Yleinen

Matkavuosi 2021, joka oli edeltäjäänsä parempi

16.1.2022
hollanti-amsterdam-talot-kanaalin-varrella

Viime vuosi meni vielä suurimmaksi osaksi koronan ehdoilla. Kotimaata tuli kierrettyä ahkerasti, mutta loppuvuodesta pääsi jo ulkomaillekin. Lapissa kävin kolme kertaa ja näin kauniit tunturimaisemat eri vuodenaikoina.

Tässä läpileikkaus viime vuodesta ja missä kaikkialla tulikaan käytyä.

Tammikuu

Vuoden ensimmäinen matka suuntautui puolen tunnin ajomatkan päähän Heinolaan. Kohteena meillä oli lintuhoitola, joka tunnettiin aiemmin nimellä Heinolan lintutarha. Vaikka olin aikoinaan asunut Heinolassa, en ollut siellä ennen käynyt. Lintuihin tutustumisen jälkeen meitä houkutteli tyttären kanssa Pentikin Outlet, jossa oli hyvät alennusmyynnit käynnissä. Sieltä tarttui mukaan kaikkea kivaa ja ”tarpeellista”.

heinola-lintulammikko
Sorsat viihtyvät Kirkkolammen lintulammikolla

Loppukuukausi meni lähiladuilla hiihdellessä ja kotinurkissa pyöriessä.

Maaliskuu

Maaliskuun alussa pidin talviloman ja lensimme miehen kanssa viikoksi Leville. Kävimme huskysafarilla, hiihtämässä sekä patikoimme Kätkätunturille. Sää ei ollut onneksi liian kylmä ja pääsimme ulkoilemaan joka päivä. Muistan niitäkin talvilomia pohjoisessa, kun pakkaslukemat ovat kirineet yli -30.

Juuri ennen reissuun lähtöä pesukone hajosi ja heti matkan jälkeen piti kutsua korjaaja paikalle. Onneksi kyse oli vain rikkoutuneesta venttiilistä ja kone saatiin nopeasti kuntoon. Reissun jälkeen kun aina riittää pyykättävää.

levi-tumma-husky

Huhtikuu

Kevätaurinko alkoi jo lämmittää ja se houkutteli ulos reippailemaan. Läheltä löytyi kivoja kävelyreittejä ja niinpä suuntaisimme eräänä aurinkoisena sunnuntaipäivänä Tapanilan kaupunginosaan ja kävelimme sieltä Myllysaareen. Kaunis kevätsää oli saanut muutkin lahtelaiset liikkeelle ja Myllysaaressa riitti porukkaa. Haaveilin silloin meneväni kesällä sinne uudestaan, koska saaren kesäravintola olisi ollut kiva testata. Käymättä jäi, mutta jospa ensi kesänä onnistuisi.

lahti-myllysaari-silta

Huhtikuussa alkoi myös mökkikausi. Joka vuosi on arvoitus milloin pääsemme sinne ensimmäisen kerran, koska mökkimme on saaressa, eikä sinne pääse ennenkuin jäät ovat lähteneet. Joka kevät on kutkuttavan ihanaa päästä mökille ensimmäistä kertaa ja tietysti ollaan peukut pystyssä, että siellä on kaikki kunnossa.

Toukokuu

Edellisvuonna kiersin paljon lähiseudun luontopolkuja. Viime vuonna suurin into hieman hiipui, mutta muutamia retkiä tuli tehtyä. Toukokuun alussa kävin kiertämässä Pesäkallion luontopolun. Onnistuin eksymään reitillä, jonka piti olla suhteellisen helppo. Hieman lohdutti etten ollut ainoa, kun vastaan tuli koiranulkoiluttaja, joka oli yhtä hukassa kuin minäkin.

lahti-pesakallion-luontopolku

Helatorstaina oli kevään ensimmäinen kunnon hellepäivä. Minulla oli laatikon pohjalla Scandicin lahjakortti, joka ei ollut enää pitkään voimassa. Päätimme tehdä kevätretken Mikkeliin tyttären kanssa ja vietimme siellä kivan päivän. Aloitimme Naisvuoren näkötornista, jossa maisemien ihailun jälkeen nautimme vohvelikahvit.

