Suomi

Kulttuuria, luontoa ja taidetta – anna Someron yllättää

12.6.2022

*Pressimatka Visit Somero*

Somero on eloisa pikkukaupunki Varsinais-Suomessa, joka on täynnä yllätyksiä. Tämän saimme huomata kahden päivän vierailumme aikana. Somero ei ollut minulle tuttu entuudestaan. Ystävälläni on kesämökki Somerniemellä, joten tiesin missä päin Suomea Somero on. Mutta siihenpä tietoni jäivät. Kahden päivän aikana opin paljon uutta ja Somero yllätti minut täysin.

Jos et ole lyönyt kesälomasuunnitelmia vielä lukkoon, ota suunta Somerolle ja nappaa tästä vinkit matkaan.

Someron kahvilat

Norsukahvila

Kun keräilyharrastus lähtee lapasesta, voi lopputuloksena syntyä vaikka kahvila. Näin kävi Olla-Riitta Mäkelälle, jonka rakkaus norsuihin vei hänet lopulta kahvilan omistajaksi. Norsukahvila toimii rakennuksessa, jossa on aikoinaan ollut sekä koulu että vanhainkoti. Kahvittelun lomassa on kiva tutkia satoja erilaisia norsuesineitä. Norsut seikkailevat myös lautasliinoissa, verhoissa ja pöytäliinoissa.

somero-norsukahvila
somero-norsukahvila-poyta
somero-norsukahvila-majoitus
somero-norsukahvila-piirakka

Kahvilatoiminnan lisäksi Olla-Riitta pyörittää majatalo Myötätuulta, josta löytyy majoitusta 20 hengelle. Lisävuoteilla makuupaikkoja saadaan muutama lisää. Kesäaikaan majatalossa pyörii myös kesäteatteri ja tänä vuonna nähdään ”Minä ja Maija eli erään Paavon tarina”. Näytelmän käsikirjoitus on monilahjakkaan Olla-Riitan käsialaa. Tässä kohtaa matkabloggaajaa alkaa hengästyttämään. Kahvilan ja majatalon pyörittämisessä riittää hommaa, mutta kesäteatterin esityksen suunnitteleminen, käsikirjoittaminen ja esitykset eivät myöskään ole ”pala kakkua”. Olla-Riitan liiketoiminta ei tietenkään rajoitu tähän, vaan tapaamme hänet seuraavana aamuna uudestaan. Saakohan Someron vesijohtovedestä lisäenergiaa vai mistä tämä aktiivisuus pursuaa?

Norsukahvila, Hämeenojantie 32, Somero, lisätietoja Norsukahvilan FB-sivulta

Someron taide- ja kulttuurikesä

Taidekeskus Kivimeijeri

Taidekeskus Kivimeijerillä kuului vasaran pauketta ja muita työn ääniä, kun käymme kurkkaamassa miten 18.6. avautuva ”Go Somero Go Go” -näyttely valmistuu. Taitelija Antero Kare kierrättää meitä taidekeskuksessa ja kertoo tulevasta näyttelystä ja sen taitelijoista mutta myös Someron vetovoimasta varsinkin kuvataiteilijoiden keskuudessa. Samasta aiheesta keskustelemme myöhemmin lounaalla kuvanveistäjäliiton entisen puheenjohtajan Anna-Kaisa Ant-Wuorisen kanssa. Molemmat arvelevat suosion johtuvan Someron hyvästä sijainnista; pääkaupunkiseutu ja Turku ovat noin tunnin ajomatkan päässä. Somerolla on myös edullisemmat neliöhinnat kuin Helsingissä ja isot tilataideteokset vievät paljon tilaa. Bonuksena kaunis luonto sekä aktiivinen kyläyhteisö.

somero-kivimeijeri
kivimeijeri-elaintaide
somero-kivimeijeri-kalat
Antero Kare: Kalaparvi

Taidekeskus Kivimeijerissä on järjestetty näyttelyitä jo 12 vuoden ajan. Sen lisäksi kesäisin on kurssitoimintaa. Tälle kesälle on luvassa keramiikka- ja maalauskurssit sekä rakufestivaalit. Jos ihmettelet mitä rakufestivaaleilla tehdään, siellä keramiikan pinta poltetaan, jolloin siihen syntyy erivärisiä sävyjä ja savu mustaa lasittamattomat kohdat.

