Yleinen

5 + 1 matkakohdetta, jonne haluan palata

11.6.2017
istanbul_turkki

Täynnä tie on tarinoita -blogin Virpi listasi tässä taannoin viisi kohdetta, jonne hän palaa aina uudestaan. Virpin vaihtoehtoja oli mielenkiintoista lukea ja samalla mietin mitkä ovat ne omat kohteet jonne aina palaa tai haluaisi palata.

1. Espanja – Madrid

Olen käynyt Madridissa vain yhden kerran, mutta sinne haluaisin ehdottomasti palata uudestaan. Madrid jää usein meren rannalla sijaitsevan Barcelonan varjoon ja sinne mennään vasta sitten kun on ensin käyty Barcelonassa. Tällainen mielikuva minulle on tullut, kun olen kuunnellut tuttavia sekä lueskellut matkablogeja.

No, mikä siellä Madridissa oli niin kiinnostavaa?

Madridissa tunsin olevani Espanjassa. Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta se oli mielestäni espanjalaisempi kaupunki kuin Barcelona. Espanjankielinen puheensorina katukahvilassa oli musiikkia korville. Englantia ei osattu läheskään niin hyvin kuin Barcelonassa. Rennot tapasbaarit houkuttelivat piipahtamaan ja lepuuttamaan jalkoja kaupungilla kävelyn jälkeen. Lukuisat näköalapaikat myös viehättivät. Viikonloppumme Madridissa oli oikein onnistunut.

Madridissa ei ole samalla tavalla tunnettuja nähtävyyksiä kuin esimerkiksi Barcelonassa. En osannut nimetä ennen sinne menoa kuin kolme taidemuseota ja ne olivat jääneet mieleen espanjan tunnilta. Ne jäivät myös ensimmäisellä kerralla käymättä ja seuraavalla olisi kiva käydä esimerkiksi Pradossa. En ole erityisemmin museoiden ystävä, mutta isojen kaupunkien taidemuseot ovat kyllä hienoja. Kristallipalatsi sekä Templo de Debod ovat myös listalla, koska niihin emme ehtineet. Flamencoesitystä olisi myös kiva päästä katsomaan.

2. Ranska – Pariisi

Pariisissa olen käynyt kaksi kertaa, joista ensimmäinen kerta teini-iässä kielikurssimatkalla ja toinen kerta yli 20 vuotta myöhemmin miehen kanssa tehty hääpäivämatka. Muistan jo teininä ihastuneeni Pariisin tunnelmaan ja kun vuosia myöhemmin palasin sinne, tuo tunne oli edelleen tallella. Se on jotain sellaista, mitä ei voi sanoilla selittää. Sama juttu kuin Madridin kanssa.

Muistan ihmetelleeni metrossa, joka Eiffel-tornin kohdalla tulee maan pinnalle, mikseivät muut matkustajat  ihaile upeaa tornia. Minä tuijotin sitä niin pitkään kuin se oli näkyvissä. Pariisilaiset eivät ilmeisesti ymmärrä miten onnekkaita he ovat, kun voivat ihailla tornia päivittäin. Heitä tuntui kiinnostavan enemmän oma kännykkä kuin Eiffel-torni.

Pariisi Eiffel-tornista nähtynä

 

Père-Lachaisen hautausmaa

Pariisissa haluaisin tutkia vielä tarkemmin Montmartren kukkulan seutua sekä käydä Sacré Coeurissa. Versaillesin palatsi sekä Disneyland kiinnostaisivat myös. Ja aina niin suosittu kaupunkilomien ajanviete katukahviloissa istuminen on myös parasta Pariisissa.

3. Ruotsi – Tukholma

Tukholmassa on tullut käytyä lukuisia kertoja. On niin helppoa hypätä laivaan ja viettää päivä Tukholmassa. Viimeisimmät Tukholman reissut olen tehnyt talvella, mutta kaupunki on mielestäni ihan parhaimmillaan kesällä. Vaikka Tukholma on lähellä, siellä tuntee olevansa ulkomailla ja ikäänkuin olisi matkustanut kauemmaksi kuin tunnin lentomatkan päähän. Kaupungin nähtävyyksiä on tullut kierreltyä loppujen lopuksi aika vähän. Yleensä päiväreissulla käy jossain ostoskeskuksessa ja kun ei jaksa kierrellä kaupoissa menee syömään ja palaa sen jälkeen takaisin laivaan. Kun lapset olivat pieniä, kävimme Junibackenissa, Gröna Lundissa ja Kolmårdenissa. Ne ovat todella kivoja kohteita lapsille ja hyvin me aikuisetkin niissä viihdyimme.