Sieltä ajelimme Kenkäveroon ja sen jälkeen kiersimme Urpolan luontopolun. Illalla pääsimme ensimmäistä kertaa myös terassille ja muistan vieläkin sen huikean tunteen, kun vihdoin näki ihmisiä. Koronan jyllätessä terassilla käynnit eivät olleet sellaisia itsestäänselvyyksiä kuin ennen vanhaan

mikkeli-nakyma-tuomiokirkolle
mathildedal-mylly

Kuun lopussa tein yhden yön ”mää-matkan” Mathildedahliin. Yövyin Mathildan Marinassa, joka oli todella kiva ja viihtyisä majoituspaikka sataman lähellä. Kyläravintola Terhon maukas pizza maistui ja illalla oli kiva kävellä ruukkialueeen kauniilla raitilla. Seuraavana aamuna patikoin Matildanjärven kierroksen (5 km) ja sen jälkeen ajelin Saloon tapaamaan ystäviä. Naisenergian merkeissä viikonloppu kului mukavasti.

Kesäkuu

Kesäkuun alussa pääsin näkemään vilauksen ulkomaista, kun osallistuin Tallink Siljan järjestämälle pressimatkalle Silja Serenadella. Vilauksella tarkoitan sitä, että kävimme Tallinnan satamassa, mutta maihin emme päässeet. Siitä huolimatta oli ihanaa päästä pitkästä aikaa laivalle ja nähdä tuttuja. Herkullisen illallisen jälkeen menimme kannelle ihailemaan upeaa auringonlaskua, joka tallentui monien kameroihin ja kännyköihin.

tallinna-silja-serenade-auringonlasku

Kesäkuussa teimme matkabloggaajaporukalla retken Örön linnakesaarelle Saaristomeren kansallispuistoon. Saarella on mielenkiintoinen historia, jonka henki näkyi siellä vieläkin. Sää oli mitä upein ja kiersimme kahden päivän aikana saaren molemmat luontopolut.

Lue myös: Örön luontopolut

Heinäkuu

Heti kesäloman ensimmäisenä päivänä pakkasin auton ja suuntasin tyttären kanssa kohti pohjoista. Reittiä oli suunniteltu siten, että molemmille löytyisi mieluisia kohteita. Kovin tarkkaan sitä ei oltu lukkoon lyöty, vaan menimme fiiliksellä ja varasimme mahdollisuuden muutoksiin, jos siltä tuntuisi. Majoituksia olin varannut vain kahdelle ensimmäiselle yölle ja loput hoidimme matkan varrella. Olin haaveillut tällaisesta matkasta pitkään ja hieman jännitin miten se käytännössä onnistuisi, mutta kaikki meni todella hyvin.

lappi-artikkelikuva-tenojoki
Tenojoen varrella

Matkan ensimmäinen pysähdys oli Kuopiossa ja sieltä jatkoimme matkaa Suomussalmelle. Hossan kansallispuiston kautta ajoimme Luostolle. Siellä hikoilimme yön hotellissa, jossa ilmastointi ei toiminut ja lämpötila huoneessa oli +30 siitäkin huolimatta, että ikkuna oli auki koko yön.

Luostolta matkui kohti Inaria. Pilvinen sää vaihtui takaisin aurinkoiseksi, kun ajelimme kohti Utsjokea. Yksi haaveeni oli ajaa Utsjoelta Tenojoki vartta pitkin alaspäin. Se teki ison mutkan matkaamme, mutta oli sen arvoista. Tiellä oli hiljaista ja reitin varrella olevan ainoan taukopaikan kahvilassa ei myöskään ruuhkaa ollut. Pitkän ajopäivän päätteeksi saavuimme illalla Enontekiöön, jossa lasi kuohuvaa ja hyvä illallinen maistuivat.

