Yleinen

Merjan matkassa jo viisi vuotta!

12.8.2021
merja_kilimanjarolla

Heinä-elokuun vaihteessa tuli viisi vuotta täyteen siitä, kun julkaisin blogissani ensimmäisen postauksen. Se jännitti kovasti, koska sen jälkeen kaikki tietäisivät, että minullakin on blogi. Toisaalta mietin, lukeeko kukaan juttujani. Julkaise-napin painaminen ei lopulta ollutkaan niin pelottavaa ja kun sain ensimmäiset kommetit, se tuntui kivalta. Nykyisin postausten julkaiseminen ei nostata sykettä samalla eikä tuo hikikarpaloita otsalle. Kokemus on astunut peliin!

Kulunut vuosi ei ole ollut matkabloggaajalle helppo, koska pandemia jyllää edelleen maailmalla. Rokotukset ovat tuoneet toivoa siihen, että pian pääsisi Suomen rajojen ulkopuolelle. Osa on matkustanut rohkeasti jo ennen täyttä rokotesarjaa, mutta minä olen halunnut vielä odottaa.

Mistä kirjoittaa pandemia-aikana?

Monen muun matkabloggaajan tavoin minäkin olen kiertänyt kansallispuistoja ja muita luontopolkuja. Niiden lisäksi lähiseudun helmiä on etsitty ja koluttu Suomen kaupunkeja. Onhan sitä nähtävää siis Suomessakin, mutta palo maailmalle on silti kova.

Blogin sisältö on yli vuoden ajan painottunut vahvasti kotimaan matkailun ympärille. Lisäksi olen muun muassa antanut kirjavinkkejä. Vaikka pandemian alussa tuntui siltä pitäisikö blogi laittaa hyllylle odottamaan parempia aikoja, on aiheita kuitenkin löytynyt ihan kivasti. Kun pohdin aiheita, mietin ensin miten kiinnostava se on ja lukisinko itse siitä kirjoitetun postauksen.  Joskus aiheita on löytynyt myös siten, etten ole löytänyt netistä ajankohtaista tai riittävän kattavaa tietopakettia aiheesta x. Se on pitänyt kirjoittaa sitten itse.

Vuosi sitten tekemässäni synttäripostauksessa mainitsin arvostavani blogeissa enemmän sujuvaa tekstiä kuin kauniita kuvia. Ja toivottavasti kukaan ei käsitä väärin; kuvat ovat myös tärkeitä. Mukava lukukokemus syntyy, kun molemmat osiot ovat kunnossa.

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, mutta halusin panostaa siihen vielä enemmän ja sen vuoksi aloitin toissa vuonna avoimessa yliopistossa kirjoittamisen perusopinnot. Sain ne valmiiksi vuosi sitten ja siitä hyppäsin suoraan aineopintojen pariin. Niitä on nyt ensimmäinen vuosi takana ja toinen mokoma vielä edessä. Vuosi sitten mainitessa näistä opinnoista, sain monia kysymyksiä opintoihin liittyen. Mietin jo silloin pitäisikö niistä kirjoittaa ihan oma postaus. Jos sellainen kiinnostaa, laittakaa kommenttia, niin otan sen jossain vaiheessa työn alle.

Suosituimmat postaukset viiden vuoden ajalta

Aiempien synttäripostausten tapaan tässä tulee lista mitkä ovat olleet ne luetuimmat jutut näiden viiden vuoden ajalta Google Analyticsin mukaan:

1. Minkälainen lomakohde on Gambia?
2.  Jos haluat pizzaa, sano Mani-baari
3. Minkälainen matkakohde on Singapore?
4. Kouvola – minne mennä, mitä tehdä?
5. Odessa – Ukrainan viehättävin kaupunki

Lista on pysynyt aika samannäköisenä ja Gambia se vaan pitää pintansa. Se keräsi ennen koronaa niin paljon lukijoita, ettei sen ohi ole menty, vaikkei pieni Afrikan maa ole kuluneen vuoden aikana enää samalla tavalla kiinnostanut. Kotimaan matkailun suosio on näkynyt myös blogissa ja viiden parhaan joukkoon kiilasi Kouvola pudottaen Madridin tähtiviisikosta.

Tämän kesän ehdoton suosikki oli Mani-baari. Se nousee kärkikahinoihin aina kesällä ja syksyn lipuessa kohti talvea, sen suosio hiipuu. Sama kohtalo on monella muulla kesäkohteella. Yleensä olemme joka kesä tehneet retken Mani-baaren maukkaiden pizzojen ääreen, mutta tältä vuodelta se on vielä tekemättä. Mutta vielähän tässä on kesää jäljellä!

