Yleinen

Instagram Travel Thursday: 10 luetuinta postausta

1.2.2018
Kilometre Zero

Seuraan säännöllisesti blogin statistiikkaa Google Analyticsin avulla. Koska hoidan vastaavanlaisia juttuja myös päivätyöni parissa, on kävijöiden analysointi siinä mielessä tuttua puuhaa. Kävijämäärien lisäksi seurailen muun muassa miten lukijat päätyvät sivuille ja mitä he siellä lukevat. Suosituimpien juttujen kärkeä hyödynnän uusia juttuja suunnitellessa.

Blogi täytti juuri 1,5 vuotta ja sen kunniaksi keräsin yhteen luetuimmat postaukset blogihistorian ajalta.

Vinkkejä Madridiin matkustaville

Madridin vinkit ovat keikkuneet luetuimpien juttujen listalla siitä lähtien, kun kirjoitin jutun syksyllä 2016. Madrid on noussut Barcelonan ohella kiinnostavaksi kaupunkilomakohteeksi ja siitä haetaan tietoa. Juttu löytyy hyvin hakukoneesta ja vaikuttaa myös siihen miksi postaus on kaikista suosituin. Hakusanalla ”Vinkkejä Madridiin” se nousee ensimmäiseksi.

Palacio Real #Spain #españa #Madrid #palacioreal #visitmadrid

A post shared by MERJA ?TRAVEL BLOGGER (@merjan_matkassa) on

Minkälainen lomakohde on Jordanian Aqaba

Jordaniasta olen kirjoittanut useammankin jutun, mutta tämä on saanut eniten lukijoita. Jordania on noussut varteenotettavaksi haastajaksi muiden lomakohteiden joukossa. Eikä vähiten siitä syystä, että sinne tehdään valmismatkoja ja aika edullisesti pääsee asumaan myös hyviin hotelleihin. Jordanian nähtävyydet ovat huippuluokkaa ja ketäpä ei kiinnostaisi nähdä ainakin kerran elämässä Petraa tai Wadi Rumin aavikkoa. Myös tämä postaus löytyy hyvin hakukoneesta sanalla ”Jordania”.

Illallinen entisessä kenkäkaupassa – Bistro Popot, Lahti

Kolmanneksi kiri juttu Lahden ravintomaailman uusimmasta tulokkaasta Bistro Popotista, joka sijaitsee entisen kenkäkaupan tiloissa. Tämä on huomioitu kivasti niin ravintolan nimessä kuin sisustuksessakin. Ruoka oli hyvää ja Popotissa on kiva pyörähtää vaikka viinilasillisella.

Purjeveneellä Tallinnaan

Neljänneksi luetuin juttu kertoo Tallinnan matkasta, jonka teimme vuosia sitten omalla purjeveneellä. Mies oli tehnyt näitä reissuja jo aikaisempina kesinä, mutta minä en ollut päässyt töiden vuoksi mukaan. Nyt sitten päätimme, että heti kun kesälomani alkaa lähdemme veneilemään. No, kuinkas sitten kävikään. Menomatka ei todellakaan ollut kovin auvoisa, vaan mietin ehkä miljoona kertaa yön aikana miten seuraavan Tallinnan matkan teen ihan millä muulla tahansa kuin purjeveneellä.

#summer #memories #knots #sailing #lake

A post shared by MERJA ?TRAVEL BLOGGER (@merjan_matkassa) on

Joulu ulkomailla – hitti vai huti?

Joulun viettäminen ulkomailla jakaa mielipiteitä. Päätin kantaa oman korteni kekoon tässä keskustelussa, koska olemme viettäneet useamman joulun muualla kuin Suomessa.  Jutun suosio oli itselleni yllätys, mutta kivaa tietysti että tätä on luettu ahkerasti.

#Krabi #Thailand #boat #beach #travel ☀️?

A post shared by MERJA ?TRAVEL BLOGGER (@merjan_matkassa) on

Viisi syytä matkustaa Berliiniin

Berliinin postaus edusti tuoreimpia kirjoituksia blogissani. Kirjoitin sen viime keväänä, vaikka itse reissu oli tehty jo paria vuotta aiemmin. Berliini on suomalaisten suosiossa, joten siinä mielessä en ihmettele jutun suosiota.

Talvinen viikonloppu Wienissä

Tässä voisi pikkuhiljaa tehdä päätelmän,  että Euroopan pääkaupungit kiinnostavat suomalaisia, koska moni niistä kirjoitettu postaus päätyi luetuimpien joukkoon. Wienin matkan tein vuosi sitten yhdessä tyttöporukalla. Se ei vaan vieläkään vakuuttanut minua täysin. Vika ei kylläkään ole kaupungissa vaan minussa. It´s me, not you! Wien tarjoaa arkkitehtuuriltaan kauniita rakennuksia, puistoja, kahviloita ja vaikka mitä. Jostain syystä se ei edes toisella käynnillä kolahtanut.