inari
Inarissa oli harmaata ja pilvistä

Saanan huiputus oli myös toiveissamme ja sitä kohti lähdimme Enontekiöltä. Reitin alkupiste oli meillä hieman hakusessa ja lähdimme aluksi patikoimaan väärästä paikasta. Tai no, olisihan sieltäkin päässyt, mutta matka olisi ollut paljon pidempi. Uusi yritys ja Saanan huipulla oltiin iltapäivästä. Fiilis oli mahtava! Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ollut järkevää jäädä Kilpisjärvelle yöksi, mutta paahdoimme illalla vielä Muonioon. Siellä alkoi hermot kiristyä, kun hotellin ravintolasta oli ruoka loppunut ja meitä neuvottiin ajamaan Olostunturin kupeessa olevaan ravintolaan. Matka ei ollut pitkä, mutta väsyneenä emme olisi jaksaneet mennä enää minnekään.

kilpisjarvi-maisema-saanalta

Muoniosta matka jatkui Kempeleen kautta Vaasaan. Se oli automatkamme viimeinen etappi ennen kotiin paluuta. Piipahdimme katsomassa Vaasan nähtävyyksiä ja illalla kilistelimme hotellin kattoterassilla onnistuneelle matkalle. Kotimatkalla poikkesimme vielä Anne Mattilan taidekahvilassa, joka sattui mukavasti reittimme varrelle.

Pohjoisen road tripin jälkeen loma kului suurimmaksi osaksi mökillä. Päiväreissuja tuli tehtyä myös Mikkeliin Tertin kartanoon, Vantaalle Fazerin vierailukeskukseen ja Vääksyn kanavalle. Keuruun vanha kirkko tuli myös tutuksi, kun kävimme ystävien mökillä ja teimme kulttuuriajelun kylille.

Elokuu

Arki alkoi ja päivät kuluivat etätöissä ja viikonloput mökillä. Yksi päiväretki elokuulle myös mahtui. Ajoimme eräänä sateisena sunnuntaina Iittalaan määränpäänä Kultasuklaan tehtaanmyymälä. Muissakin alueen kaupoissa piipahdettiin. Siellä ajellessa huomasin, että Hattulan kirkko olisi matkan varrella. Kirkon seinämaalauksista olin kuullut paljon ja ne olisi ollut hienoa nähdä, mutta kirkko oli laittanut kesäkaudelta ovet jo säppiin. Aulangon näkötorni oli seuraavaksi mielessä, mutta sekään ei ollut auki. Munkkikahvit kuitenkin saimme näkötornin vieressä olevassa kahvilassa.

Syyskuu

Syyskuussa oli vuoden kolmannen Lapin reissun vuoro. Äidin ja siskon kanssa lensimme Ivaloon. Lentokentältä vuokrasimme auton ja ajoimme Saariselälle, jossa vietimme pitkän viikonlopun. Olen kerran aikaisemmin ollut Lapissa syksyllä, mutta paras ruska oli silloin jo mennyt. Nyt tähtäsimme sellaiseen aikaan, jolloin pääsisimme syksyn kauniita värejä ihailemaan ja siinä onnistuimme.

kiilopaa-portaat
saariselka-kiilopaan-huippu
merja-kiilopaan-huipulla

Muutaman päivän aikana ehdimme tehdä kaikenlaista; huiputimme Kiilopään, teimme päiväretken Inariin, patikoimme Tankavaaran luontopoluilla ja Kaunispään huippukin tuli tutuksi. Tärkeintä oli kuitenkin viettää aikaa yhdessä.

Lokakuu

Lokakuun alussa tehtiin miehen kanssa viikonloppureissu Tallinnaan. Majoituimme upeasti uudistetussa Tallink City -hotellissa. Minua kiinnosti myös Viron merimuseo, johon kävimme tutustumassa. Ravintolavalinta ei mennyt illalla ihan putkeen, mutta muuten meillä oli oikein kiva reissu.

tallink-city-hotel
merja-tallink-city-hotel

Loppukuusta oli vuorossa Amsterdam. Siellä minun piti käydä jo keväällä 2020, mutta matka peruuntui ymmärrettävistä syistä. Lentoliput piti käyttää viime vuoden puolella, joten kevään tulppaanipeltojen sijaan menimme katsomaan miltä syksyinen Amsterdam näyttää. En ole kirjoittanut matkasta vielä mitään ja yksi syy on se, että vähän matkan jälkeen aloin puuhaamaan blogin muuttoa. Viisi vuotta Rantapallossa olivat hyvä alku matkablogille, mutta nyt oli aika jatkaa eteenpäin omin voimin.

