Yhdysvallat

7 vinkkiä Miamiin

24.9.2023
miami-pilvenpiirtajat

Kun kuulen sanan Miami, alkaa päässä pyörimään Miami Vicen tunnusmusiikki. TV-sarja, jossa oli kauniita ihmisiä, nopeita autoja, vauhdikkaita veneitä, palmuja ja aurinkoa, oli yksi lempparini nuoruudessa. Kesälomareissulla pääsin vihdoin näkemään omin silmin oliko Miami oikeasti sellainen. En nähnyt Miami Vice menoa, mutta kaikki elementit olivat paikoillaan.

Vietimme kesällä Miamissa pari päivää sekä ennen että jälkeen Karibian risteilyn. Olimme käyneet Floridassa kerran aikaisemmin, mutta silloin matkan kohteena olivat Tampa ja Orlando. Miamiin emme sillä reissulla ehtineet.

Miamin parhaita puolia on trooppinen ilmasto, jossa lämpötila harvoin talvellakaan laskee alhaisiin lukemiin. Onhan siellä myös paljon nähtävää. Ainoa iso miinus tuli hintatasosta. Miami on todella kallis kaupunki, jopa näin suomalaisen näkökulmasta. Siitä huolimatta tykkäsin ja Miamissa on kätevä yhdistää ranta- ja kaupunkiloma.

1. Vuokraa auto tai käytä Uberia

Miamissa välimatkat ovat pitkiä, joten näppärintä on liikkua vuokra-autolla tai Uberilla. Meillä ei ollut ensimmäisten päivien aikana vuokra-autoa, vaan liikuimme kävellen, taksilla tai Uberilla. Risteilyn jälkeen vuokrasimme auton ja kävimme Key Westissä. Miamissa on myös julkista liikennettä; metrolla ja bussilla pääsee, mutta emme jaksaneet selvitellä reittejä tai aikatauluja.

2. Varaa hotelli hyvällä sijainnilla

Lentomme saapui Miamiin puolen yön aikaan, joten ensimmäisen yön vietimme lentokenttähotellissa. Sieltä siirryimme pariksi yöksi Pestana South Beach hotelliin. Se sijaitsi kävelymatkan päässä rannalta sekä keskustasta, joten South Beachin alueella liikuimme kävellen.

miami-pestana-hotel
Näkymä huoneen ikkunasta allasalueelle

Viimeisen reissuyön vietimme Yotel Miami -hotellissa, joka sijaitsi keskustassa Bayside Marketplacen vieressä. Hotellin lähellä oli useita kauppoja ja ravintoloita, joten siellä pärjäsi mainiosti ilman autoa. Yotel Miami on ns. älyhotelli. Sisäänkirjautuminen olisi pitänyt tehdä itse jollain laitteella, mutta se oli rikki ja vastaanotossa oli vastassa koneen sijaan kaksi henkilöä. Huoneessa valaistuksen, lämpötilan, sängyn ja wc-toimintojen säädöt olivat erillisen laitteen tai paneelin takana. Hetki meni ennenkuin hoksattiin miten kaikki toimii. Yotel Miami oli kiva hotelli ja sijainti erinomainen.

3. Wynwood Walls

Wynwood on katutaiteen värittämä kaupunginosa, joka on entistä teollisuus- ja varastorakennusaluetta. Se sijaitsee Miamin keskustan pohjoispuolella. Jos sinulla ei ole autoa käytössä, Uberilla pääsee kätevästi perille. Wynwoodiin kannattaa tutustua, vaikka ei suuri katutaiteen ystävä olisikaan.

miami-wynwood-walls
Wynwood Wallsin puhuttelevaa katutaidetta
miami-wynwood-taidetta
Hienoja yksityiskohtia! Tätä maalausta katsomalla löytää joka kerta jotain uutta
miami-wynwood-katutaidetta

Wynwoodin alueella on tarjolla paljon värikästä ja puhuttelevaa katutaidetta, muraaleja, ravintoloita, kahviloita sekä baareja. Wynwood Walls on maksullinen seinätaidenäyttely, mutta taidetta näkee myös ilmaiseksi katuja kiertelemällä. Me halusimme nähdä maksullisen näyttelyn ja ostimme liput etukäteen netistä (12 USD/hlö). Lippujen oston yhteydessä varataan vierailuaika. Lippuja voi ostaa myös paikan päältä, mutta netistä ostettaessa varmistuu, että pääsee sisään haluamaansa aikaan.

