Yleinen

Kuulumisia ja tämän vuoden kaukolomakohde

28.1.2019

Kirjoittelin viimeksi kuulumisia blogiin syksyllä 2017. Ajatukseni oli, että jos postaus saa positiivista palautetta, niin voisin kirjoitella niitä useamminkin. Jutusta tykättiin ja suunnittelin, että voisin vaikkapa joka toinen kuukausi kirjoitella kuulumisia. No, eihän se ihan niin mennyt. Huomasin nopeasti, ettei arjessa tapahdu niin paljon asioita, joista haluaisin tänne kirjoitella, joten kuulumiset jäi ja jatkoin matkajuttujen kirjoittamista.

Nyt ajattelin alkuvuoden kunniaksi kirjoitella miten menee sekä kertoa lopuksi minne tie vie myöhemmin tänä vuonna.

Miten vuosi on lähtenyt käyntiin?

Vuosi on lähtenyt aika rivakasti käyntiin. Kohta on helmikuu ja tuntuu, että tammikuu meni ohi ihan yhdessä hujauksessa. Yksi syy siihen on, että alkuvuoden vietimme Thaimaan lämmössä ja palasimme kotiin vasta loppiaisen jälkeen. Ensimmäinen viikko loman jälkeen meni ihan pää pilvissä. Niinhän sitä sanotaan, että sielu palaa matkalta myöhemmin. Oli muutenkin kaksijakoinen fiilis. Toisaalta harmitti, että loma loppui ja piti palata töihin, mutta toisaalta oli kiva toivottaa arki sekä tutuksi tulleet rutiinit taas tervetulleeksi elämään. Kai sitä kuitenkin kaipaa tiettyä rytmiä jokapäiväiseen menoon ja ne välillä tylsiltäkin tuntuvat rutiinit maistuvat pienen paussin jälkeen.

merja_hong_island

Parasta tammikuussa oli Matkamessut

Yksi tammikuun kohokohdista oli Matkamessut. Kävin messuilemassa torstai- ja perjantai-iltoina töiden jälkeen. Matkamessut olivat minulle tammikuinen kohokohta jo silloin, kun en vielä uneksinutkaan omasta matkablogista. Minulla oli tapana kantaa sieltä kassikaupalla esitteitä ja matkaoppaita kotiin. Eräänkin kerran uppouduin junassa lukemaan jotain julkaisua niin intensiivisesti, että havahduin vasta viime metreillä siihen, että juna saapui Lahden asemalle ja pitäisi hypätä pois kyydistä. Esitteiden lueskelu jatkui kotona sohvan nurkassa ja samalla mielikuvitus vei minua mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin.

Nyt en ottanut messuilta mukaani kuin pari esitettä. En halunnut kantaa painavia esitekasseja, kun molempina iltoina oli vielä muuta menoa messujen jälkeen. Vaikka netistä löytyy nykyisin kattavasti tietoa  ja paperiset oppaat saattavat tuntua turhilta, löysin itseni tässä eräänä iltana täyttämässä tilauslomaketta, jolla saisin erään matkaesitteen paperiversion postissa kotiin. Tunsin itseni aika kalkkikseksi siinä vaiheessa, mutta perustelin tekoa sillä, että esitettä oli hankala lukea kännykällä.

Koska molemmat piipahdukset Matkamessuilla olivat aika lyhyitä, tein vain pari täsmäiskua niiden maiden ständeille, joista halusin lisätietoa matkasuunnitelmien tueksi. Molempina iltoina keskityin enemmän tuttujen kanssa höpöttelyyn ja varsinkin perjantai-iltana oli Clarionin juhlissa kiva nähdä kasvotusten myös niitä matkabloggaajia, joita en ollut aiemmin tavannut.