amsterdam-pyora-kanaalin-varrella

Joulukuu

Joulukuu alkoi Tallink Siljan tarjoamalla Megastarin viiden tunnin jouluristeilyllä. Koska marraskuu oli mennyt aikalailla kotona, oli ihanaa päästä ihmisten ilmoille ja nähdä tuttuja pitkästä aikaa.

Tallinnassa tuli vietettyä pitkä viikonloppu jo toistamiseen. Tällä kertaa siskon ja tyttöjen kanssa. Kävimme joulumarkkinoilla ja majoituimme upeassa Hotel Telegraafissa. Tallinnan matkan jälkeen ehdin vaihtaa kotona vaatteet ja pakkasin laukun uudestaan ja suuntasin Turkuun työmatkalle. Illan hämärissä parkkeerasin auton hotelli Kakolan pihaan ja lähdin etsimään ”selliäni”. Vanhasta vankilasta oli tehty viihtyisä majoituspaikka ja sinne voisi mennä toistekin. Kokouspäivän jälkeen pääsimme maistelemaan Kakolan panimon tuotteita ja illallista nautimme Turun linnassa.

viro-telegraaf-joulukuusi
viro-tallinna-joulumarkkinat

Joulupyhien jälkeen lähdimme Kap Verdelle. Huonontuneen koronatilanteen vuoksi matkaan lähtöön liittyi monenlaista epävarmuutta ja uskalsin huokaista helpotuksesta vasta kun istuimme lentokoneessa. Viikko auringossa teki hyvää ja niillä muistoilla eletään talvikuukausien yli.

IMG_7015

Viime vuosi oli tosiaan edellistään parempi ja pääsin käymään muutaman kerran ulkomailla. Uusia maita tuli yksi ja se oli Kap Verde. Tavoitteena on ollut, että joka vuosi pääsisi edes yhteen uuteen maahaan. Viime vuonna se meni aika kalkkiviivoille, mutta toteutui kuitenkin. Jännityksellä odotan minkälainen matkavuosi tästä tulee. Vielä ei ole mitään suunnitelmissa, mutta eiköhän sitä jotain keksitä.

Minkälainen matkavuosi sinulla oli?

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  16.1.2022 at 14:11

  Minulle ei viime vuonna tullut yhtään uutta maata. En oikeastaan edes muista koska sellainen tilanne olisi viimeksi ollut. Tänä vuonna olisi tarkoitus jälleen päästä reissaamaan ”normaaliin” tapaan ja ensimmäisenä uutena maana olisi vuorossa Meksiko. Täytyy toivoa, että lentoja ei peruttaisi eikä muitakaan ongelmia tulisi.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.1.2022 at 17:39

   Kiitos kommentista Mikko! Kahden viime vuoden aikana uusien maiden kerääminen on ollut haasteellista, mutta onnistuin myös vuonna 2020 siinä. Ehdimme käydä Australiassa juuri ennen koronan rantautumista Suomeen. Milloin olette lähdössä Meksikoon? Toivottavasti pääsette matkaan.

 • Reply
  FinInTirol
  16.1.2022 at 14:52

  Mukavasti olette päässeet reissuun ja luontoilemaan:)
  Meidän matkavuosi oli myös riittävän hyvä. Täältä Innsbruckin kupeesta on helppo pyyhkäistä autolla kauniisiin paikkoihin.
  Matkavuoteen sisältyi niin Itävallan kotimaan matkailua kuin ulkomaan reissuja Italiaan ja Saksaan. Niin ja alkuvuonna oltiin ihan Suomessa saakka:)

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   18.1.2022 at 17:40

   Kiitos kommentista! Oih, teillä on reissaaminen aika kätevää Itävallasta käsin. Toki korona on sielläkin laittanut rajoja kiinno, mutta toki helpompaa kuin täältä Suomesta asti lähteä. Mukavia matkoja myös tähän vuoteen!

