Yleinen

Vuoden parhaat matkahetket

30.12.2017

Matkalla lähelle tai kauas -blogissa oli toteutettu kiva haaste, jossa listattiin 17 tämän vuoden parasta matkahetkeä. Haastepostauksia on aina kiva tehdä ja niihin saa tuotua mukaan sellaisia kuvia ja tarinoita, jotka eivät blogiin muuten päätyisi. Tässä minun 17 parasta matkahetkeäni tältä vuodelta:

1. Paras matkahetkeni 2017

Parhaan matkahetken valinta oli vaikea, koska vuoteen mahtui monta ikimuistoista ja hauskaa hetkeä. Päädyin kuitenkin lokakuiseen Singaporeen ja viimeiseen päiväämme siellä. Menimme aamupäivällä Marina Bay Sands -hotellin näköalatasanteelle ja sen jälkeen joimme uberkalliit oluet Sky-baarissa. Mieli oli haikea, koska illalla lentäisimme takaisin kotiin. Olisin voinut viettää vielä muutaman päivän Singaporen hulinassa. Fiilis Sky-baarissa oli haikeudesta huolimatta upea. Pehmeä loungemusiikki soi taustalla, aurinko lämmitti käsivarsia, olut oli kylmää ja näköalat mitä parhaimmat. Nautimme joka hetkestä.

Singaporen upeat nähtävyydet – Marina Bay Sands ja superpuut

2. Turistikuvani

Tänä vuonna tuli otettua aika monta tyypillistä turistikuvaa, kun reissujen kohteena olivat muun muassa Jordania, Pietari ja Istanbul. Jordanian kuuluisin nähtävyys on Petran yli 2000 vuotta vanha rauniokaupunki. Mekin vietimme siellä päivän ja kameraan tarttui lukuisia kuvia Petran kuvatuimmasta kohteesta; Al Khaznehin aarrekammiosta eli The Treasury´sta.

Jordanian Petra – se punainen kalliokaupunki

3. Kuva eksoottisimmasta käymästäni kohteesta

Eksoottisin kohde tänä vuonna oli Jordania. Suomalaiset matkailivat Jordanian ainoassa merenrantakaupungissa jo 1980-luvulla, mutta Persianlahden sota lopetti turismin alueelle. Nyt matkailijat ovat jälleen löytäneet Lähi-Idän Sveitsiksikin kutsutun maan, joka sijaitsee naapurimaidensa tiukassa puristuksessa. Levottomista naapurimaista, Israelista, Saudi-Arabiasta, Syyriasta ja Irakista, huolimatta Jordaniassa on turvallista eikä meillä ollut ainakaan kertaakaan matkamme aikana turvaton olo.

Petran lisäksi Wadi Rumin aavikko kuuluu Jordanian tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Olin ennen matkaamme kahden vailla, haluanko edes nähdä koko aavikkoa. Tuoreessa muistissa oli edellisvuoden matka Dubaihin ja aavikolle tehty jeeppisafari. Dubain aavikko ei tehnyt suurta vaikutusta ja ajattelin ensin, että Wadi Rum on samanlainen hiekkaläntti lähessä asutusta. Kuinka väärässä olinkaan! Se oli jotain aivan muuta, oikea aavikko isolla aalla. Siellä käyntini jälkeen halusin nostaa Wadi Rumin Petran ohi ykkösnähtävyydeksi. Niin haltioissani olin.

Wadi Rum – upea aavikko Jordaniassa

4. Suurkaupungin lumoissa

Singapore lumosi minut täysin. Iltaisin nähtävyydet valaistiin ja esitettiin erilaisia laservalo- ja musiikkinäytöksiä. Ensimmäisenä iltana kävimme katsomassa Marina Bay Sands -hotellin edustalla esitetyn shown ja olihan se upea.

5. Hotellikuvaa

Vuoden aikana tuli asuttua monessa hyvässä hotellissa. Paras kaikista oli kuitenkin Jordanian hotellimme Kempinski Aqaba. Ulkoapäin ei niin hulppean näköinen, mutta hyvä palvelu, oma ranta ja iso valoisa huone takasivat sen, että olimme majoitukseen tyytyväisiä.

Minkälainen lomakohde on Jordanian Aqaba?

6. Paras rantakuva

Vuoden paras rantakuva löytyy Alcudiasta, Mallorcalta. Siellä vietimme koko perheen voimin kesälomaa heinäkuun alussa. Hotellista noin 100 metrin päässä oli Playa Muron upea hiekkaranta. Ranta oli todella suosittu ja sinne kannatti suunnata heti aamusta, jos mieli saada aurinkotuolin ja -varjon. Me vietimme aikaa paljon myös hotellin uima-altaalla, mutta toki nautimme Mallorcan auringosta myös hiekkarannalla.