Matkamessut 2017 lähestyvät! Osallistu ja voita liput messuille!

Kahdeksanneksi suosituin oli Matkamessujen messulippuarvonta postaus. Se olikin ihka ensimmäinen arvonta blogissani.

Greece is always good idea #Matka2017 #matkamessut #visitgreece

A post shared by MERJA ?TRAVEL BLOGGER (@merjan_matkassa) on

Hiihtolomalla nostalgisen Pallastunturin maisemissa

Kun lapset olivat kouluikäisiä, vietimme lähes jokaisen hiihtoloman Pallastunturin lähellä Raattaman kylässä. Mieheni perheellä oli siellä mökki ja kerran vuodessa lastasimme auton täyteen vaatteita, ruokaa ja laskettelusuksia Sitten köröttelimme pimeässä yössä noin 1000 kilometriä pohjoiseen. Nykyisin mökki ei ole enää suvun omistuksessa, mutta muistoja siitä paikasta on niin paljon, että halusin kirjoittaa aiheesta oman postauksen. Ja vieläkin kun kuulen radiosta Chisun Tie -biisin, se tuo mieleen laskettelureissut Pallaksen rinteille ja after ski -rommikaakaot mökin terassilla.

Väärällä retkellä Thaimaassa

Viimeiselle sijalle nousi elämänmakuinen tarina ensimmäisestä Thaimaan matkasta ja retkestä, jonne vahingossa jouduimme. En kerro enempää, vaan käy lukemassa juttu, ellei se ole vielä tuttu.

Analysoinnin tuloksena voi tehdä johtopäätöksen, että Euroopan kohteet kiinnostavat, kuten jo tuolla edellä mainitsin. Vinkkipostaukset ovat myös suosittuja ja olipa kaksi kotimaan kohdettakin päässyt kympin joukkoon. Kotimaan paikoista olen kirjoittanut aika vähän, mutta ehkäpä voisin lisätä niitä aihealueksi. Vai mitä mieltä olette, mistä haluaisitte lukea?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä toimivat Vagabonda ja Travellover Minut löytää Instagrammista nimellä merjan_matkassa

 • Reply
  Sari / matkalla
  1.2.2018 at 19:22

  Onnea 1,5-vuotiaalle! Arvonta oli minullakin eka kerta ja sai kyllä juttu melkoisen suosion. Vinkki postaukset ilmeisesti purevat. Olisiko Jordania suosiossa sen vuoksi, että lentomatka on lyhyt ja kun Egyptiinkään ei juuri suositella matkustaa. Lähimatkakohteet, missä edes hiukan lämmintä on kortilla talvella.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   8.2.2018 at 21:13

   Kiitos Sari! 🙂 Vinkkipostaukset ovat suosittuja. Niistä saa nopealla silmäyksellä vinkit haltuun, jos ei jaksa lukea pitkiä juttuja. Jordania on nousussa enkä ihmettele.

 • Reply
  Terhi | VAGABONDA
  2.2.2018 at 22:29

  Onnea 1,5-vuotiaalle! 🙂 Oma blogini täytti juuri 6 kk ja päädyin sen tiimoilta tutkimaan alkutaipaleen vähiten luettuja juttuja. Tajusin nyt, että ne luetuimmat jäikin tsekkaamatta…! Hyvin monipuolinen on sinun top 10, kun on postauksia niin erilaisista kohteista. Nyt tiedän, mistä tulen etsimään vinkkejä Madridiin, sitten kun vihdoin olen sinne menossa 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   8.2.2018 at 21:17

   Kiitos Terhi! 🙂 Piti ensin hieraista silmiä, että sinunko blogi 6 kk, kun olet blogannut jo vuosia. Mutta niin uuden nimen alla puoli vuotta. Onnea sinnekin! Madrid oli ihana, sinne pitää päästä uudestaan.

 • Reply
  traveldreamer17
  3.2.2018 at 19:05

  Täytyypä käydä lukemassa Thaimaa-juttu, kun uteliaisuus heräsi. Samoissa maisemissa olen itsekin käynyt.
  Jordaniankin voisin käydä kurkkaamassa, kun haluaisin sinne mennä uudelleen. Olen ollut siellä vain päiväretkellä Petrassa ja vuosia vuosia sitten.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   8.2.2018 at 21:26

   Thaimaan retkisäätö oli aikamoista, mutta loppu hyvin kaikki hyvin 🙂 Jordania oli kiva lomakohde ja nähtävää siellä riittää. Jos menet uudestaan, suuntaa ihmeessä Wadi Rumin aavikolle.