 • Reply
  Maapalloilija
  16.1.2022 at 16:00

  Tätähän tämä on meillä monilla ollut, lähimatkailua tai matkailua korkeintaan lähimaihin. Kohta pari vuotta on itsellä vierähtänyt edellisestä uuden maan valloituksesta. Tuossa pitää nyt pikku hiljaa aloittaa kiriä. Hyvä, että Kap Verde onnistui teillä!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.1.2022 at 16:32

   Kiitos kommentista! Näinhän se on, että kotimaalla tai korkeintaan Virossa ja Ruotsissa vierailuilla ollaan menty pari viime vuotta. Sen vuoksi oli mahtavaa päästä loppuvuodesta jo muuallekin. Toivotaan, että tilanne alkaa helpottamaan 🙂

 • Reply
  Hannele/Hipaisuja maapallolla
  16.1.2022 at 16:11

  Eipä ole itselläni tullut pariin vuoteen yhtään rajanylitystä Suomesta pois, mutta juuri nyt istun Miamissa aamiaisella ja tuntuu kuin olisi saanut elämänsä takaisin!!!
  Hei seuraavan kerran kun pyyhällätte Hämeenlinnan ohi, niin käväiskää Hämeen linnassa. Linnalla on myös mm. vankilamuseo ja näyttelyitä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.1.2022 at 16:37

   Kiitos kommentista Hannele! Wau, Miami kuulostaa ihanalle! Nauti lomasta! Kävin viime vuonna Hämeen linnassa ja se oli mielenkiintoinen kohde. Siellä kannattaa ehdottomasti mennä opastetulle kierrrokselle niin saa siitä enemmän irti.

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  16.1.2022 at 16:55

  Näistä koosteista huomaa, että kyllä sitä kaikenlaisia matkoja tulee vuoden aikana tehtyä, vaikka ne eivät aina niin isoja reissuja olisikaan. Kiva, että pääsitte vuoden lopuksi Kap Verdelle! Minä suunnittelin ennen pandemiaa, että yrittäisin käydä joka vuosi kolmessa uudessa maassa, jos vain mitenkään mahdollista. No, sen nyt tietää, miten se idea on tässä viimeisten kahden vuoden aikana edennyt. 😀 Vuonna 2021 minäkin pääsin kuitenkin yhteen uuteen maahan, San Marinoon. Sekin oli enemmän kuin tilanteen huomioiden kuvittelin, joten päätin matkailuvuoden 2021 ihan tyytyväisenä. Tietysti silti toivon, että tänä vuonna matkailu ei olisi niin vaikeaa jatkuvasti muuttuvien rajoitusten vuoksi. Tällä hetkellä ei näytä kovin lupaavalta sen suhteen, mutta niillä mennään, mitä tuleman pitää.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.1.2022 at 17:14

   Kiitos Jenni ja hienoa, että sinullekin tuli yksi uusi maa viime vuonna 🙂 Eipä sitä kaikkia, varsinkaan alkuvuodesta tehtyjä, reissuja meinaa muistaa. Aika paljon kaikenlaista tuli viime vuonna tehtyä, siinä olet oikeassa, että hyvä koostaa menneen vuoden tekemiset yhteen. Minulla on Euroopassa vielä monia maita käymättä, joten sieltä saisi uusia maita napsittua kohtuullisen helposti. Toivotaan, että koronatilanne helpottaa kesään mennessä.

 • Reply
  Eveliina / Reissukuume
  16.1.2022 at 20:20

  Nää koosteet on niin kivoja! Paljon on vuoteen mahtunut, vaikkei ulkomaille niin usein päässytkään 🙂 Toivotaan, että tämä vuosi olisi kuitenkin edellistäkin parempi! 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  18.1.2022 at 11:21

  Hmm … Kultasuklaan tehtaanmyymälä, pitäisiköhän varmistaa, että se osuisi jonkun ensi kesän reissun varrelle.
  Tuosta Saariselästä tuli mieleeni, että tosiaan, siinä missä olen ajatellut, että Pohjois-Suomeen on turhan pitkä ajomatka, niin voisihan niitä, vaikka Pohjois-Suomen kansallispuistoja, käydä noinkin katsomassa. Pitää sitäkin harkita, ensi kesää ajatellen!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.1.2022 at 17:20

