Eilen illalla tarkastelin pitkästä aikaa blogin analytiikkaa. Yleensä on kiva katsoa mitkä jutut keräävät eniten lukijoita, mutta nyt käänsin listan toisinpäin ja tutkin mitkä tarinat ovat jääneet listan häntäpäähän.
Olen kirjoittanut matkablogia vajaat viisi vuotta ja sinä aikana on kertynyt juttuja laidasta laitaan. Osa postauksista on saanut lukijoilta kiitosta ja vinkkejäni on hyödynnetty omilla matkoilla. Mukaan mahtuu sitten myös niitä postauksia – noh – jotka ovat kiinnostaneet vain pientä porukkaa.
Arvelen, että yksi syy siihen löytyy matkakohteistani. Suurin osa niistä on jotain muuta kuin suomalaisten suosimia paikkoja. Esimerkiksi muutama vuosi sitten kirjoitin Venezuelan Isla Margaritasta. Ne saivat huomattavasti vähemmän lukukertoja kuin esimerkiksi Espanjasta kirjoitetut postaukset.
Vähiten luetuimmille oli yhteistä myös se, että suurin osa niistä oli ns. kokoomajuttuja, jotka koostuivat monista pienistä tarinoista ja useista matkakohteista. Niillekin on paikkansa mutta ymmärrän miksi ne eivät kanna hittijuttujen valtikkaa.
Nämä jutut eivät kiinnostaneet – annetaanko niille uusi mahdollisuus?
1 – Kun Ping Studio metsään meni
Tämä meni metsään monellakin tapaa. Vähiten lukukertoja kerännyt juttu kertoo Ping Studion tapahtumasta, jonka yhteydessä tehtiin pieni retki Nuuksion kansallispuistoon. Ping Studio on tuttu vaikuttajille, mutta suurelle yleisölle ei. En sitä klikkaisi varmasti itsekään, jos en tietäisi mistä on kysymys. Luulenpa, että jos olisin maininnut otsikossa Nuuksion kansallispuiston, postaus ei varmaankaan komeilisi tämän listan ykkösenä.
Matkoihin liittyvistä musiikkimuistoista kirjoittaminen oli hyvä ajatus, mutta näköjään vain omasta mielestäni.
Tämä hieman nauratti; lista 10 luetuimmasta jutusta, joka ei kiinnosta ketään. Tykkään lukea näitä listoja muiden blogeista, mutta ehkä näitä juttuja lukeekin vain bloggaajat.
4 – Tukholma – tekemistä Djurgårdenissa
Yleensä Tukholmasta tai Tallinnasta kirjoitetut jutut keräävät paljon lukijoita, joten olin hieman ihmeissäni, että Djurgårdenin postaus ei nyt napannut. Se on kirjoitettu vuonna 2019, joten on ehtinyt hyvin marinoitua Googlessakin. Ehkäpä Djurgårdenista on kirjoitettu jo niin monta postausta, ettei ne enää kiinnosta tai paikka on suomalaisille tuttu, eivätkä kaipaa siitä tietoa.
5 – Matkailun värit
Matkailun värit kuuluu samaan sarjaan kuin musiikkimuistot. Ne kiinnostavat vain kourallista lukijoita. Jos juttu ei kiinnosta, kannattaa katsoa edes kuvat.
6 – Mustekaloja, ostereita ja meritähtiä – Isla Margaritan retkisatoa
Aiemmin jo totesin, ettei Venezuelasta kirjoitetut postaukset saavuttaneet suurta suosiota. Olen miettinyt olisiko tämä postaus pitänyt otsikoida eri tavalla. Otsikko on kuitenkin se, jonka perusteella moni tekee päätöksen klikkaamisesta. Tai sitten Venezuelan edustalla olevan saaren retket eivät vain kiinnosta.
