan myös – olisiko ollut Air Berlin – saksalaisen turvallisuusvideon, joka oli tehty pilke silmäkulmassa. Se oli suorastaan hauska 🙂

 • Reply
  Piyya
  21.10.2018 at 20:32

  Tuo turvallisuusvideo kiinnitti minunkin huomioni ja sitä sillä varmasti on haettukin.
  Muuten lentoyhtiö on täysin tuntematon itselle….Hawaji on ihana haave vielä vain. Eiköhän selin löydy kohteena sieltä omalta bucket listalta ?

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   30.10.2018 at 19:57

   Kiitos Piyya! Turvallisuusvideota oli kiva katsella, kun turvaohjeet oli yhdistetty kauniisiin luontokohteisiin. Havaiji oli ihana ja voisin lähteä sinne uudestaan milloin vain 🙂 Harmi vaan, kun se on niin kaukana.

 • Reply
  Sandra
  24.10.2018 at 09:57

  Mielenkiintoista lukea itselle ihan tuntemattomista lentoyhtiöistä. Tarjoilut näyttivät olevan nykystandardeilla ok, ja turvallisuusvideo oli hauska. Muistaakseni Iceland Airlinesilla oli samanmoinen ja taisi jossain Ausseissakin olla 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   3.11.2018 at 22:31

   Kiitos Sandra! Tarjoilut olivat yllättävän hyvät, varsinkin kun aluksi näytti siltä ettei niitä ole. Turvallisuusvideoihin halutaan näköjään lentoyhtiön kotimaan maisemia mukaan ja mikäs siinä. Ovat huomattavasti viihdyttävämpiä kuin tavalliset.

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  27.10.2018 at 18:25

  Me ollaan lennetty useamman kerran Hawaiian Airlinesilla ja ei ole mitään pahaa sanottavaa. Mutta ei sen puoleen mitään erityistä hehkuttamistakaan. Kaikki on mennyt aina ihan hyvin mutta ei ole sitten jäänyt mieleen mitään erityistä. Amerikan sisäisillä lennoilla ei nykyään ole muuta tarjoilua kuin korkeintaan pähkinöitä ja joku drinkki, eli aika kiva jos saitte edes leivän. Yleisesti ottaen Euroopan lennoilla on aina paremmat tarjoilut… eli täällä suunnalla lennellessä otan aina eväät mukaan.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   4.11.2018 at 09:47

   Kiitos Paula! Ajattelinkin, että teille tämä saattaa olla tuttu lentoyhtiö. Hawaiian oli aika perus, toki yllätyin iloisesti tarjoiluista. Harmillista, kun lentoyhtiöiden sivuilla on niin huonosti kerrottu, mitä tarjotaan milläkin osuuksilla. Osaisi paremmin ottaa eväitä mukaan. Tosin nytkin laskettiin sen varaan, että ostetaan sitten koneesta jotain syötävää tiukan paikan tullen.

 • Reply
  Lotta-Maaria / delfiininselassa
  28.10.2018 at 21:34

  Onpa ikävää, että Hawaian Airlinesilla rahastetaan noin! Olimme Havajilla 2016, joskin lensimme American Airwaysilla ja Mokulele Airwaysilla saarten sisäiset. Jotenkin lentämenen esim. Aasiassa ja jenkeissä eroaa kun yö ja päivä. Americanin lennoilla pääsi nälkiintymään ja jenkkeihin saapuessa pitää aina käydä poimimassa se oma laukku. Olisi mukava, jos panostaisivat palveluun edes vähän..

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   4.11.2018 at 09:49

   Kiitos Lotta-Maaria kommentista! Viihdepalvelujen rahastus oli minustakin aika kummallista. Varsinkin kun toiseen suuntaan lennettäessä Unitedilla ne kuuluivat lipun hintaan. Mokulele Airways kuulostaa mielenkiintoiselta 🙂

 • Reply
  Eeva / Eevagamunda-blogi
  6.11.2018 at 22:52

  En ollut koskaan kuullutkaan tästä lentoyhtiöstä. Eri käytänteistä on aina kiva lukea. Minusta on aina kivaa, että lentoyhtiö erottuu ja tuo juuriaan esille jollain tapaa, kuten Hawaiian Airlines tuolla turvallisuusvideolla 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   7.11.2018 at 20:16

   Kiitos Eeva! Minullekin Hawaiian oli tuntematon ennen lentovarausta. Maailmalla on niin valtavasti lentoyhtiöitä, joista ei ole koskaan kuullut mitään. Hauskin kohdalleni sattunut oli Buddha Air Nepalissa 🙂

 • Reply
  Eve, Jetlaggies
  7.11.2018 at 11:38

  Vielä ei olla Hawaiianilla lennetty, mutta mitä luultavammin ja toivottavammin ihan lähitulevaisuudessa. Havaijin reissua on suunniteltu melkein yhtä kauan, kun ollaan oltu yhdessä mieheni kanssa eli yli 10 vuotta 😀 Aina on tullut joku muu mahtava kohde eteen ennen lentojen varaamista. Nyt näyttää vihdoin siltä, että se voisi joku päivä onnistuakin.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   7.11.2018 at 20:19

   Kiitos Eve! Mahtavaa kuulla, että Havaijin reissu häämöttää. Oli upea kohde, jota ei voi kuin suositella 🙂

 • Reply
  Martta / Martan matkassa
  7.11.2018 at 22:52

  Tuo lentoaika kyllä yllätti minut täysin, olen aina kuvitellut että se kestää vain muutaman tunnin! Mittasuhteet selkeästi hukassa! Kyllä tuossa ajassa ehtii nälkä tulla 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   11.11.2018 at 16:36

   Kiitos Martta! Se yllätti matkaa suunnitellessa meidätkin. Kartalla se näyttää olevan niin lähellä SF:a mutta todellisuudessa on lähes yhtä kaukana kun Kanarian saaret on Suomesta.

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  8.11.2018 at 08:10

  Oi, olisipa ihana lentää NYT Hawaijille 🙂

  Onpa outoa, että nuo leffat on maksullisia. En olekaan koskaan ollut sellaisella lennolla, missä näin olisi. Näköjään kaikesta voidaan laskuttaa. Parempi toisaalta, että tarjoiluihin oli sitten satsattu.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   11.11.2018 at 16:38

   Kiitos Teija! Leffojen maksullisuus oli meistäkin outoa. No, onneksi tarjoilija oli senkin edestä 🙂

Leave a Reply