Jos nyt lähtisin Tukholmaan, vaihtaisin laivamatkan lentokoneeseen ja viettäisin yhden yön hotellissa. Haluaisin käydä Abba-museossa, Phil’s Burgersissa hampurilaisella sekä haahuilla pitkin katuja vailla päänmäärää.

4. Venäjä – Pietari

Pietarin miljoonakaupunki on vain muutaman tunnin junamatkan päässä. Maaliskuussa tehty Pietarin reissu teki minusta heti vankkumattoman fanin ja mieli tekisi palata kaupunkiin vaikka saman tien. Pietarin nähtävyydet olivat niin upeita, että niitä vain tuijotti suu auki. Kuten olen blogissa jo aiemmin hehkuttanut, haluaisin nähdä kaupungin myös kesällä. Kesäpalatsi sekä Pietarin nousevat sillat ovat listalla ja olisihan kaupungissa muutakin nähtävää vaikka millä mitalla.

Suurin hidaste Pietari-kuumeeseen on viisumi. Vaikka sen hakeminen ei vaikeaa olekaan, täytyy siihen varata oma aikansa. Viisumi myös nostaa matkan hintaa.

5. Turkki – Istanbul

Istanbul on loistava vaihtoehto, kun haluat kokea idän eksotiikkaa. Kaupunki on hieman rähjäinen ja rosoinen, mutta se osaa olla myös todella kaunis. Muistan ensimmäisen Istanbulin matkani illan, kun olimme väsyneinä saapuneet hotelliin ja menimme sen kattoterassille syömään. Pimeys oli laskeutunut ja kaupungin valot loistivat alapuolellamme. Ilma oli kuitenkin miellyttävän lämmin ja minareeteista kaikuivat rukouskutsut. Silloin tuli todella epätodellinen olo. Missä minä olen? Vielä muutama tunti sitten ajelin Helsingin keskustassa hakemassa siskoani töistä ja nyt olemme jossain ihan toisessa maailmassa. Piti nipistää käsivarresta, ettei kaikki vain ole unta.

Viime syksyisellä Istanbulin matkalla tutustuimme Istanbulin eri kaupunginosiin ja hurmaannuimme niiden erilaisuudesta. Harmillista, että kaupungissa on tapahtunut terrori-iskuja ja vallankaappauksia, jotka ovat karkoittaneet osan turisteista. Istanbulissa riittää mielenkiintoista nähtävää vielä kahden kerran jälkeenkin.

Sokerina pohjalla:

Nepal

Nepal on kaikkien vaellusta ja kiipeilyä rakastavien unelmakohde. Sieltä löytyvät maailman korkeimmat vuoret, ystävälliset ihmiset sekä upea luonto. Nepaliin tein ensimmäisen vaellusmatkani ja ihastuin lumihuippuihin sekä kauniisiin maisemiin. Sieltä löytyy lukematon määrä erilaisia vaellusreittejä ja toivon, että pääsen sinne vielä jonain päivänä uudestaan reppu selässä samoilemaan.

Vaikka maa kuuluu maailman köyhimpiin, matkalla tapaamamme ihmiset olivat todella ystävällisiä ja avuliaita. Naiset menivät peltotöihin värikkäissä hameissa helmet kaulassa heiluen. Lapset kihersivät ihmeissään, kun näytimme heille taivaalla lentävää lentokonetta ja kerroimme tulleemme sellaisella omasta kotimaastamme. Eivät meinanneet uskoa, että puhuimme totta.

Mitkä ovat sinun suosikkikohteesi, joihin mielelläsi palaat?