Tämä postaus syntyi vähän vahingossa. Tarkoitus oli kirjoittaa Mallorcan lomasta, mutta sen sijaan purin turhautumista matkustuspäiviin. Tämä tarina ei ollut pituudella pilattu enkä usko kenenkään varta vasten hakevan Googlesta tietoa tästä aiheesta. Kuuluu sarjaan ”tulipahan kirjoitettua”.
8 – Hiihdon juhlaa Lahden Salpausselällä
Hiihtäminen on tänä vuonna ollut suosittua, kun etelässäkin on pitkästä aikaa kunnon talvi. Juttu Salpausselän kisoista ei saanut samanlaista ruuhkaa linjoille kuin hiihtoladut.
9 – Joulutunnelmaa etsimässä Lahden joulukylässä
Lahden joulukylä oli kiva, siis ihan oikeasti. Mutta siitä huolimatta juttu siitä on painunut kaikessa hiljaisuudessa blogini vähiten luetuimpien joukkoon. Toisaalta ymmärrän hyvin. Jos en asuisi Lahdessa, tuskin se kiinnostaisi minuakaan.
Lifestyle-blogeissa ”Päivä kanssani” -postaukset ovat suosittuja, mutta matkablogin puolella suosio ei ollut samalla tasolla. Muistan, että postausta oli hauska tehdä ja ajattelin toistaa sen myöhemmin. Ihanne olisi ollut, jos ”päivän” olisi tehnyt matkalta. Arkinen kuvaus omasta päivästä jäi toistaiseksi ainoaksi laatuaan. Ehkä joskus annan tälle juttutyypille vielä mahdollisuuden.

Tässä vielä naurattaa, mutta kohta ei..
Jos joku haluaa tietää mitä blogistani sitten luetaan, olen tehnyt blogisynttäreistä kertovan jutun yhteyteen listan luetuimmista jutuista. Viimeisin lista löytyy elokuulta.
Nähtäväksi jää lukeeko tätäkään juttua kukaan vai löytyykö sekin jatkossa hutilistalta.
Miltä sinun hutilistasi näyttää? Jos sinulla ei ole blogia, minkälaiset blogijutut kiinnostavat / eivät kiinnosta?
Onhan blogi seurannassa jo Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä
No Comments
Annemaria/Samppanjaa muovimukista
21.2.2021 at 13:17Hauska postausidea. Siinä ei oikeastaan ole mitään uutisarvoa, että joku Espanja-postaus kerää lukijoita. Mielenkiintoisempaa on pohtia, miksi joku postaus ei kiinnosta ketään. Ymmärrän hyvin, että tuo vähiten luetuin postaus Ping-studiosta ei kiinnosta, mutta listassa oli yllättäviäkin aihepiirejä kuten Tukholman Djurgården ja Päivä Merjan kanssa. Itsestäni on aina mukava lukea ihmisistä seuraamieni blogien takana.
Bloggaajana joskus tuntuu turhauttavalta, kun kirjoittaa omasta mielestään tosi nohevan ja kiinnostavan jutun. Käytät siihen paljon aikaa ja teet huolellista taustatyötä ja sitten se kerää vain murto-osan lukijoita. Joskus taas käy onneksi toisin päin. Teet vähän vasemmalla kädellä ”täytepostauksen”, jota luetaan ja jaetaan paljon ja joka vielä synnyttää paljon keskustelua. Aina ei oikein ymmärrä itsekään tätä blogien yllättävää maailmaa 🙂
Merja / Merjan matkassa
24.2.2021 at 17:19Kiitos Annemaria! Kyllähän tämä aikamoista henkimaailman hommaa välillä on. Minulle on käynyt myös kuvailemallasi tavalla. Yllätyn vieläkin muutaman postauksen kohdalla niiden lukijamäärästä, koska en olisi osannut ennustaa niille menestystä. Sehän tästä toisaalta tekeekin niin mielenkiintoista! 🙂
Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning
21.2.2021 at 13:53Mäkin tykkään lukea muiden listoja ja samaistun myös tuohon, että aina ne omasta mielestä hyvät ja tärkeät aiheet ei kiinnosta lukijoita pätkän vertaa. Näin on ollu monesti esim. ihmisoikeuksiin liittyvien postausten kohdalla, esimerkkinä vaikka YK:n kestävän kehityksen agenda, joka kyllä liittyy myös matkailuun. Myös Meksikon ja Keski-Amerikan intiaanihistoriaan liittyvät jutut ei hirveämmin porukkaa kiinnosta. Aiemmin sama homma oli myös saamelaisten kanssa, mutta Lapin matkailun myötä esim. saamelaiskulttuurin liittyvä juttu on noussu peräti top kymppiin! Meksiko-postaukset on myös noussu vasta myöhemmin ihan huimaan vauhtiin, ja ihmettelen välillä, miks ihmiset googlaa niin paljon esim. quinceañera-juhlaa, ja päätyy sitä kautta blogiin 😀
Merja / Merjan matkassa
24.2.2021 at 17:26Kiitos Cilla Maria! Vanhat postaukset voivat yhtäkkiä nousta luetuimpien joukkoon. Ihmettelin tässä taannoin, kun Tarangiren kansallispuiston juttua oli luettu paljon. Pienen salapoliisityön jälkeen huomasin, että sitä oli esitelty Avarassa luonnossa. Eihän se tarvitse kun tv-ohjelman tai muun sysäyksen 🙂
Marika / Matkalla Missä Milloinkin
21.2.2021 at 14:25Mielenkiintoinen postaus. Kuten Annemaria jo kirjoittikin, niin kiinnostava pohtia tätä nimenomaan siitä näkökulmasta, miksi postaus ei ole saanut lukijoita. Itseänikin ihmetytti Djurgården, se on varmasti monella käyntikohteena.
10 luetuinta postausta vähiten luetuimpien listalla kirvoitti naurun täälläkin.
Merja / Merjan matkassa
24.2.2021 at 17:37Kiitos Marika! Suurimman osan tältä listalta ymmärrän, mutta Djurgården herätti eniten ihmetystä. Sen tiedän, ettei Tukholma ole kuluneen vuoden aikana ollut suosittu hakutermi, mutta listaus on koko blogihistorian ajalta.
Tanja / Please Be Seated for Takeoff
21.2.2021 at 19:17Tämä on kyllä kiinnostava aihe ja usein pohtimisen paikka miksi jotkut postaukset eivät kiinnosta tippaakaan. Eksoottiset ja vähemmän käydyt kohteet eivät tunnu kiinnostavan, vaikka luulisi, että niissä haluttaisiin edes nojatuolimatkailla. Kestosuosikit vetävät aina, vaikka niistä on kirjoitettu tuhansia tarinoita.
Ja sitten taas juuri epäonnistunut otsikointi voi jättää jutun avaamatta, vaikka saman aiheen toinen postaus olisi tosi suosittu.
Joskus onkin helppo päätellä, miksi jokin postaus ei toimi, mutta se on kyllä tosi harmillista, kun joku huolella tehty postaus ei kiinnosta, mutta sitten vastaavasti joku josta on itse ajatellut, että viitsiikö tällaista edes julkaista, nouseekin heittämällä kärkeen.
Merja / Merjan matkassa
24.2.2021 at 17:54Kiitos Tanja! Minulla on useita juttuja vähemmän tunnetuista kohteista ja ne kiinnostavat vain pientä yleisöä. Se on toisaalta ymmärrettävää. Yksi tärkeä asia, joka näihin liittyy on miten jutut löytyvät hakukoneesta. Olen optimoinut vanhoja juttuja ja niillä toimenpiteitä saanut pientä liikehdintää lukijoissa.
