Yleinen

Instagram Travel Thursday: Katsaus matkavuoteen 2016

5.1.2017

Vuosi 2016 jää historiaan vuotena, jolloin tuli matkusteltua paljon enemmän kuin osasin vuoden alussa odottaa. Osa matkoista oli tiedossa kun ilotulitusraketteja ammutiin vuoden vaihteessa, mutta osa reissuista putkahti kalenteriin kuin varkain. Tulen muistamaan viime vuoden myös siitä, että aloitin kirjoittamaan matkablogia. Se oli haave, jonka aloittamista mietin pitkään ja hartaasti. Mutta missäs kaikkialla sitä tulikaan käytyä, katsotaanpas..

Tammikuu

Vuosi alkoi perinteisellä Ruotsin risteilyllä. Jo useampana vuonna on Tallink Silja muistanut joulun alla joululahjakortilla, jota meidän perheessä on hyödynnetty Tukholman risteilyyn. Viime vuosina on risteilyseurana ollut siskoni tyttärensä kanssa ja minulla on ollut mukana oma tyttäreni. Viikonloppu on kulunut aika perinteisesti nauttimalla hyvästä ruoasta ja juomasta iloisessa seurassa, Tukholman ostosmahdollisuuksista ja onpa käyty pyörähtämässä myös tanssilattialla. Sellaista perinteistä risteilymeininkiä, you know 🙂

Huhtikuu

Talvi hurahti risteilyä lukuunottamatta kotimaan kamaralla. Huhtikuun alussa lähdin tyttäreni kanssa Arabiemiraatteihin talvilomalle. Olimme käyneet maassa aikaisemmin vain Abu Dhabin lentokentällä, kun Thaimaan matkalla kone teki sinne välilaskun. Nyt tutustuimme aavikon keskelle rakennettuun Dubaihin viikon verran. Alkuviikko oli puolipilvistä ja tuulista, mutta onneksi aurinko astui myös esiin,  jotta pääsimme nauttimaan rantaelämästä. Kävimme Aurinkomatkojen kaupunkikierroksella, joka oli jokaisen dirhamin arvoinen sekä jeeppisafarilla. Viikon aikana ehti hyvin koluta tunnetuimmat nähtävyydet.

Lue lisää Dubain matkasta: Koe Dubai ainakin kerran elämässä

Dubai_marina

Burj al Arab -hotelli Madinah Jumeirahilta kuvattuna

Burj al Arab -hotelli Madinah Jumeirahilta kuvattuna

Kun Dubain reissusta oli toivuttu, lähdin äitini ja siskoni kanssa pitkäksi viikonlopuksi Italiaan ja ihanaan Roomaan. Tämä oli minulle neljäs kerta Roomassa, mutta se kaupunki ei käyntimääristä kulu. Asuimme viehättävässä Lord Byron hotellissa, Villa Borghese puiston laidalla. Kevät oli Roomassa jo pitkällä ja viikonlopuksi sattui aurinkoinen, lämmin sää. Kun Suomessa oli vain muutama aste lämmintä, sai Roomassa nauttia t-paitakeleistä. Kiertelimme kaupunkia hop on -hop off bussilla. Se oli helpoin tapa näyttää kaupunkia äidille, joka ei ollut siellä aiemmin käynyt eikä jaksanut koko päivää kävellä kaupunkia ristiin rastiin. Näin säästettiin myös muidenkin jalkoja.

Vatikaanissa oli isoja koululaisryhmiä sekä turisteja niin paljon liikkeellä, ettemme viitsineet tuhlata aikaa jonottamiseen ja jätimme Pietarinkirkossa käynnin väliin. Nähtävyyksien lisäksi oli ihanaa vain istuskella katukahviloissa ja katsella ihmisvilinää. Tiedättehän tunteen, kun ei ole kiire minnekään ja saa kaikessa rauhassa juoda kahvin tai kuohuviinin ja antaa auringon lämmittää talven jäljeltä kalpeaa ihoa.

Lue lisää Rooman matkasta: Viikonloppu Roomassa – onko neljäs kerta liikaa?

Colosseum

Fontana di Trevi

Kesäkuu

Kesäkuun alussa koitti sitten The matka eli kiipeilyreissu Venäjälle, Kaukasuksen vuoristoon. Kun muut lauloivat Suvivirttä ja juhlivat koulunsa päättäneitä, minä istuin bussissa matkalla lentokentälle. Suuri seikkailu oli alkamassa.

