Yleinen

Instagram Travel Thursday: Katsaus matkavuoteen 2017

4.1.2018
wien-schonbrunn

Kun vuosi sitten tein matkakatsausta, arvelin etten tulevana vuonna matkustaisi niin paljon. Siinä mielessä olin oikeassa, että matkoja tuli tehtyä yksi vähemmän, mutta huono matkavuosi 2017 ei kuitenkaan ollut. Vuoteen lähdettäessä muutama reissu oli tiedossa keväälle ja kesälle. Loppuvuosi oli kuitenkin täysin auki enkä tiennyt tulisiko silloin käytyä missään tai korkeintaan jollain kaupunkilomalla. Kuinkas sitten kävikään; matkavuosi 2017 tarjosi iloisia yllätyksiä ja myös joitakin pettymyksiä. Matkoilla tutustuin uusiin ihmisiin, sain kuulla rakastamaani espanjan kieltä ja paljon muuta.

Tammikuu

Vuoden ensimmäinen matka suuntautui Wieniin. Lähdin sinne työkaverini kanssa viikonlopuksi tapaamaan yhteistä ystäväämme, joka vietti puoli vuotta vaihdossa Wienin yliopistossa. Olin käynyt Wienissä kerran aikaisemmin, ja vaikka keväinen kaupunki oli huumaavan kaunis, se lopulta jätti minut kylmäksi. Kauniista arkkitehtuurista huolimatta, en päässyt oikeanlaiseen tunnelmaan. Tammikuisen harmaa ja kolea viikonloppu ei muuttanut mielipidettäni. Siitä huolimatta meillä oli hauskaa tyttöjen kanssa. Tarkoitus olikin enemmän nauttia toistemme seurasta, hyvästä ruoasta ja viinistä. Nähtävyydet jätimme vähemmälle.

Maaliskuu

Maaliskuun alussa teimme mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa viikonloppumatkan Pietariin. Se oli pitkään ollut haaveena, mutta toteutus antoi odottaa itseään. Yksi iso hidaste oli viisumi. Eihän sen hakeminen vaikeaa ole, mutta se vie aikaa eikä reissuun voi lähteä ex-tempore ilman sitä. Minulla ei ollut isoja odotuksia Pietarin suhteen. Tiesin sen toki olevan kaunis paikka, mutta maaliskuun harmaassa säässä kaupunki ei välttämättä näyttäisi parastaan. Pietarin huikeat nähtävyydet, muun muassa Eremitaasi ja upeat kirkot mykistivät kuitenkin täysin. Ne olivat niin hienoja, että tuijottelin niitä silmät suurina enkä siltikään meinanut uskoa näkemääni. Reissun jälkeen kehotin kaikkia kavereitani menemään Pietariin. Siitä tuli heittämällä yksi lempikaupungeistani. Nyt toiveissa olisi päästä näkemään Pietari ja Kesäpalatsi kevätauringossa.

Maaliskuun lopulla lähdin tyttäreni kanssa viikoksi Jordanian auringon alle. Alunperin olin haaveillut Israelista ja Tel Avivista. Nettisurffailun tuloksena päädyin tutkimaan Jordaniaan tehtäviä valmismatkoja. Kun ajankohta sekä hinta tuntuivat sopivilta, Israel vaihtuikin lennosta naapurimaahan. Ennen matkaa olin kiinnostunut näkemään Petran kadotetun kalliokaupungin. Wadi Rumin aavikko oli myös listalla, mutta hentoinen kysymysmerkki perässä. Edellisvuoden Dubain aavikko ei ollut tehnyt vaikutusta ja pelkäsin Wadi Rumin olevan samanlainen. Sain blogin kommenttikenttään kuitenkin rohkaisevia viestejä Wadi Rumista ja päätin antaa sille mahdollisuuden. Onneksi, koska se oli todella upea. Olin niin ällistynyt autiomaan kauneudesta, että se melkein pomppasi Jordanian kokemusten kärkeen –  jopa ohi Petran.

Heinäkuu

Seuraavaa matkaa saikin odotella heinäkuulle saakka. Koko perheen voimin lähdimme viikoksi Mallorcalle. Valinta ei olisi voinut parempi olla, varsinkin kun Suomessa oli sateisin kesä vuosiin. Mallorcalla aurinko porotti välillä jopa liiankin kuumasti, mutta nautimme siitä täysin siemauksin. Mallorca on hieno saari, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Meidänkin viikko koostui päivävaelluksesta, viinitilaretkestä, kaupunkipäivästä Palmaan sekä saaren kiertelystä autolla. Lisäksi akkujen lataamista altaalla ja uimarannalla, hyvää ruokaa ja juomaa. Saaren länsipuoli jäi vähemmälle tutkimiselle, joten jotain jäi myös ensi kertaan.