Sanna I Seven Seas
21.2.2021 at 21:55Tätä oli just mielenkiintoista lukea, mutta en tiedä sitten, että kiinnostaako tämä vain bloggaajia enemmän… Yhdyn kyllä aiempiin kommentoijiin, että välillä hyvin ”arkinenkin” ja itselle ehkä ei niin spessupostaus nousee yllättäen suosituimmaksi. Mene ja tiedä 🙂 Mutta onhan noita lukuja hyvä tarkastella aina aika ajoin. Mistä tulikin mieleeni, että täytyypä käydä katsomassa mitkä on omat postaukset, jotka ei kiinnosta ketään… (apua!).
Ps. Ja tuollainen My Day -tyyppinen postaus on kyllä mielestäni mielenkiintoinen, mutta voiko vaan olla että julkaisuhetki on vaan ollut jostain syystä huono ja sitä kautta ei ole sitten vaan ns. lähtenyt lentoon…
Merja / Merjan matkassa
24.2.2021 at 17:59Kiitos Sanna! Luulenpa, että nämä jutut kiinnostavat vain muita bloggaajia 🙂 Julkaisuhetkellä on varmasti myös merkitystä. Reilu vuosi sitten kun palasimme Australiasta ja korona teki tuloaan, mietin pitkään kirjoitanko matkasta mitään vai odotanko tilanteen normalisoitumista. Onneksi kirjoitin, koska ihmisillä tuntui olevan tarvetta nojatuolimatkoihin ja ne saivat poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta mukavasti lukukertoja.
Pirkko / Meriharakka
21.2.2021 at 22:26Joskus jollain porukalla vitsailtiin, aikaan ennen koronaa tietysti, että jos Suomessa haluaa kirjoittaa suosittua matkablogia, niin sitten kannattaa käydä Tallinnassa vähintään kerran kuussa. Vaikka Guyanaan tai Guineaan ei kannata lähteä. Ranskan Guyana oli kyllä tähän hienoinen poikkeus, ehkä siksi, että liitin sieltä kirjoittamiani juttuja elokuvaan Vanki nimeltä Papillon.
Mutta eiköhän useimmille meistä sittenkin ne matkat ovat tärkeämpi juttu kuin se, että paljonko matkajuttuja luetaan?
Merja / Merjan matkassa
24.2.2021 at 18:11Kiitos Pirkko! Matkat ovat tärkeämpiä kuin tilastot, mutta niitäkin on mielenkiintoista tarkastella. Omia matkakohteita en päätä sen mukaan, mikä kerää eniten lukijoita. Muuten ei tosiaan tarvitsisi pyöriä kuin Tallinnan ja Tukholman ympärillä 🙂 Jännä nähdä mihin suuntaan tilastot kääntyy pandemian edetessä.
Elina / elinanmatkalaukussa
21.2.2021 at 22:51Itseä hirvittää kun blogin luetuimmat jutut on näitä ensimmäisiä Kypros / Kreikka / Turkki postauksia, jolloin itse olin vajaa 20v matkustaessani sinne. Olen siitä kasvanut ja muuttunut, enkä pysty itse lukea niitä alkuajan postauksia lainkaan. Mutta tosiaan, nämä tavalliset turistikohteet kiinnostaa lukijoita eniten. Yritin katsoa vähiten luetut aiheet, mutta jostain syystä en niitä nyt päässyt katsomaan niin pitkälle. Tunnistan tuon myös, että joku aihe kiinnostaa itseä hirveästi ja on siitä tosi innoissaan, mutta ei muita nappaa sitten yhtään 😀
Merja / Merjan matkassa
24.2.2021 at 18:14Kiitos Elina! Välimeren kohteet ovat suosittuja ja niistä kirjoitettuja postauksia luetaan paljon. Espanjasta kirjoitetut jutut olivat minulla pitkään suosituimpia, mutta nyt ovat toki pudonneet ja kotimaan kohteet ovat tulleet tilalle.
Päivi
22.2.2021 at 04:45-auringonlasku kuvat
-koipikuvat
-drinkkikuvat
-mää levitän kädet kuvat
-rantakiikku kuvat
-mää oon täällä kattokaa mua kuvat
Rantapallon palsta on todella perseestä! Hyvät blogistit tajuavat lähteä muualle.