Blogiani voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  11.6.2017 at 16:30

  Kelpaisivat kaikki teoriassa minullekin kohteiksi, joihin voisin palata. Tosin Pietari ja Istanbulkin saavat odottaa poliittisesti parempia aikoja – jos sellaisia nyt koskaan tulee. Tukholma on kyllä suomalaiselle, ainakin turkulaiselle vähän kuin Helsinki, melkein kotikaupunki. (Tosin fiilikseen voi vaikuttaa sekin, että aikoinaan asuimme siellä pari vuotta). Pitäisikin tehdä oma vastaava juttu, nämä ovat kivoja!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 19:48

   Nepalia lukuunottamatta nämä ovat varmasti monelle tuttuja kohteita ja juuri sellaisia, joihin voisi palata uudestaankin. Teillehän myös Nepal on tuttu 🙂 Tee ihmeessä oma vastaava postaus, näitä on tosiaan hauska lukea.

 • Reply
  Niko
  11.6.2017 at 21:36

  Berliini on paikka, jossa käyn säännöllisesti. Se on lähellä, edullinen ja todella paljon nähtävää.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 19:50

   Berliinistä vähän aikaa sitten kirjoitinkin ja totesin juuri samaa. Se on monen suomalaisen suosikkikohde.

 • Reply
  sari/ matkalla lähelle tai kauas
  11.6.2017 at 21:44

  Suosikkikohteita Tukholma, kuten sinulla, Rooma, Berliini ja Havanna. Siinä nyt muutama kaupunki, minne voisin palata uudelleen. Ja Comjärvelle voisin palata hetimiten sekä Kreetalle. Voi ei onhan näitä paikkoja!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 19:54

   Suosikkikohteita oli hauska listata ja ilmeisesti nämä ovat myös sellaisia juttuja, joita tykätään lukea. Havanna kuulostaa mielenkiintoiselta. Kuuba on minulla vielä käymättä.

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  12.6.2017 at 09:45

  Voi, on niin monta paikkaa, jonne haluaisin mennä uudestaan! Melbourne, Havanna, Kroatian rannikko, Pariisi… Hauska postaus, pitääkin laittaa omalle postausidealistalle jos jossain vaiheessa ehtisi itsekin koota tällaisen 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 19:56

   Kyllähän niitä suosikkeja löytyy, kun hetken miettii 🙂 Tee ihmeessä vastaava postaus. Näitä on kiva lukea muiltakin.

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  12.6.2017 at 20:42

  Minä haluaisin mennä Madridiin. Nyt Norwegianin superalessa juuri missasin hyvät lentotarjoukset, joten tälläkin erää lennämme sitten Roomaan. Myös minä haluaisin uudelleen Pietariin. Hieno kaupunki, josta tuntui, että saimme vain pintaraapaisun. Ja tuo Istanbul olisi myös hienoa nähdä!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:02

   Norskin superale meni minultakin ohi. Pietari jäi kutkuttelemaan mieltä ja olisin halunnut sinne takaisin jo tänä kesänä, mutta tuli muita suunnitelmia, joten se jää nyt odottamaan ensi vuotta.

 • Reply
  Terhi/ Fammo matkalla
  13.6.2017 at 21:43

  Kaikki ovat kohteita joissa voisi käväistä. Jos täytyisi valita yksi niin menisin Nepaliin. Jos täytyisi valita näistä Euroopan kohteista niin valitsisin Madridin, siihen kaupunkiin ei ihan heti kyllästy.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:11

   Nepal ja Madrid ovat mahtavia kohteita enkä malta odottaa, että pääsisin takaisin Nepalin vaelluspoluille. Madridiin päädyn todennäköisesti aiemmin 🙂

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  13.6.2017 at 23:54

  Olipa hauska postaus, saatan minäkin vielä kopioida tämän idean 😉 Kiva kuulla että pidit Madridista, kävin siellä viime vuonna ja mielestäni siellä turismi on lisääntynyt huomattavasti siitä kun asuimme siellä, se näkyy katukuvassa paljon enemmän ja myös keskustan hinnoissa. Listallasi on paljon kivoja paikkoja missä haluaisin käydä, omalle listalleni laittaisin aika paljon Italiaa… Rooma, Como-järvi, Amalfi, Pariisi sekä Etelä-Ranska houkuttavat uudelleen.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:14

   En muistanutkaan, että olet asunut Madridissa. Turismi valitettavasti nostaa hintoja. Kuitenkin siellä oli edullisempaa kuin Suomessa. Tee ihmeessä oma vastaava postaus, näitä on kiva lukea.