Syyskuu

Syyskuussa vietin siskoni kanssa viikonlopun Istanbulissa. Kaupunki oli meille tuttu, koska olimme käyneet siellä yhdessä jo pari kertaa aikaisemmin. Istanbul on hieno kaupunki ja siellä riittää nähtävää. Tällä kertaa teimme retken Aasian puoleiseen Istanbuliin sekä kävimme Topkapin palatsissa. Istanbulin tummaa yötä tuijotellessa pohdimme, mitä muuta Turkki voisi meille tarjota. Lähes yhteen ääneen sanoimme taikasanan ”Kappadokia”. Kuumailmapallot Kappadokia yläpuolella ja upeat maisemat – ne pitää vielä joskus kokea.

Lokakuu

Lokakuu tarjoili vuoden suurimman matkayllätyksen eli Singaporen. Matka toki varattiin jo keväällä, mutta se tapahtui hetken mielijohteesta ja mitä lähemmäksi matkan ajankohta tuli, sitä paremmalta idealta se alkoi vaikuttaa. Singapore oli hyvä ajatus ja vielä enemmän. Ihastuin siistiin, kauniiseen kaupunkiin, jossa kaikki toimi. Nähtävyyksiä oli niin paljon kuin jaksoi kierrellä. Ja jos ei jaksanut, hotellin uima-allas tarjosi mukavaa viilennystä kuuman kosteaan säähän. Kun viimeisenä päivänä istuimme Marina Bay Sands -hotellin Skypark -näköalabaarissa juomassa kylmää olutta ja katselimme ympärillä avautuvaa maisemaa, tunsin itseni todella onnelliseksi. Toki myös haikeaksi, koska kohta pitäisi lähteä takaisin kotiin, mutta päätin elää hetkessä ja tarttua siihen tunnelmaan mikä siellä vallitsi. Muistan sen tunteen vieläkin. Sellaisia fiiliksiä enemmän, kiitos!

Joulukuu

Singaporen auringolla ja lämmöllä selvisin läpi marraskuun. Joulukuun alussa teimme vielä perinteisen Tukholman risteilyn siskoni ja lasten kanssa. Joulun odotustunnelmissa kävimme joulumarkkinoilla, shoppailimme, söimme, joimme ja tanssimme. Menomatka laivalla tarjoili aikamoista keikutusta kovan tuulen vuoksi, mutta onneksi huonolta ololta vältyttiin.

Vuoden aikana tuli käytyä seitsemässä eri maassa. Uusia maita tuli kaksi; Jordania ja Singapore. Tuleva vuosi näyttää myös hyvältä. Lentoja on varailtu kovasti viime aikoina ja kahden viikon päästä matkavuoden avaa Bryssel. Siellä en ole aikaisemmin käynyt kuin lentokentällä. Bryssel ei kovin suuria intohimoja tunnu herättävän kenessäkään, mutta haluan silti nähdä mitä sillä on tarjota. Kaupunki otetaan haltuun samalla porukalla kuin viime tammikuinen Wien, joten seura on ainakin kohdillaan.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä toimivat Vagabonda ja Travellover Minut löytää Instagrammista nimellä merjan_matkassa

 • ananas2go
  4.1.2018 at 09:57

  Wien olisi mielenkiintoinen! Jostain syystä se on minulla yhä kokematta, vaikka puhun kieltä ja vaikka muutama kaveri on suosittanut ja arvellut, että tykkäisin siitä. Mozart-kaupunki Salzburg samaan syssyyn, mitenkähän olisi? Voin kyllä uskoa, että vaikkei kaupunkilomalle sään vuoksi lähde, harmaus latistaa reissussa siinä kuin kotonakin.

  Nyt iski aurinkolomakateus. Kevät kun oli niin pitkä, että syksy ehti tulla ennen kesää, kuten yhdellä jazzkeikalla muusikko muotoili viime vuoden kotimaan sään.

  Matkailoa edelleen! Nähdäänkö messuilla?

  • Merja / Merjan matkassa
   9.1.2018 at 21:30

   Kyllä sinun kannattaa käydä Wien katsomassa, varsinkin kun puhut saksaa. Minuun se ei jostain syystä iskenyt, mutta moni on kaupunkiin ihastunut. Toivottavasti nähdään messuilla! Olen paikalla ainakin to-iltana sekä perjantaina iltapäivästä.