Merja / Merjan matkassa
24.2.2021 at 18:17Auringonlaskuja ja drinkkejä näkyy muissakin kuin Rantapallon blogeissa, joten niistä ei eroon pääse 😉
Katja / Lähtöselvitetty
22.2.2021 at 12:58Tuohon Djurgården-postaukseen mä antaisin selitykseksi sen, että Tukholma kiinnostaa ylensä eniten ennen kesäsesonkia. Viime vuonna tuota sesonkia taas ei ollut, koska korona. Joten voi olla, että Djurgården nousee paljonkin siinä vaiheessa, kun matkailu Tukholmaan taas avautuu. Nimimerkki ”samalla reissulla ollut”
Merja / Merjan matkassa
4.3.2021 at 09:34Kiitos Katja! Joo, näin se voi olla. Ensi vuonna voi katsoa onko mitään muutosta häntäpään listassa, oletuksena että kesällä pääsee jo Tukholmaan. Nimim. Oli muuten hauska reissu ☺️
Sateenmuru
22.2.2021 at 13:09Nämä ”vähiten luetut postaukset” ovat aina hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja – ainakin näin toisen bloggarin mielestä! Kirjoitusten otsikoilla tosiaan voi olla jopa enemmän merkitystä kuin itse sisällöllä, siksi tuo Ping Helsinki -juttu esimerkiksi ei varmaan kovin montaa kutkuttanut. Minä nakutin kesällä 2020 matkakaipuun kourissa omaksi ilokseni (tosi nopeasti) blogiini listan irkkumusiikista odottamatta kovin montaa klikkiä ja se on nyt toiseksi luetuin postaukseni ikinä. Ikinä ei tiedä miten niiden kanssa käy! 🙂
Merja / Merjan matkassa
4.3.2021 at 09:38Kiitos Sateenmuru! Henkimaailman hommia nämä tuntuvat olevan. Hyvä esimerkki tuo irkkumusiikki. Ja vaikka luulin, ettei tämän jutun aihe kiinnosta kuin muita bloggaajia, taisin olla väärässä. Juttua on luettu tosi paljon ja tätä menoa ei löydy jatkossa vähiten luetuimpien listalta 🙂
Martta / Martan matkassa
22.2.2021 at 18:31Hauska postaus ja pakko myöntää, että moni näistä on mennyt myös minulta ohi… Kuten sanoit niin oikealla otsikolla, moni juttu voisi olla korkeammalla tilastoissa. Otsikointi on haastavaa, minulla on usein joku ”tosi hyvä” otsikko, minkä alle kirjoitan ja sitten lopussa huomaan että se ”tosi hyvä” otsikko ei kuvaa ollenkaan tekstiä! Tykkään tilastoista, mulla on ollut tapana tehdä aina vuoden lopussa hiteistä ja hudeista postaus eri mittareilla ja niitä on ollut tosi hauska tehdä ja spekuloida, miten meni omasta mielestä?
Tässä linkki viime vuoden hiteistä ja hudeista 🙂
https://www.martanmatkassa.fi/2021/01/martan-matkassa-hitit-ja-hudit-2020.html
Merja / Merjan matkassa
4.3.2021 at 09:41Kiitos Martta! Otsikolla on tärkeä merkitys. Minä teen sen usein viimeisenä, koska täydellisen otsikon alle kirjoittamisessa käy juuri kuvailemallasi tavalla 🙂
Terhi
23.2.2021 at 00:33Usein on niin pienestä kiinni mikä postaus nousee suosituksi. Lehdessä on uutinen Skansenin sillasta niin oho, kaikki lukevat Tukholman Söder-postausta koska siinä mainitaan kyseinen silta.
Harvat lukevat postauksia Myanmarista, mutta sitten kun siellä tapahtuu vallankaappaus niin, oho, kävijäliikenne on taattu.
