Yleinen

Blogi täytti neljä vuotta – osallistu arvontaan!

23.8.2020

Kaupallinen yhteistyö: Alvar Carto

Blogilla oli heinä-elokuun vaihteessa vuosipäivä. Neljä vuotta tuli täyteen siitä, kun sähköpostiini kilahti viesti Rantapallolta ”Onneksi olkoon! Uusi blogisi on onnistuneesti asennettu.” Vaikka neljä vuotta kuulostaa lyhyeltä ajalta, on siinä ehtinyt tapahtua paljon kaikenlaista. Olen tutustunut mahtaviin bloggaajakollegoihin, joiden kanssa on parannettu maailmaa ja konkareilta on saanut hyviä vinkkejä omaan tekemiseen. On ollut mielenkiintoisia yhteistöitä, pressimatkoja ja messuja. Lisäksi on ollut mahdollisuus kurkistaa takahuoneisiin ja kulisseihin, joka ei ilman blogia olisi ollut mahdollista. Tästä esimerkkinä laivan keittiö, jonne ei muuten ulkopuolisia päästetä.

Tämä vuosi on ollut matkablogin näkökulmasta haastava. Koronan vuoksi matkustaminen on vähentynyt eikä tässä epävarmassa tilanteessa matkojen suunnittelukaan ole ollut mielekästä. Se on näkynyt blogin laskevina kävijämäärinä. Haluan kuitenkin uskoa, että jonain päivänä  COVID-19-epidemia on kukistettu ja matkustamaan pääsee taas vapaammin. Toivottavasti lukijat löytävät silloin tiensä taas matkablogeihin hakemaan inspiraatiota ja vinkkejä.

Miten bloggaaminen on muuttunut vuosien varrella?

Suurin muutos omassa bloggaamisessa on ollut julkaisutiheydessä. Alkuaikoina, kun materiaalia oli paljon, kirjoitin useamman postauksen viikossa. Päivät venyivät toisinaan yömyöhään, kun uppouduin matkakertomuksiin ja kuvien muokkaamiseen. En olisi millään malttanut mennä nukkumaan, kun postauksia oli niin kiva tehdä. Aikaiset aamuherätykset pitivät kuitenkin siitä huolen, ettei ihan aamuyön pikkutunneille voinut valvoa.

matkablogi_tayttaa_vuoden

Matkabloggaajan kesätoimisto

Neljässä vuodessa olen kuitenkin kirjoittanut kaikista niistä vanhoista matkoista, joista halusin blogiin kirjoittaa. Ihan jokaista reissua ei ole tullut dokumentoitua, varsinkin jos niistä on kulunut useita vuosia eikä matkoilta ole julkaisukelpoista kuvamateriaalia olemassa. Postauksia kirjoittaessa yritän miettiä mitä itse haluaisin lukea ja rantalomat 20 vuoden takaa eivät kuulu siihen kategoriaan.

Kirjoittamisella on suuri rooli blogissa. Vaikka kauniita kuvia on kiva katsella, arvostan itse enemmän tekstiä ja nimenomaan sitä miten se on kirjoitettu. Kiinnostuin kirjoittamisesta enemmän reilu vuosi sitten ja sain juuri päätökseen avoimen yliopiston kirjoittamisen perusopinnot. Pidin niistä valtavasti ja voin suositella opintoja kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Suosituimmat postaukset neljän vuoden ajalta

Tilastoja on aina mielenkiintoista tutkia ja Google Analyticsin mukaan nämä ovat blogini luetuimmat postaukset kuluneen neljän vuoden ajalta:

1. Minkälainen lomakohde on Gambia?
2. Minkälainen matkakohde on Singapore?
3. Jos haluat pizzaa, sano Mani-baari
4. Vinkkejä Madridiin
5. Odessa – Ukrainan viehättävin kaupunki 

Gambian postaus on blogini ylivoimaisesti luetuin juttu. Koronan aikana sen suosio on toki hiipunut, ja kotimaan matkailusta kertovat jutut ovat kiilanneet ohi. Singaporen ja Madridin jutut ovat myös olleet pitkään luetuimpien joukossa.

gambia_ranta

Gambian palmut

Se mikä tällä listalla yllätti oli Mani-baari. Sitä on kuluneen kesän aikana luettu todella paljon, mutta en uskonut niiden lukukertojen tuovan sitä kolmen parhaan joukkoon. Eläköön kotimaan matkailu!