Taidekeskus Kivimeijeri, Turuntie 1034, Pyöli (noin 11 km Someron keskustasta)
Aukioloajat ja liput täältä

Kulttuurigalleria Ahola

Kesäkuun alussa avautunut Kulttuurigalleria Ahola tarjoilee kesälomalaisten iloksi kaksi pysyväisnäyttelyä, joista toinen kertoo Kaija Aarikan elämäntyöstä ja toinen on Someron veteraanien ja sotainvalidien Perinnehuone, jonne somerolaiset ovat lahjoittaneet esineitä. Vaihtuvan näyttelyosaston teemana on kirjailija Kaari Utrio.

somero-kaari-utrio-kirjoituskone
somero-kulttuurigalleria-ahola
kulttuurigalleria-ahola-aarikka
somero-unto-mononen
Unto Monosen muistomerkki Kulttuurigalleria Aholan edustalla

Kaari Utrion romaanisuunnitelman muistiinpanot ja muu vitriinissä oleva aineisto kiinnostaa minua erityisesti, koska opiskelen työn ohessa kirjallisuutta. Kaarin 40-vuotinen ura on huikea ja romaanien määrä valtava. Kaija Aarikan juuret ovat Somerolla ja hänen näyttelynsä on siitä ainutlaatuinen, ettei Suomesta löydy vastaavaa tässä laajuudessa. Kukapa ei Aarikan koruja tuntisi. Hänen tuotannostaan löytyy toki paljon muutakin.

Kulttuurigalleria Ahola, Joensuuntie 20, Somero
Aukioloajat ja liput täältä

Someron ravintolat ja kahvilat

Jussin Baari

Nautimme lounasta Someron keskustassa Jussin Baarissa, joka on palvellut paikkakuntalaisia jo 60-luvulta lähtien. Mutkattoman oloisessa baarissa on tarjolla lounaspöytä tai halutessaan voi tilata lounasta a la carte -listalta. Lounaspöydässä on tarjolla päivittäin 3-4 erilaista vaihtoehtoa. Lounasta tarjoillaan myös viikonloppuisin ja keittiö on auki päivittäin klo 22 saakka.

Kesäaikaan baarin ulkopuolella palvelee terassi ja yksityistilaisuuksia varten on varattavissa 25 hengen kabinetti. Jos olet burgereiden ystävä, käy testaamassa Jussin Baarin maankuulut burgeriateriat.

somero-jussin-baari

Jussin Baari, Joensuuntie 33, Somero
Aukioloajat ja ruokalistat täältä

Rantatupa

Illallista nautimme rennossa kesäravintola Rantatuvassa. Ruoka on hyvää ja sen jälkeen kuunnellaan illan ensimmäiset karaoke-esitykset. Pientä riehakkuutta on ilmassa ja karaokevarauksia alkaa tippumaan juontajan koriin. Meidän porukka päättää jättää lauluhommat muille ja tyytyy kuuntelemaan muiden esityksiä. Viikonloppuisin Rantatuvan yli 200-paikkaisella jokivarsiterassilla pääsee nauttimaan livemusiikista. Vaikka sää ei ole vielä kesäisen lämmin, alkaa terassipaikatkin täyttymään.

Rantatupa, Vanhatie 13, Somero
Aukioloajat ja ruokalistat täältä

Kahvila Olla

Kahvila Ollan moni tuntee nimellä Hämeenportti. Pitkään Somerolla toiminut hotelli-ravintola meni viime syksynä konkurssiin ja uudeksi omistajaksi tuli edellispäivänä tapaamamme Olla-Riitta. Hän uudisti paikan konseptin ja me pääsimme ensimmäisten joukossa nauttimaan brunssista. Se oli herkullista ja pidimme suorastaan ylellisenä sitä, että se tarjoiltiin pöytiin. Kahvila Ollan yhteydessä on mahdollisuus myös majoittua.

