Kap Verde

Aurinkoinen Kap Verde valloitti sydämen

9.1.2022
kap-verde-ranta

Kun suunnittelimme syksyllä joulumatkaa, siinti omissa haaveissa ihana paratiisisaari, jossa auringon ja lämmön lisäksi riittäisi muutakin nähtävää kuin hotellin uima-allas. Moneen kaukokohteeseen vaadittiin kuitenkin täyden rokotussarjan lisäksi negatiivinen testi ja esimerkiksi Thaimaassa olisi joutunut myös paikan päällä käymään testeissä ja sekä odottamaan karanteenissa testitulosta. Niinpä siirryin etsimään kohdetta, jonne pääsisi pelkällä koronapassilla.

Vaihtoehtojen joukosta löytyi piskuinen Kap Verde. Olin sitä miettinyt aiemminkin, mutta täytyy myöntää, ettei se ollut vaikuttanut kovin kiinnostavalta. Nyt huomioni kuitenkin kiinnittyi siihen, että saarella olisi joulukuussakin ihan mukavasti lämmintä. Pitkän syksyn jälkeen kaipasin lähinnä aurinkoa ja rentoa oleilua, johon Kap Verde sopisi mainiosti. Niinpä kliksuttelin lomapaketin ostoskoriin ja päivien laskeminen matkaan saattoi alkaa.

Muutama sana Kap Verdestä ja Salin saaresta

Kap Verde sijaitsee Länsi-Afrikan rannikolta lähellä päiväntasaajaa. Saaret ovat entisiä Portugalin siirtomaita ja sen huomaa. Santa Marian kylässä on samanlaista tunnelmaa kuin Lissabonissa. Kauniin värikkäät talot ja mukulakivikadut ovat keskustan viehättävintä osuutta. Keskustan lähellä olevalle laiturille kannattaa myös mennä vilkaisemaan päivän kalasaalista. Santa Marian liepeillä tunnelma näyttää toiselta; resuiset lapset juoksevat auton perässä kolikon toivossa. Lähes joka talon pihassa liehuu pyykit. Sisämaan kalastajakylässä näin kadulle vedetyn pyykkinarun. Liekö kovin puhtaita vaatteita, kun päivän heiluvat liikenteen pölyn vieressä.

kap-verde-barracuda
Värikäs rantabaari sataman lähellä
kap-verde-santa-marian-laiturilla
Satamassa pääsee katsomaan kalastajien päivän saalista
kap-verde-kalasaalis
Isoja kalasaaliita
kap-verde-laiturin-kalasaalis

Kap Verden saariryhmään kuuluu yhteensä 10 saarta, joista suurimmille pääsaarille tehdään lomamatkoja. Saarten väliä voi kulkea lautoilla tai lentokoneella. Saarihyppelyä ei ole kuitenkaan tehty kovin helpoksi ja aikataulut ovat vain suuntaa antavia. Lentäminen on luonnollisesti kalliimpaa, ja tulee varautua lentojen viivästyksiin tai peruutuksiin. Jos oma aikataulu on tiukka, en suosittele saarihyppelyä.

kap-verde-santa-maria-talo
Santa Marian kylän kauniita rakennuksia
kap-verde-santa-maria-katu
Palmukuja keskustassa
kap-verde-muraali

Ilmasto saarilla on kuuma ja vähäsateinen. Viimeisen kolmen viikon aikana Salin saarella oli satanut vain kerran. Seuraavaa sadepäivää ei ollut näköpiirissä. Salin saari kärsii pahiten veden puutteesta. Suolan poisto merivedestä on kallista ja erilaisia projekteja on käynnissä, jolla turvattaisiin puhdas vesi kaikille saaren asukkaille. Ilma ei kuitenkaan tuntunut tukalalle, koska saarella tuulee ja se vilvoittaa mukavasti.

Kap Verdellä ei ole luonnonrikkauksia, mutta lähivesillä on paljon kalaa. Yksi pääelinkeino on kalastus ja merestä nousee niin tonnikalaa kuin hummereita.

Kun laskeudut Kap Verdelle, ota heti käytöön ohjenuora – no stress!