Mandala Travelin porukan kanssa lensimme ensin Moskovaan ja sieltä Mineralnye Vodyyn. Pari päivää vietimme Terskolin kylässä ja sen jälkeen nousimme hisseillä Elbruksen perusleiriin (3800 m). Teimme päivittäin lumisissa olosuhteissa harjoitustrekkejä sekä totuttauduimme ohueen ilmanalaan. Elbruksen huipulle lähdimme yrittämään torstaina ja perjantain välisenä yönä. Perjantaina puolen päivän jälkeen pieneksi kutistunut ryhmämme seisoi Euroopan korkeimman vuoren huipulla 5642 metrissä. Tunne oli huikea!

Lue lisää Elbruksen huiputuksesta: Euroopan katolla

Elbrus perusleiri

Auringon nousu Elbruksen rinteessä

Merja Elbruksen huipulla

Heinäkuu

Heinäkuu oli lomakuukausi ja sitä vietin suurimmaksi osaksi kesämökillä. Teimme parin päivän purjehdusreissun Päijänteelle, kävimme kesäteatterissa ja yhdet rippijuhlatkin mahtuivat ohjelmaan. Loman ainoa ulkomaanmatka suuntautui suomalaisille tuttuun Viroon, jonne teimme päiväristeilyn perheen kanssa. Kesäinen Tallinna oli täynnä turisteja. Vanhassa kaupungissa pyörähdimme vain nopeasti, kun huomasimme että isosta risteilyaluksesta purkautui sinne suuri määrä väkeä. Kävimme syömässä, ostoksilla ja takaisin laivaan.

Heinäkuun viimeisenä päivänä perustin tämän blogin. Hip hei ja hurraa!

Auringonlasku kesämökillä

Auringonlasku kesämökillä

Raatihuoneentori, Tallinna

Raatihuoneentori, Tallinna

Elokuu

Elokuun alussa olin työmatkalla Italiassa, kauniin Lago Maggioren maisemissa. Asuimme pienessä Bavenon kylässä ja sen raitit tulivat matkan aikana tutuiksi. Menimme heti ensimmäisenä päivänä syömään ravintola Nazionaleen, josta tuli meidän suosikki saman tien. Pizzat paistuivat uunissa rapeiksi ja niitä olisi voinut syödä päivittäin. Muutkin olivat huomanneet paikan hyvät ruoat ja yhtenä iltana jonotimme ravintolaan yli tunnin.

Töiden lisäksi jäi myös vapaa-aikaa, joten teimme työkavereiden kanssa saarihyppelyn Stresaan, Isola Bellalle ja Isola Superiorelle. Meitä helli aluksi aurinkoinen sää, mutta loppupäivästä alkoi taivaalle kerääntyä tummia pilviä ja hetken päästä satoi kaatamalla. Sadetta pitelimme viinilasillisen äärellä.

Lago Maggiore

Lago Maggiore

Aperol Spritz

Lago Maggiore_maisema

Syyskuu

Syyskuun alku toi tullessaan matkan Espanjan pääkaupunkiin Madridiin. Vietin siellä pitkän viikonlopun tyttäreni kanssa ja meidän matka ei olisi voinut paremmin alkaa, kun meidät menomatkalla upgradattiin businessluokkaan. Lento Madridiin olisi saanut kestää vaikka pari tuntia pidempään, niin hyvin me viihdyimme koneen ensimmäisillä penkeillä.

Madrid oli meille molemmille uusi kaupunki. Majoituimme hotelli Santo Domingoon, jota voin lämpimästi suositella hyvän sijainnin takia. Tutustuimme kaupunkiin ensimmäisenä päivänä hop on – hop off bussin kyydissä. Siinä sai hyvän yleiskuvan kaupungista ja muina päivinä liikuimme pääosin metrolla ja kävellen.

Lue lisää Madridin matkasta: Vinkkejä Madridiin

La vista de Plaza Cibeles

Palacio Real

Palacio Real

Madrid by night

Madrid by night

Lokakuu

Madridiin lähdettäessä tuumailin sen olevan vuoden viimeinen matka, mutta eipäs ollutkaan. Siskoni kanssa lähdettiin vielä ex-tempore Turkkiin ja kohteena oli Istanbul. Olimme molemmat käyneet kaupungissa aikaisemminkin, mutta nyt oli tarkoitus tutustua sellaisiin nähtävyyksiin ja paikkoihin, missä emme edellisellä reissulla käyneet. Kyseessä oli varsinainen minimatka, kun lähdimme perjantaina Turkish Airlinesin iltalennolla ja palasimme sunnuntaina iltalennolla kotiin. Parissa päivässä ehdittiin kuitenkin nähdä vaikka mitä.