miami-wynwood-walls-taidetta
Wynwood wallsin tarjontaa
wynwood-walls

Olimme paikalla puoli tuntia liian aikaisin, joten kiertelimme hetken lähikaduilla ja piipahdimme lopulta oluelle. Juomat olivat kalliit – maksoivat saman verran kuin liput Wynwood Wallsiin. Welcome to Miami! Kun huurteiset oli juotu, suuntasimme takaisin seinätaidenäyttelyn portille. Taitavasti maalatut kuvat olivat hienoja jo itsessään, mutta niiden yhteiskunnallinen ja jopa kapinallinen sanoma lisäsivät kiinnostavuutta. Taidetta oli tarjolla eri rakennuksissa sekä niiden keskelle jäävässä ulkotilassa.

4. Little Havanna

Pikku Havannassa pääsee aistimaan kuubalaista tunnelmaa. Alue on iso, mutta suurin osa turisteista pyörii pääkatu Calle Ocholla, jonka varrelta löytyy ravintoloita, baareja ja kauppoja. Siellä mekin suurimmaksi osaksi liikuimme. Hyppäsimme Uberista Máximo Gómez Parkin kulmilla ja suuntasimme katsomaan paikallisten dominon pelaamista. Kurkimme dominopalikoita pyörittelevien pelaajien pöytiin ja seurasimme pelin etenemistä. Puistoon pääsee pelaamaan vain paikalliset 55+-vuotiaat ja Domino Klubin jäsenet. Pelaamista saa mennä katsomaan maksutta ja pelaajat ovat tottuneet turistien uteliaisiin kurkisteluihin.

miami-domino-park
Domino Park
miami-máximo-gómez-park
Dominopelit käynnissä
miami-little-havana
Little Havana katukuvaa
miami-calle-ocho-stars
Calle Ochon omat tähdet
miami-little-havana-katukuvaa

Little Havanan kaduilta löytyi myös hienoja muraaleja. Lepuutimme jalkoja lounaan äärellä ja nautimme myöhemmin oluet Guantanamera -baarissa samalla kun sadekuuro ropisi kattoon. Paikan tarjoilija askarteli asiakkaille palmunlehvistä erilaisia muistoja. Naapuripöydän mies sai ristin ja minä sai ruusun.

miami-little-havana-tyttojen-muraali
Pikku Havannassa oli paljon hienoja muraaleja
miami-little-havana-muraali

5. Bayside Marketplace

Bayside Marketplace on kiva markkinapaikka sataman vieressä. Kävimme siellä useampana päivänä, milloin syömässä ja milloin drinkeillä. Sieltä löytyy ruokakojuja, kahviloita, ravintoloita sekä suoraan veden äärelle rakennettuja, viihtyisiä terasseja. Alueella voi tehdä myös ostoksia; pieniä ja isompia putiikkeja löytyy useita.

miami-bayside
Bayside sisäänkäynti
miami-sky-views
Maisemia Sky Wievs Miamista

Sky Wiews Miami on noin 60 metriä korkea maailmanpyörä, josta pääsee ihailemaan maisemia Biscaynen lahdelle, Bayfront puistoon ja ikonisiin pilvenpiirtäjiin. Maailmanpyörässä on 42 gondolia ja se on auki vuoden jokaisena päivänä. Yksi kierros kestää reilut 10 minuuttia ja liput maksavat 23 dollaria / hlö. Lipun hinta oli minusta kallis, mutta siitä huolimatta halusin mennä pyörimään ja katsomaan maisemia. Näköalat olivat huikeat, joten lopulta se oli jokaisen dollarin arvoinen.

6. Nauti rantaelämästä South Beachillä

Aikaerosta johtuen olimme ensimmäisenä lomapäivänä rannalla tosi aikaisin. Siellä ei silloin ollut kuin muutama ihminen meidän lisäksi sekä pari traktorikuskia tasoittamassa hiekkaa. Pastellin väriset rantavahtien kopit olivat söpöjä, ja niiden portaille piti päästä istumaan ja fiilistelemään rantamaisemia.

miamibeach-uintivalvojan-koppi

Koska asuimme alkuloman South Beachin lähellä, vietimme yhden iltapäivän rannalla. Hotellista saimme kortin, joka oikeutti sen asiakkaille varatulta alueelta maksuttomat aurinkotuolit ja -varjon. Hotelleilla oli omat alueensa rannalla. Toki sinne pääsi kuka vaan, mutta tuoleista ja varjoista piti siinä tapauksessa maksaa. Rannalla kulki tarjoilijoita, joilta sai tilattua pientä purtavaa ja juomia. Merivesi oli ihanan lämmintä ja siellä olisi voinut pulikoida vaikka kuinka kauan.