clarion_lanson

Tammikuun viikonloput ovat olleet rauhallisia, kun vielä ei ole kalenteriiin kasaantunut ohjelmaa. Olen nauttinut siitä, että voi tehdä mitä huvittaa tai jos ei halua tehdä mitään, niin sekin on täysin ookoo. Arki on niin kiireistä, että viikonloppuihin en kaipaa tiukkoja aikatauluja. Tiedän, että kun kevät etenee, niin viikonvaihteisiin alkaa kasaantumaan kaikenlaista ohjelmaa. Itseasiassa tänäkin viikonloppuna meidän piti alkuperäisten suunnitelmien  mukaan olla siskoni sekä lastemme kanssa risteilyllä. Jouduimme kuitenkin siirtämään sitä kuukaudella eteenpäin päällekkäisten menojen vuoksi. Vaikka siirto aluksi harmitti, ehkä se oli sittenkin hyvä juttu. Jospa sää olisi kuukauden päästä jo lauhempi, niin ei tarvitsisi Tukholmassa palella.

Onko arki-illat rauhoittuneet?

Reilu vuosi sitten kirjoitin, ettei kaikkia iltoja kannata täyttää harrastuksilla. Olin jossain vaiheessa luisunut tilanteeseen, ettei minulla ollut yhtään vapaata arki-iltaa, kun kalenteri oli täynnä harrastuksia tai muita menoja. Saatoin saman illan aikana juosta harrastuksesta toiseen. Muistan eräänkin illan, kun ajoin töistä suoraan espanjan tunnille. Se kesti 1,5 tuntia ja sen jälkeen ajoin kaupungin toiselle puolelle crossfit-treeneihin. Matkalla oli useat liikennevalot ja kello tuntui käyvän normaalia nopeammin. Eräissä liikennevaloissa päätiin, että vaihdan tässä valmiiksi jumppapaidan päälle, ettei boxilla mene aikaa vaatteiden vaihtoon. Kun siinä kiemurtelin takin ja paidan pois päältä ja olin hetken pelkissä rintsikoissa, mielessä kävi ajatus, että onkohan tässä mitään järkeä. Onneksi oli myöhäinen syksy ja sen verran hämärää, ettei kanssa-autoilijat nähneet touhujani.

espanja

Nykyisin pidän huolen, että arki-illoissa on vain yksi harrastus ja väliin mahtuu myös niitä iltoja, kun ei ole mitään ohjelmaa.

Toinen juttu mitä olen yrittänyt opetella on keskittyminen yhteen asiaan kerrallaan. Usein saan itseni kiinni siitä, että yritän seurata sivusilmällä jotain ohjelmaa telkkarista ja toisella silmällä vilkuilla mitä somessa tapahtuu. Vieressä saattaa myös lojua avattu aikakauslehti, jonka artikkelia yritän lukea jossain mainoskatkojen välissä. Eipä tuollaisesta oikein mitään mieleen jää. Jos haluan seurata jotain tv-ohjelmaa, niin sitten kännykkä pysyy pois käsistä. Viikonloppuisin yritän muutenkin ”unohtaa” puhelimen laukun pohjalle, ettei sitä tulisi räplättyä koko aikaa. Jos olen illalla yksin kotona, laitan telkkarin kiinni ja etsin Spotifyista jonkun hyvän biisilistan ja keskityn musiikkiin. Kai tätä voisi kuvailla sanoilla ”hetkessä elämistä”.

Lukemisesta puheenolleen, testasin ensimmäistä kertaa äänikirjoja Thaimaan reissulla. Olihan minulla pari pokkariakin mukana, mutta ne olivat hätävarana, jos lataamani kirjat olisivat tylsiä enkä saisi hotellin wifilla ladattua uusia. Olin alkuun hieman epäileväinen äänikirjojen suhteen, mutta kokemus jäi enemmän positiivisen kuin negatiivisen puolelle. Hyvä puolia oli ehdottomasti se, että kännykkä ja kuulokkeet oli kevyet ottaa mukaan eikä tarvinnut altaalla tai rannalla pelätä, että sotkee kirjat aurinkorasvaan. Ainoa miinuspuoli oli se, että yhden kirjan kuunteleminen kesti todella kauan. Molemmat kirjat, joita kuuntelin, olivat 12 tuntia pitkiä. Jos olisin lukenut ne, ei minulla todellakaan olisi mennyt siihen noin kauaa. Toistaiseksi äänikirjojen kokeilu jäi tähän, vaikka niitä voisi hyvin pitkillä automatkoillakin kuunnella. Ehkä pelkään nukahtavani rattiin, jos kuuntelen pitkään kovin monotonista ääntä. Se hyvä puoli niissä myös oli, että jos valittu kirja ei ollutkaan hyvä, sen saattoi lennosta vaihtaa toiseen. Hotellin wifilla sai nopeasti ladattua uusia kirjoja kännykkään.