Odessasta kertovan jutun nousu viiden parhaan joukkoon ei niinkään  yllättänyt, koska se jäi viime vuonna nippa nappa kuudennelle sijalle. Postaus on keikkunut muutenkin luetuimpien juttujen joukossa kuukaudesta toiseen.

manibaari

Mielenkiintoista nähdä miltä lista näyttää ensi vuonna, varsinkin jos koronavirus jatkaa jylläämistä ja sallii vain kotimaan matkailun. Listalle saattaa kiriä siinä tapauksessa useampikin kotimaan luontokohteista kertova juttu. Ne ovat tämän kevään aikana olleet kuukauden luetuimpia.

Mistä kaupungista haluaisit julisteen – osallistu arvontaan!

Blogisynttäreiden kunniaksi minulla on ilo järjestää teille arvonta yhteistyössä Alvar Carton kanssa. Heidän julistevalikoimansa on kasvanut vanerijulisteilla, jotka on tehty suomalaisesta koivuvanerista. Julisteessa on valmiina ripustin, joten voit laittaa sen mieleisellesi paikalle heti. Alvar Carton julisteista voit lukea lisää heidän verkkosivuiltaan. 

Arvontaan pääset mukaan kertomalla kommenttikenttään mistä kaupungista haluaisit vanerijulisteen kotisi seinää koristamaan. Osallistua voit myös blogin Facebook-sivun kautta. Voittaja arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken. Voittomahdollisuuden tuplaat osallistumalla sekä blogissa että FB-sivulla.

Kilpailu on voimassa 31.8.2020 saakka ja voittaja arvotaan tiistaina 1.9.

Edit: kilpailu on päättynyt. Alvar Carton vanerisen karttajulisteen voitti Päivi L.

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Blogilla on 1-vuotissynttärit!
Pohdiskelua kaksivuotiaan blogin näkökulmasta
Blogi täytti kolme vuotta

Seuraathan blogiani jo FacebookissaInstagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 • Reply
  Heikki Pekkanen
  23.8.2020 at 15:52

  Pariisi

 • Reply
  Sandra
  23.8.2020 at 16:18

  Onneksi olkoon blogitaipaleesta! Tämä homma vaatii kieltämättä intohimoa, ei tätä muuten jaksaisi. Itsellänikin on kirjoitustahti hiipunut, ja olen alusta lähtien ottanut tämän harrastuksen kannalta – joskus huvittaa ja joskus ei.

  Jos arpaonni osuisi, niin mieluiten ottaisin karttakuvan Melbournesta <3

 • Reply
  Tero Miettinen
  23.8.2020 at 16:56

  Kotka

 • Reply
  Johanna
  23.8.2020 at 16:57

  Kotka

 • Reply
  Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning
  23.8.2020 at 18:02

  Onnea nelivuotiaalle! 🙂 Toivottavasti ensi vuosi on parempi meille bloggaajille.
  Karttana printtaisin varmaan Mexico Cityn tai sitten oman synnyinkaupunkini Varkauden, missä en enää asu.

 • Reply
  Sari / matkalla lähelle tai kauas
  23.8.2020 at 18:23

  Onneksi olkoon nelivuotiaalle! Nytpä hokasin, että itselläkin tuli heinä-elovaihteessa vuosia täyteen. Onnellisesti merkkipäivän unohtaen.
  Aikojen suosituimmat juttusi ovat olleet raikkaan eri aiheisia kuin, mitä useimmilla kärjessä roikkuu.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.9.2020 at 16:25

   Kiitos Sari! Kaikkien aikojen suosituimmat jutut ovat tosiaan erilaisista aiheista kuin monella muulla. Mielenkiinnolla odotan mitkä postaukset kiilaavat kärkeen tämän poikkeusvuoden jälkeen. Onnittelut myös sinulle! 🙂

 • Reply
  Jaana Aaltonen
  23.8.2020 at 21:39

  Bribane

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  23.8.2020 at 21:50

  Neljä vuotta on itse asiassa omasta mielestäni varsin pitkä aika. Isosti onnea vuosipäivän johdosta!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.9.2020 at 16:27