Odessan postauksen pysymistä viiden kärjessä ihmettelin jo vuosi sitten ja samaa hämmästelen edelleen. Ei sillä, Odessa oli todella kiva kohde, mutta kun Ukraina tuskin on kovin monen ensimmäinen matkakohde koronan jälkeen.

Kiitos, että olet ollut matkassa mukana! 

Merjan matkassa -blogia voit seurata myös FacebookissaInstagramissa ja Blogit.fi:ssä

 • Mika / Lähtöportti
  12.8.2021 at 20:54

  Onnea Merja! Paljon hyviä juttuja olet viidessä vuodessa kirjoittanut, tsemppiä myös tuleville vuosille! 🥂

  • Merja / Merjan matkassa
   18.8.2021 at 18:42

   Kiitos Mika kivasta kommentista! Yritetään pitää hyvää ”pössistä” yllä 🙂

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  12.8.2021 at 23:40

  Onnittelut viisi-vuotiaalle blogille ja tsemppiä tosiaan myös jatkoon! Hauskan monipuolinen muuten tuo sinun top 5, tuntuu olevan juttuja aikalailla laidasta laitaan!

  • Merja / Merjan matkassa
   18.8.2021 at 18:46

   Paljon kiitoksia Mikko ja kiva, kun jaksat niin ahkerasti kommentoida 🙂 Viiden vuoden aikana on tullut kirjoitettua suurimmasta osasta reissuja, mitä on päässyt tekemään. Ihan jotain alkuaikojen rantalomia tai kaupunkireissuja ei ole tullut dokumentoitua, koska niistä ei ole kunnon kuvia olemassa eikä kuvaus 80-luvun Ibizasta ehkä kiinnostaisi enää ketään.

 • lentavajoogamattoblogi
  14.8.2021 at 14:10

  Onnittelut 5-vuotiaalle! Onpas positiivinen yllätys, että Kouvola keikkaa sun top 5 -luetuissa 🙂 Itsekin asuin nykyisen suur-Kouvolan Anjalankoskella ja vanhempani myöhemmin lähdettyäni opiskelemaan ihan Kouvolan keskustassa, ja eihän se nyt ihan Suomen, höm, top matkailupaikkoja ole 🙂

  Itse olen blogannut reilut 3 vuotta ja vaihdoin matkailublogiksi juuri ennen koronapandemian alkamista. Kummasti niitä kirjoitusaiheita silti tosiaan riittää, jatketaan vaan.

  • Merja / Merjan matkassa
   18.8.2021 at 18:50

   Kiitos ja kiva kun kommentoit! 🙂 Luulen asuntomessujen olevan yksi syy, miksi Kouvola keikkuu viiden parhaan joukossa. Ja kyllähän niitä aiheita tosiaan löytyy matkablogiin, vaikka aika nyt on mikä on.

 • Reissu-Jani
  15.8.2021 at 17:24

  Onnea blogille! Kun koronan vuoksi matkailu hieman pysähtyi, niin kirjoittelin sitten Lapin reissuista juttuja. Aiemmin en ollut kotimaan kohteista kirjoittanut paljoakaan. Sitten aloin muistelemaan vanhoja ja kirjoittelin kokemuksia ensimmäisestä ulkomaan matkasta ja ensimmäisestä charter matkasta – – nyt kun niistä vielä jotain muistaa, ja silloin joskus se matkustaminen oli hieman toisenlaista. Suositut osuudessa itseäni ihmetyttää aina se, että omassa blogissani ne ovat matkakertomukset mm. Azerbaijaniin ja Albaniaan.

  • Merja / Merjan matkassa
   18.8.2021 at 18:55

   Kiitos Jani! Minullakaan ei ennen koronaa kovin monta juttua ollut kotimaasta, mutta nyt niitä on kertynyt. Googlen analytiikkaa on hauska tutkia ja ihmetellä mikä juttu vetää lukijoita puoleensa ja mikä ei. Jännä, että sinullakin keikkuu suosituimmissa kaksi sellaista kohdetta, jotka eivät ihan perusmatkakohteita ole.

 • Terhi
  15.8.2021 at 21:24

  Paljon onnea 5-vuotiaalle. Näinhän se on, kansallispuistoilla ja Suomen kaupungeilla mennään. On tässä taudissa hyvätkin puolensa ollut, lomailijat ovat löytäneet Suomen luontokohteet.
  Tuo suosittujen postauksen listasi on hieman erilainen kuin minun, minunkin Gambia-postaukseni on ollut aikoinaan kovasti luettu, mutta Odessa ei saavuttanut niinkään suurta suosiota. Ihana kaupunki muuten.