Kahvila Olla, Sepäntie 2, Somero

Badding-kioski

Someron keskustasta noin 10 kilometrin päässä on pieni Badding-kioski, josta kesäaikaan voi ostaa kahvia, pullaa, virvokkeita ja jäätelöä. Kioski sijaitsee lähellä Rauli Badding Somerjoen kotitaloa, jonne vie kioskin takaa lähtevä metsäpolku. Jos pihaan johtava portti on auki, sinne saa mennä. Taloa saa katsoa sisältä vain lupaa kysymällä. Jätäthän puumerkkisi vieraskirjaan, joka löytyy talon oven suussa olevasta postilaatikosta.

somero-badding-kioski
somero-badding-kotitalo
Baddingin kotitalo

Rauli Badding Somerjoen vanhemmat avasivat kioskin 60-luvulla, koska perhe tarvitsi lisätienestiä. Raulin isä joutui jättämään työnsä kattohuopatehtaalla astman ja keuhkoahtaumataudin takia. Isä ehti pyörittää kioskia yhden kesän ennen menehtymistään. Perheen äiti jatkoi kioskin pyörittämistä lastensa kanssa. Somerjoen kioski oli suosittu varsinkin nuorison keskuudessa ja se oli toiminnassa aina vuoteen 1975 saakka. Sen jälkeen se rapistui. Baddingin kuoleman jälkeen 1987 kioskista tuli fanien pyhiinvaelluspaikka. Someron yrittäjät vuokrasivat kioskin ja kunnostivat sen alkuperäiseen asuunsa. Myynti tapahtuu uudesta kioskivaunusta, koska alkuperäisen kioskin hygieniataso ei vastannut enää nykyisiä vaatimuksia ja myytävien tuotteiden valikoimaa oli myös mahdollista laajentaa.

Badding-kioski, Helsingintie 920, Somero
Aukioloajat FB-sivulta tästä

Shoppaile Somerolla

Muotiputiikki Helmi

Muotiputiikki Helmen edustalla seisoo vaaleanpunainen Cadillac. Unohdumme ihailemaan sitä. Helmeä emännöivä Anita Hallapelto tulee meitä vastaan ja pyytää sisään. Kuohujuomien ja vaahtokarkkien jälkeen pääsemme tutustumaan liikkeen valikoimaan. Minut se yllättää täysin! Entisessä meijerissä oleva putiikki on täynnä mitä ihanampia mekkoja, tyllialushameita, kenkiä ja kaikkea muuta. Pitkät rekkijonot vain jatkuvat ja jatkuvat. Vaikka suurin osa asuista ja asusteista on naisille, ei miehiä ja lapsiakaan ole unohdettu. Heille löytyy omat huoneet ja ”mancaven” nurkassa seisova harrikka pehmentää tuimimmankin mörököllin.

somero-muotiputiikki-helmi-mancave
Muotiputiikki Helmen ”man cave”
somero-muotiputiikki-helmi-bloggaajat
Matkabloggaajat goes the 50s – vasemmalta Mummo matkabloggaa -Kirsti, Travelisa -blogin Elisa, minä ja Muotiputiikki Helmen Anita. Kuva: Päivi Arvonen

Anita tilaa 50-luvun asuja muun muassa Britanniasta, Saksasta ja Yhdysvalloista. Helmessä on myynnissä myös Anitan itsensä suunnitteleman malliston vaatteita, jotka tehdään Pariisissa. Meillä alkaa silmät säihkymään mekkovalikoiman edessä ja Anita kysyy haluaisiko meistä joku kokeilla niitä. Kolme meistä kipittää hetken kuluttua sovitustilaan mekot ja tyllit kainalossa. Prinsessahetki alkakoon! Sovitustilan katossa pyörii discopallo ja kohta me pyörimme kilpaa kellohelmojen kanssa. Mekot ovat ihania ja hyörimme niiden kanssa putiikissa ja liikkeen edustalla. Anita haluaa viedä meidät ajelulle ja pian matkaamme Cadillacin kyydissä Someron katujen lisäksi kauas 50-luvulle, missä Elviksen hitit soivat.

