Yleinen

Blogilla on 6-vuotissynttärit

25.8.2022
merja-kap-verde

Ennen kuin siirryn USA:n automatkan juttuihin, laitetaan hassut hatut päähän ja juhlitaan blogin syntymäpäiviä. Myönnän, että tässä huiskeessa melkein minultakin unohtui tämä vuosittainen merkkipaalu. Moni ehkä sanoisi tässä kohtaa ”kuka niitä vuosia enää viitsii laskea?”. Tässä kohtaa nostan käden pystyyn, koska onhan kuusi vuotta aktiivista bloggaamista hieno saavutus. Varsinkin kun osa matkabloggaajista on lopettanut blogin kirjoittamisen joko kokonaan tai siirtynyt enemmän Instagramin puolelle.

Pandemia-ajan haasteet

Viime vuonna synttäripostauksessa mietin mistä kirjoittaa pandemia-aikana. Tautitilanne on helpottanut sen verran, että tänä vuonna on jo päässyt matkustamaan ulkomaille ilman paksuja todistusnivaskoja rokotuksista ym. Kun lentokoneessakaan ei tarvitse enää pitää maskeja, on koko pandemia melkein unohtunut. Taannoisella USA:n matkalla monessa ravintolassa ja hotellissa työntekijät vielä pitivät maskeja, mutta asiakkailla niitä ei juuri enää kasvoilla näkynyt. Meillä oli varuilta muutama maski mukana, mutta ei niille lopulta käyttöä löytynyt.

Artikkeleiden julkaisutahti kuukaudessa on hiipunut alkuvuosista kahteen. Sekin on mielestäni ihan hyvä määrä. Ajastani kilpailevat töiden ohella kirjallisuuden opinnot, liikunta ja se kaikki muu elämä, joten blogille suodut hetket jäävät toisinaan harmittavan lyhyiksi.

Blogin muutto – viime vuoden suurin uudistus

Suurin mullistus viime vuonna oli blogin muutto omalle domainille eli verkko-osoite muuttui merjanmatkassa.fi muotoon. Olin miettinyt sitä pitkään, mutta päättänyt, etten aloita isoa projektia samaan aikaan opintojen kanssa. Kuinkas sitten kävikään. Eräänä marraskuisena iltana päätin, että nyt tai ei koskaan – oli opinnot kesken tai ei. Ilman takkuilua blogin siirto ei onnistunut, mutta onneksi sain kollegoilta kullanarvoisia vinkkejä ja Googlen kautta löytyi lisää nippelitietoa haastaviin tilanteisiin. Blogissa olisi vielä kaikenlaista hienosäätöä, mutta sitä teen pikkuhiljaa.

Blogin muutto oli kuin pienen yrityksen perustaminen. Olet oman itsesi herra ja teet kaikki päätökset, mutta tiukan paikan tullen ongelmat täytyy myös selvittää itse eikä voi enää lähettää ”jonnekin” sähköpostia ja pyytää tekemään korjauksia. Vaikka pieniä haasteita oli ja työ on vielä kesken, niin olen tyytyväinen blogin ”uuteen kotiin”.

Suosituimmat postaukset kuuden vuoden ajalta

Muiden vuosien tapaan tässä tulee lista mitkä ovat olleet viisi luetuinta artikkelia kuuden vuoden ajalta Google Analyticsin mukaan.

1. Minkälainen lomakohde on Gambia?
2.  Jos haluat pizzaa, sano Mani-baari
3. Odessa – Ukrainan viehättävin kaupunki 
4. Minkälainen matkakohde on Singapore?
5. Kouvola – minne mennä, mitä tehdä?

Lista ei ole paljonkaan muuttunut viime vuodesta. Gambia ja Mani-Baari pitävät pintansa ja ovat edelleen blogin luetuimmat jutut. Gambia keräsi ennen koronaa niin paljon lukijoita, että sitä on näköjään vaikea voittaa. Mani-Baari on siitä hauska postaus, että se nousee joka kesä luetuimmaksi. Kalkkisissa oleva baari, jossa on herkulliset pizzat, on varsinkin veneilijöiden suosiossa.

Odessasta kertova juttu oli viime vuonna sijalla viisi ja se on nyt Ukrainan sodan myötä noussut pari pykälää. Singapore ja Kouvola sitkistelevät myös mukana. Kouvolan kantapäitä kolkuttelee Viisi vinkkiä Brysseliin. Jännä nähdä vuoden päästä onko se jo noussut listalle.

Millä mietteillä kohti uutta blogivuotta?

Jos blogivuosia vertaa ihmisen elinkaareen, on ensi vuonna eskarilainen ottanut ison askeleen kohti ensimmäistä kouluvuotta. Tästä vertauksesta huolimatta en usko, että blogin puolella tulee niin suuria muutoksia vastaan. Toivon, että vuoden päästä olen siirtänyt kaikki kuvat vanhasta blogista uuteen ja korjannut linkitykset. Niissä riittää niin paljon tekemistä, että paljon muuta ei uskalla toivoa. Tai no, tietysti mielenkiintoisia reissujuttuja, joiden parissa toivon teidän viihtyvän jatkossakin.

