Yleinen

Faktoja minusta

19.5.2018
faktoja-minusta

Muistatko vielä ystäväkirjat, joita koulussa vaihdeltiin kavereiden kesken ja paljastettiin muun muassa omat lempiaineet, inhokit sekä tulevaisuuden suunnitelmat? Minulla on vieläkin ne tallessa ja niitä on hauska lueskella ja muistella kouluvuosia. Monessa blogissa on näkynyt moderneja versioita ystäväkirjoista ja hiljattain löysin yhden version, joka vaikutti niin kivalta, että päätin tehdä sen itsekin. Tässä oma muokattu versioni.

Hyvä päivä alkaa kahvilla ja parilla ruisleivällä.

Viimeisin biisi, jota kuuntelin toistolla oli Rita Oran ”Anywhere”. Siitä on aikaa jo puoli vuotta, mutta biisi teki heti vaikutuksen ja luukutin sitä jatkuvasti. Kappale vie minut Kalifornian auringon alle, vaikken ole sitä (vielä) siellä kuunnellutkaan. Selkeä etiäinen tulevasta kesästä.

Kotini on Lahdessa ja olen asunut siellä kahdeksan vuotta. Elämäni aikana olen ehtinyt asua viidellä eri paikkakunnalla. Viihdyn Lahdessa ja jos sieltä pitäisi muuttaa jonnekin, en osaa sanoa mikä se paikka olisi.

Toinen nimeni on Elisa. Pienenä sanoin toisen nimeni olevan Elisabeth Englannin kuningattaren mukaan. Kuulostihan se hienommalta kuin Elisa.

Lempinimi, jota vain perheeni käyttää, on Mellu. Myös siskoni hyvä ystävä käyttää sitä nimeä, koska on tuntenut minut pikkutytöstä lähtien. Lempinimiä ovat olleet myös Mercedes, Meiccu ja Mertsi.

Minusta piti tulla sairaanhoitaja tai matematiikan opettaja. Sairaanhoitaja taisi olla jokaisen pikku tytön unelma silloin kun olin pieni. Kouluikäisenä keksin, että matematiikan opettaja voisi myös olla kiva ammatti. Tykkäsin matikasta ja kun huomasin, että opettajilla oli vastauskirjat, josta sai tarkistaa oikeat vastaukset, oli ammatinvalinta selvä. Noh, minusta ei tullut kumpaakaan. Monenlaisia hommia olen vuosien varrella tehnyt ja nykyisin teen töitä digitaalisen markkinoinnin sekä sosiaalisen median parissa.

Pakkomielteeni on tarkistaa joka ilta ennen nukkumaan menoa, että kaikki ulko-ovet ovat lukossa. Jos lähdemme matkalle, tarkistan moneen kertaan ennen lähtöä, ettei hella, silitysrauta tai kahvinkeitin ole päällä. Matkalla lentokentälle mietin vielä ulko-ovea ja menikö se varmasti lukkoon..

Arvokkain aarteeni on merkkikäsilaukku, jonka ostin itselleni lahjaksi, kun täytin vuosia. Aarteita ovat myös vanhat valokuvat sekä kirjeet edesmenneeltä ystävältäni <3

3 ominaisuutta joita vaalin ystävyydessä ovat luottamus, huumorintaju ja rehellisyys.

Hauskimmat ystäväni ovat naiskolmikko, joihin tutustuin hiekkalaatikolla. Meitä oli alussa isompi porukka, mutta lopulta huomasimme, että yhteisiin illanistujaisiin lähtijöiden joukko vain pieneni ja me kolme olimme yleensä aina mukana. Tapaamme tällä porukalla muutaman kerran vuodessa. Juttu jatkuu aina siitä mihin se edellisellä kerralla jäi. Vaikka olemme ihmisinä erilaisia, meitä yhdistää samanlainen huumorintaju ja tiedämme, että voimme puhua toisillemme mistä vaan.

Ärsyynnyn liikenteessä. Ajan vuodessa noin 50 000 kilometriä ja arkipäivisin olen auton ratissa yhteensä kolme tuntia. Liikenneruuhkat ja muiden autoilijoiden välinpitämättömyys ja hölmöily saavat tunteet kuumenemaan ratin takana.