Muotiputiikki Helmi, Joensuuntie 47, Somero
Aukioloajat ja verkkokauppa täältä

Pellavaenkeli

Pellavaenkeli on viihtyisä lahjapuoti Someron sydämessä. Tuotevalikoimassa painotetaan kotimaisuutta ja lähituottajien tuotteita. Valikoimissa on muun muassa käsitöitä, koruja, lähiruokaa, lahjatavaroita ja saunatuotteita. Huomaan hyllyssä paketin pellavalakritsia, jota saimme maistaa edellisenä iltana Härkälän kartanossa. Ostan paketin tuliaisiksi ja mukaan tarttuu myös suklaata.

somero-pellavaenkeli

Pellavaenkeli, Joensuuntie 49, Somero
Aukioloajat täältä

Härkälän kartano – upea majoituskohde Somerolla

Härkälän kartanon kaunis miljöö on kuin suoraan elokuvasta. Kartanon isäntäpari Soili Suominen-Hurme ja Raino Hurme ovat meitä vastassa. Majoitusta on tarjolla kartanon lisäksi puutarhahuvila Oxwillessa. Saamme valita kuka nukkuu missäkin. Kartanossa pääsee niin harvoin yöpymään, että valitsen huoneen päärakennuksesta. Se on todella viehättävä ja huoneen pieniä yksityiskohtia olisi kiva jäädä tutkimaan, mutta aikataulu pakottaa eteenpäin. Huoneissa ei ole omia suihku- tai wc-tiloja, paitsi kartanon sviitissä. Käytävän varressa löytyy kolme vessaa ja yksi suihkutila.

somero-harkalan-kartano
somero-harkalan-kartanon-huone
Kartanon huoneen viehättäviä yksityiskohtia
somero-harkalan-kartano-kiinahuone
Kiina-huone
harkalan-kartano-enkelihuone
harkalan-kartano-jaakarhu

Kuulemme kahden päivän aikan useamman kuin yhden tarinan, jossa Somerolta on etsitty kesämökkiä ja päädytty vanhan koulun, vanhainkodin tai kartanon omistajaksi. Näin kävi Soilille ja Rainolle. He etsivät vanhalta kotiseudultaan kesäasuntoa ja huomasivat pian omistavansa kartanon. Härkälän kartanolla on pitkä historia, joka ulottuu 1500-luvulle asti. Omistajina on ollut aatelissukuja ja myöhemmin kartano on toiminut kunnalliskotina sekä ateljeena. Soilin ja Rainon ostaessa kartano oli pahoin rapistunut ja piha oli kasvanut umpeen. Pariskunta näki siinä paljon mahdollisuuksia ja se antoi heidän rakkaalle keräilyharrastukselleen tarvittavat tilat.

Härkälän kartanon isäntäparin kiinnostus taiteeseen näkyy ja heidän keräämänsä upeat kokoelmat japanilaista ja kiinalaista taidetta suorastaan mykistyttävät. Juuri kun luulet nähneesi kaiken, sinulle esitellään taas jotain uskomatonta. Saman katon alta voi löytyä dinosauruksen muna ja viimeinen Suomessa ammuttu jääkarhu. Lasten suosikkeja ovat yli 200 Barbie-nuken huone, vanhat lelut sekä samurait.

Härkälän kartano, Härkälänkuja 33, Somero
Aukioloajat, opastetut kierrokset ja liput täältä. Härkälän kartano on Museokortti-kohde.

Muita majoitusvaihtoehtoja Somerolle löytyy täältä

Someron luontokohteet – Häntälän notkot ja Peuran polku

Häntälän notkot tuovat ensimmäisenä mieleen Skotlannin nummet tai Alppimaisemat. Vihreän kumpuilevaa maastoa, jonka väripilkkuina toimivat eriväriset niittykukat. Kauempana näkyy lehmiä laiduntamassa ja hyvällä tuurilla voit päästä niiden kanssa lähietäisyydelle. Oppaanamme toimiva Heikki Anttila kertoo lehmien olevan uteliaita ja ne saattavat tulla hyväntahtoisesti tönimään notkossa kulkevia retkeilijöitä.