Kap Verdellä on oma rahayksikkö, escudo. Sitä ei voi vaihtaa ulkomailla eikä saa myöskään viedä pois maasta. Euroilla kuitenkin pärjää hyvin eikä rahaa tarvitse välttämättä vaihtaa ollenkaan. Me emme vaihtaneet rahaa, koska siihen ei ollut tarvetta. Käteistä kannattaa kuitenkin varata mukaan, koska kortit eivät käy joka paikassa. Ja kuulemamme mukaan Visa toimii paremmin kuin MasterCard. Valuuttakurssina toimi nyrkkisääntö 100 escudoa on 1 euro.

IMG_6918
Keskustan värikkäitä taloja
IMG_6920
Talot olivat kauniin värisiä. Keskipäivällä oli niin kuuma, ettei kaduilla ollut tungosta.
IMG_6921

Kap Verden virallinen kieli on portugali, mutta moni saarella asuvista puhuu kreolinkieltä, joka pohjautuu portugaliin. Hotelleissa ja ravintoloissa englannilla pärjää kohtuullisesti, myös monet taksikuskit osaavat jonkun verran englantia. Huomasin myös, että siinä vaiheessa kun vastapuolen englanninkielen taito loppui, oli hyvä jatkaa espanjalla.

Kap Verdellä ei voi juoda hanavettä, mutta hampaiden pesuun se käy. Juomiin laitettavia jääpaloja en hoksannut aluksi edes varoa, mutta niihin ei nykyisin käytetä hanavettä, joten siinä mielessä olivat turvallisia.

Kap Verde muutti maahantulovaatimuksia

Joulukuun alussa matkatoimistolta tuli viesti, jota olin osannut jo odottaa. Pahentuneen koronatilanteen vuoksi pelkällä koronatodistuksella ei enää pääsisi Kap Verdelle, vaan lisäksi kaikkien yli 12-vuotiaiden matkustajien piti esittää englanninkielinen todistus negatiivisesta PCR- tai antigeenitestistä. Matkatoimistolta saimme tarjouskoodin, jolla testin olisi saanut 99 eurolla. Joulupyhien vuoksi testaus ei onnistunut Lahdessa, joten päädyimme lopulta tapaninpäivän ajelulle Järvenpäähän, jossa kävimme antigeenitestissä. Tarjouskoodi ei Aavassa käynyt, joten jouduimme pulittamaan testistä 139 €/hlö. Auts, hinta kyllä kirpaisi! Pakkaamisen uskalsimme aloittaa vasta negatiivisen testituloksen saavuttua.

IMG_6933
Mihin seuraavaksi?
kap-verde-joulupukki

Rokotustodistuksen ja negatiivisen testituloksen lisäksi ennen matkaa tuli täyttää maahantulokaavake, joka tarkistettiin lentokentällä sekä Helsingissä että Kap Verdellä. 10 päivää ennen lähtöä tuli myös ilmoittaa passitiedot airport security -veroa varten. Maksu kuului matkan hintaan, mutta jos tietoja ei ilmoittanut ajoissa, maksu olisi peritty Kap Verden lentokentällä ja se olisi ollut 31 euroa / hlö.

Miten korona näkyi Kap Verdellä?

Lentokoneessa kasvomaskia käytettiin koko matkan ajan paitsi syödessä ja juodessa. Melko hyvin matkustajat ohjetta noudattivat, mutta tottakai joukkoon mahtui aina niitä, joilla se suurimman osan aikaa roikkui leualla. Kap Verden lentokentällä aikaa kului koronatodistusten ja maahantulopapereiden sekä passin tarkistukseen. Menimme jonosta toiseen ja hidas toiminta alkoi jo tympimään. Onneksi lentokentältä hotellille oli lyhyt matka, noin 15 minuuttia ja meidän hotelli oli ensimmäisten joukossa. Olimme varanneet bussikuljetuksen, mutta matka olisi voinut kulkea myös taksilla. Hinta lentokentältä hotelleille olisi ollut noin 15 euroa. Taksin käyttö oli edullista, ja sillä ajelimme paikasta toiseen useamman kerran viikon aikana. Hotellista Santa Mariaan hinta oli 3-4 euroa. Hinta vaihteli sen mukaan miten uusi ja hieno auto kuskilla oli käytössä. Näin he meille hintaa perustelivat.

Hotellissa kasvomaskia käytettiin yleisissä tiloissa sekä myös muualla (esimerkiksi allasbaarissa), ellei turvavälit onnistuneet. Kuume mitattiin joka kerta aamiaiselle ja illalliselle mennessä. Allasbaarissa ei ollut paperisia ruokalistoja, vaan pöydissä oli QR-koodit, jolla sen sai ladattua omaan puhelimeen. Käsidesiä oli myös tarjolla.