Mikä on seuraava kaukolomakohde?

Jätin postauksen mielenkiintoisimman asian viimeiseksi eli mikä onkaan seuraava kaukolomakohde. Vastaus on Kiina. Olen tästä superinnoissani enkä vähiten siksi, että pääsen pitkästä aikaa taas vaeltamaan. Edellisestä kerrasta on jo liian kauan aikaa.

Matkaan lähdemme neljän naisen tehoporukalla. Tunnen heistä entuudestaan vain yhden, mutta kahden muun kanssa on sähköpostia lähetelty ja minulla on tunne, että tästä tulee huippureissu. Lennämme Pekingiin ja siellä on aikaa tutustua nähtävyyksiin ennenkuin siirrymme tutkimaan Kiinan muuria vaeltamalla. Pääsemme muurin hiljaisempiin ja tuntemattomampiin osiin, joissa ei pitäisi ruuhkaa olla.  Keväällä on siis Kiina-juttuja luvassa.

the_great_wall_china_pixabay

Kuva: Pixabay

Jos olet käynyt Kiinan muurilla ja/tai Pekingissä, niin laita kommenttikenttään hyviä vinkkejä tai linkkejä blogipostauksiin. 

Seuraathan blogia myös jo FacebookissaInstagramissa ja Blogit.fi:ssä.

 

 • Reply
  Piyya
  29.1.2019 at 21:44

  No jopa sulla on kiva kaukolomakohde tiedossa. Odotan kovasti Kiina juttujasi !
  Äänikirjoista, Mä en oo vielä päässyt sinuiksi niiden kanssa. Täytyy ehkä åvielä yrittää uudestaan.
  Jotenkin minulla on vaan kuvitelma että aika kuluu paremmin itse lukiessa, esim auringossa jossa ei tahdo muuten jaksaa makoilla 😊

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   9.2.2019 at 11:23

   Kiitos Piyya! Minäkin odotan jo kovasti Kiinan reissua. Veikkaan, että se on todella erilainen kohde verrattuna muihin käymiini. Minä tykkäsin äänikirjoista, mutta onhan se toki erilainen fiilis lukea ihan oikeaa kirjaa.

 • Reply
  Noora | Kerran poistuin kotoa
  29.1.2019 at 22:00

  Vau, tuo vaellusreissu kuulostaa upealta! Odotan jo kieli pitkällä siitä postauksia 🙂

 • Reply
  Suunnaton
  1.2.2019 at 22:34

  Oi vau! Hauska reissu teillä tiedossa! Millaisia päivämatkoja ootte suunnitelleet ja kulkevatko ne muuria myöten vai millä tavoin?
  Vuodenvaihteen Taiwanin reissun jälkeen Kiina ja etenkin sen luonto on alkaneet kiinnostaa aiempaa enemmän minuakin.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   9.2.2019 at 11:35

   Kiitos Suunnaton! Päivävaellukset ovat 7-12 km mittaisia ja muuria pitkin mennään. Sinun Taiwanin reissusta olisi kiva kuulla lisää. Se oli varmasti mielenkiintoinen.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  3.2.2019 at 20:22

  Matkamessut jäi matkan takia tänäkin vuonna väliin – näin ei enää työssä käyvälle tammikuu on jotenkin ohittamaton matkailukuukausi. Maailmalla ei ole ruuhkaa ja Suomessa pimeää ja kylmää.
  Kiinan muurilla olen käynyt vaan Badalingissä kiinalaisten työkavereiden kanssa, perusturistimeininkiä siis. Mari Mannisen kirja Kiinalainen juttu kannattaa ehkä lukaista ennen Kiinan matkaa – siinä mm. murretaan myyttejä Kiinan muuriin liittyen. Ei se nyt taidakaan olla ihan niin iso juttu mitä usein hypetetään 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   9.2.2019 at 11:39

   Kiitos Pirkko! Badaling-alueen muurikaistaleella myös meillä olisi tarkoitus käydä. Kiitos kirjavinkistä, täytyypä tutustua.