Illalla kävelimme Beach Walkia pitkin, joka on rannan suuntainen noin 16 kilometrin pituinen kävelyreitti. Siellä on kiva kävellä, juosta tai pyöräillä. Pysähdyimme kuuntelemaan erään hotellin pihassa olevaa bändiä, joka soitti tunnettuja pop- ja rockbiisejä. Meidän lisäksi rantatielle pysähtyi muutakin porukkaa ja varsinkin eräällä naisseurueella oli niin meno päällä, että bändin solisti lopulta kutsui heidät tanssimaan hotellin pihaan.

7. Risteily Miamin edustalla

Viimeisenä päivänä ennen lentokentälle lähtöä teimme puolentoista tunnin mittaisen risteilyn, jossa kiersimme tähtien asuttaman saaren ja näimme muun muassa Ricky Martinin, Tom Cruisen, Rihannan ja Jennifer Lopezin talot. Kallein näkemämme asunto oli Dr.Phililla. Risteilyllä oli hauska opas, joka huumorilla höystettynä kertoi tarinoita julkkisten taloista.

miami-julkkisten-taloja
”Julkkisten”saarella oli vieri vieressä hienoja taloja
miami-dr-phil-talo
Dr.Philin talo
miami-merelta

Oletko käynyt Miamissa? Kerro omat vinkkisi kommenttiosiossa!

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  24.9.2023 at 16:31

  Miamissa olisi kiva joskus päästä käymään. Me olemme käyneet Yhdysvalloissa useita kertoja, mutta ei kertaakaan Miamissa tai edes Floridassa. Tuo risteily olisi kyllä ihan ehdoton juttu, kun joskus Miamissa käydään.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.10.2023 at 17:31

   Kiitos Mikko! Miami oli minulla monta vuotta haaveena ja kun päätimme Karibian risteilystä, totesin heti että muutama päivä täytyy myös Miamissa viettää.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  24.9.2023 at 17:46

  Lisävinkkeinä Lincoln Street, joka saattaa olla kaupungin ainoa oikeasti kävelykatu ja historiallinen Biltmore-hotelli, jonka ISOON uima-altaaseen en ole vielä toisellakaan kerralla (8 tuntia myöhästyneen lennon takia!) Miamissa päässyt uimaan, vaan nähnyt sen hotelliin tutustuessamme. Olimme Miamissa risteilyn yhteydessä, ennen/jälkeen, joten hotelli Baysiden lähellä toimi hyvin.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.10.2023 at 17:34

   Kiitos Pirkko! Lincoln Street oli hyvä lisä. Siellä tuli käytyä, mutta se jäi pois vinkkilistalta. Hotellia valitessa muistin teidän blogista Biltmoren, mutta hinnat olivat niin suolaiset, että se piti nyt unohtaa. Uima-allas näytti kyllä aika hulppealta, joten hyvin siellä olisi viihtynyt.

 • Reply
  Mari/ Maailma kotina
  24.9.2023 at 18:15

  Risteilyn ja Miamin yhdistäminen kiinnostaisi. Olen kahdesti lentänyt Miamista, mutta en ole käynyt siellä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.10.2023 at 17:35

   Kiitos Mari! Jos laiva lähtee Miamista, suosittelen joko ennen tai jälkeen risteilyn viettämään pari päivää kaupungissa.

 • Reply
  Eveliina / Reissukuume
  25.9.2023 at 07:54

  Tällaisena kaatosadepäivänä nuo Miamin palmupuut näyttävät kyllä erittäin houkuttelevilta! 😀 Miami (kuten Yhdysvallat muutenkin) on vielä valloittamatta. Mutta tuollainen risteily olisi kyllä mahtava! Kuulostaa ihan mun jutulta 🙂

 • Reply
  Terhi
  25.9.2023 at 20:35

  Mekin vietimme muutaman päivän Miamissa kun kävimme risteilyllä, mutta nuo paikat näyttävät oudoilta. Paitsi ranta. Mutta riittäähän suuressa kaupungissa nähtävää.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.10.2023 at 17:37

   Kiitos Terhi! Miamissa riittää nähtävää. Vaikka vietimme siellä muutaman päivän, paljon jäi vielä näkemättä.