Istanbulin matkasta voit lukea lisää: Vinkkejä Istanbuliin

Istanbul

Hautausmaa Süleymaniyen moskeijan lähellä

Hautausmaa Süleymaniyen moskeijan lähellä

Bosporin risteily

Bosporin risteilyllä

Kauniinvärisiä taloja Balatin kaupunginosassa

Kauniinvärisiä taloja Balatin kaupunginosassa

Viime vuoden aikana kävin kahdeksassa eri maassa ja yhdessä niistä (Italia) kahteen kertaan. Uusia maita tuli yksi ja se oli itäinen naapurimme Venäjä.  Kaiken kaikkiaan hieno matkustusvuosi. Innolla odotan mitä vuosi 2017 tuo tullessaan.

Tämä blogikirjoitus on osa kuukausittaista Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Muru Mou. Tempauksen ohjeet löydät täältä. Minut löytää Instagrammista nimellä merjan_matkassa

 • Reply
  sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  5.1.2017 at 08:52

  Onpas sinun vuoteessa mahtunut vaikka mitä. Tuo Kaukasuksen reissu on varmasti ollut aika huippu. Nyt kun pitää mielen auki niin tiedä mihin reissuun sitä tänä vuonna päätyy.

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 18:44

   Kiitos Sarsa ja pahoittelut kun näin myöhässä vastailen. Elbruksen kiipeilyreissu oli viime vuoden parhaimmistoa ehdottomasti. Siihen päälle yksi rantaloma sekä kaupunkimatkoja niin ihan tyytyväinen voi reissuvuoteen olla.

 • Reply
  Katja
  5.1.2017 at 16:11

  Ihana matkustusvuosi, ja tuo Kaukasuksen reissu on kyllä todella eksoottisen kuuloinen!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 18:45

   Kiitos Katja ja pahoittelut myöhäisestä vastaamisesta. Kaukasuksen reissu oli aika huippu kaikin puolin.

 • Reply
  ananas2go
  5.1.2017 at 19:50

  Hieno vuosi sinulla, ja menestystä myös blogillesi edelleen! Toivottavasti tästäkin tulee kutkuttava ja täyteläinen matkavuosi.

  Ihana Italia. Semmoinen ruoka- ja musiikkipitoinen matka sinne olisi hyvinkin haaveiden huippu.

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 18:47

   Kiitos Ananas2go ja pahoittelut myös sinne, kun vastaaminen on kestänyt. Tulin eilen Wienistä, joten tämä vuosi on nyt korkattu matkojen osalta. Saas nähdä mitä kaikkea muuta se tuo tullessaan.

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  6.1.2017 at 00:42

  Huikea reissuvuosi on sinullakin ollut ja kirjaimellisesti huippuna vuoren valloitus! Toivotan sinulle yhtä mukavaa reissuvuotta 2017!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 18:48

   Kiitos Rami ja pahoittelut kun vastaaminen on kestänyt. Upeaa reissuvuotta myös sinulle 🙂

 • Reply
  Miffa
  6.1.2017 at 22:34

  Oi, tuo Rooman katukahvilafiilistely, mulle tulee ihan elävästi mieleen hetki (+ yksi tietty valokuva) yhdeltä marraskuiselta Rooman reissulta viimeiseltä aamulta, jolloin kokoonnuttiin isommalla porukalla vaan nautiskelemaan aamukahvia ennen lentokentälle lähtöä… Viimeiset D-vitamiinit auringosta ennen paluuta Suomen harmauteen 🙂
  Ja wow, tuo Kaukasuksen reissu kuulostaa ihan mielettömältä!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 18:50

   Kiitos Miffa ja pahoittelut myös sinne viivästyneestä vastaamisesta. Katukahviloissa istuskelu on ihan parasta kaupunkilomilla. Palasin eilen Wienistä, mutta oli niin kylmä ilma, että kahvit nautittiin sisätiloissa. Mukavahan sielläkin on ihmisiä katsella, mutta ulkona tietysti aina parempi 🙂