Tulen vihaiseksi kun eläimiä kohdellaan julmasti, luontoon heitetään roskia ja vesiä saastutetaan. Myös ylimieliset, itsetuntoaan pönkittävät tyypit saavat minut näkemään punaista.

Stressin lievittämiseksi menen lenkille tai Crossfit-tunnille. Liikunta on minulle lääke stressin hallintaan.

Onnea on viikonloput mökillä, kun aamupalan voi nauttia terassilla linnunlaulua kuunnellen ja järvimaisemasta nauttien.

Suosikkiaikani on aamu. Silloin saan eniten aikaiseksi. Näin ei ole aina ollut, mutta nykyisen elämänrytmini myötä olen oppinut nauttimaan aikaisista aamuhetkistä.

Jos voisin päättää yhden asian mistä minut muistetaan, haluaisin sen olevan että olin hyvä äiti, aviopuoliso sekä ystävä.

Olen ylpeä tyttäristäni. He ovat ihania ja valloittavia nuoria naisia. Haluan olla heille äiti, jolta he saavat aina tukea ja turvaa, kun sitä tarvitsevat. Toivon, että he ovat onnellisia ja löytävät oman polun, jota kulkemalla tekevät elämästään parhaan mahdollisen.

Mieluisin muistoni tältä vuodelta on mieheni kanssa tehty matka Gambiaan. Mieluisia muistoja on toki muitakin kuten esimerkiksi kummipoikani häät, tyttöjen reissut niin Belgiaan, Leville kuin Pariisiin.

Seuraava paikka, johon haluaisin matkustaa on Kalifornia. Sinne olemme menossa kesällä kahdeksi viikoksi road tripille ja siitä reissusta tulee varmasti ikimuistoinen.

Viikonloput ovat rentoutumista varten. Silloin teen niitä asioita, joihin ei arkisin ole aikaa.

Nykyiset lempiravintolani ovat Mamma Maria Lahdessa ja Via Tribunali Helsingissä. Tykkään myös käydä uusissa ravintoloissa.

Kesäcocktailini on Gin Tonic. Se on lempicocktailini vuoden läpi. Kuohuviini kuuluu myös lemppareihin.

Tykkään valokuvata maisemia, yksityiskohtia, koiria ja ihmisiä. Valokuvaamista olisi kiva oppia lisää. Hankin hiljaittain uuden kameran ja sen toiminnoissa on vielä opettelemista. Jos löydän jostain aikaa, haluaisin mennä valokuvauskurssille.

Kansikuva on otettu huhtikuisena aamuna kesämökillämme. Mies herätti kertoen, että nyt saisi hienoja kuvia kun järven pinta peittyy usvaan ja aurinko paistaa. Kurkkasin makuuhuoneen verhon raosta enkä ehtinyt edes pukea päälleni, vaan nappasin kameran käteen ja hiippailin pihalle yöpaidassa. Onneksi mökkisaaressa ei tarvitse miettiä naapureita. 

 • sari / matkalla lähelle tai kauas
  20.5.2018 at 10:44

  Upeita aamu usva kuvia. Eilen ajelimme auringonlasku aikaan rantatietä. Pohdin, että ihan pitää joku ilta varta vasten mennä kuvaamaan auringonlaskua. Kiva oli lukea, kuka onkaan näiden blogijuttujen takana.

  • Merja / Merjan matkassa
   30.5.2018 at 21:28

   Kiitos Sari! 🙂 Luontoa on nyt ihana kuvata, kun on vihreää ja ne auringonlaskut. Voi jee, niistä en saa tarpeekseni. Onneksi mies herätti kuvailemaan usvan peittämää järveä.

 • Jaakko / Lomalla viimeinkin
  21.5.2018 at 21:03

  Kauniita kuvia ja kiva tieto että ovat mökiltä! Mukava aina jakaa lukijoille lisää tietoa myös itsestään ?

  • Merja / Merjan matkassa
   30.5.2018 at 21:31

   Kiitos Jaakko! 🙂 Näitä ”paljastuksia” ei saa ympättyä postauksiin, niin niistä on kiva tehdä oma juttu. Tykkään lukea myös muiden bloggaajien vastaavia juttuja.