Monipuolista lomailua Mallorcan Alcudiassa

7. Paras auringonlasku/-nousu

Auringonnousuja ei ole tänä vuonna tullut katseltua, mutta auringonlaskuja on sen sijaan ihasteltu eri puolilla maailmaa. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli Jordanian Aqabassa Double Tree Hiltonin -kattoterassilla, jonne menimme katsomaan auringonlaskua yhdessä matkaystäviemme kanssa. Joimme kuohuviiniä ja odotimme milloin aurinko painuu mailleen. Hieno hetki ja mikä parasta, että nämä ihanat matkaystävät ovat vieläkin ”matkassa” mukana, vaikka Jordaniasta on jo aikaa.

8. Paras ravintolakokemus

Hyviä ravintolakokemuksia mahtui vuoteen useita. Suomen ravintoloista haluaisin tässä kohtaa mainita Via Tribunalin Helsingistä. Siellä söin vuoden parhaimman pizzan. Valitettavasti siitä otetut kuvat olivat vanhassa puhelimessa eikä niitä enää ole tallella. Via Tribunaliin ei voi tehdä pöytävarausta, vaan first come, first serve -periaatteella mennään. Ystäväni kanssa jonotimme omaa pöytää noin 15 minuuttia, mutta odotusaika meni mukavasti, kun otimme baarista kuohuviinilasilliset.

Yksi tunnelmaltaan parhaimmista ravintolakokemuksista oli Wienissä tammikuussa. Olin siellä kahden ihanan ystävän kanssa. Kävimme lauantai-iltana syömässä meksikolaisessa Santos Wiedenissa. Meillä oli siellä oikein hauskaa ja ruoka oli myös maittavaa.

Talvinen viikonloppu Wienissä

9. Kuva roadtripiltä

Varsinaista roadtripiä en vuoden aikana tehnyt, mutta Mallorcan lomalla vuokrasimme auton. Ajelimme sillä saaren pohjois- ja itäpuolella. Päivä oli todella kuuma. Lämpötila kipusi sisämaassa yli 40 asteeseen. Meillä oli avoauto, mutta sekään ei juuri viilennystä tuonut.

Autoillen pitkin Mallorcaa

10. Kuva lentokoneesta otettuna

Jos lentokoneessa pääsee ikkunapaikalle, siellä pitää aina kuvata näkymiä koneen siivestä, alla näkyvistä maisemista tai pilvistä. Usein likainen tai huuruinen ikkuna estää täydelliset kuvat, mutta kun niitä kymmenittäin räpsii, niin aina joukkoon sattuu joku onnistunut otos. Tämä kuva on napattu Royal Wingsin koneesta. Olemme juuri nousseet Helsingistä ja matka kohti Jordaniaa alkaa. Ikkunan likaisuus häiritsee tässäkin omaa silmää, mutta Helsinkiä on aina hauska katsoa lintuperspektiivistä.

11. Luontokuva

Luontokuva ehdokkaita oli useita, mutta päädyin tähän perhoskuvaan. Se on otettu mökiltä, jossa tämä sinisiipi (valitettavasti en tunne perhosia, enkä tiedä mikä tämän oikea nimi on) lensi terassin kukkalaatikoihin. Mökillä näkee paljon perhosia, mutta useimmiten ne ovat nokkos- tai sitruunaperhosia. Tällaista sinisiipeä en ollut siellä aikaisemmin nähnyt.

12. Maisemakuva

Tässä toukokuinen maisema kesämökin laiturilta järvelle päin. Ei näitä suomalaisia kevätmaisemia voita mikään.

13. Vuoden lempikaupunkini

Vuoden lempikaupungin tittelistä oli kova kisa Istanbulin, Pietarin ja Singaporen välillä. Istanbul oli vanha tuttu, mutta Pietarin kauneus yllätti täysin ja Singapore nyt on muuten vaan ihan oma lukunsa. Olin kuitenkin kallistumassa Singaporeen, koska onhan se ihan huikea paikka. Vietimme siellä upean viikon ja voisin palata sinne koska vaan uudestaan.  Siitä huolimatta valinta osui Istanbuliin. Siinä kaupungissa on sitä jotain. Äänekkäät basaarit, minareettien rukouskutsut, lukuisat hienot historialliset kohteet, Topkapin palatsin sisäpihojen kauneus ja paljon muuta. Tätä kaikkea ja enemmänkin Istanbul tarjoili meille syksyllä kun vuoden tauon jälkeen palasin sinne siskoni kanssa.