 • Reply
  sari/ matkalla lähelle tai kauas
  6.2.2019 at 20:19

  Kiva reissu varmasti teille tulossa! Ihan parasta on juurikin tietää, että on jotain mitä odottaa. Juuri televisiosta katsoin sitä brittinaisen matkaohjelmaa, missä oli kiinanmuurilla jossain hiukan ei turistikohteessa ja ainakin näkymät olivat tooosii upeat.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   9.2.2019 at 11:42

   Kiitos Sari! Krabin lennolla bongasin koneen dokkaritarjonnasta Kiinan muuria koskevan ohjelman. Siinä oli mies, joka on kiertänyt vuosien saatossa koko muurin ja kuvannut sen.

 • Reply
  Aron / Ja sitten matkaan...
  6.2.2019 at 21:46

  Olipa kiva tavata Matkamessujen yhteydessä. Harmi vain, etten ehtinyt keskustelemaan kanssasi enempää. Etenkin autoilusta Kaliforniassa olisin mieluusti vaihtanut jokusen sanan. No, seuraavalla kerralla sitten. 🙂

  Kiinan muuri on minullakin haaveissa. Jotenkin Peking ei vain ole houkutellut saastetilanteensa takia. Kenties pitäisi ottaa vähän selvää, mikä tilanne on nykyisin. Odotankin siis innolla, että pääsen lukemaan kokemuksistasi. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.2.2019 at 11:25

   Kiitos Aron! Oli kiva tavata ja toivottavasti ensi kerralla päästään vaihtamaan autoilu kokemuksia paremmalla ajalla 🙂 Pekingin saastepilvet eivät ole minuakaan aikaisemmin houkutelleet. Toivottavasti tilanne on parantunut. Pekingissä on tarkoitus myös vähän pyöriä.

 • Reply
  Outi / Maa Quzuu
  7.2.2019 at 18:21

  Mulla on mennyt ihan ohi että sinäkin olet tuollainen sykkiä. Niin olen minäkin, vaikka nykyisen elämäntilanteen takia omat tehopäivät ovat jääneet vähemmälle ja ehkä hyvä niin.

  Kiinan juttuja odotellessa. Mä haluaisin myös Kiinaan, mutta erityisesti haluaisin matkustaa sinne junalla. Katsotaan tuleeko haaveista koskaan totta 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.2.2019 at 11:30

   Kiitos Outi! Olen näköjään onnistunut piilottamaan tämän toisen puoleni aina kun ollaan nähty 🙂 Yritän näistä tehopäivistä päästä eroon ja ottaa rauhallisemmin, mutta aina ei onnistu. Kiina ei mun bucketlistalla ole esiintynyt, vaikkakin on ollut niiden maiden joukossa ”jonne olisi kiva joskus mennä” Nyt tuli kuitenkin sellainen reissutarjous hyvän seuran kera eteen, ettei tätä voinut jättää väliin.