 • Teea | Curious Feet
  4.1.2018 at 10:20

  Sulla on takana todella kivoja reissuja ja matkakohteita! Mallorca yllätti minut reilu kuukausi sitten. Voi niitä maisemia! Ja upeaa luontoa. Mallorca oli talvellakin kiva (lunta vuorilla!), mutta pidempiä patikointeja ajatellen seuraava reissu voisi olla hyvä tehdä keväällä tai syksyllä.

  Singaporen kuvistasi tuli myös pieni kaiho Kaakkois-Aasiaan. Vaikken niinkään Singaporesta välittänyt, sieltä on hyvät kulkuyhteydet muualle. Ja toki olen valmis antamaan sille kolmannenkin mahdollisuuden 🙂

  Mukava, että uusi reissu odottaa jo aivan pian. Omat mielikuvani Brysselistä aikanaan olivat aika harmaat. Ehkä siksi se yllättikin positiivisesti! Ihastuin Brysselin katutaiteeseen. On se nätti kaupunki. Ei missään nimessä noussut suosikkikaupunkieni joukkoon, mutta on se näkemisen ja kokemisen arvoinen :). Hauskaa matkaa teille!

  • Merja / Merjan matkassa
   9.1.2018 at 21:35

   Kiitos Teea 🙂 Mallorca oli todella kiva kohde ja sinne pitäisi päästä uudestaan. Länsipuoli jäi näkemättä ja siellä taitaa olla saaren parhaimmat vaellusreitit. Kolme päivää ja sitten Brysseliin!

 • Laura Laakso
  4.1.2018 at 12:31

  Jordania ja Pietari kiinnostaisi kovasti. Meinasin ostaa miehelle synttärilahjaksi helmikuulle matkan Pietariin jääkiekkoa katsomaan, mutta ennen kuin kerkesin ostaa lippuja, mies tuumasi, että lähdetään talvea pakoon Thaimaaseen. Suuntaamme siis auringon alle viettämään synttäreitä muutamien viikkojen kuluttua. Mukavasti tuli omat muistot mieleen Singaporesta ja Istanbulista, kun luin sun reissuvuodesta. Hienoja kaupunkeja molemmat. Mukavaa reissuvuotta 2018!

  • Merja / Merjan matkassa
   9.1.2018 at 21:38

   Kiitos Laura 🙂 Vaikka Pietari on kiva, niin mielummin minäkin Thaimaaseen lähtisin. Kivaa synttärimatkaa sekä reissuvuotta!

 • Mika / Lähtöportti
  4.1.2018 at 20:14

  Näyttää tosi hyvältä ja monipuoliselta matkailuvuodelta, monta keskenään hyvinkin erilaista kohdetta! Olen vihdoin itsekin menossa Pietariin tänä vuonna. Lapsuuden risteilystä Leningradiin onkin jo aika monta vuotta vierähtänyt. Singaporen-matkasta ei ole yhtä pitkää aikaa, mutta paljon on sielläkin näemmä muuttunut, sillä ainakaan Marina Bay Sandsia tai Gardens by the Bayta ei vielä silloin ollut olemassa.

  Hyviä reissuja myös alkaneelle vuodelle! 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   9.1.2018 at 21:42

   Kiitos Mika 🙂 Singaporeen rakennetaan kovasti uutta. Minulla oli matkalla mukana matkaopas, jonka karttaosiossa oli maininta rakenteilla olevasta Marina Bay Sandsista. Ei ihan uusin painos siis ollut mukana. Mukavaa reissuvuotta myös sinulle!

 • Terhi | VAGABONDA
  4.1.2018 at 22:24

  Upeita kohteita on mahtunut vuoteesi! Etenkin Jordaniaan ja Pietariin haluaisin joskus päästä, Mallorca nyt on aivan ihana saari ja Singapore oli varmasti sekin hieno kokemus 🙂

  Minäkin pidin Brysseliä tylsänä, mutta sehän yllättikin oikein positiivisesti! Voisin mennä uudestaankin 🙂 Antoisia reissuja vuodelle 2018!

  • Merja / Merjan matkassa
   9.1.2018 at 21:48

   Kiitos Terhi 🙂 Jordania ja Pietari yllättivät molemmat positiivisesti. Ennakko-odotukset eivät olleet kummankaan kohdalla kovin korkealla. Muistaakseni olen käynyt lukemassa sinun blogistasi Brysselin postauksia. Kiva päästä näkemään minkälainen kaupunki kyseessä. Mukavaa reissuvuotta!