Edellispäivän sade on pehmentänyt savipohjaista maata ja vaelluskengät uppoavat paikoitellen märkään mutaan. Katson Heikin jalassa olevia kumisaappaita kadehtien. Tässä maastossa ne olisivat parhaat jalkineet, vaikka kumppareilla ei muuten ole kiva kävellä pitkiä matkoja. Notkon kuuluisin asukas on pikkuapollo -perhonen, joka on lähes kokonaan hävinnyt Suomen luonnosta. Laidunnuksen ansiosta pikkuapollo viihtyy Häntälän notkossa. Me emme kuitenkaan onnistu pikkuapolloja näkemään, kylmä alkukesä pitää ne vielä visusti piilossa.

somero-hantalan-notkot
somero-hantalan-notkot-ylamaki
somero-hantalan-notkot-kavellaan

Niittymaisemien jälkeen osa meistä lähti kiertämään Heikin johdolla metsässä kulkevan reilun kilometrin mittaisen Peuranpolun. Se risteilee ylös ja alas ja saamme kunnon mäkitreenin. Jyrkimpään kohtaan on laitettu köysi, joka avustaa alaspäin kulkemista.

somero-peuranpolku
somero-peuranpolku-nuoli
somero-peuranpolku-bloggaajat

Häntälän notkot, pysäköinti ja lähtöpiste Häntäläntie 322, Häntälä
Lisätietoja: hantala.fi

Somerniemen kesätori

Somerniemen kesätori on kävijämäärältään Suomen suurin. Kesätori on avoinna lauantaisin toukokuun lopusta elokuun loppuun. Suosiosta kertoo autoja täynnä olevat tienvierustat ja parkkipaikat. Kun kyselemme mikä Somerniemen kesätorista tekee niin suositun, saimme useimmilta vastauksen ”tunnelma”. Koska torilla ei myydä alkoholituotteita, ei siellä myöskään ole järjestyshäiriöitä tai rähinäporukoita. Torimyynnin lisäksi kesän aikan järjestetään erilaista ohjelmaa sekä teemapäiviä.

somerniemen-kesatori
kaari-utrio-ja-matkabloggaajat
Kaari Utrio ja matkabloggaajat. Kuva: Päivi Arvonen

Yksi kesätorin vakiokävijöistä on kirjailija Kaari Utrio ja meillä on ilo ja kunnia päästä nauttimaan hänen seurassaan Frezza-kahvit. Utrio asuu kivenheiton päässä torilta. Kun kysymme häneltä mikä siellä on parasta, hän vastaa ”yhteisöllisyys”. Apua saa aina kun sitä tarvitsee ja välillä sitä tulee pyytämättäkin. Se ei nykyisin ole itsestäänselvyys, joten hienoa kuulla, että tällaista avuliaisuutta vielä löytyy.

Somerniemen kesätori, Helsingintie 1515, Somerniemi
Aukioloajat ja lisätietoa täältä

Hiidenlinna ja Sisumetsän seikkailupuisto

Sisumetsän seikkailupuisto sijaitsee kirjaimellisesti metsän keskellä. Meitä alueella opastanut Petri Munck nauraa, että monella puistoon tulijalla meinaa usko loppua kesken, kun hiekkatietä vaan riittää. Ennen seikkailupuiston ratoihin tutustumista käymme Hiidenlinnassa, joka on koko paikan sydän. Sen on rakentanut taitelija Reino Koivuniemi ja toista samanlaista ei löydy Suomesta eikä muualtakaan maailmasta. Lukuisat yksityiskohdat ihastuttavat ja ihmetyttävät. Linnan piha-alueella on lapsille luontopolku, aitta sekä hienoja patsaita.

Hiidenlinna ja Sisumetsän seikkailupuisto ovat minulle entuudestaan tuttuja, koska olen ystäväporukalla käynyt siellä muutama vuosi sitten. Seikkailupuiston radoille emme menneet, mutta tänään nekin tulevat tutuiksi.

somero-hiidenlinna
somerniemi-hiidenlinna

Sisumetsän seikkailupuistossa on yhdeksän erilaista seikkailurataa. Radat sopivat kaikenikäisille, siten että kaksi ensimmäistä ovat helppoja ja siitä eteenpäin ne vaikeutuvat pikkuhiljaa. En ole koskaan käynyt seikkailuradalla, joten hieman jännittää mites tässä käy. Meidän porukasta minun lisäkseni valjaisiin hyppäävät Elisa ja Kirsti. Kaksi ensimmäistä rataa sujuu hyvin, mutta kolmas on jo selkeästi vaativampi. Neljännelle emme aikataulun vuoksi ehdi, hyvä niin, en tiedä uskaltaisinko edes. Radalla seikkailun jälkeen nautimme pizzat ja kertaamme jännittävimpiä hetkiä.