 • Reply
  Katja/jumalainenseikkailu
  14.6.2017 at 12:00

  Oh, Pietari! Se pääsisi minunkin listalleni. Haaveena oli päästä sinne tänä kesänä juomaan Sovetskaja sampanskajaa ja katselemaan, kun sillat aukevat…Mutta Kazakstaniin lähdön takia suunnitelmat muuttuivat niin, että menemmekin Pietariin jouluna. Ja ehkä sitten ensi kesänä! Lisäksi listallani olisi Venäjä muutenkin, Kreikka ja Intia. Istanbulista ( jota kutsun urhoollisesti Konstantinopoliksi) olen haaveillut jo kauan, mutta räjähtelyn takia en uskalla sinne matkustaa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:19

   Pietarin siltoja ja Kesäpalatsia minäkin olisin nyt kesällä halunnut mennä katsomaan, mutta tänä kesänä ei onnistu. Turkin matkailuun on valitettavasti terrori-iskut vaikuttaneet. Kävin Istanbulissa viimeksi syksyllä hieman vallankaappausyrityksen jälkeen. Silloin oli rauhallista ja ihmeen vähän poliiseja näkyi katukuvassa. Turvatarkastuksia ei myöskään ollut tavallista enempää.

 • Reply
  Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  15.6.2017 at 13:18

  Kiva postaus 🙂 Mulla on myös ainankin tuo Istanbul, mutta muut vaatisivat ehkä vähän miettimistä 🙂

 • Reply
  Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia
  15.6.2017 at 13:48

  Noista sinun kohteistasi palaisin mieluiten Madridiin, Pariisiin ja Pietariin, joskaan en tuossa järjestyksessä. Kuulun niihin turisteihin, joille Gaudin Barcelona on parasta mitä Espanja tarjoaa. Madridkin oli kyllä ihan ok, kävin siellä ensimmäisen kerran viime keväänä, 3 yöpymisen verran osana kuukauden mittaista roadtripiä. Voisin kuvitella käyväni siellä viikonloppulomalla muutaman vuoden kuluttua. Pariisiin menin aikoinaan vailla isompaa mielenkiintoa, lähinnä ajatuksella että kuuluuhan se nyt matkustelevan ihmisen yleissivistykseen käydä Pariisissa, ja yllätyin kun löysin niin paljon muutakin kuin Eiffel-tornin. Voisin palata, ja omasta matkasta on aikaa noin 20 vuotta. Pietari kiinnostaa ehkä eniten tällä hetkellä, oman vierailun aikaan olin 13-vuotias. Olenkin katsellut risteilyjä sillä silmällä. Se, etten ole vielä miehelle ehdottanut risteilyn varaamista, on ollut lähinnä se, ettei niiden kiertoajeluilla käydä esim Verikirkossa sisällä ja haluan sinne ehdottomasti!

  Omia kohteita jonne voisin palata, ensimmäisenä tulee mieleen Nizza, jossa olen käynyt 90-luvulla. Uskon että se olisi miehelleni mieleinen kohde ja siitä on niin helppo tutustua Provenceen ja piipahtaa Monacossa. Tiedän että mieheni haluaa Roomaan, jossa niin ikään olen käynyt 90-luvulla. Suosikeissani Barcelonassa ja Amsterdamissa kävimme viime keväänä ja Budapestissa viime kuussa, joten niihin ei nyt ole tarvetta päästä uudestaan, joten nostaisin kolmanneksi ehkä Lissabonin. Huomaa varmaan että olen enemmän kaupunkilomatyyppiä, vaikka viihtyisin Karibiallakin 😉

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:27

   Kiitos Jane pitkästä viestistä ja pohdinnasta. Pietarin risteilyt ovat käteviä, kun viisumia ei tarvita, mutta miinusta kun paikan päällä ei voi käyntikohteisiin itse vaikuttaa. Näin olen ymmärtänyt. Moneen kaupunkikohteeseen palaa mielellään usean vuoden tauon jälkeen. Minulla Amsterdam on sellainen, jonne haluaisin päästä. Edellisestä reissusta kun on jo 18 vuotta 🙂