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  7.1.2017 at 11:15

  Aivan ihania matkoja! Madrid on kyllä ihana, ja tämä kuva Lago Maggiorelta saa aikaan Italia-ikävää ja matkakuumetta. Mutta huimin reissusi on ollut tämä kiipeilyreissu Kaukasuksen vuoristoon. Ihan huikee! Vau! Huippua matkavuotta 2017 Sinulle!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 18:53

   Kiitos Heidi ja pahoittelut kun vastaaminen on kestänyt. Madridista tykkäsin kovasti ja sinne tekisi mieli uudestaan. Italia toimii aina ja Elbruksen huiputus oli kirjaimellisesti huippu juttu, joka kruunasi viime vuoden 🙂 Oikein mukavaa reissuvuotta myös Sinulle!

 • Reply
  Noora | Kerran poistuin kotoa
  8.1.2017 at 12:25

  Kiva reissuvuosi ja monipuolisia kohteita! Tuo kiipeilyreissu on varmasti ollut ikimuistoinen. Sellaista olisi joskus mahtavaa itsekin kokeilla. Madridiin lähden muutaman viikon kuluttua ja sitä odotan jo innoissani 🙂

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 18:56

   Kiitos Noora ja pahoittelut myös sinne, kun vastaamisessa ollut taukoa. Elbruksen reissu oli viime vuoden parhaimmistoa, vaikka välillä oli kylmä ja väsytti. Viikkoon mahtui myös paljon sellaisia fiiliksiä, joita ei muualla kohtaa. Madridista tykkäsin kovasti ja sinne olisi kiva mennä uudestaan. Ihanaa Madridin reissua sinulle!

 • Reply
  miraorvokki
  8.1.2017 at 16:14

  Madrid by night on kyllä täyttä rakkautta <3 Italian matkakuume kasvoi taas aavistuksen tästä postauksesta! 🙂 Mahtava matkailuvuosi, toivottavasti monia mahtavia matkailuvuosia tulossa lisää!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 18:58

   Kiitos Miraorvokki ja pahoittelut kun vastaus tulee näin myöhässä. Italia on aina ihana, samoin Madridista tykkäsin kovasti. Hyvää reissuvuotta myös Sinulle 🙂

 • Reply
  Kati / Lähinnä Kauempana
  8.1.2017 at 23:41

  Varmasti upea kokemus valloittaa Kaukasus. Kuvatkin oli ihan mielettömiä!

  Me oltiin Madridissa miehen kanssa kahdestaan toissa keväänä, kun odotin meidän kuopusta. Tykkäsin tosi paljon! Me käytiin kans hop on – hop off -bussiajelulla: mä olin välillä vähän väsynyt kävelyyn, vaikka metroa käytettiinkin ja keskustassa asuttiin. Sillä näki tosi hyvin kaupunkia! Ja sai levätä samalla. 🙂

  Pöh, miksei meille käy ikinä yhtä hyvä tuuri, että upgreidattais! Mutta oli varmaan ihanaa nauttia siitä luksuksesta…

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:00

   Kiitos Kati ja pahoittelut myös sinne kun näin viiveellä vastailen. Elbrus ja Madrid olivat viime vuoden parhaimpia kohteita. Hop on – hop offilla saa hyvän yleiskuvan kaupungista ja kätevää, kun niistä voi hypätä kyydistä pois kun siltä tuntuu ja sitten taas takaisin, kun haluaa vaihtaa maisemaa.

 • Reply
  Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  9.1.2017 at 00:10

  On ollut reissua laidasta laitaan, spontaania ja pitkään suunniteltua. Matkailun parhautta 🙂 Roomasta lukiessani voin jo niin kuvitella itseni sinne cappucinoni tai muun kahvini kanssa istuskelemaan juuri kiireettömästi ihmisvilinää katsellen. Pitääkin miettiä, josko sitä tänä vuonna saisi aikaiseksi monien Italian-reissujen jälkeen myös Rooman..