  • Merja / Merjan matkassa
   23.8.2021 at 18:34

   Kiitos Terhi! Suosituimpien postausten listoja on muuten hauska lueskella blogeista, koska ne vaihtelevat suuresti. Katselin tänään blogin analytiikkaa ja Gambia-jutut ovat taas nousemaan päin. Myös Odessa porskuttaa vahvasti.

 • Laura
  16.8.2021 at 10:29

  Onnea

 • Anne/ Matkahetket
  16.8.2021 at 10:45

  Mukavaa blogisynttäriä! Ihmeen hyvin tosiaan pandemia-aikana on löytynyt kirjoitettavaa itselläkin, juurikin kotimaan matkailun saralla ja matkakirjavinkkien muodossa.

  • Merja / Merjan matkassa
   23.8.2021 at 18:36

   Kiitos Anne! Samojen aiheiden parissa ollaan oltu 🙂 Kotimaan matkailusta löytyy mukavasti kirjoitettavaa, mutta onhan se kaipuu ulkomaille kova.

 • Teija / Lähdetään taas
  17.8.2021 at 13:42

  Onnea 5-vuotiaalle! Toisaalta tuntuu, että olisin seurannut blogiasi jo paljon kauemmin. Hyvä näin, että välillä aika ei kulukaan ihan niin nopeaan 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   23.8.2021 at 18:37

   Kiitos Teija! Aika kuluu tosiaan nopsasti 🙂 Mutta kun miettii mitä kaikkea on viidessä vuodessa ehtinyt tehdä, niin onhan sekin lista aika pitkä.

 • Sandra / The Present is Perfect
  18.8.2021 at 11:54

  Hyvää blogisynttäriä! Viisi vuotta on hieno saavutus. Kotimaan juttuja on ollut kiva lukea, ja usein ne tuovat blogiin uusia satunnaiskävijöitä vielä monien vuosien jälkeen. Olen seurannut myös blogiasi säännöllisesti alusta asti, hyviä juttuja kirjoitat!

  • Merja / Merjan matkassa
   23.8.2021 at 18:40

   Kiitos Sandra ja kiva kuulla, että olet viihtynyt blogin parissa alusta asti 🙂 Se on totta, että kotimaan jutut ovat tuoneet uusia lukijoita. Varsinkin Lahden seudun luontopoluista kertovat jutut ovat saaneet mukavasti lukukertoja. Ja onhan sitä itsekin hämmästellyt mitä kaikkia piilossa olevia helmiä läheltä on löytynyt.

 • Eveliina /Reissukuume
  19.8.2021 at 05:09

  Suuren suuret onnittelut 5-vuotiaalle! 🙂 Vuosiin on mahtunut monia seikkailuja ja mielenkiintoisia kirjoituksia!

  Perustin oman blogini reilut kaksi vuotta sitten, mutta ensimmäisen postauksen (ja ylipäätään blogin perustamisen kanssa) painin aivan samojen kysymysten kanssa kuin sinä 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   25.8.2021 at 19:04

   Kiitos Eveliina! Ensimmäisen postauksen julkaisu tuntui jännittävälle ja päässä pyöri ajatuksia lukeeko näitä juttuja kukaan muu kuin oma perhe 🙂 Mutta hauskaa tämä on ollut ja ainoa asia mikä harmittaa on se, ettei tätä tullut aloittaneeksi jo aikaisemmin.

 • Kaukokaipuun Monni
  21.8.2021 at 19:58

  Paljon onnea viisivuotiaalle! Onneksi et lopettanut kirjoittamista, sillä näitä kotimaanjuttuja (myös kirjavinkkejä!) on ollut ilo lukea. 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   25.8.2021 at 19:05

   Kiitos paljon Monni! 🙂 Kiva kuulla, että olet viihtynyt juttujeni parissa.

 • Aila ja Juha
  22.8.2021 at 11:42

  Onnea blogille! Vähän samanlaisia ajatuksia meilläkin. Ennen koronaa blogit käsittelivät Espanjaa, matkaa sinne ja takaisin, mutta nyt kotimaan nähtävyyksiä. Pyöräilyä pääkaupunkiseudulla ja matkoja maakintaan. Hieno maa Suomi on. Mieli silti palaa etelämmäksi, nyt kun on jo molemmat rokotuksetkin.
  Juha

  • Merja / Merjan matkassa
   25.8.2021 at 19:06

   Kiitos Aila ja Juha! Teidän pyöräilyjuttuja on ollut kiva lukea ja toki myös niitä Espanjasta kertovia postauksia ennen koronaa. Onko teillä jo suunnitelmissa milloin palaatte etelään?