Päiväretki Aasian puoleiseen Istanbuliin

14. Pikkukylässä

Kesäperinteisiin kuuluu käydä ainakin kerran pizzalla pienessä kyläbaarissa, Kalkkisissa. Mani-Baari on veneilijöiden ja kesäasukkaiden suosima paikka. Sellainen mutkaton baari, josta saa hyvää pizzaa runsailla täytteillä sekä muuta pientä purtavaa ja juotavaa. Jos mökillä ei jaksa tehdä ruokaa, voi tehdä lounasretken Kalkkisiin. Moottoriveneellä matka taittuu 20 minuutissa. Ja jos ei jaksa syödä lautasta tyhjäksi, voi loput pizzat ottaa mökille mukaan, jossa ne häviävät illalla nopeasti nälkäisiin suihin.

Jos haluat pizzaa, sano Mani-Baari

15. Kaupunkiristeilyllä

Tukholman risteily oli ainoa kaupunkiristeily, jonka tein tänä vuonna. Haluan tähän nostaa kuitenkin jokiristeilyn, jonka teimme Singaporessa. Jos kaupungin halki virtaa joki ja siellä on mahdollisuus päästä risteilemään, niin se löytyy takuuvarmasti omasta lomaohjelmastani. Se on kiva tapa nähdä kaupunkia eri perspektiivistä. Singaporejoella tehdään 40 minuutin mittaisia risteilyjä bumboat-veneillä. Risteilyllä on englanninkielinen selostus ja kuulet samalla historiaa sekä kuulet joen varrella olevista rakennuksista.

Clarke Quay – Singaporen trendikäs illanviettopaikka

16. Aamuhetki

Pietari on miljoonakaupunki, joka ei koskaan nuku. Uskoisitteko, että aamulla yhden maailman kuuluisimman museon, Eremitaasin, edustalla voi olla näin hiljaista?

Eremitaasi – tsaarien ajan loistoa Pietarissa

17. Vuoden 2017 matkayllättäjä

Kun tämä vuosi pyörähti käyntiin, minulla oli tiedossa ainakin neljä reissua; Itävalta (Wien), Venäjä (Pietari), Jordania sekä Mallorca. Todellinen superyllättäjä oli Singapore, josta en olisi osannut vuosi sitten tähän aikaan edes haaveilla. Matkapäätös ja -kohde saivat sinetin eräänä huhtikuisena iltana kesämökillä. Singapore oli huikea kokemus ja toivon, että tällaisia tulee lisää.

Hei kulta, lähdetäänkö Singaporeen?

Mitkä ovat olleet sinun parhaimmat matkahetket tänä vuonna?

 • sari/ matkalla lähelle tai kauas
  30.12.2017 at 11:59

  Kiitos linkkauksesta! Kyllä on ollut upeat vuoden matkahetket teillä. Paljon myös erilaisia reissuja takana. Huomasimpa, että meillä on Jordaniassa varattuna huone samasta majoituspaikasta kuin teillä. Pitää käydä siis tutkimassa. Ja tuo luontokuva, aivan paras!

  • Merja / Merjan matkassa
   2.1.2018 at 21:10

   Kiitos Sari sinulle kivasta haasteesta 🙂 No onpas sattuma Jordanian hotellin kanssa. Kempinski on todella hyvä hotelli. Tykättiin kovasti, toivottavasti tekin 🙂

 • Suunnaton
  30.12.2017 at 16:45

  Voi kun olen iloinen, että tykkäsit Wadi Rumista! Se on niin erilainen kuin ”tavalliset” hiekka-aavikot <3
  Tää on hauska postausidea, kun samalla tulee mietittyä taaksepäin omiakin matkoja.

  • Merja / Merjan matkassa
   2.1.2018 at 21:12

   Kiitos Suunnaton! Muistaakseni sain sinulta silloin ennen matkaa tuon vinkin Wadi Rumiin 🙂 Kannatti kyllä mennä, oli huikea kohde!

 • Teija / Lähdetään taas
  31.12.2017 at 14:27

  Hauska postaus! Voi kun itsellänikin olisi aikaa koota tällainen. Moneen kohtaan tuli heti mieleen vuoden kohokohtia.
  Ihania matkoja sinulla on ollut vuosi täynnä!

  • Merja / Merjan matkassa
   6.1.2018 at 14:04

   Kiitos Teija 🙂 Tee ihmeessä, jos aikaa löytyy. Olen oikea haaste-fani ja näihin on aina hauska tarttua.