Djurgårdenin uskon vielä nousevan kunhan aika on oikea.
Merja / Merjan matkassa
6.3.2021 at 18:53Kiitos Terhi! Uutiset ja tv-ohjelmat voivat saada blogiin mukavaa pöhinää. Olen myös huomannut, että jostain kotimaan kohteesta kirjoittaminen, josta löytyy vähän juttuja, tuo kivasti liikennettä. Mutta kuten edellä totesin, en kirjoita juttuja kävijätilastot silmissä kiiluen, vaan haluan kertoa omista kokemuksista ja antaa vinkkejä muillekin.
Eveliina | Korkkarit rinkassa
26.2.2021 at 16:52Haha, olipa hauska postaus ja jotenkin tosi samaistuttava. Välillä ihan oudot postaukset nousevat, mulla tällä hetkellä (Suomi postuksia lukuunottamatta) yhtäkkiä nousussa on Itävallan perinneruuista kertova juttu, enkä voi kuin ihmetellä kiinnostaako aihe todella niin paljon? Sitten pohjamutien all time top 3: 1. Before the Flood -dokkarista postaus. 2. 10 matkakuvaa -blogihaaste 3. Isalon kansallispuisto – lemureita ja luonnonihmeitä. Kaksi ensimmäistä ihan ymmärrän, mutta harmittaa tuon Isalon puolesta, minulle se oli yksi parhaimmista kokemuksistani, mutta olisi ehkä pitänyt optimoida ja otsikoida se hieman houkuttelevammaksi. 😀 Aina oppii onneksi, haha.
Merja / Merjan matkassa
6.3.2021 at 18:57Kiitos Eveliina! Minun piti googlettaa missä on Isalon kansallispuisto. Sinun postauksesi oli hakukonetuloksissa ensimmäisenä 🙂 Se on luultavasti kohde, jota harva tuntee eikä sitä sen vuoksi haeta. Minulla on lukuisia postauksia kohteista, jotka menevät tuohon samaan sarjaan.
Ailajajuha
27.2.2021 at 09:28Mielenkiintoista pohdintaa. Itse mietin tuota otsikoinnin merkitystä siinä mielessä, että kaikenlaisessa mediassa näkee niin valtavan paljon ”klikkiotsikoita”, joista ei käy selville, mitä kirjoitus sisältää vaan jotka sisältävät jonkun uteliaisuutta herättävän aspektin, joka saa klikkaamaan tekstin auki. Tällaiseen en toivoisi blogien kuitenkaan nykyistä enempää siirtyvän. Informatiivinen otsikko miellyttää ainakin minua enemmän. On kyllä välillä tosi vaikea ymmärtää, mihin jonkun jutun suosio perustuu. Kirjoittelimme pari vuotta Espanjan matkoistamme ja retkistä, kaupungeista ja kylistä sekä vaelluskohteista kirjoitettuja juttuja luettiin aika säännöllisesti. Sitten yksi postauksista yhtäkkiä keräsi muutamassa päivässä kolmisen tuhatta lukijaa, se oli juttu siitä, miten ajoimme joulukuun alussa pimeässä, sateessa ja ruuhkissa itsellemme aivan liian kiireellä Espanjasta kotiin. Siis juttu, jolla mielestäni ei ollut oikeastaan mitään annettavaa, ei ainakaan positiivisessa mielessä. Olin otsikoinutkin jutun aika mitäänsanomattomasti ”Tää ei oo meidän juttu – kun matkanteko ei ole kivaa” ja laittanut artikkelikuvaksi iltaisen ruuhkakuvan Saksan moottoritieltä. Mietin silloin, oliko artikkelikuva jotenkin houkutteleva vai oliko otsikon negatiivisuus sellainen klikkiaihe. Viime vuonna aloitimme blogin uudella nimellä, koska pyöräily Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä tuntui niin huonosti istuvan blogin Espanjanimeen. En tiedä miksi, mutta uusista jutuistamme Meilahdesta kertovat tekstit ovat koko ajan luetuimpia. Ja Helsingin ja Turun välisistä taukopaikoista kertova juttu. Joku on joskus arvostellutkin meidän blogia siitä, että sieltä ei löydy ravintolasuosituksia. Ehkä tuo Helsinki – Turku teksti antaa ymmärtää, että nyt löytyy jopa niitä ja siksi se houkuttelee. Kivoja pohdintoja sinulla, kyllä minä näitä lukisin edelleenkin.