 • sari/ matkalla lähelle tai kauas
  4.1.2018 at 22:40

  Näitä toisten reissuvuosia on kiva lukea. Meillä on nyt edessä matka Jordaniaan. Wienissä en ole käynyt, se kiinnostaisi kovin. Mukavaa reissuvuotta 2018!

  • Merja / Merjan matkassa
   9.1.2018 at 21:51

   Kiitos Sari 🙂 Jordania oli kiva kohde ja hienoja nähtävyyksiä kuten Petra ja Wadi Rum. Jään odottamaan mitä tykkäsit. Hyvää reissuvuotta sinulle!

 • Ansku BCN
  5.1.2018 at 11:05

  Bryssel on kiva kaupunki, jos vain sää on siedettävä! Asuin siellä aikoinani vuoden ja ihan harmittaa, että sittemmin olen käynyt siellä vain pari kertaa. Toivottavasti kerrot sitten, mitä tykkäsit kaupungista täällä blogin puolella 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   9.1.2018 at 21:58

   Kirjoititko jo silloin blogia, kun asuit Brysselissä? Olen googlaillut kaupungista tietoa ja monia hyviä postauksia tullut vastaan. Käynkin katsomassa vielä sinun blogisi 🙂 Ja tarkoitus olisi kirjoittaa tulevasta viikonlopusta tänne blogiin.

 • Niina
  5.1.2018 at 22:17

  Sulla on ollut upea matkavuosi! 🙂 Todella mielenkiintoisia kohteita, ei ihan perinteisiä vaan just erikoisia 🙂 Ja kauniita kuvia <3

  • Merja / Merjan matkassa
   14.1.2018 at 19:50

   Kiitos Niina! ? Viime vuoteen mahtui erilaisia matkakohteita. Saas nähdä miten käy tänä vuonna.

 • satu & milla
  6.1.2018 at 08:23

  On kyllä ollut upea reissuvuosi. Olemme myös ihastuneet Singaporeen ja siksi päätimmekin olla kaupungissa tänä jouluna vähän pidempään ja vuokrasimme asunnon. Palasimme juuri tällä viikolla Suomeen ja on helppo samaistua sinun onnen tunteisiin mitä kaupungissa olet kokenut 🙂 -Milla

  • Merja / Merjan matkassa
   14.1.2018 at 19:52

   Kiitos Milla! ? Singapore oli todella kiva ja sinne olisi mukava joskus palata. Mitä kautta vuokrasitte asunnon? Airnbn?

 • Travelloverin Annika
  7.1.2018 at 11:20

  Joskus seura on tärkeämpi kuin kohde, ja itselle ei niin mieluisassakin kohteessa voi viettää hienoja hetkiä ystävien kanssa. Minuakaan Wien ei ole erityisesti hurmannut, vaikka olen muutaman kerran käynyt. Bryssel muuten on – ainakin minusta – ehdottomasti paljon kiinnostavampi kuin maine EU-kaupunkina antaisi odottaa. Keskusaukio on upea, pissivä poika hämmentävän pieni ja EU:n visitors center oikeasti mielenkiintoinen. Minulla on blogissa monen vuoden takaisia postauksia, mutta kyllä niistä ideaa saa, jos haluat vilkaista.

  • Merja / Merjan matkassa
   14.1.2018 at 19:54

   Bryssel oli kyllä miekenkiintoisempi kuin mitä luulin. Keskusta oli kaunis ja Manneken Pis todella pieni.

 • Kohteena maailma / Rami
  7.1.2018 at 20:23

  Hurjan kiva vuosi sinulla takana, itselle olisi vallan mainiosti noista kohteeksi kelvannut kaikki 😀 Muutama oli kyllä ennestään tuttu kohde ja Tukholmassa oltiin joulumarkkinoilla samaan aikaan 🙂

  Bryssel on ollut viimeaikoina yksiä positiivisimmista yllätyksistä. Aion mennä sinne ilman muuta uudelleenkin! Vinkkinä voisi olla teille sarjakuvakaupunkikävely, niin sen varjolla näkee mukavasti keskustaa: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/sarjakuvakaupunkikavely-brysselissa/

  • Merja / Merjan matkassa
   15.1.2018 at 20:17

   Kiitos Rami! 🙂 Bryssel oli todellinen yllättäjä. Minulla oli kaupungista ihan erilainen mielikuva. Ajattelin sen olevan tylsä ja moderni EU-hallinnon pääpaikka, mutta sehän olikin täynnä hienoja (no kieltämättä osa oli hieman rähjäisiä) vanhoja rakennuksia. Pienet lähikylät Brygge ja Gent olivat kerrassaan ihastuttavia.