 • Terhi/Fammo matkalla
  31.12.2017 at 22:55

  Wadi rum oli minunkin suosikkini, ikivanha aavikko jolla paimentolaiset asuivat niinkuin aina olivat asuneet.

  • Merja / Merjan matkassa
   6.1.2018 at 14:05

   Kiitos Terhi! Wadi Rum oli ihana ja onneksi annoin sille mahdollisuuden. Vähältä nimittäin piti, ettei jäänyt käymättä.

 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  1.1.2018 at 14:13

  Juuri listailin loppuvuoden kunniaksi vuoden 2017 reissuja ja niitä kaikkia huikeita kokemuksia, joita matkavuosi piti sisällään. Näitä on kiinnostavaa lukea, ja upeita matkakohteita on kyllä vuoteesi mahtunut!

  • Merja / Merjan matkassa
   6.1.2018 at 14:06

   Kiitos Anna-Katri! Sinulla oli ihan mieletön reissuvuosi. Kävin lukemassa koosteesi ja ihan hengästyin kohteiden määrästä 🙂

 • Joanna Sormunen
  1.1.2018 at 19:26

  Kiitos kun olet mukana Viikon Kuva Maailmalta – Link Up Partyssa!
  Tämä on tosi mukava haasta! Laitankin blogilinkkisi talteen että voin tehdä sen itse vähän myöhemmin. Ei varmaan haittaa vaikka postauksessa on jo mukana vuoden 2018kin matkoja…

  • Merja / Merjan matkassa
   6.1.2018 at 14:07

   Kiitos Joanna! Tämä oli kiva haaste ja näitä on aina hauska tehdä, kun pääsee miettimään vuoden kohokohtia. Paljon sitä vuoden aikana ehtiikin 🙂

 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  2.1.2018 at 09:46

  Mukavia matkoja ja mukavia hetkiä! Jordania on kyllä omalla haavelistalla aika korkealla. Pietarikin olisi mielenkiintoinen.
  Ja heh, minuakin aina häiritsee lentokoneen likaiset ikkunat, sen kerran jos pääsee ikkunapaikalle! 😀

  • Merja / Merjan matkassa
   6.1.2018 at 14:09

   Kiitos Virpi 🙂 Lentokoneiden likaiset ikkunat suorastaan ärsyttävät. Varsinkin jos ikkunasta näkyy kivaa kuvattavaa ja tietää jo etukäteen, että jälki on kamalaa. Firstworldproblem materiaalia selvästi 🙂

 • Anne / Matkahetket
  5.1.2018 at 17:40

  Kiva postaus! Eremitaasi on kyllä aivan käsittämätön. Tuli mieleen oma käynti siellä ja toive, että pääsisi joku kerta uudestaan muutamaksi tunniksi koluamaan paikkaa. 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   7.1.2018 at 16:00

   Kiitos Anne! Eremitaasi ylitti kyllä kaikki odotukset. Tiesin sen olevan hieno, mutta en ollut osannut odottaa kuitenkaan mitään noin upeaa. Pietari oli muutenkin mahtava kohde ja onneksi se on suht lähellä. Lahdesta vain 3,5 tuntia junalla. Kunhan on ensin hankkinut sen viisumin 🙂

 • Sisko
  6.1.2018 at 09:40

  Ompas kivoja matkahetkiä ollut! 🙂 kyllä noihin hetkiin kelpaakin palata. 🙂 meillä ei ole tällä hetkellä kuin yksi matka varattuna ja sekin vasta loppuvuodelle.
  Kaikkea hyvää kuluvalle vuodelle! 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   7.1.2018 at 16:02

   Kiitos Sisko! Yksi matkakin on parempi kuin ei yhtään 🙂 Mukavaa vuoden jatkoa myös sinulle!

 • ananas2go
  6.1.2018 at 21:38

  Tässäpä olisikin pähkäilemistä, jos haasteeseen tarttuisin!

  Joskus tein markkinatutkimuksia ja kannustin haastateltavia sanomaan sen, mikä ensin välähti mielessä, ennen kuin kontrolli ehti väliin. Silti ”huippuhetki 2017” aiheuttaa ajatuksissa liikenneruuhkan, jossa kisailevat Budapest, Gdansk ja Lontoo.

  • Merja / Merjan matkassa
   7.1.2018 at 16:30

   Kiitos 🙂 Näitä sai tovin miettiä. Jotkut olivat itsestään selviä ja joissakin kohdissa oli monta vaihtoehtoa. Kiva haasta anyway. Tee sinäkin!