Merja / Merjan matkassa
6.3.2021 at 19:04Kiitos Aila ja Juha pitkästä kommentista! Muistan tuon teidän postauksen Espanjan kotimatkasta. Negatiivisuus vetää puoleensa tai jos ylipäänsä kirjoitetaan ettei joku asia ole kivaa tai on tapahtunut jotain ikävää. Ihminen on utelias ja haluaa tietää mitä otsikon taakse kätkeytyy. Tämä juttu on myös kerännyt todella paljon lukijoita, jota olen jaksanut ihmetellä. Ajattelin, ettei aihe kiinnosta kuin muita bloggaajia, mutta näköjään se on herättänyt kiinnostusta muissakin.
Katja / Pinkkis
27.2.2021 at 20:08Mun blogissa ylivoimaisesti eniten lukijoiota on kerännyt postaus Gibraltarista ja sen ihanista apinoista 😀 vuodesta toiseen se on ykkösenä. Useampi seuraava sija menee koontipostauksille USAn matkoista, ja seuraavaksi suosituimpia näyttää olevan tulevien reissujen suunnitelma postaukset.
Vähiten on kiinnostanut lähikohteista kirjoitetut esittelyt.
Merja / Merjan matkassa
6.3.2021 at 19:08Kiitos Katja! Hauskaa, että Gibraltar ja apinat kiinnostaa 🙂 Jännä, että lähikohteiden esittelyt eivät ole koronavuoden aikana nousseet. Nythän kotimaan matkailu on in ja pop. Minulla oli vielä vuosi sitten aika vähän juttuja kotimaan kohteista, mutta viime vuonna niitä tuli roppakaupalla lisää, kun muualle ei päässyt. Osa niistä on kerännyt mukavasti lukijoita mutta toki sinnekin mahtuu tarinoita, joita ei ole niin kiinnostaviksi koettu.
INDIVUE
28.2.2021 at 20:56Mielenkiintoisia juttuaiheita sinulla. Jännä juttu, jos ei niille riitä lukijoita. Jos yhtään saan sekoittaa ajatuksiasi, niin oman sivustoni luetuimmat jutut ovat usein niitä, joita ei ole edes millään tavoin hakukoneoptimoitu…
Merja / Merjan matkassa
6.3.2021 at 19:15Kiitos Indivue! Minä uskon hakukoneoptimointiin. Päivätyön puitteissa olen paneutunut siihen ja hyvin optimoidut jutut nousevat hyvin hakukoneiden tuloksissa. Se mitä juttua lukija sitten klikkaa onkin toinen asia 🙂
Jenni / Out in the Nature
24.3.2021 at 17:27Tässä postauksessa oli ainakin toimiva otsikko, koska tänne itsekin sattumalta löysin! Vaikka kuinka yrittää pohtia otsikkoja ja tehdä niistä houkuttelevia, välillä on ihan mysteeri miksi jotkut postaukset ovat suosituimpia ja toiset vastaavasti ei. Itse hämmästelen aina, miten hirvikärpäspostaus ja laavunrakennus kiinnostavat ihmisiä!
Merja / Merjan matkassa
27.3.2021 at 13:50Kiitos Jenni! Kiva kuulla, että ainakin tässä jutussa otsikointi toimi 🙂 Hirvikärpäset ja laavunrakennus voisivat kulkea käsi kädessä ja ehkä ihmiset haluavat niistä lisätietoa, kun luonnossa nyt liikutaan paljon.