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  4.2.2018 at 10:47

  Näitä on minustakin aina mielenkiintoista seurata niin töissä kuin omassa blogissa sekä näin muiden kirjoittamana, että mitkä ovat niitä eniten luettuja postauksia.
  Euroopan kohteita on itsellänikin luetuimpien listalla. Varsinkin Kreikka kiinnostaa kovasti, joskin kirjoitukset tuoreesta Karibian risteilystämme on ollut ihan yhtä luettuja.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.2.2018 at 22:17

   Euroopan kohteiden postaukset ovat varmasti suosituimpia kuin kaukomaista kertovien. Tai näin on ainakin omassa blogissa. Perun pikkukylän postaus ei ole läheskään niin kiinnostava kuin esim. Berliini. Karibian risteilyjutut varmasti kiinnostavat. Ne tuntuvat myös olevan suosittuja, ainakin jos omaa lähipiiriä kuuntelee.

 • Reply
  Suunnaton
  4.2.2018 at 19:31

  Piti ihan käydä kurkkaamassa, miten omat Jordanian ja Madridin vinkkipostaukset näkyvät googlessa 🙂 Aika huikea tuo sun Madridin ykköspaikka!
  Euroopan kaupungit selvästi kiinnostavat suurta yleisöä. Kiva että myös Suomen kohteet olivat päässeet korkealle. Pallas ja Raattaman kylä on kyllä ihania! Yhden loman olen siellä viettänyt.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.2.2018 at 22:21

   Sinulle kuuluu muuten kiitos Jordanian postausten suosiosta. ? Sitä kautta tulee liikennettä vieläkin blogiin. Oi, sinullekin on Raattama tuttu. Sinne olisi huikeaa päästä uudestaan monen vuoden jälkeen. Sukumökki on nykyisin tuttavan omistuksessa, joten sinne olisi mahdollista mennä.

 • Reply
  Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta
  5.2.2018 at 10:03

  Tykkään myös tarkastella Analyticsin käppyröitä, vaikka suosituimpien juttujen selaaminen onkin välillä vähän masentavaa. Tuntuu, ettei ihmisiä kiinnosta Roomassa mikään muu kuin Colosseum 🙂 Mutta sitten kun tilastoja vähän enemmän käy läpi, huomaa, että uudet kävijät lukevat samalta istumalta 4 – 5 muutakin juttua. Summa summarum, välillä pitää tehdä sisäänheittojuttuja tunnetuista nähtävyyksistä ja käytännön vinkeistä, niin ne oudommatkin paikat saavat näkyvyyttä,

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2018 at 11:23

   Näinhän se on, että sisäänheitto toimii myös blogeissa. Mullakin on postauksia sellaisista kohteista, jotka ei suurta yleisöä kiinnosta ja ne heikommin menestyvät suosituimpien juttujen tilastoissa. Kuitenkin moni jää lukemaan myös muita juttuja, kun sitä minkä perässä tuli. Niin toimin itsekin 🙂

 • Reply
  Ansku BCN
  5.2.2018 at 11:02

  Kuten muutkin jo kommentoivat, minustakin on mielenkiintoista seurata, että mitkä postaukset nousevat suosituiksi ja mitkä eivät kiinnosta yhtään ketään. Joskus niissä ei ole minusta mitään logiikkaa, mutta kai siellä aina joku syy on taustalla, että luetaanko postausta vai ei. Viime vuonna ehdottomasti suosituimmaksi postaukseksi nousi jo parin vuoden takainen juttuni Omaha Beachista Normandiassa (http://www.anskubcn.com/amerikkalaisten-hautausmaa/). Ilmeisesti joku jakoi sen jossakin keväällä ja sinne tullaan vieläkin useita kertoja viikossa. Hassua 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2018 at 11:31

   Etukäteen ei koskaan tiedä mikä juttu nousee luetuimpien joukkoon. Jos postausta jaetaan esim. jossain FB-ryhmässä, se saa kivasti nostetta. Niin kävi ”Purjeveneellä Tallinnaan” jutulle. Se toi viime kesänä hyvin liikennettä blogiin ja pientä liikehdintää on koko ajan, vaikkei nyt Suomessa veneilykausi olekaan. Henkimaailman hommia 🙂

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  6.2.2018 at 01:23

  Jostain syystä on aina kiva nähdä mitkä jutut kenelläkin ovat olleet suosituimpia. Itsellä tuntuu aina että ne on juuri niitä joita vähiten odotti. Muistankin hyvin nuo Jordania jutut sillä tykkäsin itse niistä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2018 at 11:34

   Tykkään itsekin lukea muiden blogeista suosituimmista jutuista. Sieltä voi myös ottaa opiksi minkälaiset jutut kiinnostaa ja mitkä kohteet. Kiva kuulla, että tykkäsit Jordania jutuista. 🙂