   Kiitos Mikko! Paljon on neljässä vuodessa ehtinyt sattua ja tapahtua. Toki moneen yli 10 vuotta bloganneeseen verrattuna neljä vuotta tuntuu lyhyeltä, mutta jostainhan se on aloitettava 🙂

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  24.8.2020 at 08:39

  Paljon onnea 4-vuotiaalle! Bloggaaminen on kiva harrastus, vaikkakin kovin aikaa vievä. Lukemattomia tunteja on itsekin bloggaamisen ympärillä tullut vietettyä! 😀
  Jos sattuisi niin hyvin, että arpaonni suosii, niin minun kaupunkini on Sorrento.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.9.2020 at 16:27

   Kiitos Virpi! Kivaa tämä on – muuten ei jaksaisi viettää vapaa-aikaa koneen äärellä. Onnea arvontaan!

 • Reply
  Teija
  24.8.2020 at 08:47

  Onnittelut!
  Meidän seinälle tulisi Kouvola.

 • Reply
  Terhi
  24.8.2020 at 09:55

  Onnea 4-vuotiaalle! On ihan ymmärrettävää ettei samaa intoa enää löydy neljän vuoden kuluttua jos ei uusia kokemuksia kerry ja vanhat matkat on käsitelty. Minullakin on matkoja monelta vuosikymmeneltä, mutta on jotenkin kornia kertoa vanhoista matkoista paikkoihin joissa niin moni asia saattaa olla muuttunut. Toisaalta viime keväänä ei tapahtunut oikein mitään niin eipähän paljon inspiroinut. Ihanaa, että on saanut kesällä elää ja nauttia vaikka syksy näyttääkin taas matkailun puolesta ankealta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.9.2020 at 16:30

   Kiitos Terhi! Minullakin vielä jotain kesäjuttuja kirjoittamatta mutta sen jälkeen tuleekin olemaan aika hiljaista. Syksyllä voi toki vielä kiertää luontopolkuja, mutta mitä tylymmäksi sää muuttuu sitä vähemmän nekään jaksavat kiinnostaa.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  24.8.2020 at 10:06

  Onnea 4-vuotiaalle! Vuosien mittaan on tosiaan kiva reflektoida niin oman bloggaamisensa kehittymistä kuin blogimaailman muuttumista. Meillä jo kohta 17-vuotisessa historiassa näkyy ainakin se miten kuvat ovat vallanneet alaa tekstiltä, etenkin kun alkuun netin nopeus ei oikein kestänyt edes postimerkkiä suurempia kuvia, joten tekstillä pitkälti mentiin, mutta nyt kauniit kuvat ovat paljon tärkeämpiä. Mutta kyllä minustakin tekstilläkin on iso merkitys, eivät ne pelkät kuvat riitä!

  Ai niin, kaupunki, onnistuisikohan Nantucket? Ellei niin sitten Espoo.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.9.2020 at 16:32

   Kiitos Pirkko! Teillä onkin kunnioitettava määrä blogivuosia takana. Hyvä postaus tarvitsee niin tekstiä kuin kuvia, onneksi tekniikka (ja netin nopeus) ovat kehittyneet vuosien varrella. Onnea arvontaan!

 • Reply
  Lentoonlähdössä by hannamarielina
  24.8.2020 at 15:14

  Mielenkiintoista lukea bloggaamisesta etenkin nyt kun on itse vasta aloittanut blogin pitämisen 🙂

 • Reply
  Sanna
  24.8.2020 at 21:38

  Hyvää blogisynttäriä!

  Kaupunkijuliste? No tietysti Lohja 😀

 • Reply
  Teija/ Parimatkaa
  24.8.2020 at 21:43

  Karttajulisteet ovat tosi kivoja. Itselläni makuuhuoneen seinällä oman ja mieheni kotikunnat. Tytär varmasti tykkäisi senälleen laittaa LONTOON kartan, koska olemme siellä muutaman kerran käyneet 🥂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.9.2020 at 16:33

   Kiitos Teija! Minäkin tykkään karttajulisteista. Entuudestaan löytyy Madrid, nyt otin Sydneyn viime talven matkan innoittamana. Onnea arvontaan!