Kap Verden hotelli – Meliá Llana Beach Resort & Spa

Majoituimme noin kolmen kilometrin päässä Santa Marian kylästä olevalla hotellialueella. Hotelliksi valikoitui monen hyvän vaihtoehdon joukosta Meliá Llana, joka on K18-hotelli. Viereinen sisarhotelli oli lapsiperheiden suosiossa ja pistäydyimme siellä yhtenä päivänä. Hotellissa oli aikamoinen hulabaloo menossa ja oli ihanaa palata takaisin omaan rauhalliseen majoituspaikkaan.

Hotellilla oli kaksi isoa uima-allasta ja ranta oli aivan vieressä. Kävimme rannalla kävelemässä ja kuvaamassa milloin rantahietikolle paiskautuvia isoja aaltoja ja milloin kauniita auringonlaskuja. Hotelli oli siisti ja viihtyisä. Henkilökunta oli ystävällistä ja kaikki toimi kuten pitikin.

IMG_7057
Melia Llana hotellin sisäänkäynti
IMG_7047
Käynti uima-allasalueelle
IMG_6935
Meidän huone
IMG_6938
Kylppärissä oli omat ”kopit” suihkulle ja wc:lle.

Asuimme kahden hengen huoneessa, jossa oli terassi. Hymähtelimme omalle yksityispihallemme aka private garden, koska käytännössä siellä oli vain pöytä, kaksi tuolia ja muutama iso puska. Emme istuneet terassilla kertaakaan, joten siinä mielessä se oli turha.

Ihmettelimme myös miksi huoneessa oli kaksi telkkaria; toinen oli makuuhuoneessa ja toinen olohuoneessa. Meille olisi riittänyt yksikin, koska emme sitä ehtineet juuri katsoa.

IMG_7049
Aamiaisella oli aina paljon hedelmiä
IMG_7051
Uutena vuotena buffan tarjonta notkui herkuista
IMG_7052

Mitä Kap Verdellä voi tehdä?

Uimisen ja auringosta nauttimisen lisäksi saarilla voi tehdä paljon muutakin. Salin saarella on tarjolla erilaisia retkiä ja siellä pääsee esimerkiksi sukeltamaan, snorklaamaan, ratsastamaan, ajamaan mönkijöillä ja purjehtimaan. Saarikierroksia on myös tarjolla yksityiskuljetuksin tai pienissä ryhmissä. Salin saari on noin 30 kilometriä pitkä ja 12 kilometriä leveä. Sen ehtii siis hyvin kiertää päivässä. Me olimme yhtenä päivänä purjehtimassa ja toisena teimme saarikierroksen avolava-autolla.

IMG_6945
Hotellille kuuluva rakennus, jossa ennen koronaa järjestettiin rantabileitä. Nyt oli hiljaista.
IMG_6947
Auringonlaskun kuvaaja
IMG_6948
Aaltoja auringonlaskun väreissä
IMG_6959

Salin saarella ei ole kovin montaa nähtävyyttä. Tunnetuin taitaa olla vanha suolakaivos, josta saari on saanut nimensä. Se sijaitsee tulivuoren kraaterissa ja sen suolajärvessä pääsee kellumaan. Suolapitoisuus on samaa luokkaa kuin Kuolleessameressä.

Saarelle matkustetaan lähinnä rentouttava rantaloma mielessä. Saaren motto on ”no stress” ja se on saarelaisten elämäntapa, jota he yrittävät iskostaa myös turistien päähän. Stressittömyyteen kuuluu muun muassa aikataulujen puute. Bussit lähtevät kun ne ovat täynnä, asiat tapahtuvat sitten kun ne tapahtuvat eikä kaikki ole ihan niin justiinsa. Siinä oli oravanpyörästä juuri tipahtaneelle turistille opettelemista ensimmäisinä lomapäivinä.

Turvallisuus

Kap Verde on aika turvallinen kohde, varsinkin jos sitä vertaa muihin Afrikan maihin. Maalaisjärjellä pärjää eikä kannata lähteä pimeille kujille seikkailemaan eikä kantaa arvoesineitä mukana. Salin saarella oli myös paikkoja, jonne ei suositeltu menemään, mutta ne olivat turistialueiden ulkopuolella. Minulla oli aika usein Santa Marian kaduilla kamera kaulalla eikä se tuntunut vastaantulijoissa herättävän mitenkään suurta mielenkiintoa.

