Yleinen

Tartuin kesähaasteeseen

22.7.2018

Kalifornian road trip juttujen väliin tulee nyt kevyempää luettavaa kesähaasteen merkeissä. Kesäloman aikana luin paljon matkabloggaajien postauksia. Luen niitä toki muutenkin, mutta nyt sai ihan ajan kanssa paneutua blogikollegojen kuulumisiin, matkajuttuihin ja -haaveisiin. Elämää ja Matkoja -blogista löysin kivan kesähaasteen, johon päätin tarttua, kun saan itseni koneen äärelle. Haasteen ideana on vastata kysymyksiin ”kumman valitset” Tällaisia valintoja tein:

1. Lippis vai lierihattu?

Tämä vastaus oli helppo: lierihattu ilman muuta. Lippiskään ei ole vieras, koska aikoinaan pitkiä matkoja juostessa käytin sitä paljon. Välttämättä se ei aina ollut paras vaihtoehto kesän lämpimillä säillä, mutta suojasi kuitenkin auringolta. Lierihattua pidän lähinnä lomilla. Kotona en sitä osaa käyttää. Kaapista löytyy myös musta talvisiin olosuhteisiin sopiva lierihattu, mutta sitä en ole koskaan käyttänyt.

aurinkohattu

2. Pehmis vai jäätelopallo?

Jos pehmistä on tarjolla, valitsen mielummin sen. Makuvaihtoehtoja on toki paljon vähemmän kuin jäätelöpalloissa, mutta ne perusmaut vanilja, suklaa ja mansikka toimivat aina.  En ole muuten tänä kesänä syönyt vielä yhtään pehmistä. Asia täytyy korjata pikimmiten.

3. Herneet vai mansikat?

Tykkään molemmista, mutta mansikat menee kuitenkin herneiden edelle. Pikkutyttönä oli kiva napsia omalta maalta herneitä. Olihan meillä mansikoitakin, mutta silloin herneet vetivät pidemmän korren. Nyt meillä on mökillä oma pieni mansikkamaa, josta on satoa jo saatu. Metsämansikoita siellä on myös paljon. Niistä tulee lapsuus mieleen, kun pujotettiin mansikoita heinänkorteen.

mansikka

4. Palju vai järvivesi?

Tähän täytyy vastata; palju järvivedellä. Ostimme mökille muutama vuosi sitten paljun ja vaikka ensin sen hankintaa vastustin, niin nyt en luopuisi siitä millään. Lämmitimme sen viimeksi toissailtana eikä mies meinannut saada minua sieltä pois. Aurinko oli laskenut aikoja sitten, kun vihdoin maltoin kömpiä ylös lämpimän veden syleilystä.

palju

5. Grilliherkut vai kesäkeitto?

Mökin kesäkeittiössä grillataan paljon, koska se on helppoa ja vaivatonta. Useimmiten grillistä löytyy kanaa, kalaa tai makkaraa. Mökiltä löytyy niin kaasugrilli kuin laiturilla oleva tulisija. Kesäkeitosta en ole pitänyt koskaan ja viimeksi olen sitä syönyt muistaakseni lapsena.

6. Mökki vai teltta?

Eiköhän se ole jo kaikille blogia pidempään seuranneille tullut selväksi, että olen mökki-ihmisiä. Se toimii kesäaikaan kakkoskotina ja siellä ollaan niin paljon kuin mahdollista. Telttailukaan ei ole vierasta, mutta nykyisin tulee harvoin vastaan tilanteita, jolloin siellä yöpyisin.

kesämökki_suomi

7. Varjo vai auringonpaiste?

Niin paljon kuin auringosta tykkäänkin, en nykyisin enää jaksa olla suorassa auringonpaisteessa kovin kauaa. Varjoon tulee mentyä nopeasti. Kun lomareissulla vietimme yhden päivän Waikiki Beachin rannalla, piti aurinkotuolien lisäksi ehdottomasti vuokrata myös varjo. Vaikka osa päivästä oli pilvinen, auringonpolte tuntui pilvimassojen takaakin.

playa_muro_alcudia

8. Kesäsade vai kesätuuli?

Purjehtijan vaimona vastaan kesätuuli. Eihän se sadekaan usein huono asia ole, varsinkin nyt kun ei ole satanut pitkään aikaan ja luonto janoaa vettä. Mutta kun näistä kahdesta pitää valita, niin kyllä se on tuuli.