   Kiitos Pirkko! Kultasuklaan tehtaanmyymälä oli pieni (varsinkin jos vertaa Pandan tai Fazerin myymälöihin), mutta kyllä sieltäkin suklaaostoksia tarttui mukaan 🙂 Samassa ”pihapiirissä” oli muitakin kauppoja, joten hyvin siellä sai ajan kulumaan. Saariselkä on kaukana, jos haluaa vain piipahtaa muutaman päivän verran. Silloin kannattaa mennä lentämällä, koska autolla on hidasta. Sitten jos aikaa on enemmän, voi edetä pikkuhiljaa ja katsella matkan varrelta muitakin mielenkiintoisia paikkoja.

 • Reply
  Sari / matkalla lähelle tai kauas
  18.1.2022 at 19:43

  Loppuvuosi matkailun siäuhteen taisi tehdä usealle mekujaan. No onneksi pääsitte matkaan! Kivan lappipainotteinen on vuotenne ollut mutta ulkomaanmatkojakin on teillä ollut kivasti. Itsellä matkavuosi oli ihan jees. Kuusamossa keväällä, kesällä saariston rengasreitti, Kreikan saarihyppelyä, Syksyllä Hollannissa ja loppuvuonna Dubai. Siinä sitä kivasti matkoja. Mukavaa reissu vuotta 2022!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.1.2022 at 17:23

   Kiitos Sari! Sinulla on ollut todella kiva reissuvuosi. Kuusamo, saariston rengasreitti ja Kreikan saarihyppelyt kiinnostavat minuakin. Meiltä jäi viime kesänä Kuusamo välistä, kun siellä ei ollut aikaa pysähtyä kunnolla. Suunnitelmissa on ollut tehdä sinne ihan oma matka, koska tekemistä ja näkemistä siellä riittäisi. Hyvää reissuvuotta sinullekin! 🙂

 • Reply
  Elina / elinanmatkalaukussa
  18.1.2022 at 22:27

  Teillä matkavuosi parani loppua kohden ja huipentui aurinkolomaan, oi että! Paljon sitä kyllä ehtii vuoden aikana kotimaassakin reissata, siihen on löytynyt ihan uusi flow mutta näin kolmantena vuotena ei jaksais enää niin innostua. Elättelen kans toivoa, josko sitä tänä vuonna pääsis jo ulkomaille, edes omalla autolla pohjoismaihin jos ei muuta.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.1.2022 at 17:27

   Kiitos Elina! Matkavuosi tosiaan parani loppua kohden 🙂 Minuakin alkaa kotimaan kiertäminen jo vähän kyllästyttää, vaikka onhan täälläkin monia paikkoja näkemättä. Kuusamon juuri mainitsin ja Länsi-Suomessa olisi myös kaupunkeja, joissa en ole käynyt ikuisuuksiin tai ikinä. Ja Lappiin on aina kiva mennä. Siitä huolimatta haaveilen, että pääsisi edes Keski- tai Etelä-Eurooppaan kesällä.

 • Reply
  Katja / Lähtöselvitetty
  21.1.2022 at 07:30

  Hyvä vuosi sulla on ollut. Erityispisteet Örön reissusta 🙂 Mutta olipa huikeaa nähdä sun kuvia Kiilopäältä syksyllä. Itse olen juuri käynyt läpi omia kuvia viime keväältä, jolloin kiipesimme Kiilopäälle keväthangessa, ja eteneminen oli kaikin puolin haastavaa. Oli suuri yllätys mulle, että siellä on noin komeat kiviportaatkin 😀

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   21.1.2022 at 17:29

   Kiitos Katja! Örön reissu oli huippu 🙂 Kiilopäälle kiipeäminen lumihangessa on varmasti ollut haasteellista. Sulan aikaan se oli huomattavasti helpompaa, vaikka toki ylöspäin kipuaminen laittaa aina puuskuttamaan.