somero-merja-seikkailupuistossa
Kuva: Päivi Seppä-Lassila

Somero yllätti monipuolisuudellaan. Tapaamamme henkilöt olivat esimerkki ahkeruudesta ja siitä miten haaveita voi tehdä todeksi, kun jaksaa paiskia kovasti töitä. Yrittäjyyden henki leijui myös keskustan yllä. Somerolta löytyy niin keilahalli, uimahalli kuin kirjakauppakin. Nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä jokaisessa pikkukaupungissa. Jos vielä mietit minne suunnata kesälomareissulle, suosittelen laittamaan auton nokan kohti Someroa. Se yllättää varmasti sinutkin!

Kiitos hauskasta matkaseurasta Elisa / Travelisa, Eveliina / Reissukuume, Kirsti / Mummo matkabloggaa ja Päivi / Parasta lähteä nyt ja meitä lempeästi luotsannut matkanjohtaja Päivi Arvonen

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  12.6.2022 at 18:15

  Näistä Someron kohteista vain Häntälän notkot oli paikka, josta olen ollut tietoinen aiemin. Vielä emme kuitenkaan ole ehtineet siellä käymään, mutta ehkä vielä tämän kesän aikana. Kartanot tosiaan on hienoja paikkoja, joissa on mukavaa yöpyä. Ja hienoja ovat myös seikkailupuistot, tykkään sellaisista kovasti, ja jos notkoille tulee lähdettyä, varmaan tulee piipahdettua seikkailupuistossakin.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.6.2022 at 16:22

   Kiitos Mikko! Häntälän notkot oli hieno paikka. Jos menette, niin kiertäkää myös Peuran polku. Se oli kiva reitti, vaikka melko lyhyt olikin.

 • Reply
  Cilla Maria Travel
  13.6.2022 at 08:22

  Olipa kiva nähdä tämä tarjonta nyt blogin kautta. Mulle tuli kans kutsu tuonne, mutta en töiden takia päässyt lähtemään. Olis kiinnostanut erityisesti tuo seikkailupuisto 😀

  • Reply
   Kohteena maailma / Rami
   19.6.2022 at 18:28

   Olen useasti ohi ajellessa miettinyt, että nuo Häntälän notkot pitäisi käydä katsomassa. Toinen mitä tästä tekstistä selvisi on tuo Badding-kioski, minkä olemassa olosta en edes tiennyt. Pienillä paikkakunnilla kuten Somerolla on paljon annettavaa kunhan vain valmistuu huolella tutkimaan mitä on tarjolla. Tässä postauksessa olikin kaikkea sellaista, mistä on hyötyä Someron tutkimiseen.

   • Reply
    Merja / Merjan matkassa
    1.7.2022 at 14:58

    Kiitos Rami! Minulle nuo mainitsemasi paikat olivat myös ennen reissua tuntemattomia ja mietin miten en ole Häntälän notkoista kuullut aikaisemmin. Siellä oli kaunista ja jos onnistuu vielä näkemään apolloperhosia, on kokemus täydellinen. 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.7.2022 at 14:55

   Kiitos Cilla! Harmi, kun et päässyt mukaan, olisi ollut kiva tavata. Seikkailupuiston radoilla taiteilu oli hauska kokemus. Olen itseasiassa käynyt kerran aikaisemmin tuolla, mutta silloin emme menneet radalle vaan tutustuimme Hiidenlinnaan ja muihin paikkoihin. 🙂

 • Reply
  Eveliina / Reissukuume
  13.6.2022 at 13:16

  Huikean kattavan postauksen olit saanut reissusta aikaiseksi! Ja ihan super kivoja kuvia 🙂 Oli kyllä mielenkiintoista päästä tutustumaan Someron kohteisiin. Harmi vain, että perjantai jäi välistä :/

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.6.2022 at 16:23

   Kiitos Eveliina! <3 Harmi, että sinulta jäi perjantai välistä mutta kiva, että liityit joukkoon lauantaina. Somero on huippu paikka! 🙂