 • Reply
  Annukka
  24.8.2020 at 21:58

  Hurjasti onnea ja kiitos mielenkiintoisista jutuista ja kuvista! Karttana henkinen kotini Pariisi ❤️✈️

 • Reply
  Maija
  24.8.2020 at 23:13

  Helsinki. Paljon onnea blogille. 🙂

 • Reply
  Ossu Matsi
  24.8.2020 at 23:52

  Helsinki

  • Reply
   Ossi Matsi
   24.8.2020 at 23:53

   *Ossi

 • Reply
  Jonskuliini
  25.8.2020 at 08:15

  Onnea blogille 🙂
  Keravasta haluisin vanerijulisteen

 • Reply
  Sari Hakanperä
  25.8.2020 at 10:10

  Kööpenhamina

 • Reply
  anna s.
  25.8.2020 at 11:02

  Kotikaupunkini Oulu

 • Reply
  Heini
  25.8.2020 at 11:11

  Helsinki

 • Reply
  Eve
  25.8.2020 at 21:41

  Valencia!

 • Reply
  saya
  25.8.2020 at 21:48

  Kotikaupunki Virrat tai sitten nykyinen sijainti Jyväskylä, vaikea päättää 🙂

 • Reply
  Harri Annala
  26.8.2020 at 07:35

  Onnittelut!
  Kaupunki olisi NY

 • Reply
  Katri
  26.8.2020 at 09:16

  Rovaniemi. Onnea 4-vuotispäivän kunniaksi 🌸

 • Reply
  hilkka
  26.8.2020 at 12:28

  Oulu

 • Reply
  Tiina
  27.8.2020 at 15:45

  Fuengirola

 • Reply
  aatto häkkinen
  27.8.2020 at 18:00

  Mikkeli

 • Reply
  Katja / Lähtöselvitetty
  28.8.2020 at 08:13

  Onnea Merja! Monta iloista hetkeä ollaan ehditty viettää yhdessä tämän harrastuksen parissa, ja eiköhän niitä riitä vielä tulevaisuuteenkin 🙂

  Mun kaupunkivalinta on New York – pääsisipä sinne uudelleen!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.9.2020 at 16:36

   Kiitos Katja! Tiivistit hyvin yhden bloggaamisen parhaista puolista – hyvät tyypit ympärillä 🙂

 • Reply
  Periaatteen Nainen
  28.8.2020 at 17:47

  La Línea, vanha kotikaupunki Espanjassa 🙂

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  29.8.2020 at 21:27

  Paljon onnea nelivuotiaalle! Hienoja tauluja, meiltä löytyy kotoa Tampere ja Turku näitä. New York olisi seuraava kohde, minkä voisi seinälle laittaa 🙂

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  30.8.2020 at 08:25

  Onnea blogitaipaleesta! Valitsisin kartaksi varmaan San Franciscon koska siellä ollaan nyt, tai kotikaupunki Suomesta eli Kokkolan.

 • Reply
  Hannnnnna
  30.8.2020 at 11:51

  Pariisin valitsisin tai oman kotikaupunkini 🙂

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  30.8.2020 at 13:13

  Onnea blogisynttäreiden johdosta! Tajusin tämän postauksesi myötä, että omallakin blogillani on synttärit näillä näppäimillä (6 vuotta). Huhhuh, miten aika rientää.

  Aivan ihania nuo julisteet! Omalle seinälleni ottaisin tietysti suosikkikaupunkini Berliinin. <3

 • Reply
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  30.8.2020 at 19:38

  Onnea leikki-ikäiselle 🙂 Vaikka bloggaaminen onkin aikaa vievä harrastus, kyllä se paljon antaakin. Ja yksi hyvä puoli on se, jos ja kun näkee itsensä kehittyvän kirjoittajana. Hyvä vinkki tuo avoimen yliopiston kirjoittajakurssi. Olen miettinyt konta kertaa, että olisi hyvä lähteä sparraamaan taitojaan jonkin ulkopuolisen oppiin. Mulle kelpaisi tuollainen vanerijuliste Malagasta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.9.2020 at 16:39

   Kiitos Annemaria! Avoimen yliopiston kirjoittamisopintoja voin suositella lämpimästi ja niitä on mahdollista tehdä myös etänä. Sieltä on tullut valtavasti inspiraatiota ja uusia ajatuksia kirjoittamiseen.

Leave a Reply