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:04

   Kiitos Heidi ja pahoittelut sinnekin kun vastaus tulee näin viiveellä. Katukahvilassa istuskelu on kaupunkimatkojen parhautta. Roomassa oli ihanaa vielä se, että siellä oli niin lämmin, että sai heittää takin pois ja nauttia kevään ensimmäisistä auringon säteistä. Mene ihmeessä Roomaan, jos se matkaohjelmaan tänä vuonna mahtuu. Tykkäät varmasti 🙂

 • Reply
  Emma
  9.1.2017 at 10:41

  Paljon upean kuuloisia reissuja ja kirsikkana kakun päällä oman matkablogin perustaminen! Hieno vuosi! 🙂

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:06

   Kiitos Emma ja pahoittelut myös sinne kun näin viiveellä vastailen. Viime vuosi oli reissujen suhteen onnistunut ja kuten totesit kirsikkana matkablogin perustaminen. Sitä harkitsin pidempään kuin yhtäkään matkoista 🙂

 • Reply
  Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  10.1.2017 at 10:17

  Hyvältä näyttää reissuvuosi 🙂 En oo ite vielä jaksanut tämmöisiä koosteita tehdä 😀

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:08

   Kiitos Sandra ja pahoittelut kun vastaus tulee myöhässä. Näitä koosteita on ollut paljon matkablogeissa ja omaani säästin IGTT tammikuun teemaan. Sinäkin vielä ehdit, jos haluat 🙂

 • Reply
  reissaaja1
  10.1.2017 at 10:21

  Paljon ehti tapahtua sinulle reissuvuonna 2016! Toivottavasti myös uusi vuosi tuo uudet kujeet sekä paljon mielenkiintoisia kokemuksia!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:09

   Kiitos Reissaaja1 ja pahoittelut sinnekin kun vastaus tulee näin viiveellä. Vuodessa ehtii paljon kaikenlaista. Sitten sen vasta huomaa, kun kokoaa kaiken yhteen. Ihanaa reissuvuotta 2017 myös Sinulle 🙂

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  10.1.2017 at 14:03

  Ihan samaa mieltä kuin muutkin kommentoineet: on tainnut ollut mahtava reissuvuosi kaikin puolin, mutta tuo Kaukasuksen matka kuulostaa kyllä ihan supermahtavalta! Vau!
  Hyvää matkavuotta 2017!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:11

   Kiitos Terhi ja pahoittelut myös sinne kun vastaamisessa kestänyt. Viime vuosi oli reissujen puolesta onnistunut ja Elbruksen huiputus kruunasi kaiken. Oikein mukavaa reissuvuotta myös Sinulle 🙂

 • Reply
  Anna | Tämä matka -blogi
  12.1.2017 at 09:16

  Mukavaa matkavuosi 2016 ollut sinulla. Toivottavasti tästä vuodesta tulee yhtä mainio. Tuo vuoren valloitus on kyllä aika erikoinen matka : )

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:12

   Kiitos Anna! Tämän vuoden ensimmäinen matka on nyt tehty. Palasin eilen Wienistä. Saas nähdä mitä muuta vuosi tuo tullessaan. Hyvää reissuvuotta!

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  12.1.2017 at 11:44

  Tuo kiipeilyreissu pistää silmään – selvästikin meissä kaikissa on vähän kaikenlaista matkailijaa. ”Tavallisia” kohteita Euroopassa – ja välillä sitten jotain ihan muuta!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:15

   Kiitos Pirkko! Myönnän olevani aika kaikkiruokainen matkailija. Kiipeilyt ja vaellukset eivät ole niitä tavanomaisempia. Ne ovat minulle matkailun suola, mutta tykkään tosi paljon myös kaupunkikohteista ja välillä pitää päästä myös rantalomalle 🙂

 • Reply
  Ella - Matkalla kaiken aikaa
  12.1.2017 at 12:42

  Mahtava matkavuosi! Oon katsellut usein noita Mandalan reissuja, mutta eivät ole omaan budjettiin istuneet. Ootko ollut muilla heidän reissuillaan vai oliko tämä ensimmäinen kerta?

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:18

   Kiitos Ella! Tämä oli ensimmäinen kerta Mandalan matkassa. Minun piti lähteä heidän järjestämälle Kilimanjaron reissulle 2013, mutta se valitettavasti peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi, joten tein sen Aventuran kautta. Molempia voin suositella 🙂

 • Reply
  Asko Leppilampi
  12.1.2017 at 17:33

  Hieno matkailuvuosi ja kertomus! Kiitos! Tuo, että laitat koosteesta vielä linkit juttuihisi palvelee paitsi meitä, varmasti myös sinua. Otan opikseni.

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:19

   Kiitos Asko kommentista ja kiva, että löysit täältä vinkkejä myös omaan blogiin.