 • Reply
  Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia
  15.6.2017 at 14:00

  …. piti vielä lisäämäni, että Tukholmassakin voisi taas joskus kierrellä, kun en ole kohta kymmeneen vuoteen kuin satamasta äkkiä eteenpäin ajanut 😀 Mutta Istanbul, sinne tökkii palata ne miehet. Olin siellä 2 vk joskus 80-luvun lopulla hunajanvaalean, Madonnan näköisen kaverini kanssa joka keräsi sen hunajan tavoin kaikki kimppuunsa ja siihen sai vielä lisätä ne joka kadunkulman täyttäneet sukka- ja feikkiparfyymien myyjät jotka seurasivat tuotteitaan kaupitellen aina seuraavaan kadunkulmaan jossa haltuun ottivat sen pätkän myyjät. Ostoksilla käyminenkin oli lähes mahdotonta. Halusimme ostaa nahkatakit, kuten siihen aikaan kai kaikki turkinkävijät, mutta eihän se niin vaan onnistunut. Kaverini olisi saanut takkinsa kunhan antaa panna takahuoneessa, raha ei kelvannut. Toisessa liikkeessä kauppa olisi onnistunut hyvään hintaan, mutta vain jos myyjä saa tuoda takin hotellihuoneeseemme myöhemmin illalla. No sitten kytättiin missä olisi naismyyjä ja kun nähtiin sellainen liike, ja mentiin sisälle, niin tämä tyttöhän oli vain pitämässä vahtia ja huusi miesmyyjän meitä palvelemaan ja sen nyt tiesi mitä siitä seurasi. Jouduttiin lopulta osallistumaan matkanjärjestäjän opastetulle ostosretkelle ihan vain siksi, että pystyimme oikeasti ostamaan ne halvatun takit! No nyt viisikymppisenä saisi varmasti olla rauhassa ja hoitaa ostoksensa muutenkin kuin luonnossa, mutta silloin jäi niin ikävä maku etten ole koskaan Turkkiin palannut. Eikä tuo ollut pelkästään kahden nuoren naisen ahdistelua, juttelimme paluumatkalla parikymppisen pariskunnan kanssa ja heillä oli vastaavanlaisia kokemuksia, kun olivat istuneet ravintoloissa kuten suomalaiset istuvat, vastakkain, oli naisen viereen useamman kerran tullut näitä turkkilaisia, kysymään tanssimaan, saako tarjota jotain, kun olivat tehneet tiettäväksi että se on ihan poikaystävä joka tuossa istuu samassa pöydässä, ei se heitä haitannut, voin kai silti sulle jotain tarjota, voit kai silti lähteä tanssimaan, ikävää kun istut tässä yksin. Yksin? Jep…

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:33

   Tukholmasta voin todeta samaa. Satamasta yleensä tulee mentyä kohti ostoskeskuksia ja sen jälkeen kiireesti takaisin laivaan. Harmi, että teillä oli noin ikäviä kokemuksia Istanbulissa. Minä olen matkustanut siellä naisporukassa eikä me ole koettu mitään vastaavaa. Myyjien innokkuus basaarissa oli epämukavaa, mutta kun ei kiinnittänyt heihin huomiota, jättivät nopeasti rauhaan.

 • Reply
  Kaisa
  15.6.2017 at 22:00

  Siis mä olisin voinut tehdä ihan saman listan! (paitsi Nepal jossa en ole käynyt ja oma vaihtokaupunkini Toulouse olisi pitänyt mahtua listalle). Mutta voin siis täysin yhtyä fiiliksiin Madridista, Pariisista, Tukholmasta, Istanbulista ja Pietarista. Kaikissa olen itse asiassa käynytkin useampaan otteeseen paitsi Istanbul missä vain kerran. Hienosti olit osannut kuvailla tunnelmia.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:36

   Kiitos Kaisa! Hauska sattuma, että sinun listasi lähes identtinen. Minulla on Toulouise näkemättä. Ilmeisesti kannattaisi mennä 🙂