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  6.2.2018 at 16:27

  Minä tulin tätä juttua lukemaan tuon ensimmäisen kuvan vuoksi, sillä tunnistin sen heti ja olen nähnyt useita ihmisiä ottavan kuven juuri kyseisen laatan luona, myös minä olen muutamia ottanut! Nämä suosituimmat-postaukset ovat kivoja lukea, omassa Martan Matkassa-Blogissa 😀 kaupukikohteet ovat kanssa olleet todella suosittuja. Täytyisi opetella paremmin hyödyntämään tuota Google analystiä, haluaisitko kirjoittaa siitä postauksen? 😉

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2018 at 11:40

   Haha, tuo laatta on varmasti tuttu kaikille Madridin kävijöille. Kaupunkikohteet kiilaavat varmasti suurimmalla osalla luetuimpien juttujen kärkeen. Kaupunkimatkat ovat kuitenkin suht helppoja toteuttaa ja niihin riittää vaikka pitkä viikonloppu. Käytän työssäni myös Google Analyticsiä, joten sillä sen käyttö blogissa on tuttua. Enpäs ole koskaan tullut ajatelleeksi, että siitä voisi kirjoittaa postausta. Täytyypä tuumailla.. 🙂

 • Reply
  duunireissaaja
  9.2.2018 at 07:31

  Tilastot kiinnostavat! Olen huomannut että uusien juttujen kanssa kestää aina tovi, ennen kuin ne nousevat googleen. Se on musta vähän ikävää, sillä kun etsin kohteista tosi paljon tietoa googlaamalla, ja harmittaa kun just se uusin ja tuorein kokemus jää näkemättä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2018 at 11:44

   Kiva kuulla, että tilastot kiinnostaa. Tuo on muuten niin totta, että uusilla jutuilla kestää ennenkuin saavat näkyvyyttä. Siihen vaikuttaa niin moni asia. Harva jaksaa kuitenkaan selailla hakukonenäkymiä kovin monta sivua eteenpäin, vaan jutun pitäisi päätyä ensimmäiselle sivulle. Se on helpommin sanottu kuin tehty.

 • Reply
  Travelloverin Annika
  10.2.2018 at 19:05

  Jos pitäisi seuraajamääriä ja klikkausia kaikkein tärkeimpänä, kannattaisi matkistaa vain Tallinnaan ja Barcelonaan, ehkä Lontooseen – paikkoihin, joihin suomalaikset sankoin joukoin matkustavat. Oikeastaan tästä syystä en kovin tarkasti seuraa tilastoja, koska en halua minkään sellaisen vaikuttavan minuun. Jotkin kohteeni – aika monetkin varmaan – ovat sellaisia, etteivät ne suurta yleisöä kiinnosta lainkaan. Jos antaisin sen vaikuttaa, kuinka paljon olisi jäänyt kokematta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.2.2018 at 11:47

   Olen tehnyt saman huomion ja lisäisin listaan vielä Tukholman. Minullakin on paljon kohteita, jotka eivät muita kiinnosta eikä niillä jutuilla ole paljoa lukijoita ollutkaan. En kuitenkaan tee matkakohde päätöksiä sen mukaan, mistä muut haluavat lukea vaan minne haluan itse mennä 🙂

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  1.3.2018 at 08:49

  Pallaksen kuvat saavat kaipaan Pohjois-Suomen lomaa, mikä tänä vuonna jäänee talven osalta poikkeuksellisesti väliin 🙁 No onneksi on Etelä-Suomessakin ollut kunnon talvi, niin ei tunnu niin pahalta.

  Tällaiset kokoelmapostaukset on kivoja, näkee vähän mikä lukijoita kiinnostaa ja saattaa löytää uusia juttuja luettavaksi!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.3.2018 at 15:09

   Kiitos Rami! Pallakselle olisi kiva vielä joku päivä kiva palata. Sieltä on niin hyviä muistoja. Etelä-Suomessa on saanut myös tänä vuonna talvesta nauttia. Lumitilanteen vuoksi ei tarvitse Lappiin lähteä, vaikka onhan Lappi aina Lappi.

 • Reply
  Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning
  9.8.2019 at 16:40

  Hei, miten saat nuo instakuvat näkyviin suoraan tänne blogiin? Olen itse koettanut lisätä IG:stä kopioidun upotus-koodin tekstien joukkoon, mutta se tulee näkyviin vain valkeana laatikkona. Kuvatekstit yms. näkyy, mutta ei itse kuvaa 🙁 Mielestäni meillä on sama teemakin (Florence?), joten ei liene siitäkään kiinni.

Leave a Reply