 • Reply
  Terhi
  21.1.2022 at 23:00

  Sinulla tuntuu olleen hyvä matkailuvuosi. Lappi on aina hyvä vaihtoehto ja laivamatkatkin tuovat mukavaa piristystä arkeen. Minun matkailuvuoteni oli paljon rauhallisempi, mutta Tenojoella minäkin kävin kääntymässä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   25.1.2022 at 17:56

   Kiitos Terhi! Yllättävän kiva reissuvuosi siitä tuli, vaikka aluksi näytti siltä, ettei pääse oikein minnekään. Tenojoen maisemat olivat hienot, kiva kuulla, että sinäkin kävit niitä ihastelemassa.

 • Reply
  Sandra / The Present is Perfect
  22.1.2022 at 13:52

  No, voit kyllä olla tyytyväinen matkailuvuoteen! Mukavasti kotimaata on tullut pengottua ja myös hyvin ulkomaillekin olet päässyt. itselleni Lappi on jo sen verran eksoottinen, että sekin menee melkein ulkomaanmatkasta. Itselleni ei tullut yhtään uutta maata viime vuonna, vaikka pääsin sentään niinkin eksoottisiin maihin kuin Ruotsiin, Tanskaan ja Kreikkkaan 😀

  Onnea muuten myös blogimuutosta!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   25.1.2022 at 17:57

   Kiitos Sandra! Kivalta kuulostaa sinunkin matkavuotesi. Kreikka varsinkin houkuttelisi 🙂

 • Reply
  Paula - Gone with the Goastons
  22.1.2022 at 18:46

  Täällä toinen blogimuutoksen tehnyt! Olipa homma. Mutta omasi näyttää tosi hyvälle, onnea! Hienoja reissuja olet onnistunut kuitenkin tekemään näinkin arvaamattomana aikana. Ehkäpä tänä vuonna pääsemme kaikki matkustamaan vähän enemmän kunhan tämä Omikron tästä kiertää oman kierroksensa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   25.1.2022 at 18:02

   Kiitos Paula! Huomasin, että sinunkin blogisi oli uudistunut. Onnittelut siitä! 🙂 Hurja homma, joka ei vieläkään ole valmis. Pääasia, että sai blogin sellaiseen kuntoon, että voi julkaista jo uusia juttuja. Mukavaa reissuvuotta sinulle!

 • Reply
  INDIVUE
  23.1.2022 at 17:59

  Sinulla on ollut mainio matkailuvuosi koronasta huolimatta. Oli hauska huomata, että olemme katsoneet samaa auringonlaskua Tallinnan satamassa Silja Serenadella, pääsemättä maihin. Autottomana voinkin vain kiittää viime vuonna sitä, että laivat kulkivat, jotta edes johonkin pääsi matkustamaan.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   25.1.2022 at 18:04

   Kiitos Indivue! Juu, samalla matkalla oltiin 🙂 Laivalla tuli reissattua viime vuonna ja kivaahan se oli, kun edellisenä vuonna ei edes risteilyille päässyt.

 • Reply
  Tiina Johanna / Kookospalmun Alla
  25.1.2022 at 02:30

  Kivoja kohteita listalla paljon Lappimatkailua mahtunut vuoteen. 🙂 Tuo Kap Verde kyllä on noussut monessa paikassa pinnalle ja sinne moni on nyt tiensä löytänyt, eräs ystävänikin on töissä siellä parhaillaan matkaoppaana. Olisi itselläkin toisin sanoen ajatuksena lähteä Kap Verdelle vielä lähiaikoina ystävääni moikkaamaan, täältä Lissabonista sinne on myös helppo matkata onneksi. Ihanaa uutta reissuvuotta 2022 sinne, toivottavasti tulee hauska ja mielekäs sellainen! <3

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   25.1.2022 at 18:07

   Kiitos Tiina Johanna! Sinulla on lyhyt matka Kap Verdelle. Kotimatka kieltämättä alkoi puuduttamaan, kun aika monta tuntia lento kesti. Hyvää reissuvuotta sinullekin! 🙂

Leave a Reply