 • Reply
  Martta / Martan matkassa
  7.2.2019 at 23:23

  Kokeilin kanssa jokin aika sitten noita lukukirjoja ja keskittyminen niihin riippuu todella paljon lukijasta, dekkareita luen mieluummin, mutta muutamia kirjoja kuuntelin autossa niinettä piti jatkaa vielä parkkipaikalla 🙂 Tuo Kiinan reissu kuulostaa todella mielenkiintoiselta, Kiina matkailumaana ei minua kauheasti kiinnosta, mutta muuri ja vaellus kyllä 🙂 Seurataan!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   10.2.2019 at 11:35

   Kiitos Martta! Äänikirjoissa lukijalla on tosi iso merkitys, mutta toki myös itse kirjalla. Hidastempoisuus oli se mikä minua häiritsi. Muuten voisin seuraavallekin reissulle ladata äänikirja appin mukaan (nyt se oli pakko poistaa kun puhelimen muisti koko ajan täynnä) Kiinan vaelluksesta tulee varmasti erilainen reissu kuin edellisistä vaellusmatkoista. Innolla odotan! 🙂

 • Reply
  Tiia
  8.2.2019 at 16:25

  Jee, Kiinaan! Se on itseltäkin vielä kokematta. Toivottavasti tulee kiva reissu ja tulette hyvin toimeen keskenänne reissussa 🙂

  Äänikirjat pitäis munkin laittaa testiin! Piirrän paljon, joten voisi toimia sellaisena taustahöpöttelynä ja seurana.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2019 at 20:25

   Kiitos Tiia! Odotan innolla Kiinan reissua ja uskon, että tullaan hyvin toimeen reissuporukan kanssa. Äänikirjat on siinäkin mielessä käteviä, että voi samalla puuhata muutakin.

 • Reply
  Rosa
  8.2.2019 at 21:11

  Oli mukava tavata Matkamessuilla ja illanvietossa. Kiinan matkasi kuulostaa todella jännittävältä. En ole ennen kuullut vastaavasta. Jään uteliaana odottamaan juttujasi Kiinasta. Suosittelen seuraamaan Facebookissa Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajaa Katriina Pajaria. Hänellä on kiinnostavia pieniä huomioita arkipäivästä Kiinassa lehtijuttujen lisäksi.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2019 at 20:30

   Kiitos Rosa! Oli kiva tavata 🙂 Hyvä vinkki Hesarin kirjeenvaihtajasta, täytyypä ottaa seurantaan.

 • Reply
  VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi
  9.2.2019 at 01:53

  Oi oi, Kiina! Tätä reissua kyllä jään odottamaan, sillä Kiina on hitaasti mutta varmasti alkanut kiinnostamaan matkakohteena.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2019 at 20:32

   Kiitos Veera! Kiva kuulla, että Kiina kiinnostaa, koska siitä juttua tulossa keväämmällä 🙂

 • Reply
  Katja / Lähtöselvitetty
  9.2.2019 at 09:40

  Matkamessut on kyllä paras tapa aloittaa reissuvuosi – paitsi tietysti jos jo sattuu olemaan reissussa 🙂

  Kiina kuulostaa mahtavalta kaukokohteelta. Itseäkin Kiina kiinnostaisi kovasti, mutta toistaiseksi se on tuntunut turhan hankalalta, eikä ole keliensä puolesta oikein sopinut meidän matkustuskalenteriin. Jäänkin seuraamaan mielenkiinnolla sun postauksia – ehkä niistä taas nousisi uutta intoa mullekin.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2019 at 20:38

   Kiitos Katja! Samaa mieltä Matkamessuista – sieltä on hyvä aloittaa uusi matkavuosi. Mullakin on Kiina pysynyt korkkaamatta kun perhe ei ole kiinnostunut sinne lähtemään enkä itsekään sitä ole aiemmin bucket listin kärkipäähän sijoittanut. Kiinassa kiinnostaisi myös Shanghai sekä Etelä-Kiinan keltaiset vuoret. Ne jää nyt näkemättä mutta jos Kiinasta oikein innostuu, niin siellä kohteita riittää 🙂

 • Reply
  Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  9.2.2019 at 09:50

  Matkamessuilla olisi ollut kiva käydä ja nähdä matkabloggaaja tuttuja 🙂 ehkä ensi vuonna. 😀 ihanas kun on kaukokohde joka häämöttää tulevaisuudessa. Kiinassa en ole käynyt enkä usko vielä muutamaan vuoteen käyvänikään 🙂 Ihanaa Kiina reissua! 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   13.2.2019 at 20:43