9. Lavatanssit vai festarit?

Festarit ehdottomasti. Olen joskus nuoruudessa käynyt myös lavatansseissa ja tanssia harrastavat ystävät ovat yrittäneet siedättää minua tanssilavoille (muun muassa viime kesänä siellä tuli yksi ilta vietettyä). Siitä huolimatta en ole kokenut lavatansseja omaksi jutuksi. Festareilla sen sijaan viihdyn mainiosti.

10. Roadtrip vai riippukeinu?

Roadtrip on mainio tapa nähdä enemmän ja päästä paikkoihin jotka jäisivät muuten näkemättä. En kuitenkaan jokaista lomaani haluaisi roadtripillä viettää. Tykkään myös lomailla yhdessä kohteessa pidempään ja sieltä käsin tehdä retkiä ympäristöön. Joskus se riippukeinukin on ihan jees, mutta kannatan tässä kuitenkin roadtripia.

mallorca_roadtrip

11. Hiirenkorvat vai syreenin tuoksu?

Hiirenkorvat ovat aina varma kevään merkki, mutta eivät ne syreenin tuoksua voita. Mökillä on syreenipensaita ja yleensä ne ovat kukassa juhannuksen aikaan. Tänä vuonna kukinto tuli paria viikkoa etuajassa, joten nautimme siitä huumaavasta tuoksusta normaalia aikaisemmin.

12. Mato-onki vai golfmailat?

Nyt tekisi mieli vastata, ettei kumpikaan. No, mato-onkea on tullut mökillä heiluteltua ja varsinkin silloin kun lapset olivat pieniä, se oli hauskaa ajanvietettä. Golfmailaa olen pitänyt kerran kädessäni, kun silloisen työpaikkani naisille järjestettiin tutustuminen lajiin. Se oli ihan hauskaa ja ymmärrän, että siihen voi jäädä koukkuun. Harkitsin jopa silloin kurssille menemistä, mutta harrastin niihin aikoihin intohimoisesti ratsastusta ja tiesin, etten voi moneen lajiin sitoutua yhtä aikaa. Mini-golfia on tullut reissuilla pelattua. Usein sielläkin on pinna mennyt, joten ehkä ihan hyvä, etten golfiin hurahtanut. Vastaan pitkin hampain mato-onki.

Mitkä ovat sinun valintasi? Ota haaste rohkeasti vastaan!

Jutun kuvat ovat satunnaisia otoksia kahden viime kesän ajalta.

Blogiani voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  22.7.2018 at 13:56

  Tämä on kiva haaste, täytyypä tähän tarttua sopivan hetken tullen. Ja samaa mieltä, syreenin tuoksu on ihana, niitä voisi tuoksutella koko päivän! 🙂

 • Reply
  Suunnaton
  23.7.2018 at 10:57

  Tämäpä oli hauska! Voisin ehkä itsekin ottaa kopin haasteesta.
  Metsämansikat on tällä hetkellä ehdottomasti kesän kovin juttu! On ihanaa käydä napsimassa niitä ohikulkiessa, kun uusia kypsyy joka päivä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   30.7.2018 at 21:40

   Kiitos Suunnaton! 🙂 Ota ihmeessä haastekoppi vastaan. Metsämansikat on kyllä niin hyviä, että niitä voisi syödä mielinmäärin.

 • Reply
  Piyya
  24.7.2018 at 07:49

  Elämää ja matkoja blogista luin myös tämän ja jo silloin mietin että tämä haaste pitäisi ottaa vastaan.
  Ja tänä innoitti uudestaan, kunhan tämä kesä antaisi hiukan aikaa ?

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  26.7.2018 at 01:36

  Tämäpä hauska haaste 🙂

Leave a Reply