Ihanaa, että olet ollut mukana! Pysythän jatkossakin Merjan matkassa! <3

 • Reply
  Martta / Martan matkassa
  27.8.2022 at 10:49

  Onnittelut 6-vuotiaalle!
  Olet kyllä ollut todella ahkera blogin kanssa, sillä aika on rajallista ja bloggaamiseen saa kyllä uppoamaan aikaa!
  Zemppiä uuteen vuoteen ja blogin siirtoon…

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   29.8.2022 at 18:06

   Kiitos Martta! <3 Tsemppejä tosiaan tarvitaan. Kuvien siirrot ym. on hidasta puuhaa, joten aikaa niihin kuluu, mutta pikkuhiljaa. 🙂

 • Reply
  Mari/Kodinvaihtaja LASSILA
  28.8.2022 at 16:57

  Onnittelut. Minulla takana 2 vuotta ja julkaisuja n. 3 kuukaudessa eli huisin hyvin edelleen kirjoitat. Riippuu toki matkustusmäärästä. Itse en juuri kotimaankohteista intoudu usein kirjoittamaan. Pitääpä lukea Bryssel juttusi, kun sinne kohta menossa

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   29.8.2022 at 18:10

   Kiitos Mari! Ensimmäisinä vuosina kirjoitin myös vanhoista reissuista, jos niistä löytyi edes muutama julkaisukelpoinen kuva. Silloin tuli kirjoitettua 6-8 postausta kuukaudessa, joka tuntuu nyt tosi isolta määrältä. Matkapäiväkirja auttoi postausten kirjoittamisessa. Toivottavasti Brysselin jutusta on apua reissuusi. 🙂

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  28.8.2022 at 17:50

  Onnittelut kuudesta vuodesta, aikamoinen suoritus! Meillä taitaa olla täynnä vasta noin 3,5-vuotta, mutta pikkuhiljaa ikää karttuu meilläkin. Meillä julkaisutahti on toistaiseksi ollut aika vakio, yksi viikossa. Saa nähdä onko niin jatkossakin. Aika hauskasti nuo suosituimmat näyttävät muuten olevan hyvin erilaisia keskenään aihepiireiltään.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   29.8.2022 at 18:19

   Kiitos Mikko! Teilläkin jo kivasti vuosia takana ja aktiivinen kirjoitustahti. 🙂 Minulla olisi nyt monta juttua kirjoitettavana USA:n matkalta, mutta pikkuhiljaa niitä teen, koska en halua mitä hutaisuja julkaista.

 • Reply
  Suvi / Suvin matkassa
  29.8.2022 at 15:53

  Onnittelut blogisynttärien johdosta Merja 🙂

 • Reply
  Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra
  29.8.2022 at 17:05

  Onnea blogillesi! Eskari on nyt ohitettu ja uudet seikkailut odottavat 😁

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  30.8.2022 at 17:21

  Onnittelut kuusivuotiaalle matkablogille! Harva blogi on niin pitkäaikainen ja sen kyllä tiedostaa itsekin hyvin, että blogista on tullut merkittävä osa kirjoittajan elämää. Onnea seuraavalle vuodella ja mukavia matkatarinoita taas odotellessa!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   5.9.2022 at 18:14

   Kiitos Rami! Blogin kirjoittaminen on mukavaa hommaa. Ajanpuute vaivaa, mutta se taitaa olla yleistä monelle muullekin bloggaajalle. Kiva, että olet menossa mukana! 🙂

 • Reply
  Sari/ matkalla lähelle tai kauas
  30.8.2022 at 17:52

  Onnea kuusi vuotiaalle, toivoo 7 – vuotias blogi. Hienoa, että olemme säilyneet hengissä. Voimme taputtaa itsellemme.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  31.8.2022 at 08:29

  Onnea kuusivuotiaalle! Matkablogien laajasta joukosta huomaan usein päätyväni lukemaan juttujasi, eli jotenkin matkatyylimme ja/tai -kohteemme taitavat osua kohdalleen 🙂

 • Reply
  Sini matkakuumeessa
  2.9.2022 at 17:28

  Onnea 6-vuotiaalle. Huomasin, että oma, ensimmäinen postaukseni on muuten myös kuuden vuoden takaa. ☺️

 • Reply
  Terhi
  2.9.2022 at 18:11

  Onnittelut esikoululaiselle! Oli ihan pakko lukea tuo Kouvola-juttu kun mietin, että onko Kouvolassa yleensä mitään tekemistä, mutta löytyihän sieltä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   5.9.2022 at 18:18

   Kiitos Terhi! Kouvolasta löytyy yllättävän paljon tekemistä. Muistan yllättyneeni itsekin silloin siellä käydessä. 🙂

 • Reply
  VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa
  4.9.2022 at 17:26

  Onnea kuusivuotiaalle! 🙂 Pitääpäs tutustua tuohon Kouvola-postaukseen myös itse, sillä ajellaan mökille lähes aina Kouvolan kautta. Ehkä siellä voisi joskus pysähtyä muutakin kuin Veturissa ruokaostoksilla. 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   5.9.2022 at 18:19

   Kiitos Veera! Kouvolasta löytyy tosiaan paljon muutakin kuin Veturi! Pitäisit varmasti Repoveden kansallispuistosta. Siellä on kauniita maisemia ja kivoja patikointipolkuja. 🙂

Leave a Reply