 • Reply
  Suunnaton
  16.6.2017 at 14:14

  Tämä onkin hauska postausidea! Minä harvoin käyn samoissa matkakohteissa useaan kertaan, lukuunottamatta perus-Tukholmaa ja Tallinnaa ja muutamaa muuta. Voisikin olla ihan silmiäavaava ajatus miettiä ihan kunnolla, mihin matkakohteisiin ihan oikeasti haluaisin palata.
  Ja tuo Nepal – sinne pitää vielä joskus päästä, sen ensimmäisenkin kerran.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:43

   Kiitos 🙂 Uusia kohteita minäkin suurimmaksi osaksi haluan nähdä, mutta nämä ovat sellaisia, joihin haluaa palata uudestaan. Toivottavasti pääset Nepaliin jonain päivänä. Minuun se teki suuren vaikutuksen.

 • Reply
  Simo
  16.6.2017 at 16:41

  Mäkin haluan päästä joskus Nepaliin. 😀 Haluaisin kyllä päästä uudestaan Pariisiin ja Pietariinkin, sillä kumpikin kaupunki jätti ensimmäisillä vierailuilla itsestään vähän valjun kuvan. Pariisin suhteen odotukset olivat ehkä vähän liian korkealla ja Pietari taas ei vain jostain muusta syystä oikein vakuuttanut.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:46

   Nepalia voin suositella, se on upea kohde, jos tykkää vuorista ja vaeltamisesta. Onhan siellä toki muutakin, mutta vuorista se parhaiten tunnetaan. Minua ei Wien vakuuttanut ensimmäisellä kerralla eikä oikein toisellakaan. Kaikki kaupungit eivät vain jostain syystä nappaa, vaikkei mitään selkeää syytä olekaan.

 • Reply
  Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  17.6.2017 at 22:43

  Minulle enemmistö uusia kohteita 🙂 Tosin kuvailit Madridia niin hienosti, että ehkä seuraava Espanjan-reissuni lokakuun jälkeen suuntautuu juuri sinne. Joissain paikoissa on vaan ”sitä jotain”, että niihin tulee aina palattua. Kiva listaus 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:50

   Kiitos Heidi 🙂 Hienoa, jos innostuit Madridista. Siinä tosiaan oli sitä jotain, mitä ei osaa ihan täysin kuvailla.

 • Reply
  Anna K.
  17.6.2017 at 23:50

  Piti tulla katsomaan tämä sun lista, kun liippasi niin läheltä sitä mun Nizzan juttua. En ole koskaan käynyt Istanbulissa, Nepalissa, enkä Pariisissa. Pietarissa ja Tukholmassakin vain nopeasti päiväseltään laivareissulla, ai niin, paitsi Tukholmassahan olenkin ollut lapsena kolme yötä. Eli näistä Madrid on mulle tutuin ja sinne voisin kyllä mennä uudestaan!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.6.2017 at 20:54

   Kiva kun tulit 🙂 Nizza melkein päätyi minunkin listalleni, mutta jäi nyt varasijalle. Sen lähellä olevia pikkukyliä olisi kiva tutkia enemmänkin.

 • Reply
  Karoliina / From Karoliina
  18.6.2017 at 07:23

  Nepali on omalta kohdaltani käymättä, mutta noihin muihin voisin palata minä päivänä vain uudelleen 🙂 Istanbul toki entisenä kotikaupunkina se tutuin, mutta ehkä tällä hetkellä suurin todennäköisyys on palata lähiaikoina Pariisiin, siihen olen ihastunut aivan täysin!

 • Reply
  Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  21.6.2017 at 11:39

  Pariisiin palaan minäkin kerta toisensa jälkeen! Vaikka rakastankin uusiin paikkoihin tutustumista, on kieltämättä välillä kiva mennä tuttuun paikkaan, jossa ei tarvitse kokoaikaa olla sormi suussa että minne nyt tai mitäs nyt. 🙂 Ja Pariisi on yksi kauneimpia ja tunnelmallisimpia kaupunkeja mitä tiedän. <3

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   24.6.2017 at 15:59

   Pariisiin ihastuin täysillä jo teinityttönä. Paljon ehti vuosia vieriä ennenkuin pääsin sinne uudestaan, mutta tunne oli tallella. Viime reissusta alkaa jo olemaan aikaa, joten pitäisiköhän varata lennot..

Leave a Reply