 • Heidi/Himomatkaajan Turinoita
  25.5.2018 at 18:36

  Mökillä on ihan parasta kulkea aamuhämärässä aamupaitasillaan!
  Oli mukava lukea sinusta taustaa. Näin matkakertomuksetkin tavallaan syvenee kun hieman tutustuu persoonaan niiden takaa. Tunnistin myös joitakin samoja puolia sinussa kuin mitä on itsessänikin, nimittäin liikenne saa minusta esiin jonkin raivottaren; tyhmät ohitukset, kiilaus jne. saa vereni kuohahtamaan…

  • Merja / Merjan matkassa
   30.5.2018 at 21:42

   Kiitos Heidi! 🙂 Mökillä vaatevalinnat on aina sitä sun tätä ja yöpaidassa saattaa mennä puolille päiville. Liikenteessä pinna menee kyllä alta aikayksikön. Ollaan työkavereiden kanssa joskus mietitty, että miten sitä rauhallisetkin ihmiset kimmastuu auton ratissa niin kovin..

 • Pirkko / Meriharakka
  25.5.2018 at 20:41

  Matematiikanopettaja minustakin olisi voinut tulla, sillä se oli lempiaineeni koulussa ja olin siinä hyvä! Mutta sitten 70-luvun lopussa tulivat tietokoneet ja tietojenkäsittelyoppi ja sitten päädyinkin IT-hommiin, ensin, ja myöhemmin taloushallintoon ja rahoitukseen. Enpä tiedä olisiko se matematiikan opettajan homma lopultakaan sitten ollut niin hyvä – ne hommat, joihin päädyin, ovat varmaan ainakin olleet rahakkaampia 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   30.5.2018 at 21:46

   Kiitos kommentista Pirkko! Minäkin olen tyytyväinen, että matikan open hommat jäi muille. Ei se olis ollut mua varten 🙂

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  26.5.2018 at 12:32

  Haa, näitä ”paljastuksia” on aina kiva lukea. Blogi saa ikään kuin kasvot, kun tietää minkälainen typpi sitä kirjoittaa. Toi Kalifornia kuulostaa niin upeelta. En ole itse juurikaan koskaan ollut mikään Yhdysvaltojen ystävä, mutta Kalifornia kuuluu siihen osaa, jonne mieli tekisi. Viinilläkin vähän osuutta asiaan 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   30.5.2018 at 21:49

   Kiitos Annemaria! 🙂 Kalifornia tuo kieltämättä viinin mieleen. Valitettavasti meillä ei ole aikaa käydä viinitiloihin tutustumassa. Hyvä syy palata rapakon taakse. Oli muuten kiva tavata viime perjantaina ja onnea vielä tunnustuksesta! 🙂

 • Sonja | FIFTYFIFTY
  26.5.2018 at 14:45

  Ihania kuvia, mä myös rakasta näitä aamu-usvaisia järvimaisemia. <3 Oli kiva tavata eilen ja kiva oppi tässä vähän lisää. Mainio idea tällainen teksti. 🙂 Ja ihanaa Kalifornian-reissua, teillä tulee olemaan varmasti niin upeaa!

 • Anita / My Tiny Travel Journal
  26.5.2018 at 23:36

  Ihana tällainen ”ystäväkirja”-postaus. Ja upeita usvakuvia!

 • Karoliina
  2.6.2018 at 20:39

  Todella kiva lukea sinun versio myös ja oppia tuntemaan sinua paremmin x upeita aamu-usva kuvia – tulin juuri tänään Suomeen niin odotan jo mökkireissua innolla!

  • Merja / Merjan matkassa
   9.6.2018 at 12:20

   Kiitos Karoliina 🙂 Aamut ovat mökillä ihan parasta, kun luonto heräilee yön jäljiltä. Usvamaisema oli todella kaunis ja hyvä, että mies herätti, koska muuten se olisi mennyt minulta ohi. Jos olet vielä Suomessa, niin nauti mökkeilystä ja muustakin!