 • Reply
  Sarianne
  26.9.2023 at 04:13

  Miamissa on tullut käytyä 15 vuotta sitten ja ihastutti kyllä silloin arkkitehtuurillaan ja ikonisilla rantanäkymillään. Little Havanaa en muista, joten ei varmaan sinne ehditty ja myös julkkistalot jäivät katsastamatta. Onkohan nämä julkkisten talojen kierrokset sellainen ’vain Amerikassa’-juttu, kun myös muissa USA:n kaupungeissa niitä löytyy tarjolla?

 • Reply
  Stacy Sofia Siivonen
  27.9.2023 at 11:33

  Floridan ihmisoikeustilanne on sellainen, että Miamissa on vaarallista ja siksi oikeastaan luinkin tätä. En siis kyllä mene Miamiin. Bonuksena, jos sitten joskus menen Miamiin, olen 55+, mutta silloinkaan en siis paikallinen.
  Tykkään älyttömistä hotelleista. Ehkäpä teknisiin härpäkkeisiin on panostettu, kun työvoima on hävinnyt Floridasta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.10.2023 at 17:45

   Kiitos Stacy! En osaa sanoa Floridan työvoimatilanteeseen. Ainakin ravintoloissa ja kahviloissa hääri kovasti porukkaa. Suomessa olisi ollut varmasti noin puolet siitä porukasta. Yotel Miami -hotellin kohderyhmää on nuoret, jotka tykkää härpäkkeistä. Ei oltu kohderyhmää, mutta viihdyttiin siellä silti. 🙂

 • Reply
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  28.9.2023 at 19:46

  Jännä kuinka Miami herättää mielikuvia. Juurikin tuo Miami Vicen ökyelämä isoine veneineen tulee mieleen ja talvea paossa olevat eläkeläiset. Toisaalta taas slummit, karmiva huumeongelma ja sen mukanaan tuoma rikollisuus. Mutta näinhän se on, kaikissa suurkaupungeissa on aina läsnä elämän äärilaidat. Itselleni Miami on ehkä ilmastoltaan liian kuuma paikka. Tuo katutaidepaikka oli kyllä hieno.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.10.2023 at 17:48

   Kiitos Annemaria! Minä taas tykkäsin Miamin säästä, vaikka siellä välillä hiki virtasikin. Saattoi johtua myös siitä, että täällä oli kylmä kevät ja alkukesä. Kaipasi jo lämmintä ja kun sinne pääsi, nautin täysillä.

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  1.10.2023 at 11:20

  Tässähän alkoi tulla kovasti ikävä aurinkoon! Minulle tulee Miamista ihan ensimmäisenä mieleen Dexter-sarja. Ja tietysti myös Miami Vice, mutta Dexter tulee uudempana mieleen ensin. Meilläkin oli Miamissa aikanaan vuokra-auto ja kävimme sillä Key Westissä (ihana paikka!) ja kurvailemassa eri puolilla Miamia. Tykkäsin erityisesti Art Deco Districtistä, sillä siellä on arkkitehtuurin ystäville upeita rakennuksia. Myös Miami South Beach jäi mieleen. Käsittämättömän valkoista hiekkaa ja ne legendaariset uimavahtien tornit! 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.10.2023 at 17:50

   Kiitos Jenni! Dexter ei ollut minulle tuttu. Piti ihan googlata minkälaisesta sarjasta on kyse ja vaikutti sellaiselta, mistä tykkäisin. Key West oli meidänkin mieleen, se oli niin söpö paikka, että siellä olisi voinut olla parikin yötä. Ehkäpä joskus uudestaan. 🙂

 • Reply
  Tanja / tädin ja tytön matkablogi
  1.10.2023 at 15:31

  Kivan oloista lomailua, ehkä Miami on olisi minullekaan ikinä se ykköskohde mutta onhan se legendaarinen ja varmasti käynnin arvoinen. Toki olen Stacyn kanssa samaa mieltä Floridan heikosta tilanteesta, joten ei Florida kyllä mielikuvien tasolla houkuttele.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.10.2023 at 17:53

   Kiitos Tanja! Kaikki ei tykkää kaikesta 🙂 Minulla on tuttuja, jotka ihmettelivät Miami-fanitustani, mutta meillä oli siellä onnistunut loma. Olen miettinyt, että jos olisi sattunut vaikka huono sää tai joku muu asia olisi mennyt pieleen, olisiko mielikuvani Miamista ollut erilainen.

Leave a Reply