   Kiitos Sandra! Toivottavasti pääset ensi vuonna Matkamessuille. Siellä on kiva tavata tuttuja sekä tutustua uusiin matkabloggaajiin. Ja aina om mukavaa, kun on reissu odottamassa 😉

 • Reply
  alohatravels
  9.2.2019 at 13:34

  Oi Kiinan vaellus kuulostaa huikealta, ihanaa reissua sitten kun sen aika koittaa! 🙂

 • Reply
  Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  9.2.2019 at 17:35

  Pakko oli tulla kurkkaamaan mikä onkaan teidän seuraava kaukokohde. 🙂 Kiina kyllä kiehtoo, varsinkin kiinanmuuri olisi mahtavaa nähdä ja monta muutakin upeaa luontomaisemaa siellä. Jostakin syystä reissuja suunnitellessa Kiina aina jää mielestä pois, saapa nähdä innostuisinko sinun postausten kautta maasta vielä enemmän. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.2.2019 at 14:36

   Kiitos Anna-Katri! Minulla on ollut Kiinan suhteen samat ajatukset. Se ei ole ollut ensimmäisten vaihtoehtojen joukossa, mutta nyt tuli niin kiva reissu ja päälle kivat matkakumppanit mukaan, niin eihän tälle voinut sanoa ei. Etukäteen en osaa kuvitella minkälainen Kiina on, koska arvelen sen olevan erilaisempi kuin muut käymäni matkakohteet. Muutaman kuukauden kuluttua olen viisaampi 🙂

 • Reply
  Suvi / Suvin matkassa
  10.2.2019 at 10:02

  Tosi kiva päästä lukemaan sun tulevia postauksia Kiinasta. Kiinanmuuri on sellainen must see -juttu, että täytyyhän se päästä joskus itsekkin kokemaan. Kiva postaus muutenkin tällainen kuulumisia postaus, pitäisiköhän itsekkin kokeilla ja kirjoittaa 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.2.2019 at 14:38

   Kiitos Suvi! Kiinanmuuri on mullekin ollut must-see, vaikka olenkin aina siirtänyt sitä eteenpäin. Kiinassa olisi toki paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, mutta suurin osa niistä jää tuleviin reissuihin. Kuulumispostauksia on kiva lukea, joten kokeile sinäkin 🙂

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  10.2.2019 at 16:04

  Oo, mahtavaa! Kiina! Se kiinnostaa kovasti ja kiva lueskella sitten, millaisia vaellusreissuja teet siellä. 🙂 Iso peukku hetkessä elämiseen, sitä pitäisi itse kunkin välillä kokeilla. Mä en ole oikein vielä tykästynyt äänikirjoihin, tykkään edelleen tuntea kirjan painon käsissä.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.2.2019 at 14:41

   Kiitos Sonja! Luin eilen illalla artikkelin multitaskaamisesta ja tunnistin siitä itseni täysin. Ei riitä, että yrittää katsoa tv:tä, vaan pitää olla lehti, puhelin tai muu härpäke kädessä. Jutussa todettiin, ettei se tehokkuutta lisää, päinvastoin. Aivot väsyvät nopeasti, kun huomio siirretään vähän väliä asiasta toiseen ja tämä lisää huonomuistisuutta. Hetkessä elämistä -kokeiluni siis jatkukoon, vaikka välillä unohdan sen ja yritän multitaskata muistini sekaisin 🙂

 • Reply
  Emilia/Matkan varrella
  10.2.2019 at 18:59

  Täällä sama, tammikuu meni hirveällä vauhdilla ja en voi uskoa että kohta ollaan jo helmikuunkin puolessa välissä! Ihanaa Kiinan reissua, vaikuttaa mahtavalta!

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.2.2019 at 14:42

   Kiitos Emilia! Aika todellakin juoksee, koska nyt mennään jo vauhdilla helmikuun loppua kohden. Mutta en valita, ihanaa kun kevät koittaa ja tämä pimeä aika väistyy 🙂

Leave a Reply