 • Reply
  Hanneli/ duunireissaaja
  12.1.2017 at 19:31

  Mä en myöskään koskaan vuoden alkaessa tiedä minne kaikkialle tulen päätymään. Sen takia koosteen tekeminen on erityisen kivaa. Hyviä reissuhetkiä vuoteen 2017!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:20

   Kiitos Hanneli! Juuri näin, koskaan ei tiedä mitä vuosi tuo tullessaan. Mukavaa reissuvuotta myös Sinulle!

 • Reply
  Fia-Lina / Tie-matkablogi
  13.1.2017 at 01:47

  Hieno matkailuvuosi! Täytyypä lukea nuo Venäjän kiipeilyreissun postaukset, ihanaa erilaista matkailua.

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:21

   Kiitos Fia-Lina! Elbruksen reissu oli kirjaimellisesti huippu reissu. Kiva kuulla, että sen tyyppiset postaukset kiinnostaa 🙂

 • Reply
  Johanna Hulda
  13.1.2017 at 11:46

  Mukavan paljon olet reissannut perheenjäsenten kanssa. Siitä on alkanut itsekin nauttia ihan eri tavalla kuin joskus teininä, ja nykyään parempaa matkaseuraa saa hakea! Vaikuttaapa hullun hienolta tuo Kaukasuksen-matka! Noista vuorista en ole kovin monen (jos kenenkään?) juttuja lukenutkaan, joten täytyy käydä tutustumassa 🙂 Juuri joku päivä mietin, että mitenköhän Kaukasukselle tai vaikka Uralille pääsisi trekkailemaan.

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:24

   Kiitos Johanna! Lapset ovat mukavaa reissuseuraa ja mies toki myös 🙂 mutta häntä vaikeampi saada mukaan. Sen vuoksi tulee sitten matkustettua eri kokoonpanoilla ja äiti & sisko ovat myös hyviä matkakumppaneita ystävien lisäksi. Minäkään en ole kovin moneen Elbruksen juttuun törmännyt. Suurin osa taisi olla ulkomaalaisia blogeja. Vuori ei niin tunnettu ole Suomessa muutenkaan.

 • Reply
  Lotta | Watia.fi
  13.1.2017 at 20:34

  Ihania reissuja on sullekin mahtunut! Italia. <3 Oon just nyt täällä ja oon aivan rakastunut. Olen käynyt kerran aikaisemmin yli kymmenen vuotta sitten, mut on kyllä niiiin ihanaa! Nyt ollaan oltu enemmän landella, mutta huomenna kutsuu Rooma. Hyvää uutta reissuvuotta!

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:26

   Kiitos Lotta! Italia-postauksia siis tiedossa 🙂 Täytyy pitää mielessä ja käydä lukemassa mitä tykkäsit Roomasta. Mukavaa reissuvuotta myös Sinulle 🙂

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  14.1.2017 at 20:25

  Vuosi 2016 on sitten ollut merkittävä vuosi mikäli se on on ollut blogin syntymävuosi. Ja onhan siinä tosiaan paljon tapahtumiakin ollut. Ihania matkakohteista! Välillä toivoisin, että asuisin vielä Suomessa. Meiltä ei noin vaan tehdä pitkiä viikonloppuja Eurooppaan 🙂

  • Reply
   mertsik
   16.1.2017 at 19:28

   Kiitos Paula! Viime vuosi oli tosiaan blogini syntymävuosi – ihanasti sanottu 🙂 Sinulla on tosiaan pitkä matka Eurooppaan, mutta hei siellä suunnalla on vaikka mitä ihania kohteita. Mukavaa reissuvuotta Sinulle 🙂

 • Reply
  Travellover Annika
  20.1.2017 at 22:59

  Lago Maggioren seutu on ihanaa! Se on vielä paljon rauhallisempi kuin Como tai Garda. Kumpa se pysyisikin vähän tuollaisena kätkettynä helmenä. Ihana vuosi sinulla! Eksootinen Venäjäkin mukana. 🙂

  • Reply
   mertsik
   22.1.2017 at 20:55

   Kiitos Annika! Lago Maggiore oli niin kaunis, että sen maisemiin voisi mennä joskus uudestaan. Venäjä taitaa päästä tämänkin vuoden listalle mukaan, kun Allegro-junamatka Pietariin alkoi kiinnostaa 🙂

Leave a Reply