IMG_7015
Rannalla ei ollut ruuhkaa
IMG_7018

Santa Mariassa törmäsi yli-innokkaisiin kaupustelijoihin. He olivat lähinnä ärsyttäviä, eivät turvallisuusriski. Jos erehdyit markkinoilla katsomaan jotain kojussa olevaa esinettä vähän kauemmin, oli myyjä heti kimpussa. Ostotilanteissa piti tinkiä ja reilusti. Hinnat putosivat puoleen, kun jaksoi aikansa inttää myyjien kanssa.

Kap Verde oli mielestäni kiva lomakohde ja juuri sitä mitä tähän hetkeen tarvitsin. Pitkän työ-ja opiskeluputken jälkeen en olisi jaksanut kiitää joka päivä nähtävyydeltä toiselle, vaan teki hyvää olla vaan ja nauttia auringosta ja lämmöstä. Meillä oli myös loistavaa matkaseuraa ja kolmen pariskunnan kesken kihertelimme uima-altaalla ja nautimme illallisen jälkeen drinkkejä baarin hämyssä. Uudet ystävät ja kohtaamiset ovat usein matkojen parasta antia.

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  9.1.2022 at 16:48

  Kuulostaa varsin rentouttavalta! Oli muuten jälleen kerran hyvä muistutus siitä, että tilanteet saattavat vaihdella nopeasti. Onneksi negatiivinen pelkkä testitulos riitti maahanpääsyyn, joku toinen maahan olisi voinut panikoidessaan laittaa rajat kokonaan kiinni aivan yhtä pienellä varoitusajalla. Hienoja auringonlaskukuvia tuossa lopussa ja todella isoja aaltoja, tulee mieleen Rio de Janeiro, jossa aallot olivat myös valtavia. Rannalla näyttäisi olevan vain ihan muutama ihminen?

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.1.2022 at 16:52

   Kiitos Mikko! Pelkäsimme, että rajat laitetaan kiinni, jolloin matka olisi peruuntunut. Niin ei onneksi käynyt ja Kap Verden koronaluvut olivat aika pieniä. Nyt sielläkin ilmaantuvuusluvut nousussa. Rannalla oli aika rauhallista. Uuden vuoden aattona siellä oli enemmän ihmisiä, mutta kaukana ajoista ennen koronaa. Katselimme nimittäin hotellista tehtyä videota, jossa oli kuvattu rantaa ja se oli ollut täpösen täynnä.

 • Reply
  Maapalloilija
  9.1.2022 at 17:58

  Kap Verde vaikuttaa juuri täydelliseltä kohteelta aurinkolomailuun, jos ei ole tarvetta tehdä mitään, rentoutua vain. Miten siellä netti toimi hotellissa?

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.1.2022 at 17:32

   Kiitos Maapalloilija! Kap Verde sopii hyvin rentoon lomailuun, missä ei tarvitse hötkyillä paikasta toiseen. Netti toimi ihan kohtuullisesti. Mun kännykkä temppuili ja olin pari päivää käytännössä ilman nettiä, mutta miehellä toimi hyvin koko ajan.

 • Reply
  MARI / Kodinvaihtaja
  9.1.2022 at 20:33

  Joskus lennolla istui vieressäni ”kaikkialla” matkannut vanhempi nainen ja hän nimesi Kap Verden maailman tylsimmäksi kohteeksi. Siinä minun tietoni paikasta🤭😭. No tarkoittaa rentoutumista toisin sanoin😍

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.1.2022 at 17:36

   Kiitos Mari! Haha vai maailman tylsin kohde 🙂 Jos kaipaa kulttuuria ja nähtävyyksiä, niin sellaista Kap Verde ei juuri tarjoa. Mutta jos aurinko, vesiurheilu ja kivat rannat riittää, niin sitten siellä saa ajan kulumaan. Lintubongareille saari tarjoilee myös mielenkiintoista nähtävää.