 • Reply
  Tanja for Takeoff
  13.6.2022 at 22:02

  Täytyy tunnustaa, että Somero on ollut mulle vain läpiajopaikka, jonka tunnen lähinnä Baddingin kotipaikkana. Onkin ollut hauska tutustua bloggaajakollegoiden postauksiin tältä retkeltä ja nähdä millaisia palveluita Somerolla on tarjolla.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   14.6.2022 at 16:25

   Kiitos Tanja! Somerolla on paljon kaikenlaista tarjottavaa. Usein näistä pikkukaupungeista ei tiedä kuin pari tunnetuinta paikkaa, vaikka ne voivat pitää sisällään vaikka mitä. Somero yllätti meidät kaikki kyllä totaalisesti, eikä edes nähty kaikkea. 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  14.6.2022 at 21:00

  Eipä ole tuolla suunnalla käyty kuin Häntälän notkossa! Muotiputiikki taitaa olla saman tyyppinen kuin Ranskalainen kyläkauppa Vääksyssä, jonka senkin tuotepaljous olisi kyllä vaatinut jonkun johdattelemaan valikoimaan, että siitä olisi ottanut mitään irti. Nyt kaikkea oli vaan ”suloisessa sekamelskassa” niin paljon, että totesin melkein jo ovelta, että tähän ei kannata paneutua. Norsukahvilasta tuli mieleen, että Aachenissa Saksassa on Hippobar, eli baari, jossa on satoja virtahepoja 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.6.2022 at 16:04

   Kiitos Pirkko! Hippobar kuulostaa hauskalle! Norsukahvilan omistaja kertoi, että Suomessa on toinenkin vastaava kahvila, jossa on vielä enemmän norsuesineitä kuin hänellä. Vääksyn Ranskalaisessa kyläkaupassa en ole käynyt, vaikkei meiltä sinne kovin pitkä olisi, mutta olen kuullut siitä paljon. Ehkäpä teen lomalla sinne kesäretken. 🙂

 • Reply
  Ne Tammelat
  15.6.2022 at 10:45

  Hieno esittely Someron kohteista! Todella mielenkiintoisia paikkoja ja ihmisiä sielläkin. Tuo yhteisöllisyys ja ihmisten aikaansaannokset ovat kyllä jotain niin ihailtavaa. Samaa vesijohtovettä saisi virrata Vantaanjokeen myös roppakaupalla 🙂

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   17.6.2022 at 16:06

   Kiitos Tammelat! 🙂 Samaa vettä toivoisin myös Lahteen, vaikka onhan täälläkin paljon kaikenlaista. Mutta sellaista yhteisöllisyyttä täällä ei ole mitä Somerolla.

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  17.6.2022 at 18:21

  Somero vaikuttaa olevan yllättävän monipuolinen paikka! Olen sikäi yllättynyt, kun jostain syystä meillä on ollut miehen kanssa sellainen sisäpiirivitsi, että Somero on Suomen ankein paikka, niin eipä taida pitää paikkaansa! 😉 Tuo kartano oli kyllä upea, se olisi tosi mielenkiintoinen paikka. Tuosta kesätorista en ollut kuullutkaan, aika maniolta vaikuttaa sekin. Ja onpa siistiä, että joitte kahvit Kaari Utrion kanssa.

  • Reply
   Merja / Merjan matkassa
   1.7.2022 at 15:01

   Kiitos Sonja! Teidän täytyy nyt vaihtaa sisäpiirivitsiä, koska Somero ei todellakaan ole Suomen ankein. 🙂 Siellä oli niin paljon nähtävää, että alkoi hengästyttämään. Härkälän kartano on ihan mieletön ja me ihmettelimme suut auki, miten tällainen paikka voi edes olla olemassa. Tai lähinnä hämmästelimme niitä upeita taideaarteita ja kokoelmia. Kaari Utrion tapaaminen oli myös yksi reissun kohokohdista! <3

 • Reply
  Minkälainen oli matkavuosi 2022? - Merjan matkassa
  29.1.2023 at 13:09

  […] Lue lisää: Anna Someron yllättää […]

Leave a Reply