 • Johanna @Out of Office
  7.1.2018 at 22:20

  Huikea reissuvuosi sinulla, ja ihania lämpimiä kohteitakin monta!

  Minäkin koin Pietarin sateisena, eräänä harmaana syyspäivänä. Sinne tosiaan pitäisi palata kesällä – ja toivoa että aurinko näyttää kaupungin parhaat puolet. Singapore olisi kiva nähdä, muistan että juttusi sieltä herätti jonkinlaista matkakuumetta. Saapa nähdä toteutuuko meidän Suuri Matkaunelma tänä vuonna. Jos niin yksi reitti sinne voisi kulkea Singaporen kautta…

  • Merja / Merjan matkassa
   15.1.2018 at 20:20

   Kiitos Johanna! 🙂 Kavereiden kanssa suunniteltiin uutta Pietarin reissua keväälle. Toivottavasti matka toteutuu. Mielenkiinnolla jään odottamaan mikä on teidän Suuri Matkaunelma ??

 • traveldreamer17
  9.1.2018 at 18:42

  Sinulla on ollut upeannäköinen ja monipuolinen reissuvuosi.
  En ole koskaan käynyt Pietarissa, enkä sinne hinkunut,mutta yksi ystävä kävi siellä syksyllä ja kehui kovasti. Sinun kehut siihen päälle sai miettimään, että pitäisikö kuitenkin antaa Pietarille mahdollisuus.

  Jordaniassa olen käynyt niin kauan aikaa sitten, ettgä pitäisi ehdottomasti mennä uudelleen.

  • Merja / Merjan matkassa
   15.1.2018 at 20:23

   Kiitos! 🙂 Anna ihmeessä Pietarille mahdollisuus. Se oli todella positiivinen yllättäjä. Sinne on lyhyt matka ja kaupunki itsessään on saanut vaikutteita eurooppalaisista suurkaupungeista.

 • Rosa
  12.1.2018 at 18:51

  Hauska kuulla, että Pietari teki vaikutuksen. Minä ihastuin Pietariin parikymppisenä niin paljon, että muutin sinne vuodeksi.

  • Merja / Merjan matkassa
   17.1.2018 at 22:06

   Wau, se on ollut varmasti mielenkiintoinen paikka asua. Tykästyin niin paljon, että suunnitelmissa uusi reissu vielä tänä vuonna.

 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  13.1.2018 at 08:30

  Mahtava matkavuosi, jokaiselle kuukaudelle jotain – ja niin erilaisia ja kiinnostavia kohteita. Miltähän matkavuotesi 2018 näyttääkään? 🙂

  • Merja / Merjan matkassa
   17.1.2018 at 22:09

   Kiitos 🙂 Tämäkin vuosi koostuu erityyppisistä matkoista. Vuoden ensimmäinen reissu vei Brysseliin ja seuraava matka kuukauden päästä auringon alle Gambiaan. Pietari on myös kovasti mielessä ja mitä kaikkea tässä keksiikään 🙂

 • Paula - Viinilaakson viemää
  15.1.2018 at 19:04

  Hienon kuuloinen matkavuosi! Ja Kappadokiaan minäkin vielä haluan. Vaikka minun pitää vielä kyllä nähdä myös Istanbul. Olen käynyt Turkissa vain rantakohteissa mutta Istanbuliin on tehnyt mieli jo kauan.

  • Merja / Merjan matkassa
   17.1.2018 at 22:11

   Kiitos Paula 🙂 Kappadokia olisi hieno nähdä, mutta tänä vuonna se ei taida toteutua, ellei ihmeitä tapahdu. Toivottavasti pääset pian Istanbuliin, se on hieno kaupunki.

 • Esa | Reissuesan matkablogi
  21.1.2018 at 01:20

  Hieno tuo Petran kuva. Pitäisiköhän vielä joskus käydä, Lähi-idän kierroksellani jätin Jordanian väliin.

  Pietarissa olen käynyt lukuisia kertoja vuodesta 1999 lähtien, jossakin välissä oli tosin 10 vuoden tauko, pitkälti viisumivaatimuksen takia.

  • Merja / Merjan matkassa
   21.1.2018 at 13:56

   Kiitos Esa! 🙂 Mene ihmeessä Jordaniaan. Aqaban kaupunki ei ollut ihmeellinen, mutta nähtävyydet sitäkin hienompia. Petra on uskomaton eikä voi kuin ihmetellä sen olemassa oloa. Wadi Rumin autiomaa oli myös kaikessa kauneudessaan hieno kohde. Suosittelen!