 • Reply
  Eila / Metkaamatkustelua
  9.1.2022 at 22:29

  Juttusi hienojen kuvien kera toi mieleen mukavia muistoja neljän vuoden takaa. Kap Verde oli iloinen yllätys ja mielenkiintoista tekemistä riitti viikoksi. Lämpimissä vesissä snorklaillen viihtyvälle se ei kuitenkaan ollut hiekkarantoineen aivan ihanteellinen lomakohde.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.1.2022 at 17:39

   Kiitos Eila! Kiva kuulla, että sinullakin on ollut Kap Verdellä mukava loma. Meiltä jäi snorklailut väliin, kun purjehduspäivänä tuuli sekoitti vettä eikä siellä olisi nähnyt kunnolla mitään. Näimme kuitenkin ilman snorkkeleita merikilpikonnan ja delfiinejä.

 • Reply
  Tanja for Takeoff
  10.1.2022 at 01:25

  Haha, kuulostaapa, hmm… kiintoisalta tuo ”private garden”. Itse en ole koskaan yöpynyt Kap Verdellä. Olen ainoastaan käynyt siellä risteilyllä viitisentoista vuotta sitten (huh, mihin tämä aika kuluu!). Silloin laivan henkilökunta tuskaili Kap Verdeä huonoimmaksi kohteeksi koko reitillä, koska kuulemma aina muutama ihminen ryöstettiin.
  Itse lähinnä haahuilin kaupungilla ja juttelin ihmisten kanssa sen mitä kielitaito riitti. Mieleeni jäi aika äärilaitaisia kokemuksia. Osa ihmisistä suhtautui eurooppalaiseen rasistisesti siirtomaataustan vuoksi, toiset taas olivat erittäin ystävällisiä. Mieleeni on erityisesti jäänyt pitkä keskustelu historiasta ja yhteiskunnasta mukavan vanhan herran kanssa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.1.2022 at 17:43

   Kiitos Tanja! Oho, mielenkiintoista kuulla että Kap Verde on ollut 15 vuotta sitten ”vaarallinen kohde”. Ajat ovat siitä muuttuneet, koska en itse kokenut minkäänlaista turvattomuutta enkä kuullut, että keneltäkään olisi ryöstetty mitään. Paikalliset ovat vuosien saatossa varmaan jo tottuneet turisteihin ja ”pahikset” saatu kitkettyä joukosta. Toki varuillaan kannattaa aina olla ja kuten tekstissä mainitsin, aina sieltä löytyy niitä kolkkia, jonne ei kannata mennä.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  10.1.2022 at 09:22

  Olimme kahden sisarentyttäremme kanssa tuolla joskus jo aika monta vuotta sitten, mutta tosiaan, ihan mukava kohde tuo oli, vaikkei yrittäisikään mitään sen vaativampaa kuin viikko Salin saarella. Kiva yhdistelmä Afrikkaa ja kuitenkin turisteillekin tutumpaa infraa. Ja luultavasti jokseenkin säävarma talvikohdekin, ainakin meidän viikollamme aurinko paistoi koko viikon ja lämmintä riitti.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.1.2022 at 17:47

   Kiitos Pirkko! Mukavalta kuulostaa teidänkin Kap Verdellä vietetty loma. Saarilla riittää aurinkoista ja lämmintä ympäri vuoden, joten sinne voi matkustaa melkeinpä milloin vaan. Alkusyksystä voi sataa enemmän, mutta silloinkin on lämmintä.

 • Reply
  Anne | Elämää Nomadina
  10.1.2022 at 13:57

  No stress -fiilis, aurinko, lämpö, aaltojen kohina ja kirkkaat värit ovat omiaan tekemään pikaisesta lomairtiotosta rentouttavan kokemuksen. Itse en ole Kap Verdellä käynyt, eikä se ole varsinaisesti koskaan ole keikkunut kohdelistojen kärjessä, mutta voisin hyvin kuvitella viihtyväni noissa maisemissa ainakin lyhyen lomapyrähdyksen verran.

  • Reply
   Finintirol
   10.1.2022 at 15:04

   Hienon näköinen paikka. Tykkään noista värikkäistä taloista ja turkoosista merestä. Upea vastakohta talvellw 🙂

   • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    10.1.2022 at 17:51

    Kiitos kommentista! Minäkin ihastuin värikkäisiin taloihin, joita löytyi ympäri saarta. Ja meren aaltojen kohinaan ei kyllästy koskaan 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.1.2022 at 17:49

   Kiitos Anne! Hyvin siellä viihtyi ja oli ihanaa päästä pitkästä aikaa aurinkoon! Se oli mitä itse eniten kaipasin pimeän syksyn jälkeen 🙂

 • Reply
  Asko Leppilampi
  10.1.2022 at 21:08

  Kiitos tästä postauksesta. Kap Verde on käymättä ja tavoitelistalla, joten luin mielenkiinnolla miten sen koit. Tulee jotenkin mieleen Sansibar, jossa kävimme vuosia sitten.
  Totesimme tänään, että me lahtelaiset asumme periferiassa, sillä joudumme lähtemään Helsinkiin testiin saadaksemme sen tuolla 99 €:lla. Kun Lahdessa maksaa yli 200/nenä, kannattaa pieni ajelu. Toivottavasti korona ei pysäytä Karibian risteilyä, jonne tarvitsemme todistusta.
  Hyviä reissuja ja ehkä törmätään joskus Lahdessa vaikka kaffeelle 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.1.2022 at 19:55

   Kiitos kommentista Asko! Koronatesti pitäisi onnistua matkatoimiston kampanjahinnalla myös Lahdessa. Meillä se ei onnistunut joulupyhien vuoksi, mutta PR2You niitä täällä ottaa. Tämä tieto tosin on ennen joulua, nythän se on voinut muuttua, kun tilannekin on kääntynyt huonompaan suuntaan. Meidän naapurit olivat myös lähdössä Karibian risteilylle, mutta heille tuli tänään tieto, että se on peruttu. Saarilla on kuulemma niin huono koronatilanne. Mukavia reissuja teillekin! 🙂

 • Reply
  Sari / matkalla lähelle tai kauas
  10.1.2022 at 21:56

  Kivan kattava kertomus Kap Verdestä. Olemme useasti sinne matkaamista suunnitelleet. Olisiko nyt jo aika!?

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   12.1.2022 at 19:59

   Kiitos Sari ja kiva kuulla, että tykkäsit jutusta! Ellei Kap Verden koronatilanne ole merkittävästi huonontunut, niin sinne vaan 🙂 Ainakin alkuviikosta näkyi matkoja olevan vielä myynnissä, tilanne toki elää koko ajan.

 • Reply
  Matkavuosi 2021, joka oli edeltäjäänsä parempi - Merjan matkassa
  16.1.2022 at 13:51

  […] jälkeen lähdimme Kap Verdelle. Huonontuneen koronatilanteen vuoksi matkaan lähtöön liittyi monenlaista epävarmuutta ja […]

 • Reply
  Sanna
  11.1.2023 at 11:16

  Meillä on Kap Verde kohteena tämän vuoden syksynä ja samaan hotelliin ollaan menossa. Millaista hotellissa tarjolla ollut ruoka oli? Matkanjärjestäjän sivuilla juurikin ruoka tuntuu jakavan kovasti mielipiteitä, osan mielestä on ollut aivan kamalaa ja toisten mielestä taas todella herkullista. Miten itse koit tämän?

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   15.1.2023 at 13:35

   Hei Sanna ja kiitos kommentista! Oma kokemukseni hotellin ruoista oli jotain herkullisen ja kamalan väliltä. Tarjolla oli paljon eri vaihtoehtoja, mutta jos jokin ”suosikki” esim. paistettu tonnikala loppui, sitä ei tuotu enää lisää. Eli kannattaa mennä syömään ajoissa, jos se omaan aikatauluun sopii. Vaikka tarjolla oli monenlaista joka ilta, alkoi ruoat loppuviikosta kyllästyttämään. Tämä on aika yleinen ilmiö ai-hotelleissa, ainakin meidän kohdalla. Yhtenä iltana oli mahdollista syödä hotellin italialaisessa. Siellä ruoka oli hyvää, mutta palvelu todella hidasta. Jouduimme kysymään sekä pääruoan että jälkkärin perään, kun mitään ei näyttänyt tapahtuvan. Muuten hotelli oli kiva ja varsinkin kun matkustimme ilman lapsia, nautimme rauhallisesta ”aikuisten hotellista”. Mukavaa reissun odotusta teille! 🙂

 • Reply
  Minkälainen oli matkavuosi 2022? - Merjan matkassa
  29.1.2023 at 13:08

  […] Lue lisää: Aurinkoinen Kap Verde valloitti sydämen […]

Leave a Reply